Hipokryzja płci... Czyli co komu wolno- dyskusyjnie - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-04, 10:45   #31
Wyrak
Zakorzenienie

Dot.: Hipokryzja płci... Czyli co komu wolno- dyskusyjnie

Cytat:
Napisane przez aktaga13 Pokaż wiadomość
kiedyś usłyszałam najgłupsze porównanie świata:
"klucz który otwiera wszystkie zamki to najlepszy klucz! zamek, który można otworzyć każdym kluczem.. jest nic nie wartym zamkiem". oczywiście od faceta, który co weekend zaliczał min.3 kolejne, przypadkowe dziewoje.
Szczerze mowiac, to z tego co obserwuje, to poza takimi typami i ich ziomkami, to naprawde malo kto cos takiego wyznaje.

Inna sprawa, ze teraz sportowe podejscie do sypiania z kims jest dosyc powszechne dla obydwu plci... aczkolwiek z drugiej strony, owszem, pewne stereotypy sa.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 10:55   #32
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Szczerze mowiac, to z tego co obserwuje, to poza takimi typami i ich ziomkami, to naprawde malo kto cos takiego wyznaje.
kamień z serca...

z drugiej strony szkoda, że taki ziomek patrzy na sprawę jednokierunkowo. przecież sam do łózka nie chodzi. ocenia tym samym bardzo negatywnie dziewczyny, które dają mu radość każdego weekendu.. coś tu nie halo.
Cytat:
Inna sprawa, ze teraz sportowe podejscie do sypiania z kims jest dosyc powszechne dla obydwu plci... aczkolwiek z drugiej strony, owszem, pewne stereotypy sa.
to powinno być indywidualną sprawą każdej osoby. kwestią jej moralności, systemu wartości, potrzeb

(moim zdaniem ).
Stary 2010-12-04, 11:47   #33
whip
psy-chopatka

Cytat:
Napisane przez andzia1989r Pokaż wiadomość
No to jasne i logiczne. Natomiast jak ktoś dostanie z tzw. liścia raz, bo ktoś tam się zapędził, zwykle na policję nie idzie. Dlaczego jednak ów liść w wykonaniu mężczyzny a kobiety jest tak dalece różnie oceniany i postrzegany nie rozumiem za cholerę.
Naprawdę byłabyś na równi zbulwersowana uderzeniem w wykonaniu dziewczyny i uderzeniem w wykonaniu chłopaka (gdybyś była świadkiem takiej sytuacji) ? Szczerze wątpię.

Dla mnie nie jest to ta sama waga i ten sam kaliber.
Stary 2010-12-04, 12:03   #34
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
I jeszcze często więcej w tym przechwalania niż prawdy

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 12:13   #35
Dzikun
Zakorzenienie

Jakiś-tam-specyfik dla kobiet na odchudzanie - jakby tylko kobieta miała prawo (i powinność), wg. sprzedawców, do schudnięcia .
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 13:13   #36
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 13:28   #37
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whip Pokaż wiadomość
Naprawdę byłabyś na równi zbulwersowana uderzeniem w wykonaniu dziewczyny i uderzeniem w wykonaniu chłopaka (gdybyś była świadkiem takiej sytuacji) ? Szczerze wątpię.

Tak byłabym. Jak pisałam nie piszę tutaj o POBICIU i innych takich ostrych patologiach. Ani o tym, że facet tak dziewczynie przypierdzieli, że ona się przewróci. A o zwykłym powszechnym liściu.

I byłabym tak samo oburzona dlatego, że i to i to jest PONIŻENIEM drugiego człowieka, okazaniem mu BRAKU SZACUNKU.

Najczęściej takie sytuacje występują w związkach, i tak, ma to dla mnie ten sam kaliber. Nie ważne kto bije.
andzia1989r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-04, 14:00   #38
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Tak byłabym. Jak pisałam nie piszę tutaj o POBICIU i innych takich ostrych patologiach. Ani o tym, że facet tak dziewczynie przypierdzieli, że ona się przewróci. A o zwykłym powszechnym liściu.

I byłabym tak samo oburzona dlatego, że i to i to jest PONIŻENIEM drugiego człowieka, okazaniem mu BRAKU SZACUNKU.

Najczęściej takie sytuacje występują w związkach, i tak, ma to dla mnie ten sam kaliber. Nie ważne kto bije.
Lanie się po pyskach w obrębie związku jest dla mnie w ogóle nie do pomyślenia. Ale w przytoczonej przeze mnie sytuacji, kiedy obcy facet startuje z łapami do dziewczyny to liść od niej też jest wg Ciebie nieuzasadniony?
Stary 2010-12-04, 14:08   #39
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
Lanie się po pyskach w obrębie związku jest dla mnie w ogóle nie do pomyślenia. Ale w przytoczonej przeze mnie sytuacji, kiedy obcy facet startuje z łapami do dziewczyny to liść od niej też jest wg Ciebie nieuzasadniony?

Wiesz, moim zdaniem.... spotykając chama i prostaka nie warto się zniżać do jego poziomu. Zwykle wystarczy stanowczo i bez ogródek kolesiowi powiedzieć, że ma zabierać łapy i dać spokój.

