Przebiegacie na CZERWONYM świetle czy czekacie na zielone? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-19, 06:30   #31
crescent
Zakorzenienie

Dot.: Przebiegacie na CZERWONYM świetle czy czekacie na zielone?

a ja w wiekszosci przypadkow swiatla uwazam jako znak kto ma w danej chwili pierwszenstwo

wiadomo na ruchliwym czekam jak trzeba, ale na jakis bocznych uliczkach jak widze ze jest pusto to ani mi sie sni
Stary 2010-10-19, 07:36   #32
ankasz
Zakorzenienie

Raz w życiu przebiegłam na czerwonym, bo mój autobus już przyjechał, a następny miałam za 3 godziny.. Traumę , jaką miałam po tym przebiegnięciu można porównywać do ukrywjącego się mordercy Przebiegłam przez to przejscie i rozglądjąc sie na boki pobiegłam do autobusu, ciągle gotowa na to, że czaczepi mnie pan policjant i wlepi 200 zł chyba przez tdzien tak miałam, że ciągle czekałam na ten mandat, bo sobie wyobraziłam, że oglądają kamery z monitoringów i patzą "OOOO a ta przebiegła na czerwonym świetle! Do Interpolu jej zdjęcie! Znajdziemy ją!"

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 07:36   #33
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
A mnie jak denerwuje widzę mamuśki z wózkami, które tymi wózkami tak powolutku, powolutku wyjeżdżają na jezdnię albo stoją tak, że kólka jeszcze na krawężniku ale buda prawie na ulicy... Co to za bezmózgi, tylko czekac aż ktos wózek zahaczy.

Nie, nie przechodzę na czerwonym

Dokładnie. Ale wkurza mnie jeszcze coś innego, bardziej - jak taka mamuśka idiotka (nie, nie nazwę takiej inaczej) włazi na jezdnię, nie na pasy, bo np. musi dojść na przystanek, albo musiałaby przejść kawałek do tych pasów. No idiotka. Nie odpowiada za siebie tylko, ale za dziecko. Normalnie ciśnienie mi się podniosło od razu.

Jest u nas takie miejsce - skrzyżowanie, nie ma pasów normalnych an nim tylko przejście podziemne jest, no i niestety podjazdy dla wózków głupie - za wąski mają rozstaw. Uwierzcie - nadrabiam kawał drogi, jakieś 0,5km, coby przejść do pasów, ale nie przejdę przez ulicę (ruchliwą) z wózkiem. I nie wiem, czy prócz mnie jeszcze z 50 mam w mieście takich jest, bo ciągle jakaś cipcia tamtędy przechodzi.

I nie, nie przechodzę na czerwonym. Chybabym się spaliła ze wstydu, gdybym mandat dostała za to.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 07:39   #34
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Zdecydowanie czekam na zielone.
Na czerwonym przechodzę baaardzo rzadko i tylko w nocy (jak są światła pełne bo przeważnie miga żółte) jak widać ze jest zupełnie pusto.

Ciężko mi jest pojąc jak można być tak odmóżdżonym by przechodzić na czerwonym lub w miejscach niedozwolonych (na ruchliwych ulicach).

Do teraz robi mi się słabo na widok takich osób bo miałam nieprzyjemność w kilku pośrednio lub bezpośrednio uczestniczyć.
Pośrednio jako osoba biorąca udział w akcjach ratunkowych np. dziewczyny potraconej przez samochód jak przebiegała na czerwonym czy zdejmowaniu z ruchliwej ulicy skamieniałej babci która miała szczęście ze pchała przed sobą wózek z zakupami bo to wózek i ziemniaki zostały "skasowane" przez samochód.
Bezpośrednio bo ja brałam udział w zdarzeniu i wyhamowałam dosłownie na styk przed idiotka która z dzieckiem w wózku i dzieckiem za rączkę przechodziła na "dziko".
Najgorsze jest to ze idiotki to nawet nie ruszyło. Pogroziła mi ręką pościła, wiązankę i polazła dalej zlewając fakt ze przyczyniła się do kolizji drogowej.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki

Edytowane przez Eenax
Czas edycji: 2010-10-19 o 07:40
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 07:42   #35
Lea_
Wtajemniczenie

Czekam na zielone ...od niedawna
Jakis czas temu wrocilam z dluzszego pobytu w Irlandii, tam nikt nie zwraca uwagi na swiatla, jezeli jest czerwone a nic nie jedzie ludzie po prostu ida. No i ja tez tak zrobilam, tyle ze juz w Polsce, pech chcial, ze dostalam za to mandat
Tak wiec czekam na zielone...no chyba ze mi sie bardzo spieszy

„Najpierw są kobiety, potem długo, długo nic. A następnie jest Ferrari”.

