CZY TO CIĄŻA? przerażona - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-12, 15:16   #31
Indios
Raczkowanie

Dot.: CZY TO CIĄŻA? przerażona

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
skoro szkoda ci 10 zł na test ciekawe jak ty będziesz pieluchy kupować
najpotężniejsi z nich myślą o władzy nad galaktyką...

Indios jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 15:52   #32
ag_1589
Raczkowanie

Cytat:
skoro szkoda ci 10 zł na test ciekawe jak ty będziesz pieluchy kupować
przecież wyraźnie napisała,że nie szkoda jej pieniędzy,tylko najpierw chciała zapytać nas o prawdopodobieństwo. dowiedziała się,że jest duże-napisała że po szkole kupi test.

Rudyart KIpiling

-uwierzę w siebie
[I]
[B][COLOR=Red]
ag_1589 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 15:57   #33
muszynianka
Zakorzenienie

Prawdopodobieństwa nie miała na matematyce a na biologii cyklu kobiety?
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 16:19   #34
Narrhien
Zakorzenienie

Dziewczyno, sama piszesz że twoje cykle były kolejno 31, 31, 29, 33, 31. W związku z tym pozwól,że cię oświecę - NIE MASZ regularnych cykli, bo gdybyś miała, to tej 29 i 33 by w tym spisie nie było.
A skoro już raz twój cykl miał 33 dni, to czemu nie miałoby być tak teraz?

Nie panikuj. Stres jeszcze bardziej przesunie miesiączkę.

I dla pewności zrób test.

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 17:05   #35
lady17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość

kup sobie kalendarzyk na przyszlosc - skuteczna ochrona, uwierz
Taaa.... mojej mamy koleżanka też uważała,że to idealna ochrona dopóki nie chciała mieć dzieci i okazało się,że jest bezpłodna....

A jeżeli idzie o autorkę: trzeba było mysleć przed a nie być teraz przerażoną i siać panikę. Po co samemu sobie fundować takie atrakcje???
lady17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 21:59   #36
kamila9999
Przyczajenie

Cytat:
Prawdopodobieństwa nie miała na matematyce a na biologii cyklu kobiety?
Przeraża, mnie niektórych złośliwość. Nie wiem czy tacy ludzie chcą takim dogryzaniem zbawić świat i uchronić wszystkie nastolatki od niechcianej ciąży lub wybić im z głowy przed małżeński seks. Odpowiedzi typu trzeba było myśleć wcześniej, może i są jakąś radą, ale raczej nie odpowiedzią na zadawane przeze mnie w poście pytania, przykre. Indios- nie, wcale mi nie szkoda na test, jakbym rzeczywiście była wciąży na dziecko również byłoby mnie stać, nie porzuciłabym go w śmietniku ani nie oddała do okna życia, nie martw się. Na pieluchy o które się martwisz również bym nie żałowała. 'już wyciągam szklaną kule i przepowiadam' to też nie jest miła reakcja, ja nie pytałam czy JESTEM w ciąży, tylko jak sądzicie, czy mogę być, czy jest prawdopodobieństwo. Sądze, że każdy popełnia błędy i moim był seks bez zabezpieczenia, ale nie upoważnia was to do karcenia mnie. Jeśli potrzebowałabym tego napisałabym wątek: Zbesztajcie mnie za nie odpowiedzialność! a nie wołała rady i pomocy. Martyna_1991, cieszę się, że z takimi objawami nie jestem sama. Bartessa, kalendarzyk prowadzę od roku, ale nie uważam go za skuteczną metodę antykoncepcji, bo jak ktoś wspomniał kobiece ciało to nie mechanizm pracujący jak w szwajcarskim zegarku. Wiem, że wszystkie myślicie, że tylko dzieci piszą takie posty, ale nie trzeba być dzieckiem, żeby potrzebować pomocy. A na koniec dodam: TAK dostałam okres, jestem spokojna. Dziękuję wszystkim podtrzymującym mnie na duchu i dającym konkretne rady. Złośliwość złośliwością się zrewanżuje.
kamila9999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 22:11   #37
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Dziewczyno, sama piszesz że twoje cykle były kolejno 31, 31, 29, 33, 31. W związku z tym pozwól,że cię oświecę - NIE MASZ regularnych cykli, bo gdybyś miała, to tej 29 i 33 by w tym spisie nie było.
A skoro już raz twój cykl miał 33 dni, to czemu nie miałoby być tak teraz?

Nie panikuj. Stres jeszcze bardziej przesunie miesiączkę.

