Ch³opak, jego dziewczyna i JA - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2010-09-18, 20:25   #31
201608251020
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 15 304
Dot.: Ch³opak, jego dziewczyna i JA

Cytat:
Napisane przez Izunia135 Poka¿ wiadomo¶æ
I nie, nie jestem napalon± nastolatk±, która po us³yszeniu od faceta "cze¶æ" z u¶miechem stwierdza, ¿e jest zakochany po uszy. Po prostu chce wiedzieæ na czym stojê i o co chodzi... Gdyby to by³o normalne zachowanie to bym siê nie mia³a nad czym zastanawiaæ.

Tylko ¿e dla innych to jest normalne zachowanie. A jak koniecznie "chcesz wiedzieæ na czym stoisz" to pogadaj z nim i tyle.
201608251020 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-09-18, 21:22   #32
Izunia135
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8

Cytat:
Napisane przez paollino Poka¿ wiadomo¶æ
Tylko ¿e dla innych to jest normalne zachowanie. A jak koniecznie "chcesz wiedzieæ na czym stoisz" to pogadaj z nim i tyle.
To chyba nie jest najlepszy pomys³...
Izunia135 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-09-18, 21:32   #33
201608251020
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 15 304

Tylko ¿e my w nim nie siedzimy, nie wiemy co on sobie my¶li a takie "gdybanie" Ci naprawdê nie pomo¿e
201608251020 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-09-18, 22:02   #34
marcowy_myszek
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 10

nie doszukiwa³abym siê w jego zachowaniu jakiego¶ uczucia ot zwyk³a kole¿anka. a przy dziewczynie udaje,¿e Ciê nie zna czy co¶-to mo¿e dlatego ¿e jest zazdro¶nic± i dla spokoju w zwi±zku nie chce wszczynaæ k³ótni. A ¿e nagle id± za rêkê b±d¼ z daleka od siebie, dajmy spokój-to nic nie musi znaczyæ. mo¿e zaswêdzia³a j±/jego rêka;d

zostawi³abym to w spokoju.
marcowy_myszek jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-09-19, 11:05   #35
little19
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 567

Skoro uwazasz, ¿e w tych jego gestach co¶ jest to mo¿e opisz je dok³adniej, bo jak piszesz, ¿e facet mówi Ci czasami 'czesc' i sie usmiecha czy wytyka jêzyk to to raczej jest normalne zachowanie kolegi w stosunku do znajomej, a nie okazywanie zainteresowania jak sobie wmawiasz. Natomiast ja nie widzia³am tej sytuacji w realu wiêc nie wiem jak to na ¿ywo wygl±da... Ludzie czytaj±c ¿e on sie usmiecha czy wytyka jezyk czy mowi czesc czy tam pomacha czasami te¿ mysl± sobie, ze nadinterpretujesz jego zachowanie twierdzac, ¿e w tym cos jest...

