Prawo jazdy- mam dość..... - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-05, 13:20   #31
one_moment
Raczkowanie

Dot.: Prawo jazdy- mam dość.....

Hej... jestem w podobnej sytuacji.... nie zdałam już 4 razy i najchętniej rzuciłabym to w cho*****
nie wiem co jest nie tak, egzaminator mówi że jeżdżę ok... a ja zawsze popełniam jakiś błąd.....
i lubię jeździć, nie mogę doczekać się kiedy to się w końcu skończy... z jednej strony już nie mam siły... z drugiej szkoda mi wyrzuconej kasy i tak bardzo chciałabym jeździć.....
powiem Ci więcej - ja powiedziałam znajomym że zdałam żeby mieć spokój z ich pytaniami.... no i jeśli rzeczywiście nie uda mi się tego dokonać, wtedy będzie naprawdę lipa...... choć z drugiej strony to jest jakaś motywacja żeby kolejny raz próbować....

pozdrawiam i życzę wytrwałości!

Chodź ze mną,chociaż zupełnie nie wiem dokąd

Chodź ze mną,by sens nadać życia krokom
Ze mną ku słońcu,
Może gdzieś nad przepaść ze mną

Po szczęście albo po szaleństwo
W ciemność ze mną..

one_moment jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 13:22   #32
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość
pewnie dlatego oblewasz, bo po prostu nie masz motywacji, aby zdać
zgadzam sie. ja mialam motywacje bo akurat rozstalam sie z tztem z ktorym bylam pare layt.on jak wczesniej napislam zdal za 5 a ja chcialam mu pokazac ze umiem jezdzic chociaz przed szkola jazdy nigdy nie dotykalam kierownivy no i udalo mi sie pokazalam ze umiem jezdzic i zdalam

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 13:50   #33
xenia37
Raczkowanie

włożyć tyle wysiłku - kasy - czasu - nerwów - by popróbować z tym prawem jazdy.. i odłożyć to? ja bym nie umiała, moja koleżanka zdała wczoraj za 12 razem..
xenia37 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 13:51   #34
moniska90
Raczkowanie

ja zdałam za 2 razem. ale mam koleżanki które zdały z 5 czy 6 razem a wydawało mi się że jeżdżą lepiej niż ja. Uważam, że nie należy się poddawać i próbować
moniska90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 13:51   #35
Nikodemia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
zgadzam sie. ja mialam motywacje bo akurat rozstalam sie z tztem z ktorym bylam pare layt.on jak wczesniej napislam zdal za 5 a ja chcialam mu pokazac ze umiem jezdzic chociaz przed szkola jazdy nigdy nie dotykalam kierownivy no i udalo mi sie pokazalam ze umiem jezdzic i zdalam
Włąsnie to też nie do końca tak, że nei mam motywacji, bo cały czas myślę że chciałabym już mieć prawko, wtedy mogłabym wziąć pożyczkę, kupić małe autko i już nie mieć problemu z dojazdem na studia. Tylko chyba te nie zdane egzaminy i ta durna presja i wyrzuty mnie tak zniechęcają...
Nikodemia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 13:57   #36
loottie
Raczkowanie

Ja zdałam za 7 razem. Nikomu nie powiedziałam o tym, że mam egzamin, by mnie presja nie zjadła. I zdałam.
Weź się w garść, nie miałcz jak to ciężko i jaka jesteś biedna. To się da zdać tylko trzeba po prostu przez to przejść. Ja już byłam u skraju i za każdym niedanym brała mnie bezsilność ale NIGDY bym nie zrezygnowała ze względu na cięzko zarobione pieniądze jakie władowałam w prawko.
loottie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 13:57   #37
candy111
Zakorzenienie

nie wiem czy to cie pocieszy ale znam osobe ktora zdala za 27 razem wiec nie warto jest sie poddawac powodzenia
candy111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 14:25   #38
AgniesiA0320k
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
osoba posiadająca prawko dobre parę lat i często jeżdżąca samochodem, może powiedzieć o sobie, że jest w miarę dobrym kierowcą, a nie kursant Lki...
hm... moja mama ma prawko od 23 lat! i ona ciagle mówi,ze cały czas sie uczy bo każda sytuacja na drodze jest inna... a dodam,że robi tygodniowoi bardzo dużo km bo z tym wiąże sie jej praca tak wiec rozsmiesza mnie również jak kierowca "L" mówi,ze jest w miare dobrym kierowca

ja prawko mam od roku zdane za 5 razem;p byłam uparta i sie udalo...

mam znajomych którzy zdaja nawet po 10razy tak wiec nie ma co sie załamywac
AgniesiA0320k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 14:33   #39
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgniesiA0320k Pokaż wiadomość
hm... moja mama ma prawko od 23 lat! i ona ciagle mówi,ze cały czas sie uczy bo każda sytuacja na drodze jest inna... a dodam,że robi tygodniowoi bardzo dużo km bo z tym wiąże sie jej praca tak wiec rozsmiesza mnie również jak kierowca "L" mówi,ze jest w miare dobrym kierowca

ja prawko mam od roku zdane za 5 razem;p byłam uparta i sie udalo...

mam znajomych którzy zdaja nawet po 10razy tak wiec nie ma co sie załamywac
no ja wlasnie to samo napisalaam wczesniej ze kierowca uczy sie cale zycie

a co do motywacji autorko watku mowisz o dojezdzie na studia.ja studiuje dwa kierunki i do wawy mam mnostwo pociagow na jedne studia ale do dziennej szkoly do ktorej dojezdzam 5 razy w tygodniu po 40 km w jedna strone nie mam dojazdu zadnego typu autobus pociag musialabym jechac 60 km trasa z przesiadka zeby do niej dojechac bez samochodu nie wyobrazam sobie zycia. i to jest wygoda nie czekasz na pociag autobus itd.nikogo nie prosisz jak cos ci trzeba.masz 26 lat a pomysl ze za 5 lat trzeba bedzie dziecko 10 km dalej zawiezc do lekarza zawieziesz autobusem bo tzta w domu akurat nie bedzie? jak zaczelas to naprawde juz warto skonczyc
szkoda pieniazkow czasu a jaka bedziesz miec satysfakcje zejuz zdalas.a jeszcsze takie male pytanie w jakim miescie zdajesz?

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 14:49   #40
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

ja zdalam za 7 razem... wczesniejsze 6 to byla masakra, z tego 3 razy oblalam na placu
(porazka). ale zdalam w koncu, bardzo chcialam miec juz prawko i byc niezalezna pod wzgledem komunikacyjnym dodam jeszcze ze przed tym ostatnim egz mialam przerwe pol roku
trzeba sie po prostu maksymalnie skupic na egzaminie, wyrzucic z glowy wszystkie inne mysli i jazda ):
powodzenia zycze
martorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 15:33   #41
MysteryMe
Raczkowanie

A ja Cie rozumiem.Sama bylam w takiej sytuacji,kazdy zdawal to i ja.Jednak w glebi serca czulam,ze i tak nie bede dobrym kierowca,wrecz balam sie jezdzic.Zdawalam 5 razy,w tym oblewalam zawsze w drodze powrotnej z miasta na plac...Po 5 razie powiedzialam sobie;dosc!Trudno,widoczn ie nie jest mi dane byc kierowca.Paradoksalnie,po czulam ulge.Moj maz ma prawko i to wystarczy.Nie odbierz to jako probe zniechecenia Cie,kazdy ma inne odczucia,ja akurat mialam zle doswiadczenia zwizane z kursem,zbyt duzo stresow,wydanej kasy,no poprostu sie poddalam,swiat sie nie zawalil.
MysteryMe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-05, 15:36   #42
MissMiss
Rozeznanie

Weź się w garść, wykup jazdy, doucz się i zdawaj dalej. Znam ludzi co zdawali prawko po 10, 12 razy i się nie poddawali. Zdawali do skutku.