I dla pewności zrób test.

regularny cykl moze miec "odchyłkę" 5 cio dniową , a 1 cykl w roku moze miec większą odchyłkę i to dalej jest cykl regularny
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 22:21   #38
muszynianka
Zakorzenienie

Cóż za esej

Cytat:
Sądze, że każdy popełnia błędy i moim był seks bez zabezpieczenia, ale nie upoważnia was to do karcenia mnie
Przepraszam.
Postąpiłaś bardzo mądrze i odpowiedzialnie uprawiając seks bez zabezpieczenia gdy nie chcesz mieć dziecka, jestem pod wrażeniem twojej dużej wiedzy na ten temat a poza tym to super że zaśmiecasz forum, bo wcale nie ma kilku zbiorczych wątków pt "czy jestem w ciąży" na seksie czy ginekologii.
P-R-Z-E-P-R-A-S-Z-A-M.
Stary 2011-01-12, 22:26   #39
kamila9999
Przyczajenie

Oh przepraszam, nie widziałam, przecież byłam za bardzo ZDESPEROWANA i panikująca, żeby szukać podobnego wątku. A co do reszty twojej wypowiedzi to twoja ironia nie robi na mnie specjalnego wrażenia. Po co się wypowiadasz, jak nawet nie odpowiadasz na temat mojego postu? Kto tu zaśmieca forum?
Stary 2011-01-12, 22:29   #40
muszynianka
Zakorzenienie

Ale ja już się wypowiedziałam na temat domniemanej ciąży a teraz sobie swobodnie rozmawiamy
Tak, możesz być w ciąży.
Tak, to może być krwawienie implantacyjne.
Tak, plamienia, krwawienia, miesiączka, może występować w pierwszym trymestrze.
Jeśli uważasz że wszystko jest okej, to jest okej.
Stary 2011-01-12, 22:37   #41
kamila9999
Przyczajenie

Tak tak, dziękuję za radę Sarkastyczne i ironiczne docinki nie bolą mnie i nie denerwują tak jak byś chciała To świadczy jedynie o tobie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 22:40   #42
xdate
Rozeznanie

no nie powiem, miła atmosferka ostatnio się robi na Wizażu ;/
xdate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 23:00   #43
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamila9999 Pokaż wiadomość
Przeraża, mnie niektórych złośliwość. Nie wiem czy tacy ludzie chcą takim dogryzaniem zbawić świat i uchronić wszystkie nastolatki od niechcianej ciąży lub wybić im z głowy przed małżeński seks. Odpowiedzi typu trzeba było myśleć wcześniej, może i są jakąś radą, ale raczej nie odpowiedzią na zadawane przeze mnie w poście pytania, przykre. Indios- nie, wcale mi nie szkoda na test, jakbym rzeczywiście była wciąży na dziecko również byłoby mnie stać, nie porzuciłabym go w śmietniku ani nie oddała do okna życia, nie martw się. Na pieluchy o które się martwisz również bym nie żałowała. 'już wyciągam szklaną kule i przepowiadam' to też nie jest miła reakcja, ja nie pytałam czy JESTEM w ciąży, tylko jak sądzicie, czy mogę być, czy jest prawdopodobieństwo. Sądze, że każdy popełnia błędy i moim był seks bez zabezpieczenia, ale nie upoważnia was to do karcenia mnie. Jeśli potrzebowałabym tego napisałabym wątek: Zbesztajcie mnie za nie odpowiedzialność! a nie wołała rady i pomocy. Martyna_1991, cieszę się, że z takimi objawami nie jestem sama. Bartessa, kalendarzyk prowadzę od roku, ale nie uważam go za skuteczną metodę antykoncepcji, bo jak ktoś wspomniał kobiece ciało to nie mechanizm pracujący jak w szwajcarskim zegarku. Wiem, że wszystkie myślicie, że tylko dzieci piszą takie posty, ale nie trzeba być dzieckiem, żeby potrzebować pomocy. A na koniec dodam: TAK dostałam okres, jestem spokojna. Dziękuję wszystkim podtrzymującym mnie na duchu i dającym konkretne rady. Złośliwość złośliwością się zrewanżuje.

Nie przejmuj się tymi wypowiedziami
Niektóre wizażanki muszą się powymądrzać po prostu.

A i gdyby nie było tych "zaśmiecających forum wątków" , to nie miały by przecież gdzie swoich mądrości życiowych prawić.
Stary 2011-01-12, 23:02   #44
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się tymi wypowiedziami
Niektóre wizażanki muszą się powymądrzać po prostu.

