|
|
#1 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
Ch³opak, jego dziewczyna i JA
Hej
![]() Piszê tutaj, bo mam problem - jak nietrudno siê domy¶liæ - z facetem. A w zasadzie z interpretacj± jego gestów… Mo¿e na pocz±tek kilka wa¿nych informacji. Jeste¶my z tej samej szko³y, on jest rok starszy, ma dziewczynê (s± razem w klasie). Byli ju¿ dawniej razem (z 2lata temu), potem siê rozstali i teraz znowu ze sob± s±. Maj± wspóln± dobr± znajom±, równie¿ ze swojej klasy. Wiek – 17, 18 lat. Poznali¶my siê podczas pewnego wydarzenia (z wiadomych powodów nie podam w jakich). Wtedy pierwszy raz z³apali¶my kontakt. Oczywi¶cie nie s³owny. Co¶ w stylu u¶miechu, pokazania jêzyka etc. Wtedy ola³am jego zachowanie. Podobnie jak przez kolejne 2 dni - by³am zbyt zmieszana i zaskoczona. Wiêc i on skoñczy³ z gestami. Zebra³am siê na odwagê i napisa³am do niego wiadomo¶æ w 2 mo¿liwe miejsca, ale niestety nie doczeka³am siê odpowiedzi…Gestów nie by³o. I po jakim¶ czasie znów zaczê³y siê gesty, a¿ w koñcu zaproszenie do znajomych na facebooku (on wys³a³). Postanowi³am zaryzykowaæ po raz kolejny, przyjê³am zaproszenie i napisa³am po raz kolejny, tym razem co¶ w stylu czy ju¿ siê znamy… Popisali¶my jaki¶ czas, kilka wiadomo¶ci dziennie na facebooku, a¿ nagle nie odpisa³… Ale oczywi¶cie przez ten ca³y czas by³y w szkole jakie¶ gesty typu machania, u¶miechów, mówienia „hej”, tykania itd. Raz nawet co¶ zagada³, ale to tak, ¿e co¶ powiedzia³ i poszed³ dalej… Przejd¼my do sedna… Kiedy zacz±³ siê do mnie u¶miechaæ to kompletnie siê nie znali¶my.. W zasadzie poznali¶my siê przez te u¶miechy (on twierdzi, ¿e ju¿ wcze¶niej mnie zauwa¿y³, przez to, ¿e by³am pierwszakiem, ¿e mia³am niespotykana fryzurê…). Jednak najdziwniejsze jest to, ¿e u¶miecha siê do mnie itd. tylko wtedy, gdy jest sam lub z kolegami. Przy swojej dziewczynie nawet nie powie mi zwyk³ego „cze¶æ” jak do kole¿anki. A nie wspomnê ju¿ o jakim¶ pomachaniu czy u¶miechu. By³y jednak sytuacje, gdy „co¶” robi³, kiedy ta jego dziewczyna by³a odwrócona, nie patrzy³a czy po prostu by³a gdzie¶ z przodu. A kiedy id± razem za rêkê to zachowuje siê tak jakby mnie nie widzia³. Nawet ostatnio widzia³am ich, szli razem przytuleni, a nagle, kiedy (chyba) mnie zobaczy³ i przechodzili akurat przez ulicê to automatycznie j± pu¶ci³ i albo szli po prostu obok, albo tylko za rêke, daleko od siebie… I w³a¶nie to jest w tym wszystkim najdziwniejsze… Dodam jeszcze, ¿e od tego roku, czêsto go widzê z ich wspóln± bardzo dobr± znajom± - przy niej wszystko robi normalnie, mimo i¿ przyja¼ni siê ona z jego dziewczyn±… Nie potrafiê poj±æ jego zachowania, dlatego proszê Was o spojrzenie na to z boku i o pomoc w interpretacji jego zachowania… Pozdrawiam... Iza
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
Dot.: Ch³opak, jego dziewczyna i JA
Olej go. Niedawno mia³am podobn± sytuacje. Powiem ci to samo co powiedziano mi: nie daj siê traktowaæ jak ko³o zapasowe.
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 563
|
Cytat:
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 110
|
widaæ, ze siê facet ¶wietnie bawi. Ignoruj go. niech sobie kontynuuje gierki z inn± dziewczyn±.
|
|
|
|
|
#5 |
|
.