Z egzaminem na prawo jazdy jest o tyle ciężko, że nie wystarczy opanować jazdę samochodem, trzeba też opanować swoje nerwy i mieć do tego trochę szczęścia. Stres bardzo często sprawia, że zapomina się podstawowych rzeczy. Noga lata jak galareta. Dlatego trzeba mieć opanowane manewry do perfekcji. Jeździć w miarę pewnie. Warto wykupić sobie przed każdym egzaminem kilka jazd. Wiadomo, że prawo jazdy to droga inwestycja. Oprócz wykupienia kursu trzeba mieć prawie drugie tyle na egzaminy, jazdy dodatkowe, wyrobienie dokumentu.
W ogóle nie rozumiem Twoje żalu. Sama się na to zdecydowałaś. Chcesz mieć prawko, trzeba uczyć się, płacić i jeździć. W końcu zdasz, ale musisz wierzyć w siebie i że uda Ci się. A nie biadolić jaka to biedna jesteś, bo większość ludzi albo przechodziła już to albo będzie przechodzić. Bez sensu jest rezygnowanie teraz, bo w przyszłości będziesz musiała zaczynać wszystko od nowa i wyjdzie Cie to jeszcze drożej.
Prawko naprawdę się przydaje, więc warto się pomęczyć
MissMiss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 16:04   #43
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Hiraska Pokaż wiadomość
A czy kiedyś zadałyście sobie pytanie: "Dlaczego oblewam"?
Nie zrzucajcie proszę winy na stres, emocje itd. Bo wszystko można opanowac, mi sie udało i zdałam. Od razu jak tylko odebrałam prawko wsiadłam do auta i pojechałam sama do miasta oddalonego o 30 km, a nie jak tu niektóre dziewczyny muszą jeździc z tatą, mamą, dziadkiem, ciocią etc.
Jeśli ktoś po raz Nty nie zdaje to wyraźny sygnał, że coś jest nie tak...
Bezsensowny argument, Tobie się udało ale to nie znaczy przecież, że każdemu musi się udać opanować stres na egzaminie.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 16:27   #44
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nikodemia Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny. Nie jestem nową wizażanką, jednak mam nowe konto, bo wolę ten problem poruszyć w ukryciu. Otóż od około pół roku robię prawo ajzdy. Właśnie- robię, i nie mogę zrobić. Zdaję już 4 raz i nic. Nie wiem co jest temu winne, ale mimo że jestem w miarę dobrym kierowcą- zawsze popełnię jakiś głupi błąd albo o czymś zapomnę i w efekcie oblewam. Problem jednak jest w tym, że ja (mam już prawie 26 lat) nigdy tak naprawdę nie chciałam mieć prawa jazdy. Po prostu nigdy nie czułam takiej potrzeby. I pewnie bym go nawet nie zaczęła robić gdyby nie fakt, że wszyscy dookoła- z moim tż na czele, po prostu już mnie chcieli zamęczyć naleganiami na to prawko. I to jest powodem mojej frustracji- Mnie szlag trafia na samą myśl, że robię coś czego nie lubię, nie sprawia mi to satysfakcji i znów musze powtarzać ten cholerny egzamin i co najgorsze- za każdy taki ,,raz'' tracę prawie 200 zł, które tak naprawdę idą w błoto. A dookoła słyszę tylko- ale nie możesz z tego zrezygnować, rób dalej, nawet 10 razy ale zdasz. Jasne, super..... Czy któraś z was miała podobnie?? Czy jestem jedyna osoba która się jeży na sam dźwięk słowa ,, prawko''??
Oj, jak ja Cię rozumiem. Prawo jazdy zaczęłam robić 2 lata temu, zdawałam więcej razy niż Ty. Na razie sobie odpuściłam. Też nigdy nie chciałam mieć prawka, ale sytuacja mnie niejako zmusiła, bo pracuję w innej miejscowości, łatwiej byłoby mi dojeżdżać, gdybym miała samochód. Ale niestety... Myślę, że po prostu niektóre osoby się do tego nie nadają i ja do takich osób należę. Tylko szkoda mi tej kasy, którą wydałam na darmo
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 16:45   #45
muszynianka
Zakorzenienie

