![]() |
#31 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)
Cytat:
Ja w ciąży łykałam Feminatal, ze względu na to, że łatwo było mi je połknąć, bo ja ogólnie nie potrafię łykać dużych tablet, a te witaminy mają to do siebie, że są ogromnych rozmiarów ![]() A ten Feminatal, nie był taki duży no i śliski, że jakoś mogłam połknąć ![]() Ja zdjęcia moich dzieci mam w swoim albumie, jak się lepiej poznamy to Was zaproszę do grona znajomych i wtedy będziecie mogły obejrzeć, bo ja ogólnie nie jestem zwolenniczką wystawiania zdjęć moich dzieci na widok publiczny.
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Kamila aż Ci zazdroszczę tych wszystkich uroków ciąży, tak miło sama ten czas wspominam, mam nadzieje, że dobrze się czujesz i że brzuszek Ci jeszcze bardzo nie przeszkadza? Prawda, że to cudowne uczucie czkawka maleństwa albo kopniaczki?
Wszystkim starającym się, życzę oby się jak najprędzej udało, a niezdecydowanym szybkiej decyzji ![]() Ja łykałam Feminatal i polecam, u mnie się sprawdził. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
OOoo no widzę, że nie tylko ja Feminatal łykałam
![]() jeszcze Elevit są dobre, ale to takie duże tablety ![]() ![]() Dziewczyny jakie macie plany na Halloween???
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
mamz przecudowne uczucie
![]() ![]() ![]() Rzodkieweczka Ja także łykam Feminatal. Bardzo dobrze się go łyka, cena jest super bo 35 zł a wystarcza na 2 miesiące ![]() Farah dzięki ci za założenie tego wątku kochana ![]() ![]() http://coolbaby.pl/ogrodniczka-wrozk...8-id-3133.aspx http://coolbaby.pl/bluzeczka-wrozka-...2-id-3158.aspx http://coolbaby.pl/spodnie-sztruksow...9-id-3151.aspx TŻ znów będzie mówił że zwariowałąm a jak zobaczy na żywo to będzie ![]() No ja mam nadzieję że poczeka - negocjuję z nią w tej sprawie ![]() ![]() Dziewczyny nie mogę się doczekać jak przyjdą te mebelki dla Małej. Ja już chcę środę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- A co do Halloween to pewnie gdyby nie Mała, to wybrałabym sie na maraton do kina, a w tym roku poprostu Halloween nie istnieje dla mnie :P
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
Kamila a jakie mebelki wybrałaś???
Ja też w sumie miałam małe brzuszki w ciąży, dopiero na 2-3 tygodnie przed porodem to mnie tak wywaliło, że szok ![]() ![]() No ja też Halloween spędzę w domu z dziećmi, myślałam, żeby gdzieś dynię dorwać i wyskrobać z synkiem oczy, nos i buzię ![]() ![]()
![]() |
#36 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bardzo często sobie wyobrażam chwile związane z ciążą, dziewczyny ja mam takiego bzika, że koniec po prostu. Wczoraj miałam wolny dzień i cały spędziłam w internecie na oglądaniu ciuszków, mebelków, wózków, podczytywaniu forum itp.TŻ dzwonił co jakiś czas, pyta co robię a ja: "wózki oglądam" "o fotelikach czytam" itd. Cytat:
Ja nie mam planów na Haloween, jestem zbyt leniwa żeby coś planować, poza tym jeszcze jutro i w niedzielę pracujemy. Cieszę się, że nas przybywa, dziewczyny piszcie jak najwięcej o przeżyciach w ciąży i wszystkim co z nią związane, tak miło się to czyta... A i jeszcze, przypomniało mi się, wczoraj znalazłam http://allegro.pl/adidas-disney-mick...292914117.html i wysłałam TŻ bo on uwielbia sportowe ciuchy, mówię : "kuuupmy" ![]() ![]()
planowanie dzidzi ![]() wizaż na nowo, leci 4 rok.... ![]() Edytowane przez sevilay Czas edycji: 2010-10-29 o 12:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
he he sevilay
![]() Ale tak juz moj "urok" chyba ![]() ![]() Ja wlasnie mecze dziewczyny na watku Madzarki o kwas foliowy. Podobno powinno sie karmic tez TZ ta bo to poprawia ruchliwosc plemnikow zdaje sie. Nie wiem czy to prawda ale go karmie - w koncu zaszkodzic nie zaszkodzi... ![]() Kamlia - no wlasnie jakie mebleki???? A co do haloween to ja tez nic nie robie. Ale jakbym miala dzieciaczki to tez bym dynie rzezbila ![]()
"Każdy jest czegoś winny, a zwłaszcza ci, którzy nie są. " ![]() — T.P., "Bogowie, Honor, Ankh-Morpork " ![]() ![]() Edytowane przez Rzodkieweczka Czas edycji: 2010-10-29 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój to jest taki anty-lek, że pewnie siłą go nie zmuszę do łykania czegokolwiek, głowa go może boleć dwa dni to nic nie bierze, bo "samo przejdzie", więc na argument o plemnikach tez pewnie tak powie. Eee u nas Haloween, to ciągle mało popularne ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
Jakbym dzieci nie miała to może i bym poszła gdzieś z mężem na imprezkę z okazji Halloween
![]() ![]() Ja pierwsze słyszę o czymś takim, że facet ma łykać kwas foliowy ![]() No ale skoro pomaga, to dlaczego nie ![]() Mój mąż chyba nie ma problemu z plemnikami skoro ma dwóch dorodnych synów ![]() A okres ciąży faktycznie-piękny ![]() ![]()
♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez Farahh Czas edycji: 2010-10-29 o 13:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
A ja mam takie pytanie do tych z Was, które maja więcej niż 1 dziecko, jak dawałyście sobie radę, gdy pojawiła się ta druga pociecha? Co było największym problemem? Jak udawało się Wam "rozdwoić"?
Bardzo chce mieć drugie dziecko, ale mam też tysiące obaw, czy dam sobie radę... Jeśli chodzi o witaminki dla przyszłych tatusiów, to jest chyba jakiś Androvit, o ile dobrze pamiętam z tym że moim zdaniem, jak nie ma problemów, to to jest tylko wyrzucanie pieniędzy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
Farahh mebelki będą takie, cały zestaw
![]() http://www.klups-gostyn.pl/ar4.html Takie dziewczęce ![]() ![]() sevilay Boziu jakie piekne te adidaski ![]() ![]() ![]() ![]() RzodkieweczkaZ tym kwasem foliowym dla mężczyzn to jakaś głupota ![]() ![]() My jakieś leniwe dziś jesteśmy... Ciągle śpimy albo gramy w gry na nk.. Nuudy niesamowite ![]() ![]() Pościel wczoraj zamówiłam, pokażę wam: http://coolbaby.pl/komplet-7el-giraf...5-id-2047.aspx tylko ja wzięłam w kolorystyce z różem, fioletem i niebieskim. Na żywo te kolorki są dużo ładniejsze ![]()
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
22Kamila22 mebelki śliczne!!! Przy dziewczynce nie opędzisz się od różowego, nie ma szans
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Zdania są podzielone-niektórzy mówią,że grudzień jest lepszy, niektórzy twierdzą,że w styczniu to znowu rocznikowo dziecko ma lepiej. Córkę mam z 07 stycznia i przyznam się,że zapłanowałam drugie dziecko tak by wyprawiać im urodzinki razem. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#45 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wszystkie zakupy cudowne, mebelki wydają się funkcjonalne i praktyczne. Niedługo wszystko przesiąknie zapachem dzidziusia nie ma chyba nic piękniejszego, serio dziewczynki, mam już świra na tym punkcie, ale tak przyjemnie sobie pomarzyć chociaż, co? Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Kamila WOW jakie mebelki cudne.
![]() ![]() Jak skręcisz to koniecznie pokaż! karolina dzięki! Chyba jednak nie do końca jestem przekonana czy da się wpłynąć na płeć... Chociaż o wiesiołku słyszałam ale chyba bym się bała ze względu na zagrożenia ... ![]() Babcia moja jest najlepsza. Wmawia mi że mam się wpatrywać co dzień przez kilka minut we włosy mojego ojca to moje dzieci będą miały ciemne po dziadku ![]() ![]() ![]() Pomijając fakt że w domu nie mieszkam i taty co dzień nie widuję .. to zupełnie nie widzę skąd ona to wymyśliła i jakby to miało działać. ![]() Moja babcia to jest niezła aparatka ![]()
"Każdy jest czegoś winny, a zwłaszcza ci, którzy nie są. " ![]() — T.P., "Bogowie, Honor, Ankh-Morpork " ![]() ![]() Edytowane przez Rzodkieweczka Czas edycji: 2010-10-29 o 18:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#48 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jejku, gdzie te czasy, kiedy leżałam i się nudziłam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
Hello!
Witam się sobotnio ![]()
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
I ja także witam w sobotni ranek
![]() Wczoraj spędziliśmy z TŻ'tem bardzo miły wieczór.. Leżeliśmy sobie i oglądaliśmy fajny film. Niestety dawno tak nie było z powodu remontu w mieszkaniu i tego że biedny zawsze mial coś do roboty. Pomasował mi plecki, porozmawiał z Mają.. Ahh więcej takich wieczorków ![]() Cieszę się że mebelki i pościel sie podobają ![]() ![]() ![]() A zaraz TŻ wstanie i jedziemy na to KTG i spotkanie z naszą położną ![]() Miłego przedpołudnia ![]()
![]() |
#51 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
Kamila i jak spotkanie z położną? Fajna babeczka?? Jeny, najpiękniejsze chwile przed Tobą! Sam poród, zobaczysz, nie jest straszny!
![]() mamz no nie ma wyjścia, kobieta musi sobie radzić ![]() ![]() Ale piękna pogoda u mnie, ja uciekam robić obiad, później jak dzieci wstaną to na spacerek idziemy. Do później!
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Farahh Faktycznie, do pełni szczęścia brakuje tylko dziewuszki. Mnie marzy się na razie syn, ale w ogóle dwójka-oczywiście najlepiej parka
![]() Kamila daj znać jak po spotkaniu z położną! Życze Wam dziewczynki, miłego popołudnia, pogoda u mnie jest super!
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
Farahh sevilayMoją położną znam od początku ciąży, to ona pomogła mi przejść przez te wszystkie trudne momenty jak podtrzymanie i teraz to wszystko. Traktuje nas jak swoją rodzinę, mimo że ma 48 lat mówimy sobie po imieniu, buziak na przywitanie... Teraz jak musieli mi podać sterydy to nie chciała żebym się z domu ruszała i jechała do mnie 30 km zrobić zastrzyk. Zaznaczam że nie wzięła ani grosza
![]() ![]() KTG pokazało skurcze na poziomie 18-25 a takie mogą być więc jest dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A teraz już po obiadku odpoczywamy bo znów jakieś zmęczone jesteśmy ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- P.S sevilay czy mogę się do ciebie zwracać "sevi"? Będzie mi łatwiej zapamiętać ![]() ![]() ![]()
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
Kamila super, że trafiłaś no taką położną, na pewno przy porodzie, będziesz się czuła bardzo komfortowo z kimś kogo znasz...
![]() Nie raz jak nie mogę zasnąć, to sobie "odtwarzam" w pamięci minuta po minucie jak to było i mam uśmiech na twarzy.. każdemu życzę, aby tak miło wspominał tą ważną chwilę jak ja ![]() No.. na razie coś nas mało ![]() ![]()
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
Farahh ja z małej miejscowości nie jestem a i tak nie wybrałam naszego miejskiego szpitala na poród a szpital oddalony 30 km
![]() ![]()
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale super! Musi Ci być dużo łatwiej i na pewno raźniej, sama czułabym się bezpieczniej. Jeśli mąż będzie z Tobą przy porodzie to zawsze dwie bliskie osoby, a jedna w dodatku znakomicie zna się "na rzeczy" ![]() Pogłaskaj ode mnie Maję w brzucholku ![]()
![]() |
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
sevi
![]() ![]() ![]() ![]() Dzięki temu że znam Basię, będzie przy porodzie, mój TŻ jestem pewna że też będzie (chociaż narazie łobuz nie chce się zdeklarować) to nie boję się samego porodu i do szpitala na każdą wizytę jadę z wielką chęcią i przyjemnością ![]() ![]() Zaraz wybieramy się do kuzynki na przeciwko na kawkę ![]() ![]()
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
W moim szpitalu żeby moj lekarz byl przy porodzie trzeba zaplacic 500zł, nawet jesli akurat trafi sie na jego dyżór
![]() A co do obecności TŻ, mój zemdlaby chyba z 8 razy gdyby widzial przez jakie męki przechodze ![]() Kamila życzę miłej wizyty ![]()
![]() |
#60 | |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Jak minęła Wam sobota? Mi dość pracowicie ![]() Dzieci wykąpane, pachnące i nakarmione śpią ![]() A ja mam zamiar odpoczywać!!! 22Kamila22 CUDOWNE MEBELKI Majeczka będzie prawdziwą Księżniczką ![]() Ja też oszalałam na punkcie różu dla mojej Natalki. sevilay ale czadowe myszki ![]() Uwielbiam takie rzeczy!!! Cytat:
![]() Pierwszy miesiąc był dość zakręcony. Jedna para rąk, dwójka małych dzieci, mąż w pracy...... Ale dobra organizacja i wszystko idzie ogarnąć. Choć zdarzają się dni kiedy czuję, że jestem o krok od zwariowania ![]() Teraz najgorzej idzie im wspólna zabawa i raczej kończy się marudzeniem i łezkami. No i wszystko musi być razy dwa i raczej takie samo... nawet lizaki w równych kolorach ![]() Mimo wszystko KOCHAJĄ SIĘ BARDZO ![]() I jak jedno ma karę i stoi w kącie to drugie ustawia się obok.... i cierpią razem ![]() Dla mnie najciekawsze jest to, że przy dwójce wyrabiam się ponad normę z obowiązkami domowymi i mam więcej czasu dla siebie... A jak Nikoś był sam, jeden to czułam, że dzień ucieka, a my wciąż w proszku ![]() Miłej nocy Wam życzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:51.