Wiadomo¶ci: 28 112
|
nie licz, ¿e ze strony tego facet jest co¶ wiêcej. zachowuje siê inaczej przy dziewczynie pewnie dlatego, ¿e dziewczyna jest zazdrosna o jego kole¿anki. ;]
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 21
|
Na moje oko to nawet gadki o kole zapasowym s± nieadekwatne w tym przypadku, bo to po prostu zwyk³a nadinterpretacja
. Niektórym niewiastom to widzê strach nawet "cze¶æ" powiedzieæ albo pomachaæ, bo mo¿e to pos³u¿yæ jako motor napêdowy ich bójnej imaginacji.Moja rada - kobieto, przestañ tyle gdybaæ. BTW, te tagi pod spodem mnie rozwalaj±. |
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 567
|
Jak dla mnie on najzwyczajniej w ¶wiecie mo¿e Ciê najwy¿ej lubi... przecie¿ tylko siê u¶miecha, mówi cze¶æ, nie nawi±zuje chyba z Tob± nawet jakichs d³u¿szych rozmów, nie okazuje Ci swojego zainteresowania. Przy dziewczynie siê nie u¶miecha bo mo¿e ona nie lubi jak jej chlopak chodzi i usmiecha siê do dziewczyn po drodze, bo mo¿e wtedy czuje sie zazdrosna. W ka¿dym b±d¼ razie jesli nawet odczu³a¶, ¿e on w jakikolwiek sposób zbyt czêsto siê u¶miecha lub robi dziwne miny, to po prostu nie zwracaj na to uwagi bo mo¿e po prostu robi sobie g³upie ¿arty lub prowadzi jakie¶ gierki. To jeszcze zale¿y jkie by³y te miny...
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Lubi ciê pewnie , mo¿e mu siê nawet podobasz ,ale halo ma dziewczynê chcesz go jej odbiæ?
czy mo¿e liczysz ,¿e on j± rzuci bo zakocha³ siê w tobie...na to marne szanse ...poszukaj kogo¶ dostêpnego
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 432
|
Cytat:
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 967
|
Rozejrzyj siê za kim¶ innym
bo na tego faceta szkoda nerwów i czasu. Po prostu dobrze siê bawi, mo¿e nawet mu siê spodoba³a¶, ale ja bym nawet nie chcia³a, by jaki¶ facet zostawia³ dla mnie dziewczynê. Prawdopodobnie pó¼niej spotka³by mnie ten sam los.
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Jego dzieczyna jest osob± bardzo otwart±, towarzysk± i sama ma wielu kolegów, z którymi w ró¿ny sposób sie bawi itd. Wiêc w±tpie aby chodzi³o o zazdro¶æ... Tymbardziej, ¿e bardzo d³ugo byli ze sob± w tzw. wolnym zwi±zku.
Chodzi tutaj jeszcze o wydarzenie, które opisa³am pod koniec - puszczanie dziewczyny z któr± idzie przytulony na mój widok... Co do gestów to czasami by³y to zywk³e u¶miechy czy puszczanie oka, a czasami cosw stylu zaczepiania - poakzywanie jêzyka, dotykanie itd. |
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Tu ju¿ chyba zadzia³a³a Twoja wyobra¼nia. Dlaczego mia³by puszczaæ rekê swojej dziewczyny na Twoj widok? Przeciez to, ¿e ma dziewczynê, nie jest ¿adn± tajemnic±.
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 303
|
daj sobie z nim spokój. pewnie podobasz mu siê, ale nie zrezygnuje dla Ciebie z dziewczyny
|
|
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
Te gesty nie swiadcz± jeszcze o tym, ¿e mu siê podobasz, mo¿e po prostu Ciê lubi. W sumie te¿ zalezy, ja nie widzia³am tych gestów na ¿ywo wiêc trudno stwierdziæ, ale zwyk³y u¶miech czy wytkniêcie jezyka to jeszcze nie powód aby twierdziæ, ¿e ch³opak siê zakocha³ ^^
Istnieje jednak jeszcze wersja ze lubi sobie bawiæ siê w taki sposób z dziewczynami, moze nie widzi w tym nic z³ego, w koncu nie chodzicie na randki i nic razem nie robicie. Ale pomimo wszystko uwazam, ¿e je¶li z jego strony jest to zaczepianie to nie ¶wiadczy o nim dobrze, ze ma dziewczyne a zaczepia inne... ale coz to jeszcze mlody niedojrzaly chlopak, moze sobie nawet nie zdaje sprawy z tego, ze robi cos dziwnego. Choci¿ jesli chodzi o usmiechy czy tam wytykanie jezyka to moim zdaniem nie jest to nic niezwyk³ego... |
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 542
|
Kochana, olej go! Za samo to, ¿e nie "nie przyznaje siê" do mnie przy dziewczynie, skre¶li³abym go. Nie wa¿ne czy dziewczyna jest zazdrosna, ale kultura oczekuje tego, ¿eby mówiæ sobie "cze¶æ" w momencie jak siê znamy. Jego zachowanie, wed³ug mnie, jest prostackie i szczeniackie.
Poza tym mo¿e mu siê podobasz, no i jak to facet, chce sobie schlebiæ, ¿e wpad³ w oko kole¿ance. Na Twoim miejscu niczego bym nie oczekiwa³a. I pamiêta³a, ¿e ma dziewczynê. Pomy¶l jak Ty by¶ siê czu³a, gdyby jaka¶ laska rozwa¿a³a tego typu rzeczy odno¶nie Twojego faceta Zawsze najlepiej postawiæ siê w czyjej¶ sytuacji, zanim zacznie siê "dzia³aæ". Ponadto, nie ma co budowaæ swojego szczê¶cia na czyim¶ nieszczê¶ciu.
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 15 304
|
Cytat:
DOK£ADNIE Czemu tak najecha³y¶cie na faceta? On j± TYLKO lubi, to ona inicjuje kontakt bo skoro j± zaprosi³ na fb to musi to byæ mi³o¶æ ![]() Jakie ko³o zapasowe do licha? On jej tylko okazuje KOLE¯EÑSK¡ SYMPATIÊ A to co sobie imaginuje ta biedna dziewczyna jest tylko w jej g³owie. Naprawdê znajd¼ kogo¶ kto BÊDZIE WOLNY, aktualnie mam podobny problem z jedn± z kole¿anek T¯eta. Po 3 latach ich zwyk³ej znajomo¶ci, gdy on siê ze mn± zwi±za³, stwierdzi³a ¿e siê w nim ju¿ dawno zakocha³a i teraz zwyk³y gest uprzejmo¶ci z jego strony oznacza Z PEWNO¦CI¡ jaki¶ przejaw uczucia Polecam uwa¿n± lekturê https://wizaz.pl/forum/blog.php?bt=8522 Edytowane przez 201608251020 Czas edycji: 2010-09-18 o 14:00 |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
Mnie te¿ siê wydaje, ¿e on j± tylko lubi bo wytykanie jêzyka czy usmiechanie siê nie oznacza jeszcze okazywania zainteresowania... moze to tylko przejaw czystego kolezenstwa.
Natomiast tez nie wiemy czy tak jest na 100% bo skoro autorka pisze, ¿e pon ci±gle tak robi, ciagle zaczepia na dodatek jakie¶ puszczanie oczek itp. to nie wiem moze troche dziwnie wygl±daæ. Ale i tak uwazam, ¿e na takie rzeczy raczej nie zwraca siê uwagi. Jak siê usmiecha to tez sie usmiechnij i juz. Nie musisz od razu myslec, ¿e z jego strony to na pewno cos ogromnego oznacza. |
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
A mo¿e czasem jej po prostu nie zauwa¿y i dlatego nie przywita siê z ni±? Mo¿e ona wtedy te¿ sobie to wkrêca ¿e specjalnie jej nie powiedzia³ "cze¶æ", tak samo jak wkrêci³a sobie ¿e na jej widok pu¶ci³ swoj± dziewczynê z objêæ ( |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Hm... Raczej jestem realistk± i nie robie sobie bezsensownej nadziei. jednak by³y sytuacje, kiedy wiem ¿e zwyk³y kolega zachowa³by sie inaczej. Zaznaczam jeszcze ¿e to on rozpocz±³ znajomo¶c tymi w³a¶nie gestami, wcze¶niej siê nie znali¶my... i po kilku dniach z gestami juz stwierdzi³, ¿e siê znamy. Nie mog³am tutaj opisaæ ka¿dej sytuacji bo wysz³y by jakies 4 strony A4...
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 182
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#23 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
no troche g³upio wysz³o..
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#24 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
I nie jestem z tych które stwierdzaj±, ¿e jak mi powiedzia³ "hej" z u¶miechem to ju¿ mnie kocha :P Po prostu... ja nie u¶miecham siê do ka¿dej osoby któr± chcê poznaæ i nie zaczepiam jej. I w wielu sytuacjach nie zachowywa³ sie tak jakby zachowa³ siê normalny kolega, jak juz pisa³am wy¿ej
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Co do autorki - masz 17 lat. W tym wieku NIKT nie jest realist± Choæby nie wiem jak by³ dojrza³y nad swój wiek Uroki bycia nastolatk± ![]() co do zaczepiania - ja siê u¶miecham do dziewczyn z pracy na promocjach, bo chcê je poznaæ. A lesbijk± nie jestem Czasem siê z kim¶ z³apie dobry kontakt i wydaje Ci siê ta osoba na tyle sympatyczna, ¿e chcesz j± poznaæ. i TYLE. Amen. Edytowane przez 201608251020 Czas edycji: 2010-09-18 o 15:11 |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 243
|
Cytat:
Dziewczyny zawsze rozpatruj± domniemane ukryte zamiary ch³opaków. Ale w 99,99% oni ich NIE maj±!!! Je¶li próbuje do Ciebie zarywaæ, kiedy jego dziewczyna nie patrzy, to znaczy w³a¶nie, ¿e powinna¶ zakoñczyæ znajomo¶æ. Wed³ug mnie taki facet jest skre¶lony. On siê bawi, tak my¶lê.
|
|
|
#27 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 017
|
Aha, czyli nie wolno mu siê u¶miechaæ, bo gdy to robi, to jest z³y i niedobry, tak?
Jakby to powiedzia³y niektóre forumowiczki... 'nie zachowuje siê jak zwyk³y znajomy, lub kolega, ale ju¿ jak przyjaciel, albo kto¶ kto chce mnie przelecieæ... ' - w sumie nie wiem jak mo¿na ¿yæ tak usztywnionymi kategoriami i interpretowaæ ka¿de, nawet najg³upsze zachowanie jakiego¶ obcego cz³owieka pod k±tem tego co on ode mnie chce. Ja my¶lê, ¿e to Ty raczej jeste¶ jaka¶ wyposzczona. |
|
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 563
|
Cytat:
Co to znaczy, ¿e autorka jest "jaka¶ wyposzczona"?
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 182
|
Cytat:
![]() "Wyposzczona" - wg. Internetu (sprawdzilam, cytuje jedna z wypowiedzi ) : 'Wyposzczony' pochodzi od s³owa 'post'. Je¿eli kto¶ po¶ci przez d³u¿szy czas to potem jest wyposzczony. Je¿eli nie jad³ miêsa to jest tego miêsa spragniony. Je¿eli wódki nie pi³ to potem ma na ni± wielk± ochotê. Je¿eli nie seksi³ to teraz bra³by wszystko co siê tylko rusza. Pozbawiony czego¶ przez d³u¿szy czas |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
I nie, nie jestem napalon± nastolatk±, która po us³yszeniu od faceta "cze¶æ" z u¶miechem stwierdza, ¿e jest zakochany po uszy. Po prostu chce wiedzieæ na czym stojê i o co chodzi... Gdyby to by³o normalne zachowanie to bym siê nie mia³a nad czym zastanawiaæ.
|
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.

. Niektórym niewiastom to widzê strach nawet "cze¶æ" powiedzieæ albo pomachaæ, bo mo¿e to pos³u¿yæ jako motor napêdowy ich bójnej imaginacji.

Zawsze najlepiej postawiæ siê w czyjej¶ sytuacji, zanim zacznie siê "dzia³aæ". Ponadto, nie ma co budowaæ swojego szczê¶cia na czyim¶ nieszczê¶ciu.
Czemu tak najecha³y¶cie na faceta? On j± TYLKO lubi, to ona inicjuje kontakt bo skoro j± zaprosi³ na fb to musi to byæ mi³o¶æ
A to co sobie imaginuje ta biedna dziewczyna jest tylko w jej g³owie.
A mo¿e czasem jej po prostu nie zauwa¿y i dlatego nie przywita siê z ni±? Mo¿e ona wtedy te¿ sobie to wkrêca ¿e specjalnie jej nie powiedzia³ "cze¶æ", tak samo jak wkrêci³a sobie ¿e na jej widok pu¶ci³ swoj± dziewczynê z objêæ (