|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Psikadła?
kathy579, natchnęłaś mnie do zakupu odżywki w sprayu
(he he, jakoś na to nie wpadłam, że można nabyć gotowe psikadło, nie trzeba samemu konstruować).Po długich wahaniach w Rossmanie wzięłam w końcu Nivea Hair Care, Diamond Gloss, Spray Treatment (Odżywka w sprayu 'Diamentowy blask'). Dam znać jak się będzie sprawować.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znac koniecznie ja cały czas poszukuję...dzisiaj idę po zielony żel, znając życie pewnie kupię coś jeszcze, rozejrze się po psikadłach.
|
|
|
#33 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Znów kusicie. Mam szlaban Rossmanowy. U siebie w mieście mam 6 rossmanów i ciągle się na któryś natykam. Na jeden nawet codziennie
(mam tam przystanek tramwajowy, specjalnie idę 15 minut, bo z pracy na przystanek autobusowy mam 2 minuty )
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Popsikałam, pougniatałam - efekt: ładny połysk (jojobna) i zapach , ale poza tym nic, a od ugniatania tylko mi się powiększył puch na głowie.Czyli do reanimacji chyba nie - ale powinno się 3 razy wypróbować kosmetyk, zanim się go zrecenzuje, więc jeszcze dam mu szansę .Nie mogę przy tym nie wspomnieć, że producent na etykiecie zaleca stosowane tego sprayu na włosy mokre, więc nie mogę mieć pretensji Jeszcze go przetestuję też po myciu włosów, na mokre.Może jeszcze jakieś psikadełko Isany sobie sprawię
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
Wygląda na to, że znalazłam magiczny składnik psikadełka - jojoba.
Druga uwaga - jeżeli jakaś odżywka nie służy mi jako zabezpieczenie, to i w psikadle się nie sprawdzi. Trzecia uwaga (Eloe77 Zadowolona jestem z dwóch psikadeł (proporcje ustalam na oko): 1. Woda przegotowana + odrobina odżywki Joanna Len i Rumianek + 10 kropli jojoba na 30ml mieszanki 2. Woda przegotowana + sok z aloesu + 10 kropli jojoba na 30ml mieszanki Długo szukałam dobrego sposobu na poranną reanimację włosów bez konieczności ich spłukiwania i ponownego suszenia suszarką - psikadła dają zadowalający efekt.
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
No ta ja wypróbuje twój przepis z Joanną i jojobą, muszę tylko dokupić jojoba.
Gdzie to potem przechowujesz i jak długo? 30 ml to tak na 2.. 3 razy?
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
ja uzywam tego gotowego psikadla do blondow odzywka w sprayu
dobrze jesli ktos ma suche wlosy bo psikacz ten jest tlusty https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...yu.html&next=1
|
|
|
#38 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moje włosy mają ADHD i tylko olej je uspokaja ![]() Próbowałam przechowywać w lodówce, ale wtedy jojoba tężeje, musiałam potem podgrzewać w mikrofali. Dlatego wolę zrobić mniej, przechowywać w temp pokojowej i zużyć na w 2-3 dni właśnie.
|
|
|
|
|
#39 |
|
Mod-Śnieżynka
|
I ja też skorzystam
Przymierzałam się do zakupu aloesu, to kupię od razu jojobę.
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Będę robić psikadełko wg Twojego przepisu ![]() |
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie stosowałam dłużej Ostatnio coś nabroiłam (chyba shea ) i muszę się wstrzymać z eksperymentami, aż mi się włosy uspokoją ![]() Edit: A pomysł na spray jest na podst. sprayu JessiCurl
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc Edytowane przez Volyova Czas edycji: 2010-11-17 o 22:20 |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Dziękuję. Pomysłowa z Ciebie Zakręcona
|
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie. Cicho tu chyba troszkę
![]() A którejś z tych używałyście?
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.

(he he, jakoś na to nie wpadłam, że można nabyć gotowe psikadło, nie trzeba samemu konstruować).

(mam tam przystanek tramwajowy, specjalnie idę 15 minut, bo z pracy na przystanek autobusowy mam 2 minuty

Jeszcze go przetestuję też po myciu włosów, na mokre.

) i muszę się wstrzymać z eksperymentami, aż mi się włosy uspokoją