![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Decoupage - moje prace
Przesłodkie kaczuchy!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Szkoda, że nie ma zdjęć Twoich pooprzednich prac, ale poopowidam o tych co widzę
![]() Bardzo fajna flaszeczka z makami - bardzo starnnie wykonana - serweteczka ładnie naklejona, ładnie malowana i cieniowana ![]() W puszce bardzo podoba mi się sam motyw i to jak dobrałaś go do wieczka kolorystycznie ![]() Mama ma talent jak córa ![]() ![]() Edytowane przez sioodemka Czas edycji: 2011-02-22 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Karaluszku i Sioodemko dzięki za miłe opinie
![]() Zawartość tych buteleczek nie przekracza chyba nawet 5oml ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
A oto moja najnowsza praca. Muszę powiedzieć że jestem dość zadowolona z cieniowania. Zazwyczaj mam z tym dużo kłopotu i nigdy mi nie wychodzą tak jak bym chciała. Tym razem wydaje mi się że jest ok, chociaż i tym razem sporo się namęczyłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
Lustereczko bardzo ładne, cieniowanie fajne
![]() ![]() ![]() Buteleczki też bardzo ładne ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
No tak ...cieniowanie nie jest łatwe...ale najlepiej jest dawać jak najjaśniejsze, jak na poczatki jest ok...chociaż może bym jeszcze przygasiła troszeczkę... troszeczkę... te cienie.. fajnie wkomponowałaś motyw
![]()
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Magdalenko - cieniowanie to nic prostego, wymaga cierpliwości i praktyki. Cieszę się, że próbujesz i chcesz
![]() Moje uwagi dotyczące cieniowań na lusterku są następujące: 1. Cienie wybiegają "za daleko" od motywu (robi się z nich wielka plama, podczas gdy powinny podkreślać jedynie motyw i wyglądać jakby był on namalowany). 2. Przy kwiatach kolor dobrany jest nieźle, choć ja dodałabym odrobinę brązu, przy listkach ta zieleń jest zdecydowanie zbyt jaskrawa - troszkę więcej brązu, w kącikach listków też troszkę czerni dla uwypuklenia motywu ![]() Nie za bardzo wiem, czy tu da się jeszcze "cofnąć proces cieniowania", ale napewno możesz przygasić wszystko bielą - tak jak pisała dzianga i na istniejące już cienie spróbować dodać (przy samych brzegach motywu!) te cienie ciemniejsze z brązem i czernią ![]() spójrz proszę jak zrobiła to Marta (te same różyczki) - z tym, że ona dodatkowo pocieniowała całe tło (dzięki temu cieniowania też mniej się odcinają od bieli pod spodem) >>> https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1294662016 Mam nadzieję, że nie będziesz zła, chcę pomóc i doradzić jedynie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Wieeelkie dzięki za uwagi i sugestie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Nie ma co wątpić, tylko próbować jak my wszystkie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Wstawiam lusterko po próbie naprawy cieniowań? I jak? Troszkę lepiej? Stosowałam się do Waszych rad
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
Moim skromnym zdaniem (fachowcem nie jestem), teraz jest bardzo ładnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Osiołek z zakątka :)
|
Teraz zdecydowanie lepiej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Cieniowania po poprawkach bardzo dobre.zawsze mówię nie bać się cieniowania i jakby co-przygaszać.jak widać to skuteczna metoda.na pracach widać jeszcze trochę załamań serwetki ale klejenie to też kwestia wprawy i przyjdzie z czasem.Poczatki trudne ale mozna zaliczyć do udanych.
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Nooooooooooooooo bez porównania !
![]() Brawa wielkie ![]() ![]() Cieszę się bardzo ! Czekam na kolejne i coraz piękniejsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Rewelacja po poprawkach, naprawdę świetnie!!!! Trzymam kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Kubisia1 dziękuje ![]() Pupilku ![]() Jambolaja dziękuję za miłą opinię ![]() Zielona Butelko ![]() Sioodemko wielkie dzięki za rady i uwagi ![]() ![]() A teraz chciałam Wam pokazać moje nowe wypociny - pierwsza jest stara puszeczka po landrynach (niestety pusta ![]() ![]() ![]() Miłej niedzieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
Bardzo fajna ta serwetka i na puszeczce fajnie wygląda
![]() ![]() ![]() ![]() pozdro Ania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
puszka jest super
![]() co do cieniowań i opóźniacza - ja go nigdy nie stosowałam, dopiero na ostatnim zlocie próbowałam "jak to wychodzi". Fajnie, ale strasznie długo później wszystko schnie zanim da się polakierować... najlepiej dopiero na drugi dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
kochana lusterko po poprawkach jest zachwycające, landrynkowe pudełko super
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
rzeczywiście fajowa ta serwetka i pudełeczko bardzo wesolutkie!Zamyka Ci sie dobrze?Pewnie nie...posmaruj miejsce styku świecą. Cieniowania jeszcze do dopracowania.Głowny bład to, że sa w 1 kolorze a powinny być ciemniejsze przy motywie i w kacikach a im dalej tym jaśniej do rozmycia.Spróbuj yeż przed takim kolorowym cieniowaniem dać najpierw brązu,najlepiej sepi (taki sraczkowato-żółty kolor za przeproszeniem ale niezastapiony jak dla mnie) w kacikach i tuz przy motywie.zobaczysz jaki fajny efekt.
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Wielkie dzięki za opinie! Co do tych nieszczęsnych cieniowań: tą lawendę naprawdę cieniowałam chyba w trzech kolorach. Nie wiem ![]() Jabolajo faktycznie po posmarowaniu świecą puszka bez problemu się zamyka i otwiera ![]() ![]() Poniżej najnowsze prace: pierwsza to skrzynka po winie i pudełko. Podobną, tylko ładniejszą, skrzynkę widziałam na wątku Tereski. Tak mi się ona spodobała, że postanowiłam zgapić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Wtajemniczenie
|
No i skrzyneczka pięknie Ci wyszła!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Aaaa... i szkatułka tez bardzo ładna, widać, że bardzo się starasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Bardzo fajne skrzynki!I cieniowanie wreszcie bardzo dobre.i motywy fajnie dobrane.
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Lustereczko po poprawkach bardzo dobre ! lawenda, niestety już nie jest tak dobra /cienie/
![]() , następne prace coraz lepsze, widać ,że idziesz w dobrym kierunku. Powodzenia! Opóżniacz naprawdę ułatwia pracę , ale do robiena cieni możesz też użyć patyny ,łatwiej się z nią pracuje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Śliczne te Twoje prace. Strasznie mi się podoba skrzyneczka kwiatowo-ptaszkowa. Uwielbiam takie motywy! Misiowe pudełeczko też urocze.
Pozdrawiam. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>> Moja biżuteria https://wizaz.pl/forum/showthread.php...1#post24 336411 Decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=496541&page=5 moje malowanie :https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=11602 moje wymianki: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=486323&page=5 Pilnie poszukuję"Malujemy..." https://wizaz.pl/forum/showthread.php...2#post24 106762 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
juhuuuu !!!!!!!!! coraz fajniejsze te Twoje cieniowania - brawa !!!!!
ja też chcę takie ptaszynki ![]() śliczne ! wszystkie ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
oby dwie skrzyneczki mi sie bardzo podobają
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
Puszka po landrynkach jest bardzo optymistyczna. Strasznie mi się podoba. Zresztą skrzynka na wino ptaszkowa również
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Anuleczka2 masz racje, niestety już nie poprawię tego rantu bo pudełko poszło w świat...
Rosier ![]() Jambolaja ![]() Artnova ![]() Biernacka4 ![]() Sioodemko cieszę się że Ci się podoba ![]() Cycol11 bardzo dziękuję ![]() Figamaga ![]() Wczoraj przyszła paczka z wydmuszkami gęsimi, pierwszy raz takie widziałam! Nie wiedziałam jak się za takie jajca zabrać. Niedługo coś tu wrzucę. U Was sezon jajcarski już dawno ruszył, a ja jestem daleko, daleko za Wami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.