A i gdyby nie było tych "zaśmiecających forum wątków" , to nie miały by przecież gdzie swoich mądrości życiowych prawić.
przyganiał kocioł garnkowi
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 23:05   #45
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monius9 Pokaż wiadomość
przyganiał kocioł garnkowi
że niby w którym momencie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 23:10   #46
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
że niby w którym momencie?
że niby w tym, że sama się wymądrzasz nie na temat
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 23:15   #47
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monius9 Pokaż wiadomość
że niby w tym, że sama się wymądrzasz nie na temat
no tak ... To efekt mojego przeczytania wielu wątków na tym forum przez wiele lat.

Autorko - cieszę się,że Twój problem się rozwiązał
Stary 2011-01-13, 02:23   #48
Hultaj
BAN stały

a propos kalendarzyka, to np. ja jestem z kalendarzyka (z antykoncepcji kalendarzykowej, dla jasności ;-)), więc prawdę mówiąc, nie każdy na ten kalendarzyk narzeka.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2011-01-13 o 02:25
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 07:29   #49
Indios
Raczkowanie

Cytat:
ale ja mam w nosie twoje pieluchy, to czy stać cię na dziecko czy nie też mnie nie interesuję
najpotężniejsi z nich myślą o władzy nad galaktyką...

Indios jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 07:49   #50
wandaweranda
Zakorzenienie

Boże, dziewczyny aż żal czytac niektóre posty, tak są przesycone jakąś taką pogardą....nie moge pojąć tego zjawiska-że kobiety potrafią być aż takie niedobre dla siebie
wandaweranda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 08:42   #51
AnQś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wandaweranda Pokaż wiadomość
Boże, dziewczyny aż żal czytac niektóre posty, tak są przesycone jakąś taką pogardą....nie moge pojąć tego zjawiska-że kobiety potrafią być aż takie niedobre dla siebie
Trudno się nie zgodzić. Przykre to wszystko
AnQś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 09:07   #52
kamila9999
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Indios Pokaż wiadomość
yy?

Faktycznie, przepraszam za pomyłkę, to było do: muszynianka. Przepraszam
Stary 2011-01-13, 09:09   #53
lullaby_ml
Zakorzenienie

Zgadzam sie-dziewczyna potrzebowala wsparcia, chciala jakiejs rady a tu takie rzeczy
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 10:16   #54
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Ja powiem tyle porady wizażowe schodza na psy... (żasmiecam forum

Autorko ciesze sie ze wszystko sie pozytywnie rozwiązało. A mądralińskimi sie nie przejmuj
Stary 2011-01-13, 10:21   #55
xdate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
Ja powiem tyle porady wizażowe schodza na psy... (żasmiecam forum

Autorko ciesze sie ze wszystko sie pozytywnie rozwiązało. A mądralińskimi sie nie przejmuj
dokładnie, na wszystkie pytania problemy w kółko te same odpowiedzi i krytyka pytających.
xdate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 14:36   #56
mart989
Wtajemniczenie

GG do mart989

Wiecie jak czytam niektóre posty to naprawde myśl, że w szkole powinien być osobny przedmiot na temat ciąży.
Autorko, wiec moje zdanie jest takie: Możesz być w ciaży albo i mogłaś... Po pierwsze - w ciąży plamienia występują. Po dugie ciaża biochemiczna. Po trzecie - dlaczego uważam że możesz/mogłaś być w ciąży? Bo mogła Ci się owulacja przesunąć, bo jak jedna wspomniała koleżanka plemniki nie występują tylko w spermie - przykładem moge być ja.. Też mi się wydawało że mam już niepłodne, Tż nie skończył we mnie , a jednak. Ale ja nie panikowałam, bo wiedziałam, że tak ryzykuje ciążą, a i nie jest to dla nas problemem a szczęściem. Także czasami warto się douczyć. Nie z forów, a ze stron medycznych czy to od lekarza bezpośrednio.
pozdrawiam, i więcej rozsądku życzę
mart989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 16:40   #57
Juliette88
Zadomowienie

Cytat:
A to nie byly juz dni nieplodne?
A na jakiej podstawie my mamy to stwierdzić? Ty powinnaś to wiedzieć. Tak mogły to być dni niepłodne, prawdopodobieństwo jest średnie (fifty-fifty) - u zdrowej kobiety od owulacji do miesiączki mija 12-16, aczkolwiek 10-dniowa faza lutealna wcale nie należy do rzadkości. Na zapas nie ma się co stresować, obfity śluz zaraz przed okresem się zdarza, a miesiączka "spóźniająca" się 2 dni, to nie jest praktycznie żadne spóźnianie się. Na przyszłość warto się po prostu zabezpieczyć, a najlepiej odstawić seksualne doznania na czas, kiedy nie będą się one kończyły panicznym lękiem przed ciążą.

Cytat:
Napisane przez JanePanzram Pokaż wiadomość
dni płodne to ty raczej miałaś parę dni przed stosunkiem tym. Kiedy to zrobiłaś, to miałaś już niepłodne, bo płodne sa m/w w połowie cyklu przecież.

Mam nadzieję, że nie będziesz takich mądrości sprzedawała córce, której cykl będzie trwał 25 albo 35 dni, bo szybko zostaniesz babcią

Cytat:
słuchaj, masz dość długi cykl i przy takiej długości jest możliwe, by owulacja wystąpiła dwukrotnie
Ludzie, skąd wy bierzecie takie "rewelacje"?
Długość cyklu nie ma żadnego wpływu na możliwość dwóch owulacji, szczególnie, że między uwolnieniem jednego a drugiego jajeczka mijają maksymalnie 24 godziny.

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
kup sobie kalendarzyk na przyszlosc - skuteczna ochrona, uwierz
Kalendarzyk, któremu nie towarzyszy żadna obserwacja, to głupota, a nie ochrona.

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość

Cykle regularne to takie, w których różnica między najkrótszym, a najdłuższym cykle w ciągu roku była nie większa, niż 10 dni, a więc autorka ma jak najbardziej regularne cykle, nawet bardzo.

Co by nie powiedzieć - wiedza społeczeństwa na temat seksualności człowieka jest zatrważająca.
Juliette88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 17:10   #58
kamila9999
Przyczajenie

[QUOTE=mart989;24349552]Wiecie jak czytam niektóre posty to naprawde myśl, że w szkole powinien być osobny przedmiot na temat ciąży.
Autorko, wiec moje zdanie jest takie: Możesz być w ciaży albo i mogłaś... Po pierwsze - w ciąży plamienia występują. Po dugie ciaża biochemiczna. Po trzecie - dlaczego uważam że możesz/mogłaś być w ciąży? Bo mogła Ci się owulacja przesunąć'

Myślę, że jeśli byłabym w ciąży to byłyby jakieś symptomy bardziej na to wskazujace. Okres jest taki jak co miesiąc, bardzo obfity, a nie zadne małe plamienia, mimo tego, że drogie panie chcecie zburzyć moja radośc i spokój, nadal jestem spokojna.. Jeśli w najbliższym czasie jednak dowiem się, że jestem w ciąży, to wejdę tu i serdecznie wam podziękuję i pogratuluję tak znakomitej wiedzy w sprawach ciązy, zapłodnienia, dzieci etc.

Juliette88: 'Na przyszłość warto się po prostu zabezpieczyć, a najlepiej odstawić seksualne doznania na czas, kiedy nie będą się one kończyły panicznym lękiem przed ciążą.' Tak zgadzam się z tym, żałuję i takiego stresu nie chcę powtarzać, może to była przestroga Dziękuję, co do reszty Twojego wpisu to również zgadzam się ze wszystkim i dziękuje za wytłumaczenie. Pozdrawiam
'mówię na nich opakowani w folię, całe ich życie wszystko wokół jest pozorne. Nic na prawdę, świat na niby, Nibylandia, pełna bezsensu, pozorów i kłamstwa, farsa. Przyjęli świat jak głupcy bez namysłu, mądrość biorąc z przysłów, prawdę z domysłów'
Stary 2011-01-13, 17:36   #59
mart989
Wtajemniczenie

GG do mart989

Cytat:

Myślę, że jeśli byłabym w ciąży to byłyby jakieś symptomy bardziej na to wskazujace. Okres jest taki jak co miesiąc, bardzo obfity, a nie zadne małe plamienia, mimo tego, że drogie panie chcecie zburzyć moja radośc i spokój, nadal jestem spokojna.. Jeśli w najbliższym czasie jednak dowiem się, że jestem w ciąży, to wejdę tu i serdecznie wam podziękuję i pogratuluję tak znakomitej wiedzy w sprawach ciązy, zapłodnienia, dzieci etc.
Jednak radze poczytać coś na temat ciaży biochemicznej. Warto
mart989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 17:47   #60
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
Generalnie zal patrzec, takie posty powinny byc karane punktami karnymi. Maja na celu wyłącznie dokopanie, obelgi, jakas chorą jazdę po autorce watku, która zawiniła jedynie uprzejmym pytaniem.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości