|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Panny Młode 2013 - Czasu jeszcze dużo mamy, ale śluby już obmyślamy :D
mijjenko a wiec jednak nie wypali 2012, szkoda. U mnie też nie ale miałam nadzieje ze wam się uda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
zaskoczyłyście mnie dziewczyny nie powiem...
już zamawiacie salę?? ![]() ja na razie noszę pierścionek i nie myślałam o załatwianiu czegoś ale widzę ,że trzeba zmienić podejście i się zacząć rozglądać.Byłam przekonana ,że wystarczy rok -półtora wcześniej rezerwować a nie trzy lata do przodu ! ![]()
Wszystko co nas spotyka stanowi doświadczenie i z tego właśnie powodu nie może być złe. Doświadczenie może być wyłącznie dobre bo spełnia rolę czynnika kształtującego nas jako osobę i sprawia, że stajemy się tym kim jesteśmy. kierowca od 06 września ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
[1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;21498267]w jakimś programie w tv słyszałam kiedyś ze w wawie tak się dzieje
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No, nie ma się co śmiać, tylko takie są realia ![]() ![]() ![]()
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Cześć PMki
![]() Ja jeszcze sali nie mam zarezerwowanej ale stanie się to po nowym roku ![]() I nie rozumiem, czemu takie "łoo jezu, już PM 2013? " Jakoś jak powstał wątek PM 2010 czy 2012 a też powstały ok 3lat do przodu tak się nie działo.. i dziękujemy za życzenie owocnych przygotowań ![]() Edytowane przez marcia1003 Czas edycji: 2010-08-20 o 18:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
witam 2013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#37 |
Konto usunięte
|
kotek6 w pierwszej chwili jak zobaczyłam ze tu napisałaś myślałam ze zmieniacie datę dopiero po chwili sobie przypomniałam ze niedawno pisałaś w pm2012 wiec się uspokoiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
może i ja nieśmiało dołączę...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
Ja również dołączam do pm 2013 tych nieśmiało planujących
![]() ![]() Edytowane przez hopsa2 Czas edycji: 2010-08-26 o 17:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
A czemu nieśmiało? Wal śmiało
![]() ![]() [1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;21647486]pewnie ze się przyłącz Rodzynka się na pewno ucieszy ![]() No baa, oczywiście ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
nieśmiało bo póki co żadnych konkretnych planów, na razie się zastanawiamy... 2012 lub 2013 chociaż ja chyba jednak ten 2013 wolę, bo więcej czasu a mój ślub ma być ślubem idealnym, tzn takim jak sobie wymarzyłam...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
to i ja sie zamelduje, choc daty slubu jeszcze brak
![]() ![]() ![]() to co, moge dolaczyc? ![]()
#44 |
Konto usunięte
|
kasia.diet pewnie dołaczaj
![]() ja nawet nie wiem kiedy ten nasz ślub tzn wiem ze na pewno nie w 2012 tak jak chcieliśmy. We wrześniu 2011 jeśli zdam egzamin zawodowy to pójdę do pracy i czekają mnie dwa lata stażu który trwał by do roku 2013, wiec w sumie jako ze mieszkam z rodzicami mogłabym odkładać pieniądze TŻ dostał dobra prace teraz wiec bysmy uzbierali ale ja bym chciała po slubie wprowadzic sie do własnego domu wiec moze lepiej slub w 2014. zobaczymy póki co podczytuje ten watek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Tak was czytam i sobie myślę, a co tam
![]() ![]() Może każda, któa sie przyłącza coś powie o swoim związku i sobie ok ![]() Więc ja obecnie 21 lat Tż 24. Ja szalona studentka prawa roku 3-ciego, on stonowany student filologii angielskiej na wylocie, praktykujący w zawodzie i ujarzmiający młódź gimnazjalną. Razem od 2 lat i 2 miesięcy, walnięci strzałą amora od 1-wszego wejrzenia ![]() Zaręczyliśmy się w 2-gą rocznicę związku. Ś.lub 25 maj 2013. Moje studia będą na wylocie (mam przynajmniej taką nadzieję ![]() Sytuacja prognostyczna: mieszkac będziemy w domu z jego rodzicami. Tż na piętrze ma własne mieszkanko samodzielne, tylko wejście wspólne. Jego rodzice to spoko ludzie., którzy przede wszytskim nie wtrącają się, więc myślę, że będzie spoko ![]() Na razie nic nie planujemy. Znaczy salę mamy wybraną, ale na rezerwację jeszcze troszkę czasu mamy. Tak myślę, że w przyszłym roku po wielkanocy przygotowania ruszą pełną parą ![]() ![]() ![]() A więc witam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- I nie rozumiem zdziwienia, że tak szybko wątek. PM-2012 założyły jeszcze szybciej:P Bo początkiem lipca 2009 ![]() ![]() Trza zaplanowac wszystko szybciej ![]() ![]() Choc przyznam szczerze, że wizja poszukiwania sukni już napawa mnie przerażeniem... Szczególnie po tym jak chodziłam z przyjaciółką (ślub teraz we wrześniu) i dla jaj sama mierzyłam... Tego pani nie dam, to nie na panią a z tego mamy tylko 38 ![]() No ja rozumiem, że 44 to większy rozmiar, ale to nie powód by mnie traktowac jak wieloryba z zoo, a w niektóych salonach sukień tak właśnie sie czułam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Witamy PM 2013
![]() Ja tam nie uważam, że Wasz wątek został za szybko założony ![]() I nie macie co przejmować się głupimi dogadywaniami w stylu "tak wczesnie?!" Sama to przeszłam i wiem ![]() ![]() ![]() Spotkałam się z wielkim zdziwieniem pisząc, że rok przed ślubem mam już suknie, ale przyznam szczerze, że nie żałuje wcale, że ją kupiłam i mogę Wam śmiało doradzić, że jeśli macie okazję, kupić cudowną, wymarzoną suknię nawet rok przed to nie ma się co wahać (przynajmniej tak było w moim przypadku ![]() A czas zleci Wam tak szybko, że nawet się nie obejrzycie... Do naszego ślubu jak zaczęliśmy go planować, było nie całe 2 lata, z terminami taż było bardzo ciężko, ale otworzono nowy lokal gdzie się zdążyliśmy wcisnąć ![]() Ale co ja Wam tu będę truć ![]() ![]()
#47 |
Zakorzenienie
|
Andzia, u nas podobnie ze stażem i z zaręczynami było
![]() ![]() ![]() Co do sukien ślubnych, to ja chyba będę sobie szyła... < tzn.krawcowa mi uszyje ![]()
#48 |
Zakorzenienie
|
No ja też chcę suknie szyc, ale najpierw chciałabym zobaczyc które na mnie dobrze leżą. A tu takie wredne babsztyle sie w niktórych salonach trafiają, że szok...
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
mogę dołączyć?
![]() rocznik 1989. z Tż od 6 lat. zaręczona w tym miesiącu. niestety nadal studia ![]() planujemy ślub na 2013, ale nie wiadomo jak to dokładnie ma wyglądać. najważniejsze, że wiemy, że chcemy być razem ![]() Edytowane przez alufa Czas edycji: 2010-08-29 o 20:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie PM 2013
![]() Myślałam, że to jak tak wcześnie wszystko, a tu już parę dziewczyn w podobnej sytuacji ![]() Skoro każda coś tutaj piszę o sobie to też coś tu może coś skrobne ![]() Ja studentka 3go roku( również rocznik 1989), mój TŻ 5go. Razem od 22.6.2006 ![]() Zaręczyn jeszcze nie było, planujemy się prężnie dopiero wziąć za przygotowania w przyszłym roku. Nie wiedziałam, że takie problemy są z wynajęciem sali. 2 lata wcześniej to rozumiem, ale żeby zaklepypać na 2013 ![]() Planowana data to 27.04 lub 4.05(bardziej prawdopodobne ![]() Mam nadzieje, że przygrniecie mnie do swego grona? Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Wcześniej raczej nie zaglądałam na forum ślubne, ale do Was przyłączę się chętnie
![]() Podobnie jak kilka z Was rocznik 89, TŻ o rok starszy, razem od pięciu lat. Zaręczyn jeszcze nie było, bo mu bardzo zależy, żebym była nimi zaskoczona (i dlatego np. 5 rocznica była złą datą, bo była zbyt oczywista ![]() ![]() ![]() Póki co oboje studiujemy, TŻ za 1,5 roku będzie inżynierem, potem planuje pracować i zaocznie robić magistra. Ja po 2 latach studiów zmieniłam kierunek, więc teraz będę zaczynać od nowa, ale za 3 lata będzie już licencjat, a magister (mam nadzieję ![]() Fajnie będzie przez te 3 lata sobie z Wami dyskutować, marzyć i wspierać się nawzajem, mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona ![]()
#52 |
Konto usunięte
|
Witam nowe pmki 2013 nie spodziewałam się ze będzie nas/was już tak dużo
![]() Do rocznika 1989 który na razie jest tu w większości(ja także) zauważyłyście ze właśnie powoli nasz rocznik zabiera się za zakładanie rodzin? A jeszcze niedawno nikomu by to nawet przez myśl nie przeszło ![]() Edytowane przez 4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4 Czas edycji: 2010-08-31 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
...
Edytowane przez mijjenka Czas edycji: 2010-11-09 o 10:15 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Powiem wam, że ja kiedyś marzyłam o ślubie w wakacje. Do czasu... wesela mojej siostry.
22 lipca pamiętnego upalnego lata 2006.... Na dworze 48* w słońcu 38* w cieniu. W ową sobotę padł rekord, tego rekordowego i tak lata... Jedzenie nie szło niemal wcale, za to napoi gdzie było liczone 3 litry DZIENNIE na głowę, następnego dnia trzeba bylo rano dokupic na hurtowni. Pierwszego dnia coś ok 23 przegrzała się klimatyzacja. Szlag ją trafił i zostały takie wiatraki coś ala starsza wersja klimatyzacji. I stwierdziłam, że nie. Nie ma mowy żeby wesele było latem. Nawet przy 30 * bo ja już wtedy pocę się jak mops nawet jak nic nie robię. Więc celujemy w koniec maja. Nie będziemy płakac nawet jak będzie lało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Konto usunięte
|
o kurcze no to niezła sytuacja, ale biorąc pod uwagę jakie są teraz zawirowania pogody to raczej nie ma co na te kwestie patrzeć bo np maj był w tym roku cieplejszy niż sierpień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
[1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;21762872]o kurcze no to niezła sytuacja, ale biorąc pod uwagę jakie są teraz zawirowania pogody to raczej nie ma co na te kwestie patrzeć bo np maj był w tym roku cieplejszy niż sierpień
![]() Wiem wiem tylko ja patrzę tak: w maju może by tak ok 20-25 * lub lac (a na terenach zagrożonych powodziami nie mieszkam więc deszcze aż tak mi nie straszne). A w lipcu czy sierpniu., a nawet czerwcu może: lac, byc ok 20-25 * albo byc skwar i upał ![]() Stąd też zapobiegawczo maj ![]() Aczkolwiek mam koleżankę, która uwielbia jak jest ciepło i jej nawet upały nie straszne. Więc to też zależy od upodobań własnych, że tak powiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
andzia człowiekowi nie dogodzisz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#58 |
Zakorzenienie
|
Z tą datą to my mamy 5-kę. Poznaliśmy się 5 lipca, ja mieszkam pod nr 5
![]() ![]() ![]() Generalnie dużo 5-tek ![]() Z tą pogodą to wiadomo.. Nie trafisz. Ja mam po prostu po weselu sis straszną traumę do wakacji ![]() A by.liśmy w tym roku 19 czerwca na weselu. Cudowna pogoda. Słonko, ale nie za gorąco. Troszkę rześkiego powietrza. Naprawdę super. Wymarzona pogoda wręcz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
pogoda pogodą,najważniejsze żeby wesele się udało
![]() mogę nie na temat? dlaczego ludzie są tak bardzo nietolerancyjni ? dlaczego jeśli ktoś ma inne zdanie,jest zły? tak sobie myślę teraz czytając ciążowy wątek,że gdy ktoś zostaje szybko rodzicem 18-23 lata to go wszystko omija w życiu. ![]() ![]() Wiem,wypaliłam z tym,ale musiałam to napisać. Jako jeszcze młoda osoba,mam chyba więcej rozumu niż 'dojrzałe' (bo mają 26 lat) kobiety. [dojrzałe w cudzysłowie,bo nie zawsze tak jest]. A może po prostu przemawia przez nie zazdrość ![]() Co wy myślicie o tolerancji wobec 'młodych' rodziców? Przecież nie zawsze jest tak,że są niedojrzali,że facet odejdzie. Ja o mojego jestem pewna,bo go ZNAM, a wszystkie mądre z internetu raczej nie znają.[nie mam na myśli 13 letnich matek] ![]()
Edytowane przez mijjenka Czas edycji: 2010-08-31 o 15:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanie do dziewczyn z rocznika 1989
![]() czy Wasi znajomi dają wam do zrozumienia, że wg nich jesteście za młode na ślub? moje środowisko wręcz sugerowało ciążę co jest dla mnie niesamowicie chamskie i trochę przykre. to, że dla mnie ślub jest sprawą WAŻNĄ jest moją osobistą sprawą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:30.