Al Pacino, "Zapach kobiety"

http://demotywatory.pl/2919083/Za-ka...kryje-sie-imie.

Lea_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 07:44   #36
hihi
Zakorzenienie

Czekam. Nawet w nocy jak znikąd nic nie jedzie. Bo Ci dwaj Panowie spacerujący po drugiej stronie ulicy to mogą być policjanci czekający tylko aż postawię nogę na ulicy gdy mam czerwone

Swojego czasu u nas w mieście policja zrobiła dosłownie łapankę tych co przechodzą na czerwonym. I w przeciągu tygodnia miałam przyjemność zobaczyć około dziesięciu przypadków wypisywania mandatów takim typowym "babciom", które wracały z targu. A bywały też sytuacje takie, że chłopaczek przebiega przez ulicę, a za nim... na sygnale radiowóz.

Poza tym kilka razy jako kierowca miałam niestety przypadki, gdy ktoś totalnie nie zwracając uwagi na nic wbiegał na jezdnię/wjeżdzał na nią rowerem zza jakiegoś budynku... i dziękuję, poczekam, postoję, emocji mam w życiu wystarczająco dużo.
Stary 2010-10-19, 08:02   #37
EjjSenioritta
BAN stały

Czekam . Miałam kiedyś wpadek samochodowy w dzieciństwie , tir walnął w nasze auto,na szczęście próbował hamować i z niewielkiej prędkości to się stało,ale mam uraz i boję się samochodów , więc nie ładuję się na czerwonym świetle . Mam też nawyk zatrzymywania znajomych jak próbują przejść .
EjjSenioritta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 08:11   #38
anetka832
Zadomowienie

GG do anetka832

Czekam na zielone. Przynajmniej odkąd zrobiłam prawo jazdy ( oczywiście piszę o sytuacji, kiedu jestem jako pieszy, bo jako kierowca, wogóle nie biorę pod uwagę wjeżdżania na czerwonym).

Zanim zaczęłam jeździć samochodem, miałam mgliste wyobrażenie, że hamulce w aucie działają natychmiastowo i zatrzymują w samochód w miejscutaa... O tym, że tzw. droga hamowania jest czasem dłuższa niż byśmy chcieli przekonałam się, podczas dwóch stłuczek z moim udziałem. Dlatego na światlach wolę nie snuć teorii typu " szybko chodzę więc zdążę" lub " kierowca napewno zdąży wyhamować". Niekoniecznie...

Niestety, daltonistów mylących zieleń z czerwienią w naszym kraju bez liku. Najbardziej denerwują mnie dwa typy: stara babcia, idąca spacerkiem na czerwonym ( jestem tak stara, że kierowca MUSI się zatrzymać ) albo mamusia z wózkiem/ małym dzieckiem ( idę z wózkeim/dzieckiem, więc kierowca MUSI się zatrzymać ) - porażka - glupota i nieodpowiedzialność.
Stary 2010-10-19, 08:27   #39
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Takiego wątku chyba jeszcze nie ma

Pytanie jak w tytule: ryzykujecie mandat, zdrowie i życie i przebiegacie na czerwonym świetle czy grzecznie czekacie na zielone?

Pytam, bo ostatnio widziałam parę starszych ludzi, którzy w żółwim tempie sunęli na czerwonym dla pieszych
Akurat jezdnia była pusta, ale ciekawe, co by było gdyby się babcia albo dziadek przewrócili... płacz i zgrzytanie zębów, no i jaki przykład młodszym dają
Jaki jest sens ryzykować życie tylko po to, żeby minutę zaoszczędzić na przejściu?
Jesli jestem sama albo z kolezanka / mama to czekam na zielone, ale z tz ZAWSZE przechodzimy przez ulice na czerwonym, bo on mnie zawsze na ulice ciagnie, nie wazne czy jest czerwone czy nie... oczywiscie nie jak jada samochody, ale jak nic nie jedzie to prebiegamy... Ostatnio nawet zaczelismy np z parkingu nie wychodzic normalnie tylko przeskakiwac przez murki itp xD
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 08:33   #40
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Ja jestem legalistka, więc jak zobaczycie kogoś w środku nocy, przy zerowym ruchu twardo czekającego na zielone to najprawdopodobniej jestem ja
O to to!! Czasami się przez to dziwnie czuję (ale nie źle, żeby nie było w końcu to nie ja mam problemy z odróżnianiem kolorów ) kiedy stoję twardo na czerwonym, a wszyscy drałują mimo tego, że ta lampka się świeci