Już pomijając fakt, że może się zdarzyć tak, że facet Ci odda (niestety zasada, że kobiet się nie bije umarła dawno temu). No i lepiej się na takie coś nie narażać.

No, a jeśli słowa nie wystarczą to zgłosić się do ochroniarza i poprosić o wyprowadzenie nachalnego gościa. W klubie, w którym ja się zwykłam bawić nie było z tym żadnego problemu.
andzia1989r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 14:17   #40
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, moim zdaniem.... spotykając chama i prostaka nie warto się zniżać do jego poziomu. Zwykle wystarczy stanowczo i bez ogródek kolesiowi powiedzieć, że ma zabierać łapy i dać spokój.

Już pomijając fakt, że może się zdarzyć tak, że facet Ci odda (niestety zasada, że kobiet się nie bije umarła dawno temu). No i lepiej się na takie coś nie narażać.

No, a jeśli słowa nie wystarczą to zgłosić się do ochroniarza i poprosić o wyprowadzenie nachalnego gościa. W klubie, w którym ja się zwykłam bawić nie było z tym żadnego problemu.
Żeby to było takie proste Zawsze jest szansa, że jak mu odwiniesz, to go zatka i będzie czas, żeby się oddalić A takie sytuacje mają miejsce nie tylko w klubach Ale Twoje zdanie i spoko
Stary 2010-12-04, 14:24   #41
roxyroxy
Zadomowienie

To ja jescze dodam( nie wiem czy kto sjuz wspominal bo nie przeczytalam wszystkich postow) kwestie finansowa:

Niektorzy uwazaja ,ze facet powinien zawsze wszystko fundowac. Nawet jeden kolega z pracy powiedzial ,ze zawsze placi za swoja dziewczyne bo tak wypada. a wedlug mnie placic powinno sie albo po rowno , albo na zmiane, albo ta strona placi ktora akurat w danym czasie ma wiecej gotowki.
Na szczesie nie wszyscy tak uwazaja ( a mam znajome ktore od lat sa somotne bo nie moga znalez facetow ktorzy by im wszystko fundowali i dziwia sie ,ze nie moga znalezc chlopakow )

Kwestia figury:

Zauwazylam ,ze dziewczyny z tusza sa czesciej atakowane niz faceci (powinny sie za siebie wziac nie dbaja o siebie itd a facecetom nie zarzuca sie tego az w takim stopniu)

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Napisane przez whip Pokaż wiadomość

Ja tez bylabym tak samo zbulwersowana, bo uwazam ,ze zadna strona nie ma prawa uzywac przemocy nie zaleznie od tego czy jest slaba czy nie.

Jesli chudy mizerny chlopaczke spotyka sie z 80 kg babka ktora podnosi ciezary na silowni i raz z zazdrosci rabnie go po twarzy to bedzie okay bo ona jest kobieta???

Nie, nie masz prawa bic nikogo. I bycie dziewczyna wcale cie nie usprawiedliwia
roxyroxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-04, 14:24   #42
zaczarowana_panna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
O tak...
Często jak ktoś się wlecze samochodem to to jest na pewno "baba", innej opcji nie ma...Bardzo często jak jadę z TŻ i ktoś się przed nami wlecze to oczywiście mój TZ musi to skomentować, że baba itp... zamyka się jak wymijamy ten samochód a tam facet jedzie
No i w ogóle "baba" to sie nie zna ani na jeżdżeniu, ani na samochodach, ani na niczym co ma kółka i jedzie. A samochody to tylko po kolorach rozróżnia
A facet to "broń boże" żeby używał jakichkolwiek kosmetyków oprócz pasty do zębów, antyprespirantu, perfum, mydła bo zaraz laluś...Na szczęście to sięchyba powoli już zmienia
zaczarowana_panna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 18:19   #43
whip
psy-chopatka

Cytat:

Kobieta nalezy do słabszej płci i dlatego jest to inaczej traktowane. W moim (głównie męskim towarzystwie) nikt raczej nie pozostałby obojętny gdyby zauważył że chłopak uderzył dziewczynę np na imprezie. Gdyby natomiast sytuacja była odwrotna (ona uderzyła jego) to takiego odzewu by nie było bo facet sam się przed dziewczyną potrafi obronić.
Dupkiem jest dla mnie ktoś kto podnosi rękę na słabszych . Dla mnie to jest nieporównywalne.
Ja myślę że większość jednak widzi różnice, na szczęście.
Stary 2010-12-04, 18:44   #44
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
o to to... bo facet jeździ agresywnie... a baba nieuważnie.
facet jest królem szosy, baba to zawalidroga.

iii ten cały seks... no temat rzeka.

a ja jeszcze powiem coś z perspektywy młodej matki. dzieci czasem płaczą, wiadomo . jeśli dziecko płacze matce, to co to za matka? zająć się nie potrafi? dziecka nie umie "obsługiwać"? miny ludzi, reakcje... brrr... aaaale... w analogicznej sytuacji jest facet, dajmy na to wykonuje identyczne czynności w celu uspokojenia latorośli... "och ach, jaki on troskliwy, no ze skóry wyłazi coby dziecku nieba przychylić..."

a tak w ogóle cały topik to temat nie do wyczerpania
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości