|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie, posiadaczką tłustej cery jestem odkad tylko pamiętam, natomiast rozszerzone naczynka pojawiły się dopiero niedawno
I do tego jakoś dziwnie wyglądają; mam na policzku coś w kształcie delikatnie czerwonej malinki (bynajmniej malinka to nie jest), przy dokładniejszym przypatrzeniu sie widać ze to te wstretne naczynka. W zwiazku z tym mam 2 pytanka:1. po raz I zrobiło mi sie cos takiego i chciałam sie dowiedzieć czy to zawsze przybiera taki kształt? 2. biorąc pod uwagę moja tłusta cere (trochę niestety zanieczyszczoną) nie mam zupełnie pojęcia czym ja pielęgnować, aby jednocześnie zapobieć powstawaniu nowych rozszerzonych naczynek, ew. zlikwidować to, co sie juz zdażyło pojawić? Błagam o pomoc, naprawdę nie chcę, aby moja twarz wyglądała jak jedna wielka malina Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: tłusta cera i rozszerzone naczynka
Nie ma na wizazu żadnej dobrej duszyczki??? Pomocy!!!!
|
|
|
|
|
#33 |
|
Przyczajenie
|
a czy oprocz tego naczynka masz ogolnie zaczerwieniaona twarz??
moze lepiej idz do dermatologa bo (nie chce cie oczywiscie straszyc pewnie sie myle) ale moze masz poczatki trądziku różowatego (ale pewnie nie, tak wiec nie martw sie na zapas i po prostu pojdz do lekarza, bo ciezko ci cos poradzic nie widzac twojej skory) |
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Oj nie strasz, mam nadzieję że nic takiego mnie nie spotka. W zasadzie nie wiem nawet dokładnie co to takiego, ale brzmi groźnie
|
|
|
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
tutaj poczytaj o trądziku różowatym - są zdjęcia, jak to wygląda
http://www.wizaz.pl/poradnik_kosmety...k_rozowaty.php a tu o cerze naczynkowej http://www.wizaz.pl/poradnik_kosmetyczny_naczynka.php |
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny za rady i linki. uspokoiłam się troszkę, bo trądzik różowaty to chyba nie jest. Najwyraźniej zaczynaja mi się rozszerzać naczynka, troche niedobrze, ale lepsze to niż ten cały trądzik co go wyleczyć nie można
|
|
|
|
|
#37 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: tradzik różowaty
Ja tez mam tradzik rozowaty,mialam kilka kuracji (antybiotyki,masci) - bez efektow. Tylko raz pomogl mi kremik - jak sie okazalo sterydowy. Po odstawieniu wszystko wrocilo do poprzedniego stanu a kolejny dermatolog byl zbulwesowany tym,ze ktos mi dal steryd na tradzik rozowaty i ze tak dlugo go mialam uzywac (2 tyg). Podobno mam szczescie,ze po odstawieniu sterydu nie pogorszylo sie...
Sterydy to pojscie na latwizne i robia wiecej zlego niz dobrego. Piekne efekty ale nietrwale.A skutki uboczne moga byc oplakane. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
czy mozecie mi napisac co to jest ten krem Diroseal z jakiej firmy on jest i czy na recepte i czy mozna go używac n tradzik różowaty
|
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Diroseal jest firmy Avene, nie wiem dokladnie ile kosztuje, ale na pewno powyzej 50 PLN. Stosuje sie go do pielegnacji wrazliwej cery naczynkowej ( na pewno nie zastapi wlasciwej kuracji, ktora przepiusze dermatolog). Dolaczam link z ocena tego kremu przez Wizazanki - warto poczytac!
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=1782 |
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Naprawdę polecam DIROSEAL, ale musisz się uzbroić w cierpliwość! Tylko regularne stosowanie da efekty
![]() powodzenia |
|
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
krem a trądzik różowaty
Witam kobietki, zwłaszcza te, które miały podobny problem jaki mam ja. A mianowicie jestem po kuracji Izotekiem i szukam dobrego kremu nawilżającego do mojej buzi. Co mogłybyście mi polecić? Czy jest jakiś jeden specjalny krem do skóry z tymi właśnie problemami?
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: krem a trądzik różowaty
czyli krótki skład, zeby nie podrażnić i mile widziane składniki na naczynka- np. Physiogel creme, Deliskin Rilastil
|
|
|
|
|
#43 |
|
Rozeznanie
|
Przepraszam, ale nie jestem zorientowana w temacie-to są te kremy? I jeśli tak, to co to za firmy i gdzie je dostane?
|
|
#44 |
|
Przyczajenie
|
a próbowałaś Soraya? jest spacjalny krem dla cery wrażliwej z trądzikiem różowatym
pozdrawiam
|
|
|
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
Jak na razie,to używam Avene, ale kończy mi się i szukam czegoś nowego. Najgorsze jest to,ze mam również problem z naczynkami, także nie wiem, czy ten z Soraya byłby odpowiedni.Ale czekam na dalsze propozycje.
|
|
#46 |
|
Przyczajenie
|
Witam.Mam pytanie,odkąd pamiętam moje policzki zawsze były czerwone-lekko rumiane-że tak to określę,(takie czerwone placki)pod wpływem ciepła,zimna,alkoholu czy nawet ciepłego posiłku czy herbaty czerwień ulega natężeniu towarzyszy temu takie jakby "pieczenie"(tak jak czasem pieką uszy
) .Zastanawiam się czy to kwestia rozszerzonych naczyń krwionośnych(cera naczynkowa??) czy tez moze trądzik różowaty-który ma podobne objawy.Proszę o zdefiniowanie-na ile to możliwe i określenie co dalej robić z "tym fantem" bo jest to bardzo uciążliwe.Będę wdzięczna za odpowiedź.
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: czy to trądzik różowaty?
Trudno bez dokladnej obserwacji postawic diagnoze...
Z pewnoscia powinnas wybrac sie do dermatologa, bopo 1. To moga byc poczatki tradzika rozowatego, chociaz oczywiscie po jednym tylko objawie trudno to ocenic. Jesli tak jednak by bylo, koniecznie trzeba to leczyc, bo zaawansowany tradzik rozowaty wyglada...nieciekawie... po 2. Moze to byc rowniez inne schorzenie skory, ktore ma podobne objawy (np. nuzeniec) po 3. Nawet jesli to "tylko" naczynka, konieczna jest odpowiednia pielegnacja cery, aby nie doprowadzic do pogorszenia jej stanu po 4. Tylko dermatolog moze ocenic,co to jest i powiedziec, co dalej Z Twoich opisanych objawow wynika,ze moga to byc poczatki tradziku rozowatego,to jednak musi stwierdzic lekarz... Polecam zatem wizyte u dobrego specjalisty Na wlasna reke mozesz sprobowac kosmetykow polecanch do pielegnacji cery naczynkowej, ale lekarz jest moim zdaniem niezbedny![]() Powodzenia ![]() Aha! Wpisz w wyszukiwarce forum "tradzik rozowaty" i poczytaj, bedziesz mogla porownac objawy... I gdzies tam jest tez artykul Basi Krajnik dot. tradziku rozowatego gdzie wyczerpujaco jest ten problem omowiony
|
|
|
|
|
#48 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: czy tp trądzik różowaty?
dzieki mediane
|
|
|
|
|
#49 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo dobrymi kosmetykami na trądziik różowaty jest tonik i krem łagodzący
Rosalgin firmy Eris - obecnie chyba zmienili nazwę firmy na Lirene. Gorąco polecam!! Dostępny raczej w aptekach! Chociaż w dobrych sklepach drogeryjnych też już go kupowałam. |
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem po wyleczeniu z tradziku rozowatego. dzieki bogu mialam dobrego dermatologa, wiec szybko wyleczylam sie z problemu. po tym bylam bardzo ostrozna i uzywlam kremu AA dla alergikow, a teraz juz uzywam Garnier Czysta Skora i jest wszystko ok
tradzik nie wraca (i mam nadzieje ze nigdy nie wroci, bo juz mialam serdecznie dosc spania w nocy na reczniku z zielona papka na twarzy )w czasie leczenia uzywalam specjalnie robionego w aptece kremu na recepte (z reszta zielona papka tez byla specjalnie robiona) |
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
catherinne24 i jak na ciebie podziałał avene? warto go używac? bo zastanawiam się nad jego kupnem
|
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
lain u jakiego lekarza sie leczylas ??? prosze napisz bo piszesz ze bardzo dobry dermatolog!!
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
hmmm a znasz moze jej numeru tel do prywatnego gabinetu...bo strasznie mi na czasie zalezy...
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
probowalam znalezc w necie ale cos mi sie to nie udaje...
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
w kazdym razie wielkie dzieki za informacje...moze w koncu uda mi sie znalesc dobrego dermatologa
|
|
|
|
|
#57 |
|
Przyczajenie
|
Trądzik różowaty
Dermatolog poinformowal mnie, ze jestem na najlepszej drodze do trądzika różowatego. Mam 52 lata. Przez ponad 6 miesięcy brałam "Tetralysal" i cały czas smaruję twarz "Rozex'em", Miałam też 5 laserów na zamknięcie naczynek i niestety efekty są mizerne. Sama nie wiem już co mam robić. Przede nami lato i obawiam się o moją twarz. Może powinnam zmienić kremy lub lekarza.
Proszę o pomoc, ja gubię się w ilości kremów Gayka |
|
|
|
|
#58 |
|
dr n. med.
|
Dot.: Trądzik różowaty
Trądzik różowaty jest bardzo trudny do wyprowadzenia. Trzeba ogromnej konsekwencji zarówno pacjenta jak i lekarza. Podstawą jest odpowiednia pielegnacja skóry, obejmująca mycie i codziennie stosowane kremy (zawsze te przeznaczone dla cery naczynkowej, bardzo delikatne - najlepiej do kupienia w aptece). Przez okres lata nie wychodzimy z domu bez nałożenia na twarz preparatu z filtrem 50+ (też tylko z apteki!!!), dosmarowywać preparat co 2 godziny w czasie całego dnia i unikać ekspozycji na słońce. Terapia prowadzona u Pani jest jak najbardziej właściwa, dodałabym do tego jeszcze lek uszczelniający naczynia (np Rutinoscorbin 3x2tabl, Aescin 2x1tabl) przez okres 3 miesięcy czyli przez lato.
|
|
#59 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
zastosuję się do Pani zaleceń, bardzo dziękuję i pozdrawiam Gajka |
|
|
|
|
|
#60 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
witam!
Ja również mam problem z policzkami. Mam 25 lat, od pół roku moja skóra stała się bardzo cieńka, podrażniona i zaczerwieniona. Występują u mnie bardzo duże wypieki w ciepłe dni. Do tego zaczeły się problemy z oczami ( bolą i kują, ale wizyte mam dopiero na sierpień) Byłam już u dwóch dermatologów i jeden przepisał mi detralex i maść robioną ręcznie (nie stosowałam jej ponieważ, wydaje mi się, ze działa na mnie rozgrzewająco tzn skóra zaczynała być gorąca i zaczerwieniona, ale może tak ma być?)- prosze mi doradzić czy używac tego kremu? Może napisze jego skład, jesli to miałoby pomóc: Levonor ex amp, Ag. destill, Eucerini. Drugi dermatolog przepisał mi atomiast tabletki przeciwhistaminowe, metronidazol i krem ze sterydem (kórego nie kupiłam- ponieważ sterydy nie są wskazane przy tej chorobie, a poza tym doskonale wiem, jakie są konsekwencje stosowania leków sterydowych). Nie jestem pewna czy mam smarować się metronidazolem, ponieważ nie mam jeszcze żadnych krostek, a nie chce sobie zaszkodzić. Następną wizyte u dermatologa mam na 23 czerwca (to jest dermatolog, którego mi polecono) i mam nadzieje, że ten mnie poprowadzi w tej chorobie. Ale do tego czasu chciałabym wiedzieć, co mam robić? Czy jest jakiś skuteczny sposób, aby rumień nie przekształcił się w trądzik rózowaty (II typ choroby)? Obecnie jem cerutin (6 tabletek dziennie), oraz tabletki ze skrzypem polnym, które zawierają wit. pp oraz B2. Pije melisę, oraz zieloną herbatę. Szukam również dobrego kremu (dodam, że oprócz tego mam bardzo suchą skórą) Myślę o kremie Pharmaceris R. Bardzo prosze o rade, bo nie wiem co robić. Czuje się bezradna. Jestem załamana niekompetencją niektórych lekarzy i przerażona wizją tej choroby. Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2008-05-16 o 20:38 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

I do tego jakoś dziwnie wyglądają; mam na policzku coś w kształcie delikatnie czerwonej malinki (bynajmniej malinka to nie jest), przy dokładniejszym przypatrzeniu sie widać ze to te wstretne naczynka. W zwiazku z tym mam 2 pytanka:

(i mam nadzieje ze nigdy nie wroci, bo juz mialam serdecznie dosc spania w nocy na reczniku z zielona papka na twarzy