Kiedyś widziałam taką sytuację: babcia wpadła na jezdnię, bo musiała na tramwaj (którym jechałam do domu) i przebiegła (tyle o ile) przed pędzącym na sygnale samochodem strażackim. Pierwsza moja myśl: oj nie ustąpię ci ja miejsca w tramwaju, nie ma bata!! A z drugą myślą przykro mi się zrobiło z powodu kierowcy, bo miałby przekichane, gdyby się mu babcia wyłożyła przed maską, a on nie dał by rady wyhamować.

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 08:40   #41
peggy_blue
Zakorzenienie

nie przechodzę, chyba że odjeżdża mi tramwaj/autobus, a do następnego mam pół godziny. Kiedyś zatrzymała mnie policja,bo przeszłam na migającym zielonym przez drugą część pasów(tzn zeszłam z wysepki, jak już migało) mandatu nie dostałam, ale teraz zawsze się boję, że ci policjanci na mnie czyhają, aż przejdę naprawdę na czerwonym

matki ładujące się z wózkami na czerwonym mnie przerażają, one nie zdają sobie chyba sprawy, że wózek jest ponad metr przed nimi i w razie czego to na niego pójdzie cały impet uderzenia
peggy_blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 08:42   #42
TOMORROW
Zakorzenienie

czekam pokornie na zielone
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 08:42   #43
Malla
Nie depcze krokusów

Jeśli nic nie jedzie i nie ma policji na horyzoncie, to przechodzę na czerwonym i nie widzę powodu, dla którego nie miałabym tego robić.
Stary 2010-10-19, 09:03   #44
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

nie przechodzą i nie przebiegam na czerwonym świetlne
powód jest prosty - za dużo wypadków w tym śmiertelnych się naoglądałam - to jednak zostaje gdzieś tam w pamięci i działa hamująco na pomysł postawienia stopy na przejściu dla pieszych, w momencie gdy nie jest to wskazane (zwłaszcza, że nie każdy kierowca stosuje się do przepisów ruchu drogowego i zdarzaja się samobójcy jeżdzący po mieście 100tką)

fakt - przejechać mogą po tobie nawet i na zielonym świetle, ale zawsze jest to mniej prawdopodobne

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

suzana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 09:03   #45
greenka19
Rozeznanie

GG do greenka19

Jak większość czekam na zielone Kiedyś gdy widziałam, że nic nie jedzie chciałam sobie przejść na czerwonym, bo było strasznie zimno, ale coś tak w środku mnie powstrzymywało i nie przeszłam. Może to było sumienie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 09:11   #46
201701300931
Konto usunięte

Przechodzę tylko na zielonym. I czasami potrafiłam tak o 5 rano stać na przystanku, pusto dookoła, wszyscy przeszli, a ja stoję i czekam

Do białej gorączki zaś doprowadzają mnie niektóre pasy w moim mieście. Są długie i światła są tak skonstruowane, że ja - chodząca naprawdę szybko - ledwo dojdę do połowy i już miga. Więc kończę przechodzenie na czerwonym. A co dopiero osoby starsze, które nie chodzą szybko Niestety ni jest to jednostkowy przypadek...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 09:12   #47
kitkulka
Zakorzenienie

czekam zawsze, nawet na mało ruchliwej jezdni

jadąc samochodem nie przejeżdżam na czerwonym, więc czemu miałabym przechodzić piechotką?
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 09:12   #48
panierrka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez peggy_blue Pokaż wiadomość
nie przechodzę, chyba że odjeżdża mi tramwaj/autobus, a do następnego mam pół godziny. Kiedyś zatrzymała mnie policja,bo przeszłam na migającym zielonym przez drugą część pasów(tzn zeszłam z wysepki, jak już migało) mandatu nie dostałam, ale teraz zawsze się boję, że ci policjanci na mnie czyhają, aż przejdę naprawdę na czerwonym

matki ładujące się z wózkami na czerwonym mnie przerażają, one nie zdają sobie chyba sprawy, że wózek jest ponad metr przed nimi i w razie czego to na niego pójdzie cały impet uderzenia
Mnie też pogroził palcem policjant, gdy świńskim truchtem ruszyłam z wysepki na migającym zielonym

Ja też czekam grzecznie na zielone, a po powyżej opisanym doświadczeniu to już nawet migające światło mnie nie skusi.

Strasznie denerwuje mnie to, że jak stanę pół metra od krawężnika, to ludzie popychają mnie do przodu albo 5 mm przede mną, że niemal mam w zębach ich włosy, futerka od kurtek itp. Matule stojące z wózkiem też mi burzą krew... eh.

Rozsądek przede wszystkim.

Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...!
...albo chociaż się staraj - tak jak ja

Edytowane przez panierrka
Czas edycji: 2010-10-19 o 21:10
panierrka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 09:24   #49
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
A mnie jak denerwuje widzę mamuśki z wózkami, które tymi wózkami tak powolutku, powolutku wyjeżdżają na jezdnię albo stoją tak, że kólka jeszcze na krawężniku ale buda prawie na ulicy... Co to za bezmózgi, tylko czekac aż ktos wózek zahaczy.

Nie, nie przechodzę na czerwonym
Zgadzam się ,bezmyślnośc takich kobiet jest przerażająca a juz najgorsze są takie co bujaja tym wózkiem przód i tył przód i tył wjeżdzając na pasy ,wtedy samochód skręcający mija taki wózek na milimetry dosłownie ,koszmar jakiś.A mamusia stoi i nic ,twarz nie zmącona myślą :-/

Przypomniała mi sie historia mojego kolegi ,jechał sobie autem i ulicę przedzielał pas zieleni ,taka wysepka z trawką ,metr szerokości i kilka km długości i po tym pasie chodzi babcia z kotem na smyczy -wyszła na spacerek .
Kot w pewnej chwili sie przestraszył czy chcial naskoczyc na turlany wiatrem liśc i wyskoczył na ulicę wprost pod koła auta ,babcia została na tej wysepce z samą smyczą ,kot zamienil się w dywanik :/

Sam absurd historii doprowadzil mnie do łez śmiechu ale w gruncie strasznie smutna historia

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 09:24   #50
Flofferek
Zakorzenienie

Zawsze czekam na zielone, wole nie ryzykowac. Wkurza mnie jak ktos przechodzi na czerwonym, a najbardziej jesli jest to dorosly z malym dzieckiem - ale daja przyklad;/
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 09:27   #51
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Jeśli nic nie jedzie i nie ma policji na horyzoncie, to przechodzę na czerwonym i nie widzę powodu, dla którego nie miałabym tego robić.
mam wrażenie, że ludzie bardziej boja się mandatu niz braku głowy.

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez panierrka Pokaż wiadomość
Mnie też pogroził palcem policjant, gdy świńskim truchtem ruszyłam z wysepki na migającym zielonym

.
wyobraziłam sobie ten świński trucht

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 09:29   #52
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Oj, oberwie Ci sie cosik czuje.

W Polsce przechodze na zielonym. Na czerwonym zdarzylo mi sie doslownie kilka razy - przy warunkach typu idealna widocznosc, samochodow z zadnej strony niet (efekt - jeden mandat, jedno pouczenie). Nie widze nic zlego w przejsciu na czerwonym w takich warunkach.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.

Edytowane przez Wyrak
Czas edycji: 2010-10-19 o 09:30
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 09:43   #53
anetka832
Zadomowienie

GG do anetka832

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Oj, oberwie Ci sie cosik czuje.

W Polsce przechodze na zielonym. Na czerwonym zdarzylo mi sie doslownie kilka razy - przy warunkach typu idealna widocznosc, samochodow z zadnej strony niet (efekt - jeden mandat, jedno pouczenie). Nie widze nic zlego w przejsciu na czerwonym w takich warunkach.
Nooo, w takich warunkach to pewnie też bym na czerwonym wdepnęła. Widzę drogę hen po horyzont, na niej ani jednego auta, to ok. Tylko że dziwnym trafem w moim mieście ( a nie mieszkam w metropolii ), sygnalizacja stoi w miejscach ruchliwych na tyle, że sytuacja typu "nic nie jedzie" wystepuje bardzo rzadko ( pewnie w nocy). Zazwyczaj jest tak, że "coś" jednak jedzie, kwestia tylko czy "blisko" czy "daleko", a z perspektywy pieszego to pojęcia dość względne...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 09:43   #54
pani-jesień
Zakorzenienie

Ja przebiegam na czerwonym, jak bardzo się spieszę i widzę, że nic nie jedzie
Stary 2010-10-19, 09:48   #55
magda1513
Wtajemniczenie

zawsze czekam na zielone. No może ze 2 razy przeszłam na czerwonym ale nic wtedy nie jechało

magda1513 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 09:58   #56
patbar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Takiego wątku chyba jeszcze nie ma

Pytanie jak w tytule: ryzykujecie mandat, zdrowie i życie i przebiegacie na czerwonym świetle czy grzecznie czekacie na zielone?

Pytam, bo ostatnio widziałam parę starszych ludzi, którzy w żółwim tempie sunęli na czerwonym dla pieszych
Akurat jezdnia była pusta, ale ciekawe, co by było gdyby się babcia albo dziadek przewrócili... płacz i zgrzytanie zębów, no i jaki przykład młodszym dają
Jaki jest sens ryzykować życie tylko po to, żeby minutę zaoszczędzić na przejściu?
Ano taki, że potem dzieci przebiegają na czerwonym. Skoro dorośli przechodza Ja tam zawsze czekam, długo to nie trwa. Raz właśnie czekałam na zielone z 5 letnim wówczas synkiem. Z naprzeciwka kobiecie sie nie chciało i zaczeła iść. A mój synek na to głośno, że dlaczego ta pani przechodzi? Przeciez na czerwonym nie wolno! Mam nadzieje, że choć trochę jej było wstyd. Odpowiedziałam mu równie głośno, że ma racje, ale ta pani widocznie o tym nie wie.
patbar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 10:54   #57
Akashka
Zadomowienie

Kiedys jak chodzilam do szkoly to na jednym przejsciu postawili lampy. Wczesniej ich tam nie bylo i na poczatku kazdy udawal ze ich nie widzi. Ulica pusta, do szkoly trzeba leciec, inni ida to ja tyz a po drugiej stronie na parkingu miedzy samochodami stala sobie schowana policja i wszystkich po kolei zgarniali i z usmiechem na twarzy i zyczeniem milego dnia kazdy otrzymywal mandacik Policja stala tam tak z tydzien i po tym czasie mysle ze przynajmniej polowa szkoly miala mandat i wszyscy juz lampe dostrzegali i wiedzieli ze na zielonym sie przechodzi Od tamtej pory ja tez zawsze czekam bo wydaje mi sie ze moze ja ich nie widze ale oni mnie tak

Akashka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 10:58   #58
dzustam
Zakorzenienie

Czekam na zielone. Chociaż zdarzyły mi się odstępstwa od zakładanego potulnego czekania.

Czekam z kilku powodów: kilka razy widziałam samochód z kretynem w środku i nie chciałabym na taki trafić, czekanie to czysta oszczędność, wolę sobie coś kupić niż płacić mandaty, po pięnaste zbyt siebie kocham, żeby sobą ryzykować

Uwielbiam jeszcze jedno na przejściu

obserwować mały tłumek, pustą ulicę i owce...

najpierw jeden się wyłamuje, taki najbardziej butny, potem kolejne owce podążają za przywódcą stada,

reszta nerwowo się ogląda, wierci się, głupio tak stać jak nic nie jedzie. Wprost debilnie . No to następne najsłabsze ogniwa się poddają. Drep, drep, drep... Na końcu zostaje niewielka liczba osób, które przechodzą na zielonym. Pełen szacun.

I kilka razy śmiałam się pod nosem, bo panowie w gajerach i panie w żakietach podążały za dresikiem, który swoim przywództwem i olewaniem zasad chciał zaimponować grupie równieśniczej *

* piszę o stytacji w Polsce, gdzie przechodzenie na czerownym nie jest częścią społecznego, metaforycznego common law

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 11:49   #59
tinda2aa
Zadomowienie

zawsze czekam
Stary 2010-10-19, 12:14   #60
dudipopka
kobieta za ladą

u mniew miescie nie ma światełaleee są za to akcje "pasy" a przejde se na drugą stronę TUŻ przed nadjeżdzającym samochodem ,przecież jestem na pasach i mam pierwszeństwo....a guzik prawda..
pare razy zwrócilam uwage moim znajomym ktorzy przy mnie tak wlasnie robili,jeszcze potem drwiąc ze mnie ze jak to ja stoje po drugiej stronie
ludzie nie zdają sobie sprawy ze droga hamowania jest dłuuuuga bardzo dluuuuuuuga i samochód nie staje na pstryknięcie...serwuje wtedy moje ulubione powiedzenie(obrzydliwe )samochód to nie ch..j tak szybko nie staje

ostatnio moja tesciowa tak wlasnie wyskoczyla na pasach więc jej powiedziaam ze ja to mam małe dziecko w domu i mam dla kogo żyć

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości