![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Wrocławianki i nie tylko- gdzie pysznie i niedrogo jeść?
Zainspirowana ostatnimi Kuchennymi Rewolucjami i obrzydliwym zepsutym mięchem, pytam, gdzie jecie?
Taki wątek polecający ![]() Chodzi mi głównie o smaczne jedzonko,przytulne miejsce no i żeby jakoś bardzo nie osłabiało budżetu. Mieszkam we Wro od 5 lat i w sumie mało takich lokali znam ( i nie chodzi mi o bary mleczne, bardziej o restauracje). Ze swojej strony mogę polecić Mexican Restaurant na Szewskiej- za ok 25 zł można pysznie zjeść a i obsługa naprawdę super. Zachęcam do dzielenia się ![]() Edit: to może jeszcze dopiszę swoje spostrzeżenia o innych miejscach gdzie byłam: - Pizzeria Pod Strusiem- bardzo dobre pizze, takie inne, np z sałatą i salsą ![]() -Chaczapuri przy rynku- gruzińska knajpka, dobre i niedrogie jedzenie i dość dużo,ale trzeba uważać, co się zamawia, najlepiej się dopytac, bo raz mój TŻ dostal ogromny suchy chleb i łyżke mięsa do tego... - Taverna na rynku- nie pamietam dokladnie nazwy, hiszpańska restauracja, bardzo dobra paella, w dwie osoby można sie najesc za ok 30zł, ale malo miejsca w srodku - Rodeo Drive na rynku- drooogo. Hamburger za 25-30zl, dość suchy, mieso niedoprawione, glowne dania za 40-50zl, za to maja przepyszne pieczone ziemniaczki i smazone skrzydelka, i dobra, duza kawe za 6zl:p-) -Pod Papugami na rynku- ceny jak wszędzie na rynku, czyli dośc wysokie, jedzenie bez jakiś większych rewelacji - Edytowane przez yoona Czas edycji: 2010-09-14 o 13:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wrocławianki i nie tylko- gdzie pysznie i niedrogo jeść?
Hej
![]() ![]() ![]() Lokalizacja: np. Marino i przy Kuźniczej też jest.
"Nie narzekaj,że masz pod górę,skoro wspinasz się na szczyt" Edytowane przez Zaczarowana18 Czas edycji: 2010-09-14 o 13:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
we Wrocławiu w centrum jest świetna naleśnikarnia! niestety nie znam dokładnego adresu ani nazwy ale może w google znajdziesz
![]() Moj kolega zakochał się na zabój w... blond kelnerce i teraz ciągnie mnie do Wrocławia żeby znowu jechać 'na naleśniki'
![]() |
#4 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez yoona Czas edycji: 2010-09-14 o 13:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Gdyby Magda Gessler wpadła do Misia albo baru mlecznego na Hali Targowej - z pewnością byłoby gorąco
![]() Ja sama jako studentka i wegetarianka. mam problem z jedzeniem na mieście. Czasem chodzę do Vegi ale nie ogólnie nie polecam, choć naleśniki z jabłkami nie są złe. Jestem ciekawa dalszych propozycji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
no właśnie cięzko o miejsce gdzie można dobrze zjeść..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
ja jem w misiu
![]() a tak to hmmm chyba wlasciwie nic nie zrobilo na mnie piorunujacego wrazenia:P ani smakowo ani jakosciowo ani cenowo, wiec bede podpatrywac:P
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też jestem ciekawa gdzie można niedrogo zjeść dobry posiłek...
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
a ja polecam
- w Arkadach chińskie jedzonko "Małe Chiny". Za 11 zł dostajecie makaron lub ryż z czym chcecie (porcja ogromna) - w Pasażu Grunwaldzkim "North Fish", jak dla mnie rewelacja!!! Płacimy za rybkę (panga np za 14zł, łosoś wędzony 18) a dodatki mamy za free. Co lepsze nakładamy ich ile chcemy ![]() - i niedaleko ul. Szewskiej... tak jakbyśmy szli ulicą Szewską w stronę Kameleona, przechodzimy to duże skrzyżowanie i po lewej stronie mamy chińską knajpę. Z zewnątrz kiepsko wygląda, ale w środku raj dla podniebienia i kieszeni studenta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Na Grunwaldzkiej jest taka malutka restauracja "Dobre jedzonko" (koło ołówka i kredki). Pierogi mają przepyszne!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
polecam Cegielnię na Więziennej. wielkie porcje pysznych makaronów z różnymi dodatkami. micha penne ze szpinakiem, oliwkami, fetą [bez mięsa] kosztuje chyba 12 złotych a jeszcze nigdy nie udało mi się zjeść całej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to zgodzę się ze Strusiem, dobra ta pizza ![]() Ze swojej strony moge polecić Alladin's na Odrzańskiej za około 20 zł dostaniecie prawie kilogram jedzonka. Macie do wyboru dania mięsne, wegtarianskie, pizze itd... Minusem knajpki jest ilość klientów. W weekend zdobycie wolnego miejsca graniczy z cudem. Poza tym brak klimatyzacji.
Edytowane przez Diablica z Tasmanii Czas edycji: 2010-09-14 o 15:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a w tym Alladinie to kebab jest? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Niestety jest tylko pita
Nie ukrywam lubię dobrze i dużo zjeść i mi tak malizną jechało ![]()
Edytowane przez Diablica z Tasmanii Czas edycji: 2010-09-14 o 15:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
no mialam na mysli czy takie kebabowe dania czy tez mozna cos innego zjesc, jakies zestawy, miesko, pieczone ziemniaczki warzywka...
kurcze glodna jestem:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście, masz np: zestaw o nazwie gyros szeherezada specjal W jego skład wchodzi: zestaw 3 surówek, frytki ryż lub ziemniaczki do wyboru mięsko gyros, które posypane jest żółtym serem i zapieczone. A i jeden z 4 sosów do wyboru: czosnkowy, musztardowy, paprykowy i jeszcze jeden. Z warzyw, możesz wybrać Chordołata czyli warzywa pospane taką fajną mieszanką przypraw i standardowo do tego surówki, sos i frytki. Czasami jest promocja na browarka, zamawiając jakiś zestaw dostaniesz go w promocyjnej cenie ![]() W lokalu można palić i jeśli masz ochotę możesz zamówić sziszkę
Edytowane przez Diablica z Tasmanii Czas edycji: 2010-09-14 o 16:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
na Kuźniczej chyba też jest taka naleśnikarnia, jadłam tam parę razy takie bardziej zaawansowane nalesy [jakieś szpinaki, tuńczyki] i bardzo dobrze były, ceny do 15 złotych z tego co pamiętam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Heh, ja też zgłodniałam
![]() ![]() A przypomniało mi się... My z TŻ najczęściej jeśli już jemy na mieście to chodzimy do Sphinx'a. Może ceny nie są najniższe, ale za zestaw shoarma delikatna (drobiowa) płacimy 20 zł a porcje są bardzo duże. Do każdego zestawu są 3 sosy gratis i mała pita. Ja zawsze mięsko wkładam do pity, którą pakuję sobie na później, a resztę zjadam na miejscu, bo nie cierpię zostawiać jedzenia, a nie jestem w stanie zjeść wszystkiego. Edytowane przez Li O Czas edycji: 2010-09-14 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Aż się zarejestrowałam, żeby napisać w tym temacie
![]() Mam wydział praktycznie w Rynku, tak więc knajpy w okolicach centrum mam oblatane. Mój numer 1 to wspominana już Cegielnia- zapiekane makarony są świetne, tak samo jak sałatki(polecam hawajską!), podawane w bardzo dużych miskach. Nie polecam ciabat- kiedyś były naprawdę duże i sycące, teraz za 9zł dostajemy mała bułkę. Super są śniadania- mega duża bułka z serem/szynką, kawa, herbata do wyboru. STP- szpinak, kotlet z kurczaka, pieczone ziemniaki, dużo sałatek do wyboru, świetne! Do tego 15% zniżki dla studentów, wielki obiad za ok.12zł. Mexicana- dobre i dużo, ale już nie tak tanio, raczej od święta niż na codzień. YammiWrap- dostępne w Marino i na rynku, uwielbiam ich wrapy, mają tylko jeden minus- są za małe jak na obiad, raczej na mały głód. KebabHut, ale ten pod wiaduktem koło Arkad- jeżeli gyros, to tylko tam, mniam, ten jogurtowo-miętowy sos! Pizzeria Taormina- raczej dla mieszkanek Gaju,Hub i okolic, pizza na cieście tak cienkim, że prawie naleśnikowym, jeżeli ktoś taką lubi, to tu mają najlepszą. Dobre śniadania są też w Czeskim Filmie- naleśniki, parówki itd Zdecydowane nie: Ta hinduska resturacja przy rynku- porcja ryżu z ledwie widzialnymi kawałkami mięsa, suche i po prostu niedobre.
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
ja bardzo lubie Mexicanę! Wg mnie smaczne jedzenie i wcale nie takie małe porcje, plus pyszna margarita
![]() Sphinx'a też lubię, już ktoś wspominał shoarmę drobiową, albo piers z kurczka pod serem- pycha! STP- za szpinak i kotlety drobiowe z papryka, cebulą <3 Gruzińskie chapuri też lubię. W rynku jest karczma pod szczęsliwym kupcem i mają tam bardzo smaczną pizze za 12zł. \ plus mój uczelniany bar! pyyycha ![]() ![]() Tyle mi na razie przychodzi do głowy. Cytat:
![]()
Let me kiss you hard in the pouring rain You like your girl's insane' Edytowane przez beaucoup Czas edycji: 2010-09-14 o 16:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jeżeli mowa o hinduskiej restutaracji na ruskiej koło pizzeri pod strusiem to już jej nie ma. padła ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Chodzi mi o Masala Grill&Bar, nie mogłam sobie przypomnieć nazwy, ale od czego jest wujek Google. ;p
![]() |
#24 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a pod szczesliwym kupcem faktycznie, pizza dobra i tania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze mi sie przypomnialo, ze jadlam na Rynku w Kuchni Polskiej czy czyms takim. bardzo smaczne, moge polecic, ale to tak raczej od swieta, bo za obiad okolo 30-40zł. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
a ja lubie dzbanki z Salvadora (szczegolnie niebieski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
potwierdzam altane.
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
a ja polecam piramide i sphinxa
![]()
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
MultiFood STP (magnolia), Wook (chińskie żarełko na Pasażu
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.