|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nogi-->jak wyszczuplić????
Cytat:
ze co ??????????
|
|
|
#32 |
|
♥
|
honey
jak tylko kilka ćwiczeń - po prostu trening siłowy na całe ciało. na początku lepsze aeroby. ja ogólnie wolę aeroby niż interwały. dieta czyta białko (mięso , ryby , twaróg ) , węgle złożone (makaron razowy, ryż brązowy , płatki owsiane ) , tłuszcze (orzechy, oliwa , olej lniany ) zdjęcie hm zastanowię się. trenuje - od zawsze lubię sport. a siłownią fascynuję się hm..od ok 2 lat ale nie ćwiczyłam regularnie - miałam np. kontuzję i 3 miechy z głowy itd ![]() ogólnie jestem osobą która lubi duże ciężary. lubię przekraczać swoje możliwości.
Edytowane przez anniaa Czas edycji: 2011-01-09 o 20:09 |
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
czyli 30 minut na rowerze stacjonarnym (czy lepiej skakanka?), a po tym trening siłowy i na koniec rozciąganie, będzie ok ?
![]() i nie rozbuduję sobie nic za bardzo, a pozbędę się tłuszczyku ? przepraszam, że tak o to dopytuję, ale nie chcę mieć nóg cyborga
|
|
|
|
|
#34 |
|
♥
|
nie.
jeden dzień ćwiczysz same aeroby na rowerku stacjonarnym 45-60 min , a w inny dzień trening siłowy i po nim możesz wykonać ok 15-20 min aero. przykład : pon : aero wt: sił śr : aero itd ja robiłam przysiady nawet z 90 kg i nie mam nóg jak u cyborga 'mi Twoje pytania nie przeszkadzają , pytaj ile chcesz jak tylko znajdę chwilkę będę odpowiadać.
Edytowane przez anniaa Czas edycji: 2011-01-11 o 10:45 |
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
aha, czyli jednak warto pytać, bo nie wiedziałam, że tak to ma wyglądać
![]() a ile powinnien trwać mniej więcej trening siłowy ? i w jakich proporcjach wykonywać ćwiczenia (serie, powtórzenia) ? bo na tej stronce co wcześniej dałaś link nie jest podane (napisali tylko, że robić ćw aż nie będę go w stanie poprawnie wykonać) i nie bardzo wiem kiedy skończyć dane ćw. i jeszcze odnośnie aerobów. np. jak jeżdżę na rowerku to ma to być przez cały czas dość szybkie tempo ? |
|
|
|
|
#36 |
|
♥
|
trening siłowy nie ma ustalonego czasu ale myślę ok 45-60 min. jak wyjdzie więcej/mniej to nic się nie stanie bo to zależne jest od ilości ćwiczeń , od długości przerw między ćwiczeniami itd.
serii = 3 , powtórzenia 10-15 ![]() tempo na rowerku ma być takie abyś swobodnie rozmawiała. |
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
a swoją drogą to jak to wygląda z przyrostem/rozrostem mięśni ?
jak się tworzą, kiedy to następuje ?
|
|
|
jak wyszczupli\u0107????","PageType":"Forum","SiteCategory":"Forum\/Zdrowie i Medycyna\/Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie","ContentUrl":null,"Keywords":[],"NoAdvertisement":"none","Images":[],"LocationId":18759009,"ContentDomain":"none","disableViewportLimits":false,"renderType":"ssr","alternative":"A","device":"desktop","eagerLoad":false,"PlacementId":4325,"CampaignName":"Ecom_box","WidgetId":4177}
-->
|
|
#38 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
♥
|
honey
przy przyroście mięśni -> masa. 1. dodatni bilans czyli praktycznie taka dieta jak na redukcję tylko w dużych ilościach - odpowiednio obliczone. 2. trening siłowy tutaj nie wykonujemy powtórzeń 15 tylko mniejsze a z większymi ciężarami. Uwierz mi jest u Kobiety jest bardzo ciężko zdobyć mięśnie. Ja po redukcji weszłam na U a potem na masę (dieta patrz wyżej) i musiałam na prawdę bardzo dużo jeść aby waga/cm ruszyły. |
|
|
|
|
#40 |
|
Rozeznanie
|
a czy cwiczenia typu fat burning albo cycling pomoga?
|
|
|
|
|
#41 |
|
♥
|
nie wiem co to fat burning.