Wiesz, jak ja bylam w liceum to moj kolega ktory wlasnie mial 17 lat zakochal sie w jednej dziewczynie i wmawial sobie, ze ona cos chce od niego bo 'patrzy sie na niego takim zamyslonym wzrokiem' tymczasem ona zwyczajnie spogladala czasami jak na czlowieka, traktowala go jak znajomego, pozniej sie okaza³o, ¿e podoba jej sie zupe³nie iny ch³opak. Ale zauroczony w niej kolega caly czas myslal, ze w tym zamyslonym wzroku cos jest... moze chcial tak myslec?
little19 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-09-19, 17:43   #36
Izunia135
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez little19 Poka¿ wiadomo¶æ
Skoro uwazasz, ¿e w tych jego gestach co¶ jest to mo¿e opisz je dok³adniej, bo jak piszesz, ¿e facet mówi Ci czasami 'czesc' i sie usmiecha czy wytyka jêzyk to to raczej jest normalne zachowanie kolegi w stosunku do znajomej, a nie okazywanie zainteresowania jak sobie wmawiasz. Natomiast ja nie widzia³am tej sytuacji w realu wiêc nie wiem jak to na ¿ywo wygl±da... Ludzie czytaj±c ¿e on sie usmiecha czy wytyka jezyk czy mowi czesc czy tam pomacha czasami te¿ mysl± sobie, ze nadinterpretujesz jego zachowanie twierdzac, ¿e w tym cos jest... ?
W³a¶nie o to chodzi, ¿e ka¿da z Was (poza ostatni± osob±) czyta suchy tekst i nawet nie stara siê wczuæ w sytuacjê i pomy¶leæ, ¿e istniej± ró¿ne opcje Nie jestem zakochana na zabój ¿ebym uwa¿a³a delikatny u¶miech za wyznanie mi³o¶ci! Tylko, ¿e by³ szereg sytuacji, które co¶ swiadczy³y i dawa³ mi do my¶lenia. I zaznaczam po raz kolejny, ¿e NIE ZNALI¦MY SIÊ , a to bardzo wa¿ne. Poza tym, ja ³±czê te sytuacje ze sob±. Obserwujê jego zachowanie i puszczenie jej rêki na pewno nie by³o spowodowane tym, ¿e - jak kto¶ to napisa³ - zaswêdzia³a go rêka. Nie by³ to te¿ pierwszy raz. Tutaj opisa³am tylko kilka i nie ze wszystkimi szczegó³ami, bo wiadomo, ¿e wolê nie robiæ tego publicznie, a co najwy¿ej w PW je¶li kto¶ bêdzie zainteresowany rozmow±
Stary 2010-09-19, 20:15   #37
1c3a9668cb473eb00ec0f3dce65be5361e74cda4_63d1c28200398
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 262

Cytat:
Hej

Piszê tutaj, bo mam problem - jak nietrudno siê domy¶liæ - z facetem. A w zasadzie z interpretacj± jego gestów…

Mo¿e na pocz±tek kilka wa¿nych informacji. Jeste¶my z tej samej szko³y, on jest rok starszy, ma dziewczynê (s± razem w klasie). Byli ju¿ dawniej razem (z 2lata temu), potem siê rozstali i teraz znowu ze sob± s±. Maj± wspóln± dobr± znajom±, równie¿ ze swojej klasy. Wiek – 17, 18 lat.

Poznali¶my siê podczas pewnego wydarzenia (z wiadomych powodów nie podam w jakich). Wtedy pierwszy raz z³apali¶my kontakt. Oczywi¶cie nie s³owny. Co¶ w stylu u¶miechu, pokazania jêzyka etc. Wtedy ola³am jego zachowanie. Podobnie jak przez kolejne 2 dni - by³am zbyt zmieszana i zaskoczona. Wiêc i on skoñczy³ z gestami. Zebra³am siê na odwagê i napisa³am do niego wiadomo¶æ w 2 mo¿liwe miejsca, ale niestety nie doczeka³am siê odpowiedzi…Gestów nie by³o. I po jakim¶ czasie znów zaczê³y siê gesty, a¿ w koñcu zaproszenie do znajomych na facebooku (on wys³a³). Postanowi³am zaryzykowaæ po raz kolejny, przyjê³am zaproszenie i napisa³am po raz kolejny, tym razem co¶ w stylu czy ju¿ siê znamy… Popisali¶my jaki¶ czas, kilka wiadomo¶ci dziennie na facebooku, a¿ nagle nie odpisa³… Ale oczywi¶cie przez ten ca³y czas by³y w szkole jakie¶ gesty typu machania, u¶miechów, mówienia „hej”, tykania itd. Raz nawet co¶ zagada³, ale to tak, ¿e co¶ powiedzia³ i poszed³ dalej… Przejd¼my do sedna… Kiedy zacz±³ siê do mnie u¶miechaæ to kompletnie siê nie znali¶my.. W zasadzie poznali¶my siê przez te u¶miechy (on twierdzi, ¿e ju¿ wcze¶niej mnie zauwa¿y³, przez to, ¿e by³am pierwszakiem, ¿e mia³am niespotykana fryzurê…). Jednak najdziwniejsze jest to, ¿e u¶miecha siê do mnie itd. tylko wtedy, gdy jest sam lub z kolegami. Przy swojej dziewczynie nawet nie powie mi zwyk³ego „cze¶æ” jak do kole¿anki. A nie wspomnê ju¿ o jakim¶ pomachaniu czy u¶miechu. By³y jednak sytuacje, gdy „co¶” robi³, kiedy ta jego dziewczyna by³a odwrócona, nie patrzy³a czy po prostu by³a gdzie¶ z przodu.
A kiedy id± razem za rêkê to zachowuje siê tak jakby mnie nie widzia³. Nawet ostatnio widzia³am ich, szli razem przytuleni, a nagle, kiedy (chyba) mnie zobaczy³ i przechodzili akurat przez ulicê to automatycznie j± pu¶ci³ i albo szli po prostu obok, albo tylko za rêke, daleko od siebie…

I w³a¶nie to jest w tym wszystkim najdziwniejsze… Dodam jeszcze, ¿e od tego roku, czêsto go widzê z ich wspóln± bardzo dobr± znajom± - przy niej wszystko robi normalnie, mimo i¿ przyja¼ni siê ona z jego dziewczyn±…

Nie potrafiê poj±æ jego zachowania, dlatego proszê Was o spojrzenie na to z boku i o pomoc w interpretacji jego zachowania…

Pozdrawiam...
Iza
...
1c3a9668cb473eb00ec0f3dce65be5361e74cda4_63d1c28200398 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-09-19, 20:19   #38
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wiadomo¶ci: 5 437

Nienawidzê takich dziewczyn. Takich, które nie szanuj± cudzych zwi±zków. Daj ZAJÊTEMU ch³opakowi spokój, przestañ do niego wypisywaæ. Chcesz rozwaliæ komu¶ zwi±zek? Doro¶nij.
Nuova jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-09-19, 20:31   #39
little19
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nuova Poka¿ wiadomo¶æ
Nienawidzê takich dziewczyn. Takich, które nie szanuj± cudzych zwi±zków. Daj ZAJÊTEMU ch³opakowi spokój, przestañ do niego wypisywaæ. Chcesz rozwaliæ komu¶ zwi±zek? Doro¶nij.
Wyluzuj A komu autorka chce zniszczyæ zwi±zek i do kogo wypisuje, bo ja nic takiego nie czyta³am, aby ona do niego wypoisywa³a czy narzuca³a mu sie. Z tego co wiem to ten watek jest o czyms innym ^^ ch³opak podobno stosuje jakies gesty, ktore nikt nie wie co oznaczaja ^^ ludzie uwazaja, ze to czysta sympatia, autorka sie upiera, ze te gesty jednak sa dziwne. A Ty chyba odpisujesz na jakis inny temat ^^
Stary 2010-09-19, 20:43   #40
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wiadomo¶ci: 5 437

Cytat:
Napisane przez little19 Poka¿ wiadomo¶æ
Wyluzuj A komu autorka chce zniszczyæ zwi±zek i do kogo wypisuje, bo ja nic takiego nie czyta³am, aby ona do niego wypoisywa³a czy narzuca³a mu sie. Z tego co wiem to ten watek jest o czyms innym ^^ ch³opak podobno stosuje jakies gesty, ktore nikt nie wie co oznaczaja ^^ ludzie uwazaja, ze to czysta sympatia, autorka sie upiera, ze te gesty jednak sa dziwne. A Ty chyba odpisujesz na jakis inny temat ^^
Mo¿e faktycznie przesadzam, ale po tym co napisa³a widaæ, ¿e siê mu narzuca:
Cytat:
Zebra³am siê na odwagê i napisa³am do niego wiadomo¶æ w 2 mo¿liwe miejsca, ale niestety nie doczeka³am siê odpowiedzi
Cytat:
napisa³am po raz kolejny, tym razem co¶ w stylu czy ju¿ siê znamy… Popisali¶my jaki¶ czas, kilka wiadomo¶ci dziennie na facebooku, a¿ nagle nie odpisa³
Ona wcale do niego nie wypisuje, nie narzuca siê, wcale, a wcale No i warto zaznaczyæ, ¿e to ZAJÊTY facet. A ona koniecznie chce widzieæ w nim swojego podrywacza.
Nuova jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-09-19, 21:25   #41
little19
Rozeznanie

Z tego co wiem ch³opak jej nie zna³ a wys³a³ zapro na fcb to napisa³a wiadomo¶æ czy siê znaj± a jak odpisywa³ czy zadawa³ pytania czemu mia³a te¿ mu nie odpisaæ. Przeciez nie wyznawa³a mu tam mi³o¶ci ani nic
Chocia¿ rzeczywi¶cie mo¿e byæ tak, ¿e ona nadinterpretuje jego zachowanie i nies³usznie oskar¿a o podywy a tymczasem to tylko zwyk³e kole¿eñstwo... nie wiem, musia³abym widzieæ t± sytuacje, ¿eby oceniæ jak jest na 100%
Stary 2010-09-19, 21:27   #42
Izunia135
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Nuova Poka¿ wiadomo¶æ
Ona wcale do niego nie wypisuje, nie narzuca siê, wcale, a wcale No i warto zaznaczyæ, ¿e to ZAJÊTY facet. A ona koniecznie chce widzieæ w nim swojego podrywacza.
Napisa³am, fakt, ale na pocz±tku, kiedy to jeszcze nic nie wiedzia³am. A poza tym nie prosi³am Was o mówienie mi, ¿e rozwalam komu¶ zwi±zek i obwinianie mnie za wszystko... Prosi³am o wczucie siê w moj± sytuacjê i rozwa¿enie wszystkich aspektów. I pomoc... Wiadomo, ¿e nie opisze na wstêpie wszystkich gestów wraz z dok³adnymi szczegó³ami. Bo wtedy to chyba ¿adna z was by tego nie przeczyta³a ze wzglêdu na d³ugo¶æ. Ale zawsze mo¿na dopytaæ itp.

Edit: No w³a¶nie wiem, ¿e strasznie ciêzko oceniæ sytuacjê o której tylko siê czyta. Daltego te¿ nie wiem jak Wam opisac te gesty. Wydaje mi siê, ¿e te gesty s± inne ni¿ u¶miechy czy zaczepianie moich innych kolegów. I gdyby mi siê odrazu spodoba³, no to wiadomo, ¿e chcia³abym siê na si³e doparzyæ czegos w tych gestach. No ale tak nie by³o. Przeciwnie - na pocz±tku nie wiedzia³am co jest grane wiêc to olewa³am. Wiele razy te¿ widzia³am na jego twarzy zmieszanie, kiedy by³ z dziewczyn± i mnie zobaczy³ - nie wiedzia³ co ma zrobiæ. Ukrywa³ to przed nia, ale czasami ryzykowa³. No i rozpocz±³ wszystko jako pierwszy...

Edytowane przez Izunia135
Czas edycji: 2010-09-19 o 21:52 Powód: Zmiana tre¶ci
Stary 2010-09-19, 22:21   #43
Fresa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 26 228

No to teraz wyobra¼ sobie, ¿e jeste¶cie razem i on siê zachowuje identycznie na widok innej dziewczyny. Fajna perspektywa, co?
Miej dla siebie dziewczyno trochê szacunku i olej ch³opaka, który na widok obcej spódniczki mruga oczami, robi jakie¶ tiki, puszcza rêkê swojej dziewczyny...

Cytat:
Jego dzieczyna jest osob± bardzo otwart±, towarzysk± i sama ma wielu kolegów, z którymi w ró¿ny sposób sie bawi itd. Wiêc w±tpie aby chodzi³o o zazdro¶æ... Tymbardziej, ¿e bardzo d³ugo byli ze sob± w tzw. wolnym zwi±zku.

Chodzi tutaj jeszcze o wydarzenie, które opisa³am pod koniec - puszczanie dziewczyny z któr± idzie przytulony na mój widok...

Co do gestów to czasami by³y to zywk³e u¶miechy czy puszczanie oka, a czasami cosw stylu zaczepiania - poakzywanie jêzyka, dotykanie itd.
Cytat:
Hm... Raczej jestem realistk± i nie robie sobie bezsensownej nadziei. jednak by³y sytuacje, kiedy wiem ¿e zwyk³y kolega zachowa³by sie inaczej. Zaznaczam jeszcze ¿e to on rozpocz±³ znajomo¶c tymi w³a¶nie gestami, wcze¶niej siê nie znali¶my... i po kilku dniach z gestami juz stwierdzi³, ¿e siê znamy. Nie mog³am tutaj opisaæ ka¿dej sytuacji bo wysz³y by jakies 4 strony A4...
Cytat:
Tutaj nie chodzi o jedn± sytuacjê kiedy siê nie przywita³, bo wiem ¿e mozna siê zamy¶liæ, lub po prostu nie zauwa¿yæ... Tutaj chodzi o kilka takich sytuacji... bardzo do siebie podobnych.
I nie jestem z tych które stwierdzaj±, ¿e jak mi powiedzia³ "hej" z u¶miechem to ju¿ mnie kocha :P Po prostu... ja nie u¶miecham siê do ka¿dej osoby któr± chcê poznaæ i nie zaczepiam jej. I w wielu sytuacjach nie zachowywa³ sie tak jakby zachowa³ siê normalny kolega, jak juz pisa³am wy¿ej
Cytat:
W³a¶nie o to chodzi, ¿e ka¿da z Was (poza ostatni± osob±) czyta suchy tekst i nawet nie stara siê wczuæ w sytuacjê i pomy¶leæ, ¿e istniej± ró¿ne opcje Nie jestem zakochana na zabój ¿ebym uwa¿a³a delikatny u¶miech za wyznanie mi³o¶ci! Tylko, ¿e by³ szereg sytuacji, które co¶ swiadczy³y i dawa³ mi do my¶lenia. I zaznaczam po raz kolejny, ¿e NIE ZNALI¦MY SIÊ , a to bardzo wa¿ne. Poza tym, ja ³±czê te sytuacje ze sob±. Obserwujê jego zachowanie i puszczenie jej rêki na pewno nie by³o spowodowane tym, ¿e - jak kto¶ to napisa³ - zaswêdzia³a go rêka. Nie by³ to te¿ pierwszy raz. Tutaj opisa³am tylko kilka i nie ze wszystkimi szczegó³ami, bo wiadomo, ¿e wolê nie robiæ tego publicznie, a co najwy¿ej w PW je¶li kto¶ bêdzie zainteresowany rozmow±
Cytat:
Napisa³am, fakt, ale na pocz±tku, kiedy to jeszcze nic nie wiedzia³am. A poza tym nie prosi³am Was o mówienie mi, ¿e rozwalam komu¶ zwi±zek i obwinianie mnie za wszystko... Prosi³am o wczucie siê w moj± sytuacjê i rozwa¿enie wszystkich aspektów. I pomoc... Wiadomo, ¿e nie opisze na wstêpie wszystkich gestów wraz z dok³adnymi szczegó³ami. Bo wtedy to chyba ¿adna z was by tego nie przeczyta³a ze wzglêdu na d³ugo¶æ. Ale zawsze mo¿na dopytaæ itp.

Edit: No w³a¶nie wiem, ¿e strasznie ciêzko oceniæ sytuacjê o której tylko siê czyta. Daltego te¿ nie wiem jak Wam opisac te gesty. Wydaje mi siê, ¿e te gesty s± inne ni¿ u¶miechy czy zaczepianie moich innych kolegów. I gdyby mi siê odrazu spodoba³, no to wiadomo, ¿e chcia³abym siê na si³e doparzyæ czegos w tych gestach. No ale tak nie by³o. Przeciwnie - na pocz±tku nie wiedzia³am co jest grane wiêc to olewa³am. Wiele razy te¿ widzia³am na jego twarzy zmieszanie, kiedy by³ z dziewczyn± i mnie zobaczy³ - nie wiedzia³ co ma zrobiæ. Ukrywa³ to przed nia, ale czasami ryzykowa³. No i rozpocz±³ wszystko jako pierwszy...

Fresa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.