Nie wiem czym tu się stresować.
Wsiadasz, jedziesz, robisz co ci pan mówi i tyle :P
Nie wiem przepraszam że cię nie rozumiem - ja zdałam za 1 razem, bo byłam przekonana że nie zdam.
Po prostu jechałam do przodu jak robocik który wykonuje polecenia.
Nie wiem co w tym trudnego, ale samo zdanie prawka to jedno, a prawdziwa jazda to drugie.
Jedziesz sama po odebraniu prawka i widzisz przebiegających przez ruchliwą ulicę ludzi - i momentalnie obrazy w twojej głowie o rozbryzganych ciałach na masce, bo nie ma już pani instruktor a ty jesteś panem życia i swojego i pieszych :P

jak to prawko chcesz mieć to za bardzo nie ma wyjścia i zdawaj do skutku.
to zrozumiałe że to jest stres, jak za pierwszym razem nam coś nie wychodzi, próbujemy drugi trzeci... a potem gdy się nie udaje przez jakąś głupotę, frustrujemy się, potem nam się odechciewa... to jest normalny proces
zastanawiałabym się gdybyś może uszkodziła skrzynię biegów albo wjechała w słup, urwała lusterko, ale moja koleżanka oblała bo nie zapaliła świateł co można tłumaczyć stresem...
więc nie liczy się ilość ale jakość :P chyba lepiej dla ciebie i świata jak oblejesz 15 razy za nie włączenie świateł czy za coś - za którymś razem musisz się tego nauczyć i się nauczysz.
e tam nie stresuj się, powiem szczerze miałam farta bo: sprawiedliwy instruktor, dobra godzina (9 rano) pusto na drodze, dobry dzień - nie padało, dobra pogoda - nie świeciło zbytnio słońce, nie raziło mnie, nie byłam rozkojarzona. Były to wakacje więc dzieci jeszcze spały i nie biegały w okolicach szkół także na zdanie imo składa się wiele czynników

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Bezsensowny argument, Tobie się udało ale to nie znaczy przecież, że każdemu musi się udać opanować stres na egzaminie.
no dokładnie, ja się prawkiem nie stresowałam aż tak - nie zdam to zapłacę aż do skutku bo i tak mało osób zdaje od razu. natomiast jakieś poważniejsze egzaminy za każdym razem wywołują u mnie stres i mdłości...
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 16:50   #46
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Nie wiem czym tu się stresować.
Wsiadasz, jedziesz, robisz co ci pan mówi i tyle :P
Nie wiem przepraszam że cię nie rozumiem - ja zdałam za 1 razem, bo byłam przekonana że nie zdam.
Ja za pierwszym razem też się nie stresowałam... Myślę, że gdybyś miała na przykład piąte podejście, to stres by się jednak pojawił
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 16:52   #47
muszynianka
Zakorzenienie

Myślę że nie pojawiłby się stres tylko takie poczucie bezsilności...?
że
"to już piąty raz, o ile za 1 i 2 mogło mi nie pójść to za 6 musi...!"
i to rozczarowanie.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 16:59   #48
Ieka
Zakorzenienie

moja koleżanka 13 raz zdaje w nast. tyg a inna 19 razy i zdała!!!! chamstwo
Ieka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 17:01   #49
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Myślę że nie pojawiłby się stres tylko takie poczucie bezsilności...?
że
"to już piąty raz, o ile za 1 i 2 mogło mi nie pójść to za 6 musi...!"
i to rozczarowanie.
A, to też się pojawia, jasne Co ciekawe - do egzaminów na studiach podchodziłam w sumie bezstresowo, a egzaminy na prawko to moja zmora

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-05, 17:13   #50
poczwarkah
Rozeznanie

Nie załamuj się!
Ja zdałam dopiero za 6 razem. I wiesz jaka była tajemnica mojego sukcesu? Po piątym razie postanowiłam sobie zrobić przerwę. Miałam dość wszystkiego, miałam dość wydawania pieniędzy na egzaminy i na dodatkowe jazdy przed nimi. Jak później policzyłam - wyjeździłam w sumie (w czasie kursu i po nim) prawie 100 godzin jazd. To strasznie dużo... A jednak nic mi nie dało te 100 godzin.
W trakcie półrocznej przerwy między 5 a 6 egzaminem uspokoiłam się psychicznie i... po prostu dojrzałam do zdania. Moim zdaniem należy zwyczajnie uświadomić sobie, że podczas jazdy trzeba być po prostu cały czas skupionym. Cały czas! Nie tylko patrzeć na wszystkie znaki, oznaczenia itd, ale i tłumaczyć sobie w głowie co one znaczą. Dojeżdżając do każdego skrzyżowania trzeba przypominać sobie zasady poruszania się po takim skrzyżowaniu itd... Może to trywialne co powiem, ale trzeba po prostu cały czas MYŚLEĆ.
Od kiedy do tego doszłam nie mam żadnych problemów z prowadzeniem samochodu. Mam własny od dwóch lat, jeżdżę nim codziennie (pod i po Warszawie) i jak na razie (odpukać), nie miałam żadnej, nawet najmniejszej stłuczki.

Maksymalne skupienie i będziesz miała to prawko, głowa do góry!
poczwarkah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 17:19   #51
ewcia 87
Raczkowanie

ja zdałam za 7 razem dopiero.pierwszym czy drugim razem nawet asfaltu na ulicy nie zauważyłam..w sumie tych pachołków, które rozjechałam też nie wiedziałam nie stresuj się tak i nie słuchaj tych wszystkich życzliwych co czekają też na placu, każdy ma wyrobione zdanie jakie to straszne i jacy egzaminatorzy są straszni "jak trafisz na tego to nie wyjedziesz na ulice, a tamten oblewa jeszcze przy otwartej masce" itd.. to jest nakręcanie siebie nawzajem. umiesz jeździć? więc zdaj!wiesz jak się jeździ, samochód robi to co Ty chcesz więc wszystko zależy od Ciebie a rezygnować szkoda naprawdebo za kilka lat może znów dojdziesz do wniosku, że chcesz mieć prawko i co?kurs od początku?tylko zdaj dla siebie a nie przez presje innych. powodzenia!
ewcia 87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 17:29   #52
Lucka91
Wtajemniczenie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;22502739]A, to też się pojawia, jasne Co ciekawe - do egzaminów na studiach podchodziłam w sumie bezstresowo, a egzaminy na prawko to moja zmora [/QUOTE]

oo skad ja to znam, do matury podeszlam na luzie, wszystko pozdawalam, zero stresu. a prawko... zdalam za 3 razem, ale naprawde bardzo duzo mnie to kosztowalo, strasznie mnie to stresowalo i ogolnie uwazam ten egzamin za glupi, niesprawiedliwy i nic nie sprawdzajacy, no ale innej mozliwosci poza taka forma egzaminu nie widze ;p

ogolnie, to jestem najszczesliwsza osoba pod sloncem ze nie musze sie tym juz martwic i mam to za soba, a autorce watku moge tylko radzic zeby podchodzila ile wlezie i w koncu zdala, bo za jakis czas moze pozalowac tego ze juz zaszla tak daleko, skonczyla kurs, wydala tyle kasy, i wszystko trzeba robic od nowa, bo nagle okazuje sie ze prawko jest potrzebne
Stary 2010-10-05, 17:52   #53
Methe
Rozeznanie

ja cię rozumiem pod pewnym względem, bo też mam uczuelnie na wyrażenie "prawo jazdy". dwa razy już próbowałam i dwa razy oblałam. ale lubię jeździć samochodem. nie powiem, że umiem, bo trudno umieć po trzydziestu kilku godzinach, ale w miarę sobie radzę. a potem na egzaminie dopada mnie taki koszmarny stres, że wszystko przestaje mi się udawać.

i proszę, żeby dziewczyny, które się nie stresowały, nie pisały o tym, że po prostu trzeba się opanować i że egzamin to łatwizna, bo sorry, ale nie macie pojęcia jak to jest, gdy noga trzęsie się na sprzęgle, wydaje wam się ciągle że coś pójdzie nie tak, nerwowo sprawdzacie po raz kolejny czy światła są włączone i tak dalej. nad tym się nie da zapanować ot tak. jeśli ktoś się tym nie denerwuje, to nie zrozumie.

ja będę próbować po raz trzeci i po raz kolejny pewnie też, jeśli mi się teraz nie uda, bo prawko chcę mieć, jeździć lubię i kiedyś na pewno mi się przyda. a ty jeśli nie lubisz jeźdizć, nie czujesz chęci posiadania tego dokumentu to po co? tylko teraz w sumie trochę za późno się zorientowałaś. skoro już kurs zapłacony, jazdy wyjeżdżone, to może lepiej spróbować? prawko lepiej mieć niż nie mieć, różne wypadki chodzą po ludziach.
Methe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-05, 17:56   #54
RastaSmile
Przyczajenie

.

Edytowane przez RastaSmile
Czas edycji: 2011-07-12 o 21:12
RastaSmile jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 18:25   #55
Dosiak
BAN stały

Jeżeli chcesz mieć prawo jazdy to nie poddawaj się. Ja też nie zdałam za pierwszym razem i miałam momenty załamania, ale najważniejsze to przetrzymać chwile zwątpienia i działać. Bardzo chciałam mieć prawko, bo umiejętność prowadzenia samochodu to niezależność i duża wygoda. Nie wyobrażam sobie być uzależniona od Tzta czy rodziców, prosić o każdą podwózkę. Inna sprawa jeśli ktoś nie lubi jeździć lub naprawdę czuje, że nie nadaje się do tego. Skoro jednak piszesz, że chciałabyś to nie poddawaj się
Dosiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 18:27   #56
myslov
Raczkowanie

ja też nigdy nie wyobrażałam sobie siebie jako kierowcy. prawo jazdy robiłam za namową rodziców, że mi sie przyda, że to, że tamto. i w sumie jestem im teraz za to wdzieczna. zdałam za drugim razem, a na kurs poszłam z kumpelą, która zdawała osiem razy... na ostatnim egzaminie trafiła na pogromcę i załamana wyszła z placu przekonana, że jazdę na mieście obleje... i zdała. Rozumiem, ze masz dość, że Cię to nie kręci za bardzo... ale pomyśl- tyle pieniędzy włozyłaś w to dziadostwo, tyle nerwów, czasu... naprawdę szkoda tego marnować. Uszy do góry, noga na gaz i do przodu!!!!!!!!

Edytowane przez myslov
Czas edycji: 2010-10-05 o 18:28 Powód: paskudna literówka
myslov jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 19:58   #57
loxd
Raczkowanie

Ja tydzień temu podchodziłam po raz pierwszy i nie zdałam, wszyscy mocno na to liczyli ze za 1 razem zdam, wszyscy poza mna. co prawda lubiłam jezdzic i 'przydaloby sie' miec prawo jazdy ale kiedy przyszlo mi zdawac 1 raz, (nie wiem dlaczego w zasadzie) w koło sobie powtarzałam, że na pewno nie zdam, że na tym skrzyżowaniu na bank mnie obleje. To była najgłupsza rzecz jaka wtedy robilam i po pierwszej porażce sie załamałam i teraz mam takie myśli, że się nie nadaję, że tak na prawdę nie chciałam iść na kurs i mnie zmusili. A mój tata (najbradziej chciał zebym zdała) w koło mi powtarza: dokup jazdy, zapisz się, MUSISZ mieć prawo jazdy, tyle kasy wydane, wsyzstko zapomnisz! Rozumiem cię bo taka presja mocno szkodzi. U mnie nikt nie chce zrozumieć, że może chciałabym odczekać trochę, może za jakiś czas dopiero spróbowac, bo skoro tak w koło sobie powtarzałam że nie zdam, to wydaje mi sie ze chyba nie jestem gotowa. nie wiem. ale Tobie radze - zastanow sie czy na prawde chcesz je miec, czy tylko 'chcesz', bo ci wszyscy o tym gadają ciągle. powiedz im zdecydowanie, ze zrobisz je w swoim czasie, bo wydaje mi sie ze teraz chyba rzeczywiscie nie ma sensu podchodzic jesli nie czujesz: tak, teraz na pewno zdam! chce jezdzic i sie nie poddam tak łatwo! co prawda po pol roku teoria wygasa (przynajmniej u nas) ale 30 zl to nie problem zapłacić, zaliczyć i dokupić sobie jazdy na przypomnienie i pójść na egzamin. moze bedziesz bardziej gotowa? znam duzo osob ktore po paru nie zdanych egzaminach odpuscilo na kilka miesiecy, a potem zdały (koledze sie przysnilo po roku ze jezdzi samochodem, zapisal sie i zdal od razu ) nie zamartwiaj się tym aż tak

loxd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 19:59   #58
gringolada
Zadomowienie

rekordzista u mnie w miescie zdawal 27 razy ale zdal a jak ja mialam 3 egzamin to gadalam z kobitka ktora zdawala 15 raz i sie nie poddawala
gringolada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 20:02   #59
Clemence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikodemia Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny. Nie jestem nową wizażanką, jednak mam nowe konto, bo wolę ten problem poruszyć w ukryciu. Otóż od około pół roku robię prawo ajzdy. Właśnie- robię, i nie mogę zrobić. Zdaję już 4 raz i nic. Nie wiem co jest temu winne, ale mimo że jestem w miarę dobrym kierowcą- zawsze popełnię jakiś głupi błąd albo o czymś zapomnę i w efekcie oblewam. Problem jednak jest w tym, że ja (mam już prawie 26 lat) nigdy tak naprawdę nie chciałam mieć prawa jazdy. Po prostu nigdy nie czułam takiej potrzeby. I pewnie bym go nawet nie zaczęła robić gdyby nie fakt, że wszyscy dookoła- z moim tż na czele, po prostu już mnie chcieli zamęczyć naleganiami na to prawko. I to jest powodem mojej frustracji- Mnie szlag trafia na samą myśl, że robię coś czego nie lubię, nie sprawia mi to satysfakcji i znów musze powtarzać ten cholerny egzamin i co najgorsze- za każdy taki ,,raz'' tracę prawie 200 zł, które tak naprawdę idą w błoto. A dookoła słyszę tylko- ale nie możesz z tego zrezygnować, rób dalej, nawet 10 razy ale zdasz. Jasne, super..... Czy któraś z was miała podobnie?? Czy jestem jedyna osoba która się jeży na sam dźwięk słowa ,, prawko''??
Jezeli mam Cię zachecic -prawo jazdy Ci sie przyda.Przy np przebranzowieniu się czy czym skolwiek mozesz tylko zyskac,poniewaz czesto chca od przyszlej osoby pracujacej prawko. Wiec akurat uwierz,ze czasem cos lepiej zrobic nic nie zrobic
A wiesz,czasem zeby siebie przekonac to warto wlasnie poszukac plusow,np zawieziesz sobie gdzies rzeczy,czy komus itp
wtedy o wiele latwiej się robi;p
a wiem jak to jest,sama zdawalam kilka rfazy pomimo,ze umialam jezdzic,ale czasem nerwy graja pierwsze skrzypce.Moze po prostu napij się melisy przed egzaminem czy cos takiego,jednak nuiezbyt wiele,bo niektorych to usypia i wtedy dopiero byc zaspanym to jeszcze gorzej
Ale zrob je,naprawdę przyda się
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 20:19   #60
xenia37
Raczkowanie

wiecie co, ja zdałam za 4 razem... ale wciąż beznadziejnie jeżdżę, nie zatrzymuje się na czerwonym świetle wymuszam ciągle pierwszeństwo...ale nie dlatego że czuję się jak królowa szos... ale dlatego że jeżdżę i myślę o wszystkim tylko nie o drodze i tym co mam przed sobą ;/
xenia37 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości