|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
agus87 dopisałam Cię do listy
kath31 wpisać Ci na liste że to będzie chłopak i imiona jakie wybraliście? Jok3r to wygrzej się w łóżku, herbatka malinowa z miodem do ręki i wypoczywaj ![]() co do czucia kopniaczków to moja mama powiedziała mi że bardzo wcześnie czuła bo od 4 miesiąca bo była bardzo szczupła. Ciekawe jakie to uczucie i kiedy ja poczuję (pewnie później bo mi w tym wieku co ona była kości miednicy nie wychodzą Dzisiaj wielkie zakupki |
|
|
|
#32 |
|
Przyczajenie
|
Ale dziewczyny wcześnie chodzą spać. Ja zasypiam nad ranem a wstaje ok 12 . Tak mi się przestawiło. Tylko dzis wstalam o 6 rano, kaszel mnie meczy od kilku dni, chyba dzis pójde do lekarza żeby mnie osłuchał.
Miełego dnia mamuśki ! Blackrose4u możesz wpisać, najwyżej się zmieni jakby co
Edytowane przez kath31 Czas edycji: 2010-09-03 o 06:51 |
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
wpisałam tylko nie wiem co lepiej brzmi: chłopak czy syn. Jak myślicie co wpisywać?
|
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
kath31 a w którym tygodniu jesteś? Ale Ci fajnie, że już płeć znasz
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
kath31 mamy termin na ten sam dzień, aż Ci zazdroszczę, że już znasz płeć
gratuluję synusia
|
#37 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej
I ja się melduję w 2 części . Przekleiłam sobie kilka postów z pierwszej bo chciałam na nie odpowiedzieć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Byłam wczoraj u ginki i muszę powiedzieć, że jestem coraz bardziej zadowolona z jej wyboru. Wyniki oki i wszystko cacy. Następna wizyta jak się będę dobrze czuła za 6 tyg. W końcu nie robi się ze mnie chorej . Zapytałam panią co sądzi o porodach domowych i mnie zaskoczyła bo wykazała się ogromnym taktem. Oczywiście powiedziała prawie tak jak się spodziewałam, że ona jako lekarz i człowiek by się nie zdecydowała ale to jest decyzja indywidualna. Nie próbowała mnie przekonywać była bardzo taktowna, ma u mnie dużego plusa. Dziś dzwonię w takim razie do położnej ![]() Trzymać kciuki Żeby miała chęć i termin z nami rodzić
Hania 5 marca 2011 r Edytowane przez *kaalinaa* Czas edycji: 2010-09-03 o 07:44 |
|||||
|
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
Jestem w 12/13 tyg ciąży i lekarz określił ze " wszystko wskazuje na płeć męską", więc nie jest to 100 % pewne, ale jakoś tak czuję ze to syn będzie.
Agaaga mam termin na 18 ale wg usg i mojej wiedzy urodze tydzien wczesniej bo mialam krótki cykl w ktorym zaszlam w ciąze. Edytowane przez kath31 Czas edycji: 2010-09-03 o 07:49 |
|
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
z jednej strony zgadzam się z poprzedniczką, co do miesięcznego fora, ale z drugiej, dobrze jest mieć koleżanki które są do przodu, i mogą coś poradzić, bynajmniej mnie to uspokaja. Idę dziś do pracy z zaproszeniami na mój ślub,nie byłam już ponad 3 tygodnie, bo tyle jestem na zwolnieniu. Przy okazji zrobię sobie bete, dla własnego spokoju.
a co do rozwiązania, to mam 2 koleżanki, jedna miała termin na 23 sierpień i do dziś nie urodziła!!! a druga miała na 24 sierpnia i urodziła 26. trudno przewidzieć kiedy dzidzia będzie chciała wyskoczyć na ten świat
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj miałam jeden dzień wolnego bo TŻ był na służbie, ale dziś znów wizyty i jeszcze raz wizyty ![]() No to proszę, a bobasek koleżanki widać ukochał sobie mamusiny brzuchol
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Melduję się w nowej części ![]() KarolinaPW, przykro mi bardzo Trzymaj się cieplutko Kasiapruszkow, ja badania prenatalne będę mieć w 3 dniu 13 tc, to nie jest późno. Usg genetyczne robi się do końca 14 tygodnia a optymalny czas to skończone 12 tygodni więc Ty będziesz robić w najlepszym czasie 87czarna, gratuluję dobrych wyników ![]() Agus87, no niestety, wózki to droga przyjemność Ja już mam po synku, będzie musiał przekazać dalej ale tak sobie pomyślałam że kupiłabym może samą spacerówkę...Aktualną nie bardzo lubię. No i niestety, sama spacerówka którą bym chciała kosztuje prawie 2 tysiące Za tyle to ja kupiłam wózek 3-funkcyjny...No i chyba muszę obejść się smakiem ![]() Niutka, no z jednej strony tak, wygodniej byłoby z forami miesięcznymi bo przy naszym wiadomo że obejmie się jeszcze i luty i maj. Poprzednio byłam na majowo-czerwcowych, urodziłam na początku maja więc bliżej początku i to było fajne. Ale nie chciałabym rodzić ostatnia choć kibicowałyśmy koleżankom aż do zamknięcia poczekalni. Niemniej jednak wiadomo, każda co urodziła miała już i mniej czasu i inne problemy więc tylko przelatywałam szybko posty szukając kolejnych rozpakowanych, nie było już tych emocji co przy pierwszych rodzących. Ale z drugiej strony, im nas więcej tym weselej Zwłaszcza później, na moim starym wątku z masy dziewczyn na poczekalni została już tylko garstka, i to przeważnie tych które dołączyły po porodzie. Montii, gratuluję Aniaaa83, witaj Eirene, też byłam w Zakopcu w tym czasie do 15 września i faktycznie pogoda była piękna, chwilami aż zbyt upalna. A po powrocie do domu zimno i deszcz. Udało nam się ![]() Kath31, gratuluję dobrych wyników, no i oczywiście synka |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Witam i melduje się na drugiej części
![]() Karolina przykro mi trzymaj się kochana
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
KarolinaPW bardzo mi przykro skarbie
Cytat:
kurcze wciąga to
|
|
#44 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Mi póki co mdłości minęły.Czasem mnie tylko troszkę mdli, ale da się wytrzymać Mam nadzieje, że już do samego końca tak będzie![]() Ja już nie dotrwałam do tego serialu, o którym pisałyście O 22 to ja już śpię. A najgorsze jest to, że przed samym snem jem kolację i potem szybko do łóżka, bo potem zaczyna mnie znowu ssać i bardzo często się w nocy budzę głodna;( Też tak macie?Ja mam w poniedziałek usg genetyczne. Mam nadzieje, że będzie wszystko w porządku... ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
Teraz czekam na II sezon the vampire diaries
Edytowane przez kosmisia1985 Czas edycji: 2010-09-03 o 09:05 Powód: Dodanie |
|||
|
|
|
#45 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze trocheCytat:
![]() Cytat:
a ja dzisiaj sobie troche pospalam a wy jak tam, wymiotujecie, mdli was ?? wszedzie czytam, ze dlugosc ciazy liczyc sie od 1 dnia ostatniej miesiaczki czyli u mnie liczac, to dzisiaj zacyzna sie 7 tydzien i zero mdlosci i wymiocin |
|||
|
|
|
#46 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż mi dopadły chyba w 8 tygodniu, a teraz się chyba skończyły (jestem w 12 )
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie wstałam
![]() zjadłam pyszną drożdżówkę i popiłam mleczkiem mhmhm..teraz pod kołdrę i tv ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- a mnie poranne mdłości dopadły w 11 tyg i trwają do dzisiaj, ale bardzo delikatne
|
#48 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
ale da się przeżyć , rano muli mnie strasznie ale po śniadaniu przechodzi i do końca dnia nic
![]()
|
#50 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki witam was wszystkie w nowej czesci
KarolinaPW bardzo...ale to bardzo jest mi przykro..trzymaj sie kochana! Jak ja wam zazdroszcze tych wszystkich zachciewajek!! ja nie mam ochoty na nic....nic mi nie smakuje....najchetniej nic bym nie jadla ![]() Mam nadzieje, ze mi to minie juz niedlugo. mam pytanie do was, mam straszne wzdecia...brzucho jak balon, czy moge sobie wziasc jedna tabletke espusmisan, czy lepiej nie ryzykowac? |
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
aha
to mam nadzieje, ze bedzie dobrze poki co nic a nic
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
ja brałam espumisan i wiele ciezarnych bierze
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- kosmisia na szczescie nie mialam tego zaszczytu ![]() uff![]()
|
#54 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A miałyście tak, że czasem w pachwinach Was tak ciągnie? Bo ja wczoraj byłam na zakupach i normalnie po 2 godzinach chodzenia nogi i jakby koło pachwin czułam takie rozpieranie. Ale uznałam, że to normalne, bo moja ginka powiedziała, że kłucie i takie rozciąganie w pachwinach to nic złego... |
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
espumisan ale to na wzdęcia ??
ja mam gazy czytalam, ze to okej
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Wtajemniczenie
|
melduję się i JA
![]() Cytat:
Karolinka współczuję i przytulam Cię mocno a ja wyprawiłam męża o 7 do pracy i spowrotem do wyrka i dopiero wstałam jeść mi się chce a przyszła sąsiadka plotkara na kawę do mamy i nie chce mi się iść do kuchni i tak czekam aż zmora pójdzie sobie okropna jestem![]() a dziś wieczorkiem zaczynamy świętować ze znajomymi urodzinki mojego męża które ma w niedzielę więc zapraszam na imprezę muszę coś przygotować a to już mało przyjemneEdytowane przez Castia Czas edycji: 2010-09-03 o 09:45 |
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Kaalinaa, ja odwiedzałam poczekalnię do samego końca ale wiadomo że to już nie było to samo co wcześniej. A Wy ostatnie mogłyście się już faktycznie cszuć opuszczone. Za to teraz będziesz w pierwszej grupie
![]() Kosmisia, ja jak na razie zazwyczaj w ogóle nie jem kolacji bo wieczorem mnie mdli i przeważnie wymiotuję, nie mam już chęci na jedzenie. W pierwszej ciąży kolacje jadałam ale na szczęście tylko raz obudziłam się w nocy i musiałam zrobić sobie kanapki o 2 w nocy ![]() Wikakika, to się ciesz, niedługo pewnie to minie i jeszcze będziesz narzekać że ciągle jesz
|
|
|
|
#59 |
|
Zadomowienie
|
dzień dybry
![]() a ja mam pomalowane paznokcie i czekam az mi wyschna ale nie moge sie powstrzymac od pisania ![]() pięęęękne słoneczko dziś u mnie ale zimno muszę się rozejrzeć za jakimś sensownym stanikiem bo mi piersi już się nie mieszczą do normalnego ![]() chyba jakiś miękki kupię czy co kupiłabym też taki sportowy ale czy piersi w nim nie latają jakoś? takie mam wrażenie, że mogą
|
|
|
|
#60 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki, a kupowałyście już może coś dla siebie do ubrania albo dla dzidziusia z allegro? Bo ja się rozglądam za spodniami
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:51.

wczoraj miałam jeden dzień wolnego bo TŻ był na służbie, ale dziś znów wizyty i jeszcze raz wizyty 

muszę coś przygotować a to już mało przyjemne