|
|
|
jak wyszczupli\u0107????","PageType":"Forum","SiteCategory":"Forum\/Zdrowie i Medycyna\/Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie","ContentUrl":null,"Keywords":[],"NoAdvertisement":"none","Images":[],"LocationId":18759009,"ContentDomain":"none","disableViewportLimits":false,"renderType":"ssr","alternative":"A","device":"desktop","eagerLoad":false,"PlacementId":4326,"CampaignName":"Ecom_box","WidgetId":4180}
-->
|
|
#42 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Również dołączę się do problemu z nogami. Niby moje nogi nie są grube, ale mam te tzw. bułki na samej górze po wewnętrznej stronie. Teraz zaczęłam chodzić na siłownię (3 razy w tygodniu) i unikam ćwiczeń na nogi, bo boję się, że będą jeszcze grubsze, że się rozbudują. Kiedyś chodziłam na siłownię i niestety w ciagu 2 tygodni w udzie przybyło mi po 3 cm. Czworogłowy się rozbudował i średnio to wyglądało. No i nie wiem jak siezabrać do tego "tematu" bo chciałabym wyszczuplić uda, wyrzeźbic pupę i pozbyć się cellulitu, no bo nie ma co ukrywać ale jakistam jest-nie jakiś megaśny ale jest.Co proponujecie? Na siłowni wszelki sprzęt do nóg, orbitreki, bieżnia itd.Pan prowadzący spojrzał sięna mnie jak powiedziałam że na nogi nie, bo spuchną no i ćwiczę od pasa w górę ;-)
|
|
|
|
|
#44 |
|
Rozeznanie
|
te 'bułeczki' też są moim problemem ;/
więc będę wdzięczna na jakieś ćwiczenia na nie
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
Ja w lecie dużo jeździłam na rolkach i mi spadło właśnie stamtąd, a konkretniej z tych zwałów tłuszczu pod tyłkiem. Tylko że teraz znowu się nagromadziło, a do kwietnia trochę czasu...
Tak się zastanawiam, może steper? Trzeba się kogoś na wątku steperowym zapytać.
jak wyszczupli\u0107????","PageType":"Forum","SiteCategory":"Forum\/Zdrowie i Medycyna\/Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie","ContentUrl":null,"Keywords":[],"NoAdvertisement":"none","Images":[],"LocationId":18759009,"ContentDomain":"none","disableViewportLimits":false,"renderType":"ssr","alternative":"A","device":"desktop","eagerLoad":false,"PlacementId":4327,"CampaignName":"Ecom_box"}
-->
|
|
#46 |
|
Rozeznanie
|
Myślałam nad rolkami ostatnio, a tu spadł śnieg...
|
|
|
|
|
#47 |
|
BAN stały
|
Ja od wiosny biegam...
|
|
|
|
|
#48 |
|
Rozeznanie
|
też planuję od wiosny biegać
tylko czy to pomoże a nie rozbuduje mięśni?
|
|
|
|
|
#49 |
|
Przyczajenie
|
Ja też od wiosny biegam
mam głupie pytanie- jak rozróżnić mięśnie od tłuszczu na nogach. Myslicie że orbitrek na najmniejszym obciążeniu wyszczupli uda??? do tego mam zamiar dodać ćwiczenia pump it up z deanne berry
|
|
|
jak wyszczupli\u0107????","PageType":"Forum","SiteCategory":"Forum\/Zdrowie i Medycyna\/Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie","ContentUrl":null,"Keywords":[],"NoAdvertisement":"none","Images":[],"LocationId":18759009,"ContentDomain":"none","disableViewportLimits":false,"renderType":"ssr","alternative":"A","device":"desktop","eagerLoad":false,"PlacementId":4328,"CampaignName":"Ecom_box","WidgetId":4299}
-->
|
|
#50 |
|
BAN stały
|
Ja nie wiem, ale na pewno mam tłuszcz, bo mam cell...
|
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Można potraktować treningi na orbitreku na dużym obciążeniu jako trening siłowy na nogi..?
|
|
|
|
|
#52 |
|
Przyczajenie
|
Od biegania obwód nóg mi spadał. Myślę, że nie powinien ich rozbudowywać. Na wewnętrzne partie ud najlepiej za to działała agrafka
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
W moim przypadku bylo tak, ze jak zaczelam biegac na biezni i orbitreku to wlasnie zeszczuplalam z dolnych partii ciala, nie przybylo mi dodatkowych centymetrow- wrcz przeciwnie- zmniejszyly mi sie posladki- bo przedtem mialam bardzo wystajaca pupe a po bieganiu mi sie splaszczyla.
Dodam, ze biegam na biezni od 2 miesiecy srednio 1-2 razy w tygodniu, przewaznie w weekendy. Po swietach jak mialam wiecej czasu to bywalo, ze biegalam nawet 3 razy w tygodniu. Wazne jest rowniez aby sie rozciagac po cwiczeniach bo dzieki temu mozemy rozciagnac dobrze miesnie i nie beda one sie zbijaly w kupki. Ja systematycznie sie rozciagam dobre 10-15 minut i nie mam problemow z rozbudowyaniem miesni. Moze popostu tamtej dziewczynie przybyly centymetry bo zbyt intensywnie cwiczyla a w dodatku nie rozciagala sie. Robie rowniez cwiczenia pilatesowe i one rowniez swietne na wysmuklenie dolnych partii ciala, nie powinny wam po nich wzrosnac obwody. Ja rowniez chwale sobie uklady aerobikowe, ktore koncze zawsze porzadnie dobrym stretchingiem. One daja niezly wycisk, zawsze jestem po nich dobrze spocona, pozbylam sie troche tluszczyku z boczkow. Bardzo dobre na dolne partie ciala ![]() A jak nie macie agrafki to jest takie cwiczenie:nie bede go opisywala bo moge cos poplatac. Zapodam w to miejsce linka chodzi mi o cwiczonko wykonywane w 1.37 minucie tego filmiku i nastepne po nim-( chodzi mi o to jak cwiczacy otwieraja i zamykaja udo a potem wykonuja te same cwiczenie gdy unosza nogi To cwiczonko jest super na nieznosne buleczki. Trzeba pamietac, ze to cwiczenie wykonujemy na oba uda- bo w tych minutach jest akurat prezentowana seria cwiczen na jedna strone ud i posladkow.http://www.youtube.com/watch?v=DVytA...eature=related Edytowane przez uwielbiam_owoce22 Czas edycji: 2011-01-31 o 18:58 |
|
|
jak wyszczupli\u0107????","PageType":"Forum","SiteCategory":"Forum\/Zdrowie i Medycyna\/Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie","ContentUrl":null,"Keywords":[],"NoAdvertisement":"none","Images":[],"LocationId":18759009,"ContentDomain":"none","disableViewportLimits":false,"renderType":"ssr","alternative":"A","device":"desktop","eagerLoad":false,"PlacementId":4329,"CampaignName":"Ecom_box"}
-->
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
a jakie ćwiczenia polecacie na zewnętrzną część ud na wysokości kroku? strasznie mnie to denerwuje i nie mogę się tego pozbyć.
|
|
|
|
|
#55 |
|
♥
|
ogólnie ćwiczenia siłowe na nogi . patrz wyżej już podawaliśmy.
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
a czy od ćwiczeń siłowych nie rozbudują mi się nogi? wolałabym je wysmuklić niż rozbudować
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
Nogi ci sie nie rozbuduja jak bedziesz sie porzadnie rozciagala po cwiczeniach.
Pozatym czytalam gdzies, ze aby robudowac sobie nogi to trzeba cwiczyc ze sporym obciazeniem i w dodatku byc na diecie z dodatnim bilansem. Nie boj sie figura kulturystki ci nie grozi, te kobiety cwicza calymi latami aby miec taka sylwetke. Dlatego jak chcesz wysmuklic nozki to pamietaj aby zawsze po cwiczeniach zrobic porzadny stretching
|
|
|
jak wyszczupli\u0107????","PageType":"Forum","SiteCategory":"Forum\/Zdrowie i Medycyna\/Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie","ContentUrl":null,"Keywords":[],"NoAdvertisement":"none","Images":[],"LocationId":18759009,"ContentDomain":"none","disableViewportLimits":false,"renderType":"ssr","alternative":"A","device":"desktop","eagerLoad":false,"PlacementId":4330,"CampaignName":"Ecom_box"}
-->
|
|
#58 |
|
♥
|
przy ujemnym bilansie nic ci się nie rozbuduje. ćwiczyłam na prawdę z dużymi ciężarami i nogi zawsze chudły. kobietom ciężko jest zdobywać mięśnie.
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam pytanie, czy taki oto plan da coś na nogi (już po całym wizażu krążę i znowu Anię spotykam
):1) rozciąganie 5 min 2) bieżnia: 10min marsz 6km/h - 1-2min bieg 8-9km/h 5 min marsz 6 km/h - 1-2 min bieg 8-9 km/h 5 min marsz 6 km/h - 1-2 min bieg 8-9 km/h 5 min marsz 6 km/h - 1-2 min bieg 8-9 km/h tu ma wyjść ok 30 min 3)stepper: 3 min na poziomie 7 - 3 min na poziomie 11 - i tak 45 min lub w roli 3) orbitrek 3 min na poziomie 1 - 3 min na poziomie 4 - 45 min (ale solidne machanie a nie dreptanie) 4) 5 min marszu na bieżni ok 5km/h na odpoczynek i rozciąganie 5 min Wiem, że prędkości nie są tutaj imponujące, ale to jest plan na pierwszy tydzień-dwa. Potem dążymy do zmniejszenia czasu marszu na bieżni i zwiększenia czasu biegu (niekoniecznie szybciej, ale dłużej biec). Dopiero zaczynam biegać cokolwiek, ostatnio mnie bolała piszczel, jak to początkującą więc nie przeginam na początek. Dziś zrobiłam ten trening to ze steppera mało nie spadłam, koszulka do wykręcenia się nadawała. Ale nic nie bolało
|
|
#60 |
|
♥
|
dziewczyno za dużo kombinujesz
wybierz jedną maszynę i ćwicz na nie aero tak abyś mogła swobodnie rozmawiać ale , żeby znowu nie przesadzić z zbyt niską intensywnością. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

gram w siatkowke i przez to ze ciagle skacze mam umiesnione nogi i lydki i jak jestem na obcasach 10cm to widac bardzo na lydkach te miesnie ;(