|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy ładne kobiety maja lepiej w życiu czy sa traktowane z gory???
Cytat:
no chyba, że dojscie do wniosku "różnie może być" ma sens no ale to chyba każdy wie no jakby nie było osoba w zabłoconych butach, z poobgryzanymi paznokciami i "klapniętymi" włosami raczej za bardzo nigdzie nie może na wiele liczyć ;P
|
|
|
|
#32 |
|
Zasiedzenie
|
mysle, ze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia
"brzydkie" beda twierdzily, ze oczywiscie ladniejsze maja latwiej, a "ladne" ze tak wcale nie jest
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
Moim zdaniem uroda pomaga w życiu. Zdarzyło mi się dostać pracę ze względu na wygląd, mimo iż miałam zbyt niskie kwalifikacje (byłam prosto po maturze, a w ogłoszeniu pisali, że chcą osobę po studiach). O dziwo, na rozmowie kwalifikacyjnej nie było żadnego mężczyzny
Zostało mi wtedy wprost powiedziane, że zostaję przyjęta ze względu na (ich zdaniem) nienaganną prezencję, co było ważne na stanowisku, o które się ubiegałam.To samo w szkole, często byłam ulubienicą nauczycieli, być może właśnie ze względu na wygląd. W życiu codziennym często widzę, że ludzie jakoś odruchowo są mili dla atrakcyjnych osób, szczególnie mężczyźni dla ładnych kobiet. PS. Nie uważam się za jakąś miss polonię, imo nie wystaję ponad średnią krajową
|
|
|
|
|
#34 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wszedzie przecietnosc to norma. Z samej definicji obydwu pojec tak wynika. Cytat:
?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
|
|
|
|
#35 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mam podobne spostrzeżenia
|
|
|
|
|
|
#36 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#37 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Bardzo możliwe Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2011-01-10 o 23:33 |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Konto usunięte
|
Ale tu nie ma co gdybać, to było zbadane pierdyliard razy
Oczywiście są pewne wyjątki i odchylenia ale tendencja jest jasno określona. |
|
|
|
|
#40 | ||
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#41 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej mają te, które są atrakcyjne, ale bez wielkiego szału i ociekania seksapilem - tutaj właściwie nie ma minusów. Jest się na tyle ładnym, żeby nas powszechnie akceptowano, przypisywano z automatu pozytywne cechy, ale jednoczesność nie wzbudzamy zawiści u zakompleksionych bab, ani niezdrowych emocji u facetów. I to chyba tyle w tym temacie?
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=eyo;24278377]na pewno lepiej się traktowane osoby z umiejętnością korzystania z wyszukiwarki
![]() Mam prawo, jeszcze jestem "przyczajona"
|
|
|
|
|
#44 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To się powstrzymam, jednocześnie nie powstrzymując ![]() Cytat:
Ale jako, że uroda kwestia gustu, to: Przecietnie ładna/atrakcyjna Zośka z Warszawy może oberwać widłami od 300 różnych kobiet z różnych miejsc Polski, bo u nich w głowie, granica atrakcyjności zostanie brutalnie przez Zośkę przekroczona . Mało tego, podeptana, zszargana i zbeszczeszczona
|
|
|
#45 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Dzięki ładnemu wyglądowi ma się większe szanse na randkę, ale czy już większe szanse na udany związek to bym nie powiedziała.
|
|
|
#46 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Jak ludzie reaguja na "ladnych"? Bo wg mnie te badania sa, hm, nieco malo konkretne?Cytat:
?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

) nie wpływa w ogóle na moje osiągnięcia w sferze zawodowej. Tylko jest jedno "ale" - tak jak któraś tu przytoczyła stare powiedzenie "jak cię widzą, tak cię piszą". Załóżmy, że masz twarz jak laleczka, do tego ponętny biust, pupę, nogi jak marzenie. I np. szef kazał ci załatwić umowę z klientem, którym to okazał się facet z takim podejściem do kobiet, o jakim pisałam (bo to nie jest przypadłość tylko robotników budowlanych..). I zaczynają się schody.. Albo - idziesz na rozmowę o pracę. Szefem jest facet, który postrzega kobiety instrumentalnie. Albo dostaniesz robotę przez urodę (bo szefowi marzy się namiętna podwładna), albo jej nie dostaniesz, bo wyznaje stereotyp, że "jak jest ładna, to mądra na pewno nie. Diabli wiedzą, jak Zaliczyła takie studia?"

"brzydkie" beda twierdzily, ze oczywiscie ladniejsze maja latwiej, a "ladne" ze tak wcale nie jest
Zakładam watek bo wydaje mi się, że to może być ciekawy temat; kiedyś moja kumpela stwierdziła, że ładni ludzie mają lepiej i że zawsze im wszystko wychodzi, zawsze dostają pracę, zawsze kogoś mają, a ja się z tym nie do końca zgadzam-myśle, że ładnej dziewczynie jest o wiele trudniej "wbic" sie w towarzystwo innych kobiet (my cos takiego mamy, konkurencja i jest to po prostu zachowanie instynktowne
?

oj to był tylko taki przykład.