![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: 21 dni bez narzekania. Super metoda,kto się przyłącza?
KOCHANE moje Wizażanki. Strasznie się cieszę, że pomysł się spodobał
![]() Nie myślałam, że tu tyle małych Zrzędasków ![]() Ja dzisiaj zmieniłam już rączkę - pierwszy raz. Narzekłam (hmmm nowe słowo) sobie głośno na straszliwy świat hehe nie mogłam się oprzeć... Naprawdę zachęcam do obejrzenia tych linków, które załączyłam w pierwszym poście, w jednym z nich jest piosenka, na którą przypadkiem natrafiłam gdzieś w sieci. Rozpływam się przy niej. Swoją drogą - naprawdę nie zdaje sobie sprawy człowiek, ile na coś narzeknie w ciągu dnia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Babeczki, chwalmy się osiągnięciami a jak nam się nie powodzi, to też piszmy. Toż to grupa wsparcia hyhy Moc pozytywnych myśli, niechaj będzie z Wami ![]()
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
hehehe... zaczynam się obawiać, że żeby nie narzekać, chyba musiałabym generalnie- zamilknąć
![]() odebrałam telefon i... samo poszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
Ja też, ja tez.
Jestem małą zrzędą i staram się z tym walczyć. Super pomysł. Szukam bransoletki i działam aby Świat był piękniejszy ![]() U mnie te 21 dni może się troooooochę rozciągnąć ![]()
Muzyka i taniec to dwie rzeczy, które w jedną sekundę potrafią pochłonąć całą moją duszę i ciało ![]() wymianka: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post23505256 Nowe dorzuty ![]() ![]() Blogujemy ![]() http://kosmetyczny-bzik.blogspot.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Ja siedzę sama w domu przed kompem, więc nie narzekam
![]() Miałam się uczyć, ale włączyłam sobie Madagaskar ![]()
![]() |
![]() |
#35 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To się nazywa optymizm ![]() Ja mamy nie namówiłam na 21 dni bez narzekania, ale popiera mnie całym sercem i kibicuje z całych sił ![]() Właśnie zabieram się za pieczenie ciasta marchewkowego. Mniammmm kto nie jadł ten trąba ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
To i ja spróbuję, oby się udało ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Da się tak? oO
Ja nie mam bransoletki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Super pomysł! Dołączam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no. to sobie pomyślałam o tym, że jest zła zima i jest okropnie ![]() zmiana rączki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
To jest tak opisane, że zmiana rączki jest wówczas, gdy coś przykrego się powie. Czyli liczą się marudzenia. Natomiast, jeśli pomyśli się coś w typie "aaaale beznadzieja, muszę iść do pracy" to chodzi o to, by nauczyć się zmieniać tę myśl na pozytywną, czyli "....no do pracy muszę iść, ale spotkam się tam przy okazji przecież z Anią"
![]() Mniej więcej tak, bo z tego co wyczytałam na temat tej akcji, to przecież nie da się tak na maxa kontrolować w 100% myśli. Taki nawyk pozytywnego myślenia pojawia się dopiero po jakimś czasie. Zatem nie bądźmy okrutne dla siebie, ja też wcześniej coś tam o tym nieszczęsnym mopie pomyślałam, ale zaraz dopowiedziałam sobie w myślach resztę zdania, że zapach płynu do mycia podłóg jest piękny i ten mop nie zmąci mojego szczęścia ![]() Tak to jest według mnie, w tym filmiku http://www.youtube.com/results?searc...arzekania&aq=f tak opisana jest ta akcja ![]()
"...powiedziałabym raczej, umiarkowany optymizm" Edytowane przez Jesse Czas edycji: 2010-12-27 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
ejjj ale bedziecie liczy ccodziennie do 21 dnia? ja sobie tego nie wyobrazam bym musial ana kartce zapisywac daty kiedy zaczelam i z akazdym razem jak zaczne narzekać od nowa tą date?
trudne to bedzie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Pomysł świetny ale nie ma u mnie szans
![]() |
#43 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
Edytowane przez mm444 Czas edycji: 2010-12-27 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bez takich sztuczek nauczyłam się pozytywnego myślenia. Postanowiłam nie narzekać i cieszyć się tym, co jest i w każdej sytuacji szukać czegoś pozytywnego. A jeśli już ktoś działa mi na nerwy idę zrobić coś pożytecznego - sprzątam, czytam lub zajmuję się sobą. Oczywiste jest, że nie zawsze mam okazję, bo różne sytuacje się zdarzają, ale nawet w szarej pogodzie i deszczu odnajduję jakieś wytłumaczenie, że teraz owszem - pada, ale przecież mogła być mega wielka ulewa, po deszczu i tak wyjdzie słońce. Na zimę też nie narzekam. Owszem jest zimno, ale za 3 miesiące będzie wiosna, zrobi się cieplej ![]() itd. Po prostu trzeba się więcej uśmiechać! I zawsze. Nawet jak ktoś nas złości to odpowiadać mu z uśmiechem ![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
Tak dokładnie jest, jednak akcja 21 dni bez narzekania i pilnowania siebie (uwierz, przy każdym ugryźnięciu w język jesteś zdumiona "przecież ja nie narzekam...zdziwiłabyś się )
![]() ![]() Rękę zmieniłam tylko raz i jestem z siebie dumna ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Karolca- gratuluję i oby tak dalej ![]()
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
kurde, dopiero co zaczęłam i już zmiana rączki ;(
czuje ze nie dam rady ![]()
![]() |
![]() |
#47 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dasz. Zmieniaj rączki po prostu i wytrzymaj aż zauważysz, że przestają Cię irytować takie rzeczy jak pogoda. Zdasz sobie sprawę, ile narzekasz i na co. Bo jak na coś, co przez narzekanie i tak nie zmienisz, to tylko nakręcanie się na zły nastrój ![]()
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Ja z chęcią będę obserwować Wasze postępy
![]() Sama się na to nie piszę, bo osiągnęłam to rok temu. Znaczy w marcu będą dwa lata ![]() Także trzymam kciuki za Was i książkę polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
Dobra, to i ja się na to piszę
![]() Podobno stałam się straszną zrzędą i straszną pesymistką - dlatego rodzinka zaczyna na mnie narzekać... a to się zdziwią! Trzymajcie więc za mnie kciuki!
![]() |
![]() |
#51 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jakby za same myśli trzeba było przekładać bransoletkę to by u mnie latała jak głupia. Zmieniam złe myśli w dobre ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- A ja wzięłam taka nieodpinaną, fioletową, bo ten kolor mi się dobrze kojarzy ![]() Szukam teraz samych pozytywów i jakos wychodzi. Zobaczymy jak długo, ale ja na razie zapowiada się dobrze ![]()
Muzyka i taniec to dwie rzeczy, które w jedną sekundę potrafią pochłonąć całą moją duszę i ciało ![]() wymianka: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post23505256 Nowe dorzuty ![]() ![]() Blogujemy ![]() http://kosmetyczny-bzik.blogspot.com/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Różowy mnie uspokaja i poprawia humor więc moze sie uda ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
no dobra, ponieważ już od jakiegoś czasu znów złapałam zimowy zawias i jestem nie do zniesienia, od kilku dni zaczęłam samą siebie i przyjaciółkę oszukiwać, że jest świetnie, więc to chyba coś dla mnie. Dobra, jestem z wami (:
ups, zaczynam od zmiany podpisu :P
![]() curl it, baby! ![]() Edytowane przez dzolls Czas edycji: 2010-12-27 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
muszę to przemyśleć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
ja sie rowniez dolaczam, choc mialam zamiar jutro ponarzekac, to jednak sobie daruje
![]() ![]() Swietne to jest. Ja co prawda juz od pewnego czasu sama staralam sie przestawic na pozytywne myslenie (i o dziwo wychodzilo czesto! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
To ja też spróbuje i się dołączam.
![]() Zrobiłam sobie bransoletkę z czerwonej nici i coś czuje, że często będą musiała ją wymieniać. Choć trzymam kciuki za Was i za siebie. ![]() anlejka, jak byłam mała to czytałam "Pollyannę" i byłam zachwycona. Może znowu do niej powrócę, bo nawet mam tą książkę. ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
Kochane moje. Dużo z Was pisze, że założy tę bransoletkę, którą dostało od PRZYJACIÓŁKI
![]() Macie za co dziękować, bo nie wszyscy mogą powiedzieć, że mają takiego kogoś jak przyjaciółka....To dużo! dziękujcie za Nią. Jeśli czujecie, że naprawdę Nią jest. hehehe aparatka ze mnie dobra, a to, ze potrafię rękę zmieniać, to nic w porównaniu z tym, co potrafię po 2 piwach (na przykład szpagat) hahaha albo gadam po rusku. W prawdzie nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że po rusku nie gadam na trzeźwo ![]() Minął cały dzień z żółtą niteczką na rączce. Tylko raz zmieniłam położenie bransoletki. TYLKO RAZ. Ilość ugryźnięć w język: ze sto ![]() Czuję się dobrze. Jutro ma być słońce...hmm synoptyków całuję w dupę bo u mnie świecić na pewno będzie ![]() Spokojnej nocy Wizażowe Zrzędy ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. co to za książka "Pollyanna"?? pozitiw?
"...powiedziałabym raczej, umiarkowany optymizm" Edytowane przez Jesse Czas edycji: 2010-12-27 o 23:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajny wątek, naprawdę ![]() Pozytywna nutka: Szysza Brodki
Edytowane przez sweetish Czas edycji: 2010-12-28 o 00:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Rozeznanie
|
A tak poza bransoletką to proponuję "The Secret" to trwa z półtorej godziny, film na podstawie książki, której niestety nie czytałam. Film bombowy. Wywarł na mnie ogromny wpływ. Kto nie wie ten trąba
![]() Oczywiście jak coś, to pożyczę swojego www.************ i sobie ściągniecie albo wyślę Wam ten plik JAKOŚ inaczej. W każdym bądź razie działa na maxa. Brian Tracy jest w tym geniuszem a oto link. Płakałam. Mam ciężki okres w życiu a moja żółta bransoletka wspiera mnie, dlatemu jest to dla mnie tak ważne http://www.youtube.com/watch?v=6S4WP...eature=related wejdźcie i zobaczcie filmik ![]() ---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ---------- zamiast gwiazdek powinien być link do Secret cmokasy ![]() ---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ---------- Cytat:
Kochanie Ty moje najkochańsze. Brodka jest pozytywna...sama w sobie jest fajna. Czy słyszałaś Kamila Bednarka? Polskiego rasta w Mam Talent, który ten talent faktycznie ma? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Normalnie leżę i kwiczę, jest to dla mnie pozytyw, a takimi zamierzam się w życiu otaczać. Co powiesz na temat Prawa Przyciągania? Bo nie wierzę, że żadna z Was nie słyszała o tym. Poproszę o opinię ![]()
"...powiedziałabym raczej, umiarkowany optymizm" Edytowane przez Jesse Czas edycji: 2010-12-28 o 00:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:40.