|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Obrażony...
No ok. Liczył się chłopak z tym, że będziesz tańczyc nie tylko z nim. Jednak raczej nie wiedział, że: zatańczysz z nim tylko KILKA razy bo a) goście weselni i ich zabawianie b) kolega z pracy sam przyszedł i tak się wam fajnie zgadało c) oczekiwałaś, że jak już będziesz miała chwilę, to ON ma do Ciebie przyjśc i poprosic ksieżniczkę o chwilę uwagi. d) księżniczka nie czuje się nawet w obowiązku go PRZEPROSIC na tym weselu, bo za co...
Tu się nie rozeszło o samo zabawianie gości a o Twoją ogólną postawę jak dla mnie. |
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Laro Croft - niestety rodzice nie mogli przejąć obowiązków, bo nasi rodzice nie żyją, tak samo ojciec Pana Mlodego. Więc tym bardziej byla to dla wszystkich trudna sytuacja.
A czy jego wyjście bylo wyjściem po "angielsku" . Raczej nie - po angielsku, pożegnalby się z Mlodą Parą, wymyślil jakąś wymówkę i kulturalnie wyszedl. A to co zrobil, to zwykle "znudzilo mi się, to wyszedlem" . I żeby nie wiedzial jaka jest sytuacja i jak to będzie wyglądać, to moglabym mieć do siebie pretensje, a tak? Poza tym podkreślam jeszcze raz - parą nie jesteśmy. Zostal zaproszony przeze mnie i moją siostrę, bo znamy się, a że on akurat nie ma nikogo z kim móglby przyjść, to wyszlo naturalnie, że będzie moją osobą towarzyszącą. A tak jego zachowanie okazalo się być dziecinne. Po prostu. Wyszedl z wesela i polecial pod troskliwe skrzydelka mamusi. Możecie mnie oceniać tak czy inaczej, ale jak slusznie zauważyla jedna z Was , przecież też mógl po prostu zacząć ze mną tańczyć. Czy to ja mialam iść na dwór szukać go i pytać czy zatańczymy, czy przerywać w środku tańca z kimś, bo on raczyl wrócić? I lecieć za nim z pytaniem czy zatańczymy? |
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Jak już pisałam, on nie zachował się super elegancko, ale to jednak Tobie o wiele więcej brakuje do dobrego wychowania, taktu, kultury i wielu innych rzeczy. Szkoda, że tego nie widzisz, bo na przyszłośc taka świadomośc by Ci się przydała.
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ad. b - och tak, 10 minut, dwie piosenki i parę minut dyskusji, w czasie której na sam koniec wrócil do stolu. Ad. C - nie, oczekiwalam, że zajmując się gośćmi, nie przybędzie mi jeszcze jeden męski urażony osobnik, który nagle stwierdzi, że mam za nim latać i prosić do tańca. Ad. D - Księżniczka? Jakbym byla taką księżniczką, to wlaśnie machnęlabym ręką na swoją siostrę i jej problemy, a zajęlabym się wlaśnie facetem i miala glęboko w czterech literach, co się dzieje na sali, w kuchni, co robią dzieciaki itd. Księżniczka jednak egoistką nie jest i zamiast wlasnej możliwości super zabawy, miala co nieco obowiązków. |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
To ty go zaprosiłas nie on ciebie, wiec dlaczego on ma cie prosic o taniec. Tak samo ze moglby powiedziec w trakcie ze sie nudzi, pewnie tez by bylo zle bo: marudzi, nie widzi ze jestem zajeta, i odrazu zaczely by sie tematy weselne i byc moze popsulby Twoj humorek.
Zreszta, temat jest banalny a tu widze juz 2 strona. Jesli dalej do Ciebie nie dociera ze zrobilas zle to raczej juz nie dotrze. Zeby nie bylo, chlopak ten mogl chociaz moim zdaniem zostac przy stole i sobie troche % przyjac, pewnie nie on jeden zostal tak wystawiony. Potem moglabys miec 100% pretensje do niego ze sie upil jak zwierzak
Edytowane przez tommy88 Czas edycji: 2010-12-30 o 01:21 |
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się już nie wypowiadam. Ty tu nie przyszłaś po opinie a po przyklask.
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mialam zająć się egoistycznie sobą i nim? Ok, moglam to zrobić, nie oglądać się na nic, na gości itd. A zająć wlaśnie nim. Ale moim zdaniem to wlaśnie byloby zachowanie chamskie, bo skoro ktoś na mnie polega i prosi o pomoc, to ja nie zmieniam regul gry w czasie zabawy. Mojemu towarzyszowi zabraklo po prostu zrozumienia dla sytuacji i po prostu bardzo się zawiodlam. Ale nie ma tego zlego - po prostu poznalam również jego niezbyt dobrą stronę i po prostu kończę tą znajomość. |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Dlaczego znów na forum są jakieś uszczypliwości? Wyzywanie od księżniczek itp? Nie można grzeczniej? Do autorki wątku- zachowanie chłopaka nie podoba mi się ale być może było mu bardzo przykro a nie chciał dać po sobie tego znać? Sama byłam na weselu z tż gdzie on był świadkiem i prawie cały czas go nie było i choć byli tam też moi znajomi to była to dla mnie bardzo przykra i niezręczna sytuacja.. (Wszyscy w parach a ja siedziałam cały czas jak kołek sama... i jeszcze musiałam udawać, że dobrze sie bawie bo nie chciałam psuć imprezy..) Ale swoją drogą choć załatwianie takich spraw esemesem jest niezbyt elegancki, wyszło przynajmniej dyskretnie..
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tłumaczę dwie strony gdzie moim zdaniem popełniłaś błąd i co było mega nie w porządku. Jak do tej pory nic w główce nie zaświtało to szkoda moich palców na wysilanie się. ---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ---------- Kiedy czytam, że: to on powinien do mnie przyjśc ZAINTERESOWAC się mną i poprosic o trochę uwagi. Jak czytam, że on się wkurzył bo NA PEWNO tam mega leci na autorkę, że był zazdrosny i po weselu sie na związek napalał, jak czytam, że ona ma pretensje, że on zapalic wyszedł przed deserem (jak ktoś nie wie to dla palacza to potrzeba jak sikanie a nie jakieś fochy), jak czytam, że ona by go w takich a takich słowach ustawiła i jak czytam, że nie, ona swojej winy nie widzi żadnej to tak, jest dla mnie ksieżniczkowata i to nie wyzywanie a stwierdzenie faktu. |
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Raczkowanie
|
Tommy i Andzia, rozumiem wasze zdanie. I owszem mialoby ono rację bytu, gdyby zaistnialy dwie przeslanki.
Mianowicie: 1. ON nie wiedzialby, jak będzie wyglądać moja rola i zachowanie na weselu. 2. gdybym zamiast bawić się z nim, znalazla sobie innego samotnego faceta i tylko z nim się bawila. Ani jedna, ani druga nie zaistniala. A Szanowny Pan dostal ode mnie wiadomość, w której przekazuję, że sam doskonale wie gdzie i kiedy można zastać Państwa Mlodych i osobiście zlożyć im życzenia. Tylko ja wiem, że na to nie starczy mu odwagi. Bo tak jak zwial tchórzliwie z wesela, będzie się bal spojrzeć mi teraz w oczy. Ehhh jak tak teraz to widzę, to cala sytuacja naprawdę komiczna i po prostu męska urażona duma. ---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ---------- Cytat:
Dyskretnie jak dyskretnie, bo smsa najpierw przeczytala moja siostra, bo mój wyciszony telefon zawibrowal. I jej pierwszej zrobilo się niezbyt przyjemnie. Napiszę dobitniej - tak naprawdę mnie to jego zachowanie niezbyt obeszlo, natomiast nieźle się wkurzylam na to jak zareagowala moja siostra. |
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam 2 uwagi do sytuacji:
1) Faktycznie widzę to, o czym piszą inne wizażanki. Nie weszłaś tu, żeby poznać opinię innych, weszłaś tu po potwierdzenie swojej opinii. Na zasadzie: ja i tak wiem, że mam rację i jeszcze chcę to potwierdzić. Tak naprawdę chodzi Ci tylko o rację, a nie o argumenty. 2) Co do sytuacji to tak, chłopak absolutnie miał prawo się poczuć olany. Zgadzam się, że Ty być może nie mogłaś postąpić inaczej, ale skoro wiedziałaś, że będziesz musiała całe wesele zabawiać towarzystwo to na czorta przywlekłaś go ze sobą? Bo to ładnie wygląda przyjść z osobą towarzyszącą? Ja, jak bym już wiedziała, że prawdopodobnie będę miała całe wesele inne rzeczy na głowie, to bym koledze czegoś takiego nie proponowała. Tym bardziej, że chłopak, jak piszesz, nie jest Ci jakąś szalenie bliską osobą i rozumieć sytuację NIE MA OBOWIĄZKU. Podsumowując - obydwoje daliście ciała, ale jemu się nie ma co dziwić. Nawet jeśli były powody do olania go to go olałaś przykładnie i chłopak nie musiał "siadać i zagryźć zębów" jak to opisałaś. Gdyby to był poważny chłopak albo narzeczony to jeszcze rozumiem, ale na jakiej podstawie wymagasz tego od osób obcych?
Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-12-30 o 02:02 |
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Ale on jako czlowiek dorosly i myślący powinien też sobie przemyśleć, czy jemu taka sytuacja odpowiada czy nie. A nie stwierdzić w polowie imprezy, że mu nie pasuje i wyjść. Przecież nie ma 5 lat, tylko zbliża się do trzydziestki. Jak dziecko - źle mu bylo, to zabral zabawki i poszedl. Mnie zawsze uczono, że nawet jak mi coś nie pasuje, coś mi się nie podoba, to nie postępuje się wedlug wlasnego widzimisię, tylko trzeba patrzeć co się wokól dzieje.
I to nie tak, że nie czytam waszych opinii. Czytam, analizuję, ale nie ze wszystkimi jednak się zgadzam. I mam do tego prawo. Nie chcę potwierdzenia, że dobrze czy źle postąpilam, a opinii. I za takie dziękuję - czy to krytykujące mnie czy jego. |
|
|
|
|
#44 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiesz co, Antosiu, myślę, że gdybyś znalazła się na jego miejscu, to mogłabyś popatrzeć na to inaczej. Ja kiedyś byłam postawiona w podobnej sytuacji (nieco innej, bo to nie ślub był, tylko oficjalna impreza, szczególy długo by opowiadać), nasiedziałam się sama jak ten łoś bo wszyscy poszli w tany, nawkurzałam się, oczywiście z uśmiechem na ustach, że się świetnie bawię, przemilczałam, byłam przykładną osobą towarzyszącą. Nie masz pojęcia jak sobie w brodę pluję, że taka durna byłam. Po licho mi takie udawanie człowieka z klasą i dawanie siebie z godnością olewać? Toż jam człowiek tylko i miałam prawo porządnie się wkurzyć. I wyjść. I za licho nie wiem czemu straciłam całą noc na udawanie. Mimo że rozumiem, że chłop mógł mieć pewne inne powody też. Jak się już bierze ze sobą osobę towarzyszącą to należałoby mimo wszystko mieć ją na uwadze. Jej obowiązkiem nie jest siedzieć i ładnie wyglądać.
Tak i ten Twój. A zniknął całkiem z klasą - przynajmniej po cichu i bez robienia scen, jak by był naprawdę bez klasy to mógłby to zrobić z wielkim hukiem (albo, jak już ktoś zauważył, upić się jak świnia i Ci wstydu narobić).
Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-12-30 o 02:17 |
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
Ja się tylko spytam, jak ktoś wcześniej, po co Ci była osoba towarzysząca? Hmm? Skoro nie masz faceta/narzeczonego/męża, wiedząc równocześnie, że masz na głowie tyyyyyyle obowiązków, PO CO go brałaś ze sobą jako osobę towarzysząca?
Bo wypada zapewne, żeby ładne zdjęcia były (jak ze studniówki). Sorry, to jest dla mnie żałosne. Ktoś inny przytoczył swoją przygodę - też jako osoba towarzysząca świadka, mimo że świadek wypełniał swoje obowiązki, dziewczyna nie czuła się zaniedbana, olana, opuszczona, nie na miejscu. Da się? Da się, tylko trzeba chcieć i spuścić z tonu. Piszesz, że jeszcze mógłby Ci pomóc w tym wszystkim. A spytałaś go o to? Poprosiłaś, żeby Ci pomógł? Powiedziałaś, podczas przytaczanej często przez Ciebie rozmowy z siostrą w środę (cztery dni przed weselem), że oczekujesz od niego pomocy w zabawianiu gościu, że będzie tańczył z żeńską częścią gości? Żeby polewał przy stole? Albo czy wyraźnie dałaś mu do zrozumienia, że jest Twoim towarzyszem jedynie do zdjęć, bo tak to nie będziesz miała czasu? Jeśli nie, to nie wiem o co się ciskasz, bo wina leży po Twojej stronie, nie jego, że nie zrozumiał "będę mieć dużo obowiązków na weselu" jako totalnego olania. Nie wiem o której zaczęło się wesele, ale nawet licząc że o 18, w tym 2,5h obiadu, kilka tańców powiedzmy pół godziny, zostają 3h kiedy nie poświęcałaś mu grama uwagi. I nie wierzę, że nie dało się wygospodarować z tego nawet kilku minut co jakiś czas, żeby się dosiąść i pogadać, żeby poznać go z kuzynkami pana młodego czy cokolwiek. Ale - przecież wg Twoich zasad kultury, to on sam powinien o to poprosić. Nie dziwię mu się, a do nauki kultury może jednak bardziej się przyłóż - Ty, nie Twój weselny partner. |
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Po co mi byla osoba towarzysząca? Wlaściwie po nic. Zaproszony zostal, bo jest znajomym także mojej siostry, a na dodatek wiedzialyśmy, że nikogo nie ma. Cofając się parę miesięcy wstecz, bylam z nim na innym weselu, z kolei ja w formie osoby towarzyszącej i ja jakoś dość cierpliwie znosilam jego tańce z mamusią, bratową, ciotkami, kuzynkami, a bylo tego sporo. Dodatkowo jeszcze co pól godzinki na 10 minut na papierosa, więc czas też uciekal. Ale tak, to ja mam grzecznie i potulnie czekać, aż on skończy tańczyć ze wszystkimi, wypali papierosa itd, a on nie może zrobić prawie tego samego? Piszę prawie, bo nie mial na tamtym weselu żadnej funkcji!
Czy ja też zachowalabym się kulturalnie jak część z Was stwierdzil, gdybym wstala, wyszla i nie wrócila? Nie, wiedzialam, że trzeba siedzieć do końca. Dodam jeszcze to co mi powiedziala moja przyjaciólka, również obecna na weselu, powiedziala, że powinien do superniani się udać, a nie na randki. Zachowal się jak dzieciak, a nie jak mężczyzna. |
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
Klempaa, bo czasem jak napiszesz, przeczytasz to wtedy wlaśnie dostajesz odpowiedź na pytanie.
Na razie dodam, że wyslalam smsa z wiadomością, że sam doskonale wie, gdzie mlodą Parę zastać i otrzymalam odpowiedź, że wie, że glupio wyszlo i czy moglibyśmy spotkać się, żeby pogadać. |
|
|
|
|
#50 |
|
Rozeznanie
|
eee, mój przyjaciel też wziął mnie na wesele, był świadkiem brata.
Też często go nie było, w kościele, często tańczyć musiał z babcią, ciocią, kuzynką - a że rodzinę ma dużą to naprawdę miał roboty dużo. Wcześniej mi wytłumaczył, że przez to do 12 może go czasem nie być. Ale sytuacja wyglądała tak, że zapoznał mnie z osobami koło mnie, bo nikogo nie znałam, ja rozmawiałam, chodziłam na papieroska. I wcale nie byłam na niego obrażona, też na początku tańczyć nie chciałam, a później po oczepinach to prze szaleliśmy do rana. Tak samo jak Ciebie pytają ,dlaczego mnie wziął skoro wiedział, że mało go będzie koło mnie - bo ja nigdy na weselu nie byłam i mi obiecał, że mnie weźmie. Ale naprawdę gdy tylko mógł przychodził, brał mnie bym poszła z nim do rodziców. Jak się zagadałam z nowymi znajomymi to też jakoś nie odczułam, że go nie ma - z racji tego, że to tylko przyjaciel mój i mojego TŻ. Ale znamy się długo, i wydaje mi się, że on najwidoczniej Cię dobrze nie zna bo nie zrozumieliście siebie nawzajem, nie umieliście ze sobą porozmawiać. Jakbym była z nowym kolegą, z mało znanym znajomym to jakoś bym się bardziej nieswojo czuła niż z długoletnim przyjacielem
|
|
#51 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak i również z wypowiedzią andzia1989r "Ja się już nie wypowiadam. Ty tu nie przyszłaś po opinie a po przyklask."
Edytowane przez kobieta_wamp Czas edycji: 2010-12-30 o 11:03 |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Acha czyli wzięłaś go ze sobą bo: on nikogo nie ma to po co mu osobne zaproszenie...
Lol wielki lol... I Ty masz wyrobione zdanie na ten temat, i cały świat ma Ci przyklasnąc. Jak widzisz tutaj przyklasku nie znajdujesz więc próbujesz się całe 2 strony wybielac i usprawiedliwiac. Nieco to żałosne, aż tak Ci zależy, żeby inni ludzie Cię poparli? Bo po poradę i ocenę to Ty tutaj nie przyszłaś. |
|
|
|
|
#53 |
|
Rozeznanie
|
niektorzy chyba maja za mala wyobraznie
![]() moze inaczej, cyjklu jakbys sie poczula. dostajesz zaproszenie jako osoba towarzyszaca na studniowke do obcego srodowiska, gdzie ledwo co znasz kilka osob. twoj parner przez caly wieczor zabawia innych, z Toba tanczy kilka razy, robi Ci pretensje jak chcesz wtjsc do lazienki (zaraz ciasto!), MA cIE GDZIES. tanczy z innymi, gada z innymi, Ty siedzisz kjilka godzin przy stoliku sama. i co? proste, chcesz wyjsc, bo co tu podobie, skoro Twoj partner swietnie sie bawi bez Ciebie, nikt Cie wlasciwie nie zna (Twoja obecnosc nie jest nikomu potrzebna nawet osobie ktora cie zaprosila, nie zalezy im, w koncu nie chodzisz do tej szkoly - tu: jestes obcy, nie z rodziny). wiec zeby nie psuc swoimi humorami wychodzisz- nie robiac awantury. NIe rozumiem glosow, ktorzy bronia autorki. siwadkowa- owszem ma wiele obowaizkow, ale jednym jak nie najwazniejszym jest bawienie sie z osoba towarzysaca (chyba po to ja zaprosila zeby sie z kims bawic ). tzreba bylo nie zapraszac, wymowka,ze bylam swiadkowa i nie mialam czasu jest totalnie dziecinna. ja etz bylam swiadkowa i jakos nie przeszkadzalo mi sie bawic z partnerem, przedstawiac go wsyztskim, tak, zeby w razie mojej nieobecnoci (tancze zkims) on nie siedzial pol imprezy sam tylko mogl z kims tez spedzic czas np. nowopoznanym wszystko jest do zrobienia jak SIE CHCE i ma sie tyle KULTURY i sie MYSLI na przyszlosc. moglas autorko przyjsc sama, jak wiedzialas, ze musisz na siebie przyjac role wodzireja swoja droga dziwne, ze swiadkowa cala impreze musiala prowadzic, myslalam ze od tego sa inni ludzie np. mloda para i rodzice ale ok.na wlasnym slubie zapomnisz o mezu, bo masz az tyle gosci na glowie? zaprosilas tego kolesia tylko po to, zeyb siedzial przy stoliku, skoro nie tanczylas z nim i nie widzisz w tym nic zlego? tzreba bylo maskotke wziac, spelnilaby funkcje idealnie;dAndzia, zgadzaaam sie znowu
więcej w wiary w siebie! ![]() 50 kg 75B -> 65E/F Edytowane przez paolyn Czas edycji: 2010-12-30 o 11:12 |
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam się z Andzią we wszystkim tym, co, rzeczowo i bardzo dosadnie, napisała, jednak - choć dosadnie napisane - do Autorki i tak nic nie dociera
![]() po co Autorko założyłaś ten wątek? do Twojej osoby świetnie pasuje mi ten, znany zapewne większości, cytat: "Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" Kalkulacja jest prosta - znaczna większość ludzi na forum uznała, że to Ty zachowałaś się niepoprawnie, możesz udawać, że tego nie widzisz i dalej próbować się tu wybielać, tak jak robiłaś to do tej pory. Edytowane przez martasdz Czas edycji: 2010-12-30 o 11:14 |
|
|
|
|
#56 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co to zmienia? Stracil caly dzien (byc moze kase, bo garnitur, prezent) zeby sie ponudzic. nie no, cool Cytat:
Sama bylam swiadkiem i to pare razy, i ani razu moj partner nie czul sie olany z powodu mego swiadkowania. Cytat:
|
|
|
#57 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakby dostał zaproszenie wraz z osobą towarzyszącą, to może by sobie kogoś wziął, albo przyszedł sam licząc się z tą samotnością, inaczej by się nastawił, więc tłumaczenie, że nikogo nie ma jest po prostu... Jasne, "prawdziwy mężczyzna": a) podszedłby do Ciebie pewnym krokiem, wyrwał z objęć wujka Mietka i stanowczym, ale spokojnym tonem oznajmił "to MOJA partnerka na tym weselu" b) siedział cicho, uśmiechając się do złej gry (gry w Twoją kulturę) c) ochoczo, mimo braku zobowiązań i powiązań rodzinnych, przejął rolę świadka, zabawiając żeńską część zgromadzenia, zostając królem imprezy. d) wypiłby troszkę za dużo i prał się z każdym, kto próbowałby z Tobą zatańczyć. Błagam. Gdyby zachował się "jak dzieciak", podszedłby do Ciebie i głośno, przy innych, oznajmił, że Twoje zachowanie jest nie do przyjęcia dla niego i wychodzi z tej imprezy - ujął by to na pewno dosadniej. Tak baj de łej - Ty nie zachowałaś się jak KOBIETA* tylko jak dziecko, więc jeśli z kuzynkami czy koleżankami, czy całą gromadą innych osób, którym przedstawiłaś odpowiednio ubarwioną wersję wydarzeń (rozmawiałam z nim cały czas, tańczyłam, zajmowałam się, kilka tylko razy zatańczyłam z rodziną, a on foch......) znajdziecie mu supernianią (lol), to sama z niej skorzystaj. A dojrzałości i kulturze skończ już mówić, bo ani o jednym ani o drugim nie masz pojęcia - przynajmniej to wynika z Twoich wypowiedzi. (*co to w ogóle znaczy "zachować jak kobieta, zachować się jak mężczyzna", draaaammmaaaaat) |
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zadomowienie
|
A czy na tym weselu byli sami mężczyźni, że Ty biedna musiałaś tańczyć ze wszystkimi? Zakładam, że jednak większość wujków miała ciocie, a pozostałe osoby miały osoby towarzyszące, i większość z tymi osobami towarzyszącymi tańczyła.
Poza tym, jeśli miałaś czas, mimo tyyylu obowiązków, zatańczyć kilka razy pod rząd z kolegą z pracy, to nie rozumiem jak mogłaś nie mieć czasu na kilka tańców ze swoją osobą towarzyszącą. Trzeba było zaprosić kolegę z pracy, a nie ciągnąć chłopaka. I robić mu wyrzuty, że nie błagał Cię na kolanach o taniec. No proszę Cię. Też byłam świadkową na weselu siostry, też tańczyłam z gośćmi. Ale większość zabawy spędziłam z moim partnerem. To już nie te czasy, kiedy świadkowie są wodzirejami, bez przesady. Ludzie się przecież umieją bawić sami, zakładam że wujkowie przeżyliby to wesele bez tych tańców z Tobą i tragedii by nie było. I tak, miał prawo poczuć się obrażony. Owszem, miło by było gdyby pożegnał się z Młodymi. Ale może wolał nie sprawiać im przykrości, że nie jest zadowolony z wesela. Poprosił o telefon, i chce przeprosić Młodych, więc kulturę to on jednak ma. I Ty też powinnaś go, moim zdaniem, przeprosić. |
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
Kochane, ale czy ja się próbuję wybielać? Przed Wami? Nie znacie ani mnie, ani jego, ani nie widzialyście calej sytuacji naocznie.
Dodam, że rzeczony ON nie raczyl nawet zakupić skromnej wiązanki dla Panny Mlodej. I ja mam o nim już zdanie wyrobione. I postąpię jak podpowiada mi mój świeżo upieczony szwagier - zostaw go, szkoda tak fajnej kobiety dla takiego pseudofaceta. I tyle mojego
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.

tzreba bylo maskotke wziac, spelnilaby funkcje idealnie;d