![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Moje początki ;)
Dodałem kulki
![]() btw naprałem większego szacunku niż miałem do wirewrapingu, z głupimi kulkami miałem problem, chociaż pod koniec już ładnie szlo wiec widzę ze można się nawet nauczyć ale jednak nie jest to takie łatwe żeby wszystko było ładnie równo i drut niepognieciony.
Mój wątek Edytowane przez kageki Czas edycji: 2011-01-30 o 15:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Bransoleta bardzo mi się podoba. Miałam to napisać już za pierwszym razem kiedy ją wrzuciłeś
![]() ![]() ![]()
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
zdecydowanie lepiej, niż poprzednio
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
Ooo teraz mi się bardziej podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
Dopiero teraz wpadłam na ten wątek i powiem od początku - drzewko bardzo fajne, a motyl to już w ogóle
![]() ![]() A i bransoleta z kulkami jest fajna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Dorobiłem grzebyk do kompletu.
![]() Nad zębami wiele nie pracowałem bo i tak są we włosach ;] Jedyne co mnie boli to to ze przed dolutowaniem zębów listki nie miały śladu lutowania, tzn wyszlifowałem je na gładko. Dopiero jak przylutowałem zęby to znowu się wszystko podniszczyło :S ale i tak jest myślę o wiele lepiej niż bransoletka ![]() Kulek nadal nie umiem "dowiązywać" ;] zeszło mi z nimi chyba z 1,5h a i tak są brzydko dowiązane. ;] P.S. Zamieszczę zdjęcie całego setu, jedynie kolczyki nie są mojego autorstwa.
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
witam, jak na początki, to są obiecujące
![]() grzebień jak dla mnie rewelacja!! piekny... od strony technicznej przyznam się, nie oglądałam, gdyż z rana nie chce mi się okularów szukać ![]() pozdrawiam słonecznie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
Nieźle zaawansowane prace jak na początek. Bardzo mi się podoba, zwłaszcza grzebień. W ogóle ciekawy pomysł, jeszcze się nie spotkałam w biżuterii z takim wyrobem, a przecież jak najbardziej tu jego miejsce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Ten komplet jest śliczny. Coraz lepsze te Twoje prace. Dużo się przy nich napracowałeś ale widać, że sprawia Ci to frajdę - i tak powinno być.
Pozdrawiam >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>> Moja biżuteria https://wizaz.pl/forum/showthread.php...1#post24 336411 Decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=496541&page=9 moje malowanie :https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=11602 moje wymianki: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=486323&page=5 Pilnie poszukuję"Malujemy..." https://wizaz.pl/forum/showthread.php...2#post24 106762 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
Pierwszy raz jestem u Ciebie i jestem pod ogromnym wrażeniem Twoje zapału. Podoba mi się również ta męska surowość w Twojej biżuterii (cokolwiek by to oznaczało
![]() Chętnie będę tu częściej zaglądać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Faktycznie nie widziałem jeszcze grzebyczków. Ja swoje zgubiłem ze 2 miesiące temu ![]() Cytat:
![]() ![]() Częściej chodzę oglądać te moje prace niż moja żonka. hehe ;] Cytat:
Następne "dzieła" pewnie będą jakoś na weekendzie później 2tyg przestój i pewnie znowu z miesiąc może 2 przerwy. Chyba że ktoś będzie chciał coś zasponsorować, a w planie jest 2-3 sponsorów. ![]() P.S. Puki co poprawiłem dzisiaj te kolczyki które są na pierwszej stronie, tak chyba lepiej wyglądają, listki gorsze ale podkład lepszy. Z lewej stara wersja i z prawej nowa. (tylko znowu ta rysa nie wiadomo skąd... :S wrr...)
Mój wątek Edytowane przez kageki Czas edycji: 2011-03-30 o 21:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
Grzebyczek bardzo mi się podoba jako dopełnienie do kompletu. Ale- myślę, że warto byłoby jednak dopieścić te ,,zęby". Jako potencjalna klientka raczej nie skusiłabym się na ozdobę, która wygląda niechlujnie i jest po prostu nie doczyszczona. Przecież to będzie w czyiś włosach, a nie ,,to i tak będzie we włosach". Przepraszam Cię bo lubię Twoje prace i przedewszystkim Twój ogromny zapał i chęć eksperymentowania, ale to zdanie mi podgotowało krew
![]()
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Świetny ten komplet z plecionych blaszek w ramce, proponuję to przeczyscić trochę szczotką drucianą, zejdzie ten brzydki nalot i będzie pięknie się błyszczeć. Ja wszystkie swoje prace najpierw szczotkuję, a potem jeszcze ściereczką na wysoki połysk. A Twoje prace są rzeczywiście ciekawe.
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- A bransoletka z listków bardziej mi się podobała bez kulek, przynajmniej widać, że zrobiła to czyjaś ręka, a nie wytłoczyła jakaś prasa, chociaż carga mogłaby być lepsza, na you tube jest taki filmik, jak robić cargę ze srebra, ja to wykorzystuję również do miedzi i mosiądzu. Zyczę powodzenia i pomysłów przede wszystkim, chociaż z tym chyba nie masz problemu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
@heurek, zastanawiam się skąd ten "syf" na zębach bo tam go wcale nie ma, a zdjecia chyba robilem po calym procesie, myslalem ze to jakies odbicia czy coś ale na kazdym zdjeciu je widac w tych samych miejscach.
Zaręczam ze teraz zęby są czyste tylko kiepsko polutowane. ![]() @Baka (kurcze co za nick hehe ![]() ![]() Ja wole z kulkami, nie lubię jak tak strasznie widać ręczna robotę, dla mnie to raczej błędy. ![]() Carga w grzebyku też Ci się nie podoba? Chyba lepiej wyszła? W bransoletce jest cienka taśma która jak pisałem uległa wypadkowi... ;] Oj mam problemy z pomysłami, zobacz jak mało tych prac, a przecież to już prawie rok. Niby w srebrze drogo ale jakbym miał fajne pomysły to bym w miedzi pewnie tez coś robił. Filmik mozesz podeslac.
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
http://www.youtube.com/watch?v=B3t12l5S8OA, tytuł filmiku "Making a bezel", składa się z kilku części, z tym że ja nie wycinam tego papierowego paska, tylko oprawę do cargi tnę bezpośrednio z blachy, owijam, a potem docinam na odpowiedną długość, a jak jest za wysoka, to szlifuję ją do odpowiedniej wysokości, a carga w grzebyku już jest fajna. W ogóle grzebyk jest fajny i rzadko spotykany, a przecież to głównie Panie robią biżuterię na wizażu, tak?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Zielony komplecik powyżej prześliczny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
Fajne prace. Grzebyk i drzewko są "naj"
![]()
Moja pasja-wątek wizażowy Nowy blog Preferencje Whitecoffe - zmagania z AC Targowisko - #24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Bardzo fajne prace
![]() ![]() ![]()
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Kompletnie mi te spinki nie wyszły, jak myślicie, da się z nimi coś jeszcze zrobić?
Kamienie to szmaragdy nie ulepszane. :S Drzewko jedna z pierwszych prac i najlepsza? ;] hehe uwsteczniam się... ;] @Baka, dzięki za filmik, wiem jak sie mniejwiecej takie cargi robi, nie robie ich bo albo ktoś takiej nie chciał albo nie mam materiałów na nią i kasy. ;] Ja czasem robię próbna carge z blachy miedzianej 0,2mm
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
Ale co w nich nie wyszło, bo moim zdaniem są super. Bardzo ładne. Szkoda, że mój mąż nie nosi takich ustrojstw, ale może kiedyś komuś na prezent???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja robię cargę tak jak na filmiku, z tym że z blachy miedzianej, bądź mosiężnej 0,6mm, narzędzie do dociskania zrobiłem sobie sam i fajnie się nim również te cargi wygładza, jeszcze nigdy nie bawiłem się blaszką 0,2mm, bo wg mnie jest za cienka. ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- a próbnej nie robię, tylko mierzę obwód kamienia i mniej więcej wysokość, tnę to z blachy, lutuję, a potem ewentualnie doszlifowuję na odpowiednią wysokość. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
To moze nie bede sie chwalił
![]() Troszkę poprawiłem. 0,2 jest za cienka wiem, przy tych użyłem 0,2 999 bo miałem tylko jeszcze 0,4 930 z która już miałem dość męki, chociaż tu pewnie by się bardziej nadała i pewnie by nie było z nią takiego problemu ale trudno, jest jak jest.
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Zrobiłem dzisiaj pierwszy pierścionek.
![]() Pierwszy raz carga z "denkiem" (z bazą?). Oczkiem jest zielony ametyst (Prasiolit) Kosztował sporo jak na takie maleństwo bo ma certyfikat i był samodzielnie zamawiany. Jak zwykle parę błędów jest, ale jak na pierwszy pierścionek chyba nie jest źle. ![]()
![]() |
#54 | |
Rozeznanie
|
za✂✂✂iste i spinki i pierścionek
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Puki Baka nie pokaze swojego narzędzia ja pochwale się swoim. ![]() Na początku do 999 używałem twardego drewna.
Mój wątek Edytowane przez kageki Czas edycji: 2011-04-12 o 13:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj tylko 1 nowość (miały być 2).
Kończyłem 2h, ciągle było raz za krótkie raz za długie itp ;] Ciągłe przymiarki na modelce. ![]() Troszkę biedne ale takie miało być. ![]() Koleżance się podoba, chociaż wiadomo jak to kobiety, zawsze powie ze jej się podoba. ;] Niektóre z was pewnie całość by zrobiły szybciej niż w 2h ![]() Z samym kamykiem i zeszło pewnie ze 3h przynajmniej, nie wiedziałem jak go ugryźć. Już się żaliłem w kilku wątkach jaka to ta taśma 930 twarda. Przemek mnie wyśmiał ze wydziwiam bo w złocie jeszcze gorzej i da radę. ;] hehe Nie mam jeszcze takiej wprawy i nie chciałem ukruszyć czy zarysować kamienia.
Mój wątek Edytowane przez kageki Czas edycji: 2011-04-12 o 22:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
W moim wątku są fotki moich narzędzi, można zerknąć.
Kageki, spinki bardzo fajne, szkoda że mam wszystkie koszule z guzikami, może sam bym coś takiego zdziałał, a co to za dziura w denku cargi w pierścionku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Rozeznanie
|
Kageki, te dziurę w cardze pierścionka jeśli już jest to mogłeś nieco dopieścić bo wygląda jak krater
![]() Dlaczego uparłeś się osadzać kamienie fasetowane jak kaboszony?? Do kamieni z koletem przeznaczone są inne oprawy... w których będzie widać ich piękno i nie trzeba będzie robić dziurek "dla ufiksowania" czy tak jak w ostatnim komplecie (który notabene niesamowicie kojarzy mi się z żółwiami ![]() Jeszcze taka mała uwaga, bo napisałeś że carga Ci za mała wyszła. Jeśli tak sie przydarzy i brakuje niewiele to niekoniecznie trzeba od razu robić nową... wystarczy ją delikatnie, równo młoteczkiem potraktować i się rozejdzie... no chyba że to była akurat ta o grubości 0,2mm taśma... wtedy to już by zostało sreberko do pakowania czekoladki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:40.