Wrocławianki i nie tylko- gdzie pysznie i niedrogo jeść? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-14, 21:08   #31
mamabethy
Raczkowanie

Dot.: Wrocławianki i nie tylko- gdzie pysznie i niedrogo jeść?

Na ul Ruskiej zaraz przy zbiegu z ulicą Psie Budy jest restauracja Pastelowa z bardzo dużym wyborem naleśników. Bardzo dobre i niedrogie jedzonko (i nie tylko gyros) można dostać w Petra-Gyros (Legnicka 72, Legnicka 62c, Śliczna 7a/2, Marii Curie-Skłodowskiej 47). Jak Ktoś wcześniej polecam Piramidę (na Mikołaja i na Wita Stwosza)
mamabethy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-14, 21:47   #32
Wroclovianka
Zakorzenienie

Z gyrosowych klimatów polecam "Samos" na Al. Pracy - za 13,50 mamy duży stos jedzenia na talerzu. Ilościowo na talerzu przebija wszystkie knajpy jakie znam. Ale klimat na poziomie 0 - tak samo jak w Petra Gyros - której nie polecam - gyros jakiś nijaki, bez smaku.
"Czaczapuri" i ich talerz gruziński, a przede wszystkim deser w postaci ciastka Marlenka - paluchy lizać
"Oregano" na Kuźniczej- klimatycznie, dobre pizze, ale też inne dania do wyboru.
"Altana" jeśli chodzi o piwo z dodatkami

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-14, 23:24   #33
Sumi
Zadomowienie

Ja mogę polecić
- Bazylię (ale tę w okolicach Rynku - są 3 i każda jest inna, ta o której mówię ma jedzenie na wagę i naprawdę ogromny wybór, lepsza od STP)
- Le Gyros na ul. Jaracza - od godz. 19 zestawy gyros/kebab za 10zł a porcja ogromna
- Pizza Hut - teraz jest festiwal makaronów i za 22zł można jeść do woli
Stary 2010-09-15, 10:02   #34
shimmmy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
na ruskiej nie ma naleśniakarni. no chyba, że o czymś nie wiem może chodziło o kuźniczą. akurat ulizka odchodząca od rynku.

ten lokal ma jakąś nazwę? bo bym obadała skoro dobre a i tanie

czeski film ma dobre naleśniki. to prawda. i drinki, shake, koktajle

a jeżeli mowa o hinduskiej restutaracji na ruskiej koło pizzeri pod strusiem to już jej nie ma. padła
to się nazywa jakoś Kim Lam, nazwa jak z zupek chińskich nie zachwyca lokal, ani z zewnątrz anie wewnątrz, ale jedzonko super trzeba się liczyć ZAWSZE z kolejkami
shimmmy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-15, 10:23   #35
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shimmmy Pokaż wiadomość
to się nazywa jakoś Kim Lam, nazwa jak z zupek chińskich nie zachwyca lokal, ani z zewnątrz anie wewnątrz, ale jedzonko super trzeba się liczyć ZAWSZE z kolejkami
to jest ten lokal blisko maciejówki, koło kościoła uniwersyteckiego co po schodkach trzeba wejść na górę?

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-15, 11:10   #36
wyjdziniewracaj
Przyczajenie

to ten ;]
http://kim-ngan.com/index.htm
wyjdziniewracaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-15, 11:22   #37
Stokrotka1990
Raczkowanie

Cześć! Bardzo spodobał mi się ten wątek. Od niedawna mieszkam we Wrocławiu i zastanawiam się, gdzie można wybrać się na romantyczną kolacje we dwoję. Tak, by nie było za dużo tłoku, lokal miał klimat, obsługa uprzejma, a jedzonko pyszne (ale mam wymagania ). Macie jakieś swoje ulubione miejsca i potrawy w Wenecji Północy? Bardzo chcę zrobić komuś niespodziankę
Stary 2010-09-15, 12:34   #38
doloresd
Wtajemniczenie

Jeśli ktoś lubi pizzę - to polecam pizzerię Grande Pizza - w rynku na ul. Kotlarskiej, ale to jest sieć restauracji tak jak Da grasso - dlatego jest w kilku miejscach we Wrocławiu. Do godz. 13 jest 15 % zniżki w lokalu.
Naleśniki - w miarę niedrogo i smacznie- w French Connections na ul. Kuźniczej (również rynek)- ceny wahają się od 7 zł do 14 zł za naleśnika. (jest to wieeelki naleśnik - na cały talerz) Jak mi się coś przypomni to dopiszę
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-15, 13:03   #39
pacierp
Rozeznanie

ale fajny wątek

Jeśli lubicie kebab to polecam wybrać się na ul. Bajana. Tam jest Hala Targowa Tecza a w niej knajpka Madagaskar. Kebab jest tam obłędny Odkryliśmy ją jak mieszkaliśmy w tamtych okolicach. Teraz nasze uzależnienie każe nam jechać z drogiego końca miasta jest pysznie i niedrogo. Porcje - mała dla mnie w sam raz duża nie do przejedzenia.

Co prawda tu polecacie głównie restauracje, ale jak macie ochotę na domowe żarełko to polecam Obiadomek na Strońskiej (na przeciwko Piotra i Pawła na Gaju) można zjeść na miejscu albo kupić na wynos np. pyszne pierogi z bryndzą i boczkiem.

A M. Gessler ma restaurację we Wrocku. Nazywa się Jadka i jest na Rzeźniczej. Jeszcze nie byliśmy. Ceny są obłędne dlatego czekamy na super okazję np. rocznicę ślubu, ale to dopiero w sierpniu
W tym roku na rocznicę byliśmy w TJ Friday's w Magnoli i szału nie było. Smacznie, ale nie na tyle, zeby zostawić 120 zł, a jeszcze wcześniej byliśmy w restauracji Przystań nad Odrą. Super romatyczne miejsce na ciepłe letnie wieczory i smacznie też było. Nasze świętowanie zepsuł jakiś podstarzały lovelas, który przyszedł z haremem młodych dupek i kazał przeorganizować stoliki bo jak to sam stwierdził:"buziaczki nie będą siedziały twarzą do okna"

Edytowane przez pacierp
Czas edycji: 2010-09-15 o 13:04
pacierp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-15, 14:11   #40
201803290936
Konto usunięte

Nie polecę, gdzie zjeść, ale mogę odradzić pewne miejsce: Spice India na Wita Stwosza - ceny wysokie, porcje małe, jedzenie pseudo-indyjskie jak dla mnie (czuć curry... i na tym się kończy). Lokal dobry na wypicie herbaty (chociaż przy okazji wybierania okazuje się, że niektóre smaki "wyszły"), bo wystrój ciekawy, toaleta czysta, zjedzenie deseru, ale na obiad odradzam.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-15, 15:10   #41
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
Jeśli ktoś lubi pizzę - to polecam pizzerię Grande Pizza - w rynku na ul. Kotlarskiej, ale to jest sieć restauracji tak jak Da grasso - dlatego jest w kilku miejscach we Wrocławiu. Do godz. 13 jest 15 % zniżki w lokalu.
W Grande Pizza można dostać najtańszą dużą (42 cm)pizze już za około 16 złotych. Do tego dwa sosy gratis

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-15, 18:37   #42
yoona
Zakorzenienie

ciesze sie ze watek cieszy sie zainteresowaniem
Cytat:
Napisane przez shimmmy Pokaż wiadomość
oo to ja wiem gdzie to
Cytat:
Napisane przez pacierp Pokaż wiadomość
ale fajny wątek

Jeśli lubicie kebab to polecam wybrać się na ul. Bajana. Tam jest Hala Targowa Tecza a w niej knajpka Madagaskar. Kebab jest tam obłędny Odkryliśmy ją jak mieszkaliśmy w tamtych okolicach. Teraz nasze uzależnienie każe nam jechać z drogiego końca miasta jest pysznie i niedrogo. Porcje - mała dla mnie w sam raz duża nie do przejedzenia.

Co prawda tu polecacie głównie restauracje, ale jak macie ochotę na domowe żarełko to polecam Obiadomek na Strońskiej (na przeciwko Piotra i Pawła na Gaju) można zjeść na miejscu albo kupić na wynos np. pyszne pierogi z bryndzą i boczkiem.

A M. Gessler ma restaurację we Wrocku. Nazywa się Jadka i jest na Rzeźniczej. Jeszcze nie byliśmy. Ceny są obłędne dlatego czekamy na super okazję np. rocznicę ślubu, ale to dopiero w sierpniu
W tym roku na rocznicę byliśmy w TJ Friday's w Magnoli i szału nie było. Smacznie, ale nie na tyle, zeby zostawić 120 zł, a jeszcze wcześniej byliśmy w restauracji Przystań nad Odrą. Super romatyczne miejsce na ciepłe letnie wieczory i smacznie też było. Nasze świętowanie zepsuł jakiś podstarzały lovelas, który przyszedł z haremem młodych dupek i kazał przeorganizować stoliki bo jak to sam stwierdził:"buziaczki nie będą siedziały twarzą do okna"
nie wiedzialam, ze gesslerowa ma we Wroocku,musze sprawdzic
Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Nie polecę, gdzie zjeść, ale mogę odradzić pewne miejsce: Spice India na Wita Stwosza - ceny wysokie, porcje małe, jedzenie pseudo-indyjskie jak dla mnie (czuć curry... i na tym się kończy). Lokal dobry na wypicie herbaty (chociaż przy okazji wybierania okazuje się, że niektóre smaki "wyszły"), bo wystrój ciekawy, toaleta czysta, zjedzenie deseru, ale na obiad odradzam.
tez przydatna informacja.

a na randce to ja bylam w Mexikanie (ale tej na Rzeźniczej bodajze) i w Tawernie hiszpanskiej w Rynku

Blogowy świat

Edytowane przez yoona
Czas edycji: 2010-09-15 o 18:38
yoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-15, 19:37   #43
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zaczarowana18 Pokaż wiadomość
Hej jak dla mnie pyszne obiady są w multifood STP,pewnie znasz A i są zniżki dla studentów
Tez polecam STP-czesto bywam w tym w Magnolii i Pasazu.
Po 20 50 % znizki-niezle kolejki sa( dobra zupka za 1.75)

I Oregano na rynku i pizzerie obok pasazu(nie wiem jak sie nazywa-pisze na niej:najtansza i najsmaczniejsza pizzernia w miescie" obok Biedronki)

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-15, 19:41   #44
Nektaryna
Zadomowienie

Nie polecam:
- STP jedzenie leży tam jakiś czas i ja np. po ryżu z warzywami mam bóle brzucha i raz po szpinaku źle się czułam.
- Bazyli tej co się jedzenie wybiera jak w STP (te normalne Bazylie są ok)
- zupy z Misia. Często przesolone, ostatnio pół talerza to był "kożuch" z zupy i poszłam wymienić to babka była strasznie niemiła.
Polecam i nie polecam:
- w Masala tym hinduskim na Kuźniczej jadłam kurczaka w sosie z orzeszkami pinni i chlebkiem takim cieńkim i niedobrze strasznie chociaż kurczak był miękki i soczysty to ten sos obrzudliwy ale koleżanka miała jagnięcine strasznie dobrą. Byłyśmy na samym początku jak otwarli knajpe i dali nam gratis ciesteczka słone z 3 sosami i 3 rodzaje świeżych soków i to było pyszne... Tak więc trzeba uważać co się bierze, lepiej wypytać czy ostre itd. bo może nie smakować.
- pizzeria na Grunwaldzie koło Biedronki chyba Bravo się nazywa. Tania i dobra ale mają tyle klientów że sie nie wyrabiają i nie wiem czy nie czyszczą pieca czy za długo trzymają bo kilka razy dostałam pizze ze spaloną mąką od spodu
Polecam:
- bar Miś pierogi, naleśniki, łazanki i leniwe oblane masłem z bułką tartą i cukrem pycha:P A to wszystko za pare zł np te potrawy kosztują mniej niż 3 zł Z sałatek meksykańska to moja ulubiona
- Bazylie ale jak jedzonko przygotowują na zamówionko (nie jak z STP)
- subway
- to z rybkami w pasażu na górze chyba Nordic Fish - zwłaszcza panga super:P
- naleśniki na Kuźniczej
- naleśniki w Arkadach na górze
- jedzonko w Sphinks (jak to sie pisze:P?)
- koło kredki jak ktoś wspomniał Domowe Jedzonko
- czeski film grzańce i drinki podobno śniadania dobre
- Altana dobre piwa z sokiem:P
- Globe Treker (też nie wiem jak to sie pisze) tam są dobre ciacha z różnych krańców świata kiedyś jadłam z kaszy kus kus oblane czymś podobnym do karmelu a raz z pyszne ciasto czekoladowe ze śmietaną. Oni tam mają półmisek z mięsami np. z kangura ale ja nigdy bym tego nie zjadła bo kangur mi za bardzo domowe zwierze przypomina pozatym to 100zł kosztuje ale ceny ciach są takie jak wszędzie (od 6 do 20 zł zależy co to za ciacho)

Jak coś mi sie przypomni to dopisze. Przez wasze komenty napaliłam się na gruzińską knajpke w Rynku Co z niej jeszcze polecacie?
Nektaryna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-15, 19:47   #45
yoona
Zakorzenienie

j z gruzinskiej polecam bodajże Lawasz z adżapsandałem w kazdym razie taki nalesnik z pysznym jedzonkiem w srodku, i do tego sosy

Blogowy świat

Stary 2010-09-15, 20:10   #46
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
j z gruzinskiej polecam bodajże Lawasz z adżapsandałem w kazdym razie taki nalesnik z pysznym jedzonkiem w srodku, i do tego sosy
Dziękuje za odpowiedz, wypróbuje ten Lawasz:P

I jeszcze mi się przypomniało. Na rynku na tej ścienie co empik pizzeria ale nie pamiętam nazwy.
Nektaryna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-15, 20:33   #47
yoona
Zakorzenienie

Pod szczesliwym kupcem?

Blogowy świat

Stary 2010-09-15, 21:11   #48
Callitus
Zakorzenienie

Bar 'Zbyszko" na Zawalnej. Przepyszne tosty
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-27, 17:40   #49
Panna Niezdecydowana
Raczkowanie

podbijam, bo ciekawy wątek
Panna Niezdecydowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-29, 21:39   #50
pancakes
ist mir egal

Nie wiem, czy było to już wspomniane, bo temat tylko pobieżnie przeleciałam, ale będąc w tegoroczne lato we Wrocławiu bardzo zapadła mi w pamięci taka stołówka bodajże przy Placu Uniwersyteckim (obok tego niebieskiego pomnika, niestety we Wrocku byłam 2 dni, więc nie jestem w stanie określić lepiej położenia). Lokal taki typowo studencki, ale można się tak na prawdę najeść, jedzonko nabiera się na wagę, więc każdy weźmie to, na co ma ochotę i tyle ile chce i z tego co pamiętam nie było tam zbyt drogo [za to smacznie ].
Nie wiem czy to komuś pomoże, ale ja już chyba zawsze będę tę stołówkę pamiętać, obżarłam się tam jak nigdy wcześniej

Pozdrawiam wszystkie Wrocławianki, piękne jest to Wasze miasto
Białystok się kłania
Stary 2010-09-29, 23:20   #51
nebraska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
Zainspirowana ostatnimi Kuchennymi Rewolucjami i obrzydliwym zepsutym mięchem, pytam, gdzie jecie?
Taki wątek polecający
Chodzi mi głównie o smaczne jedzonko,przytulne miejsce no i żeby jakoś bardzo nie osłabiało budżetu. Mieszkam we Wro od 5 lat i w sumie mało takich lokali znam ( i nie chodzi mi o bary mleczne, bardziej o restauracje).
Ze swojej strony mogę polecić Mexican Restaurant na Szewskiej- za ok 25 zł można pysznie zjeść a i obsługa naprawdę super.
Zachęcam do dzielenia się

Edit: to może jeszcze dopiszę swoje spostrzeżenia o innych miejscach gdzie byłam:

- Pizzeria Pod Strusiem- bardzo dobre pizze, takie inne, np z sałatą i salsą ale cena jak na pizze wysoka
-Chaczapuri przy rynku- gruzińska knajpka, dobre i niedrogie jedzenie i dość dużo,ale trzeba uważać, co się zamawia, najlepiej się dopytac, bo raz mój TŻ dostal ogromny suchy chleb i łyżke mięsa do tego...
- Taverna na rynku- nie pamietam dokladnie nazwy, hiszpańska restauracja, bardzo dobra paella, w dwie osoby można sie najesc za ok 30zł, ale malo miejsca w srodku
- Rodeo Drive na rynku- drooogo. Hamburger za 25-30zl, dość suchy, mieso niedoprawione, glowne dania za 40-50zl, za to maja przepyszne pieczone ziemniaczki i smazone skrzydelka, i dobra, duza kawe za 6zl:p-)
-Pod Papugami na rynku- ceny jak wszędzie na rynku, czyli dośc wysokie, jedzenie bez jakiś większych rewelacji
-
Ja juz mieszkam długo we Wro i widzę, że niektóre knajpy zeszły troche na psy

wspomniana Taverna Espańola - jedzenie gorsze, ceny wyższe obsługa fatalna (kiedys było o wiele, wiele lepiej i smiem twierdzić, ze cześć ludzi przychodzi z przyzwyczajenia.

Chaczapuri, Sfinx, Piramida - koszmarne fast foody (Sfinx najgorszy). Piramida kiedyś miała nie tylko te shaormy (nie zrozumcie mnie źle, kocham DOBRĄ arabską kuchnię), np. pyszny makaron z wątróbkami, pizze calzone - ale te czasy odeszły w niepamięć

Rodeo Drive -chyba tylko dla miłosników steków, pieczone ziemniaczki pycha. Niestety Quesadillas, które tam kiedys zamówiłam, to jedyne danie zwrócone przeze mnie do kuchni.

Bernard - pyszne jedzenie, znakomita obsługa - polecam

La scala - wiele hałasu o nic - jedzenia średnie, ceny już nie....

Pod złotym psem - nie narzekałam, wątróbki pycha, cielęcina tez

Grecka knajpa na Solnym (zapomniałam nazwe) -też polecam, b. dobre jedzenie

Mexican - sredniawo, na obsługe czeka sie nieraz godzinami (chyba 2 razy wyszliśmy nie doczekawszy się na kelnera, więc juz tam nie wróce) . Jeśli po meksykańsku to Mexico bar (ten niedaleko rynku i na bocznej Sienkiewicza) -do syta i smacznie

Novocaina - byłam tylko raz, ale było całkiem smacznie. Dla mojej znajomej Amerykanki, która duzo podróżuje to najlepsza włoska knajpa na świecie. Dla mnie najlepsza to Gallo Nero na Trzebnickiej - dziewczyny - najpyszniejsze makarony! pizza tez fajna, i atmosfera (zwłaszcza kiedy są właściciele) prawie domowa. Ceny nie są wygórowane

French Connection - pyszne naleśniki i niedrogo

Indyjska knajpa na Ruskie
j- bardzo mi smakowało, w dodatku mogłam oglądac prpces powstawania potrawy

Do wyboru, do koloru, pyszne i na wagę - Kuchnia Marche

Aladyn - ogromne porcje - dla mnie nie do zjedzenia, ale smaczne, ciekawe napoje ale rzeczywiście trudno o miejsce.

Oj, mogłabym cały wieczór wymieniać bo uwielbiam jeść na mieście

Fragrantica

Edytowane przez nebraska
Czas edycji: 2010-09-29 o 23:23
nebraska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-29, 23:32   #52
Chichibi
Raczkowanie

GG do Chichibi

ja polecam osobiscie restauracje "wook" w pasazu grunwaldzkim danie od 4 do 6zl

wegetarianka
Chichibi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-30, 00:04   #53
ViLLeMkA
Zakorzenienie

A ja bardzo lubię marche - zwykle biorę lasagne albo jakieś zapiekanki makaronowe. Najczęściej chodzę tam po 20 jak jest 50% zniżki. Także na desery. Mają świetne ciasta

ViLLeMkA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-30, 14:58   #54
ewka_609
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nektaryna Pokaż wiadomość
Nie polecam:
- STP jedzenie leży tam jakiś czas i ja np. po ryżu z warzywami mam bóle brzucha i raz po szpinaku źle się czułam.
- Bazyli tej co się jedzenie wybiera jak w STP (te normalne Bazylie są ok)
A ja polecam jak najbardziej! Przez cały rok się tam zywiłam, tak średnio 2x w tygodniu. Nigdy mi nic nie było I żadnemu mojemu znajomemu. Nie wszystko zawsze dobre, ale szpinak zawsze boski Naleśniki, placki, kurczak w cieście ( chociaż czasem więcej ciasta niż kurczaka) ... No i generalnie nie brać w takich knajpach ryb, ok 70% jest zwracane na kuchnie

Cytat:
Napisane przez pancakes Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy było to już wspomniane, bo temat tylko pobieżnie przeleciałam, ale będąc w tegoroczne lato we Wrocławiu bardzo zapadła mi w pamięci taka stołówka bodajże przy Placu Uniwersyteckim (obok tego niebieskiego pomnika, niestety we Wrocku byłam 2 dni, więc nie jestem w stanie określić lepiej położenia). Lokal taki typowo studencki, ale można się tak na prawdę najeść, jedzonko nabiera się na wagę, więc każdy weźmie to, na co ma ochotę i tyle ile chce i z tego co pamiętam nie było tam zbyt drogo [za to smacznie ].
To właśnie Bazylia, w budynku Prawa i Administracji

Ja jadłam również w Brazilianie, na więziennej. Porcje meegaa... jedzenie super Tanio-nietanio, za 2 osoby + wino zapłaciliśmy chyba jakoś 70 zł. Może 80. Polecam

Na Więziennej ogólnie polecam Galerię Italianę Pychaaaa lodyyy.... I mega porcje + za darmo bita śmietana i polewa jak ktoś chce. I w sumie tanie lody.
Byłam też raz we włoskiej, właśnie tam, tylko nie pamiętam której włoskiej restauracji ale w każdym razie, przepyszne makarony.

Ostatnio byłam też w Pulp Fiction na sw. Mikołaja na hamburgerze. Ceny nie są niskie, najtańsze hamburgery są za 14 zł chyba a potem wzwyż do 25. Generalnie smakowało, dobre mięsko, bułka i dość duży. Nożem i widelcem trzeba jeść. Są różne dania, ale niezbyt tanio tam jest Raz od święta.

Mexicanę na szewskiej (?) polecam jak najbardziej. Dla mnie porcje ogromne ( może zależy co się weźmie ). Byłam w sumie 3 razy, za każdym razem pycha i dużo. Przepyszne drinki Margherity. Wielkie, z owocami... Polecam

I jak ktoś nie jadł, to polecam pączki i drożdżówki na rynku, w budce pomiędzy chyba Sphinxem a czymś tam. Świeżutkie, ciepłe i pychaaaa

A samego Sphinxa nie polecam... Kiedyś był lepszy. Teraz można często trafić na stare, suche mięso...

Edytowane przez ewka_609
Czas edycji: 2010-09-30 o 15:00
ewka_609 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-30, 16:48   #55
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chichibi Pokaż wiadomość
ja polecam osobiscie restauracje "wook" w pasazu grunwaldzkim danie od 4 do 6zl
W Wooku jedzonko jest pyszne

Tylko takie maluśkie miseczki

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-30, 20:11   #56
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nebraska Pokaż wiadomość

Oj, mogłabym cały wieczór wymieniać bo uwielbiam jeść na mieście
to dawaj dawaj

Blogowy świat

Stary 2010-09-30, 21:10   #57
scatty princess
Zadomowienie

to i ja się dopiszę, bo ciekawy wątek

Sphinx, Piramida - popieram, zeszły na psy.

Mimo wszystko lubię zajść czasem do pizza hut- mi pizza bardzo smakuje, bar sałatkowy wcinam ile wlezie, karty promocyjne można sobie z aquaparku/multikina na darmowy napoj, deser czy 2 pizze przynieść

Z pizzerii polecam bardzo La Terrazza na kozanowie (ul. dokerska bodajże). Dawno tam nie byłam mówiąć prawdę, ale wcześniej nigdy mnie nie zawiodła. Dało radę zjeść pizze, makaron, napoje i desery (2 osoby) za 50zl

Pizzeria Bravo kolo biedronki na grunwaldzie polecam w 100%. Jedzenie może nie jest wyśmienite, ale za tę cenę? Często tam wpadam!

STP- odkad jest w pasazu grunwaldzim nienawidzę. Nie wiem czemu, ale wydaje mi się, ze jedzenie jest stare i ceny wygórowane.

Bazylia na Wydziale Prawa zawsze sie najadalam tam do syta i pysznie za ok.8 zł

Na Marii Skłodowiskiej Curie niedaleko Ronda Regana jest taka mała studencka knajpa "orient". Pierogi za 3zł i jak dla mnie pyszne.
Moi znajomi często jedzą tam też zestaw z piersią z kurczaka, ale ja coś sie do tego mięsa przekonać nie mogę.

Kebab na ulicy Ślicznej mi osobiście nie smakował. Taki bez smaku był jakiś...

Tosteria (czy jakoś tak) w przejściu pod Dominikańską. Tanio, szybko, smacznie

Kioto Sushi - jeśli ktoś lubi sushi i ma akurat większa kasę do wydania to szczerze polecam bo wystrój piękny, obsługa miła i jedzonko pyszne (chociaż jak dla mnie to żadne sushi nie jest pyszne )

oj... to narazie tyle
scatty princess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-30, 22:47   #58
201608170918
Konto usunięte

-Z pizzerii polecam wspomniane już wcześniej Oregano i Rancho na szewskiej- zawsze jak tam jestem są promocje typu duża w cenie średniej, średnia za 12zł czy 15 więc opłaca się chociaż musze przyznać że kiedyś dawali dużo więcej dodatków, wręcz ciasto uginało się od nich ale teraz i tak jest ok
-lokale typu multifoody, bazylie etc dużo dobrego jedzenia za naprawde małą kasę; za ok 11zł potrafie sie najeść jak małe prosie
-tawerna hiszpańska-cukinia zapiekana z mięsem mielonym i serem pyyyycha
-no i Mexico Bar szczególnie polecam faitias (czy jakoś tak) dla dwojga jest drogi (ok 60zł) ale za tą ilość jedzenia i przepysznego mięsiwa warto
201608170918 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-30, 23:06   #59
zla panienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beaucoup Pokaż wiadomość
ja bardzo lubie Mexicanę! Wg mnie smaczne jedzenie i wcale nie takie małe porcje, plus pyszna margarita
Sphinx'a też lubię, już ktoś wspominał shoarmę drobiową, albo piers z kurczka pod serem- pycha!
STP- za szpinak i kotlety drobiowe z papryka, cebulą <3
Gruzińskie chapuri też lubię.
W rynku jest karczma pod szczęsliwym kupcem i mają tam bardzo smaczną pizze za 12zł. \
plus mój uczelniany bar! pyyycha (na koszarowej
Tyle mi na razie przychodzi do głowy.

a myslałam, ze tylko ja zabieram w tym chlebku jedzenie do domu
bar na koszarowej mnie tam nie smakowało jedzenie, a najgorsze chyba są tam kanapki z dziwnym sosem, ceny też nie powalają
ja mogę polecic orient express na skłodowskiej, tanio i smacznie
zla panienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-01, 12:56   #60
madziaczek:*
Zakorzenienie

super wątek

Ja mogę polecić zdecydowanie Brazilianę na Więziennej jedzenie pyszne, świeże i dużych porcjach, a cenowo 20- 30zł Byłam tam jak była pełna knajpa, a jedzenie dostaliśmy bardzo szybko! I jeszcze kelnerka przyniosła mi wazon na kwiaty (ale zaręczyn nie pogratulowała )

Samos na al. Pracy zdecydowanie polecam jeśli chodzi o gyros, wielkie porcje i pyszny (mówi to osoba, która niezbyt przepada za takim jedzeniem)

i jeszcze jeśli chodzi o pizzę - najsmaczniejszą i najbardziej aromatyczną pizzę jadam na Bogusławskiego tuż przy Komandorskiej, w Oregano mam swoją ulubioną wegetariańską - dodatków jest mnóstwo, niczego nie żałują (przez przypadek jadłam ostatnio na Kołłątaja i od tej pory wiem,że dużo dodatków na pizzy nie jest normą... ). do tego fajna obsługa, pizza jest szybko i jak jadam tam od 2 lat to nie zdarzyło mi się,żeby mi nie smakowała!

nowy post

03.08.2013

Edytowane przez madziaczek:*
Czas edycji: 2010-10-01 o 12:59
madziaczek:* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości