zbite w³osy, ko³tuny ! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2011-01-20, 08:34   #31
mysia m
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 020
Dot.: zbite w³osy, ko³tuny !

l'biotica to naturalne sk³adniki, bez parabenów, sls czy glikolu propylenowego, a wax ma ca³a autostradê.. nie wiem jak chemia moze byc lepsza od natury?
Stary 2011-01-20, 15:58   #32
Kalunia94
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 194

No w³asnie wiem, ¿e L biotica jest z naturalnych sk³adników a nie wiem jaki jest ten WAX nie chcê nara¿aæ moich w³osów bo s± w marnym stanie.
Kalunia94 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-01-21, 08:42   #33
mysia m
Zakorzenienie

w³osy jak w³osy, ale skóra g³owy nie zawsze dobrze to znosi- ja mam mega swêdzenie i ³upie¿ po Waxie.
Stary 2011-01-21, 18:21   #34
Kalunia94
Zadomowienie

A ogólnie masz wra¿liw± skórê g³owy sk³onna do alergii ? Bo ja raczej normaln± nie zauwa¿y³am ¿adnych zmian nie swêdzi mnie skóra po ¿adnych szamponach itp.
Stary 2011-01-21, 19:59   #35
mysia m
Zakorzenienie

mam bardzo wrazliwa skóre g³owy, d³ugo szuka³am odzywek które mnie nie uczul± itp ie moge uzywac pianek ani lakierów, bo jest dramat. Aczkolwiek farbujê bez k³opotu i nie mam po tym podraznien

wax ma niewiele substancji czynnych, jedyne co to hennê, która w³os otula a l'biotica spodoba³a mi siê, bo ma conajmniej kilka dobroczynnych substancji. ale kazdemu moze co innego podpasowac.
Stary 2011-01-21, 20:12   #36
Kalunia94
Zadomowienie

Ja w³a¶nie uzywa³am L biotnicy i by³o bardzo dobrze teraz przesta³am od jaki¶ 2 miesiecy nie uzywam zadnej maseczki sama nie wiem czemu. Ale chyba wroce do L biotnicy
Stary 2011-01-22, 01:52   #37
Fuzukatsu
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 514

Cytat:
Ale o co Tobie chodzi? Przeczytaj najpierw dok³adnie, a potem komentuj. Ja skomentowa³am to -> "ampulki z ekstraktem z ludzkiego ³ozyska".
Chodzi mi o to, ¿e prze¿ywacie bóg wie co, brzydzicie siê szpikiem, a suma summarum miêso to prawie to samo. Miêsem od¿ywiasz cebulki, a szpikiem ³odygê. Ca³a filozofia, bez zbêdnego 'fuj'...
Z reszt± ³o¿ysko i tak idzie do ¶mieci, i te¿ nie widzê w tym nic obrzydliwego

Czytam dok³adnie, ale do Twojego postu mia³am bli¿ej by zacytowaæ, zreszt± pisa³am do wszystkich, nie czuj siê wyró¿niona.

Cytat:
Jad³a¶ z³otko mo¿e kiedy¶ konia albo norkê, ¿e taka twarda jeste¶?
A czy to ma znaczenie? Tylko siê wypowiedzia³am, wszak od tego jest to forum...

Edytowane przez Fuzukatsu
Czas edycji: 2011-01-22 o 01:54
Fuzukatsu jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-01-22, 08:49   #38
niczka87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 654

Cytat:
Napisane przez Fuzukatsu Poka¿ wiadomo¶æ
Chodzi mi o to, ¿e prze¿ywacie bóg wie co, brzydzicie siê szpikiem, a suma summarum miêso to prawie to samo. Miêsem od¿ywiasz cebulki, a szpikiem ³odygê. Ca³a filozofia, bez zbêdnego 'fuj'...
Z reszt± ³o¿ysko i tak idzie do ¶mieci, i te¿ nie widzê w tym nic obrzydliwego

Czytam dok³adnie, ale do Twojego postu mia³am bli¿ej by zacytowaæ, zreszt± pisa³am do wszystkich, nie czuj siê wyró¿niona.
Zacytowa³a¶ mnie, wiêc wypowied¼ odnosi³a siê do mnie. Tak brzydzê siê od¿ywek z ludzkiego ³o¿yska i o tym siê wypowiedzia³am, a Ty zacytowa³a¶ moj± wypowied¼ i odnios³a¶ j± do czego¶ ze zwierz±t.

Miêsem od¿ywiam cebulki a szpikiem ³odygê? Sory wybacz, ale nie kminiê o co Ci chodzi.

A tak poza, skoro Ty nie widzisz w tym nic obrzydliwego to nie znaczy, ¿e ka¿dy tak samo to postrzega, prosta sprawa.

Edytowane przez niczka87
Czas edycji: 2011-01-22 o 08:51
niczka87 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-01-22, 20:41   #39
Fuzukatsu
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 514

Cytat:
Napisane przez niczka87 Poka¿ wiadomo¶æ
Zacytowa³a¶ mnie, wiêc wypowied¼ odnosi³a siê do mnie. Tak brzydzê siê od¿ywek z ludzkiego ³o¿yska i o tym siê wypowiedzia³am, a Ty zacytowa³a¶ moj± wypowied¼ i odnios³a¶ j± do czego¶ ze zwierz±t.

Miêsem od¿ywiam cebulki a szpikiem ³odygê? Sory wybacz, ale nie kminiê o co Ci chodzi.

A tak poza, skoro Ty nie widzisz w tym nic obrzydliwego to nie znaczy, ¿e ka¿dy tak samo to postrzega, prosta sprawa.
Pisa³am ju¿, ¿e zwróci³am siê do wszystkich, a zacytowa³am, bo Twój posty by³ najbli¿ej, i dotyczy³ w³a¶nie komentowania ró¿nych sk³adników.
Rusz g³ow±, mo¿e zaskoczysz...
Tak, ja nie widzê, po prostu zdziwi³am siê, ¿e brzydzi was szpik czy ³o¿ysko. Rozumiem, ¿e kto¶ mo¿e uwa¿aæ inaczej, ja tylko przedstawi³am jak jest.
Fuzukatsu jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-01-22, 20:59   #40
_Blacky_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 302

Cytat:
Napisane przez Tysia188 Poka¿ wiadomo¶æ
dziekuje za wszystkie rady dzisiaj ide na zabieg odnowy i regeneracji wlosa skladajacy sie z 4 faz miedzy innymi wpuszczenie keratyny w wnetrze wlosa a na koniec zakwaszanie i zamykanie lusek czy cos podobnego mam nadzieje ze pomoze i troche poprawi kondycje moich wlosow
I jak po zabiegu?
_Blacky_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-01-22, 21:04   #41
Kalunia94
Zadomowienie

Dziewczyny to nie jest w±tek ¿eby siê k³óciæ nikt nie ma zamiaru czytaæ takich wypowiedzi ka¿de ma swoje zdanie na temat od¿ywek ze zwierz±t i innych ró¿nych rzeczy i nikt nie bêdzie zmienia³ zdania tylko dlatego, ¿e paru osob± to nie pasuje. ¯yjemy w wolnym kraju i ka¿dy ma prawo do w³asnego zdania i nikt nie mo¿e tego oceniaæ czy to jest dobre czy z³e.

A teraz skupmy siê na temacie w±tku.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-25, 13:38   #42
Tysia188
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 23

Cytat:
Napisane przez _Blacky_ Poka¿ wiadomo¶æ
I jak po zabiegu?

zero efektoow... zaplacilam 120 . To zabieg odnowy i wpuszczania keratyny z Joico chyba. Wlosy sa takie same jak byly ciagle sie placza i ogolnie. ! Mysle nad farbowaniem bo to mi zawsze pomagalo
Tysia188 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-01-25, 14:22   #43
anka.d
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 679

nie no farbowanie jako srodek na poprawe stanu wlosow to nowosc :P

wiesz co - od zalozenia watku nie minely nawet 2 tygodnie - kuruj wlosy, odzywiaj - jesli za nastepne 2 tygodnie nie bedzie zmiany to moim zdaniem pozostaje ci sciecie wlosow...
anka.d jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-01-25, 15:19   #44
Tysia188
Przyczajenie

szkoda mi ich podcinac mimo wszystko jezeli nie bedzie poprawy ide je pofarbowac bo to jedyny zabieg ktory doprowadza je do ladu.
Stary 2011-01-25, 20:12   #45
Kalunia94
Zadomowienie

Ja zniszczy³am sobie w³osy farbowaniem..
u¿ywaj jakies od¿ywki maski i daj odpocz±æ im od mycia. Tak pare dni nawet te 2 czy 3

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-26, 11:42   #46
Tysia188
Przyczajenie

noo dziewczyny jest sukces dzisiaj myjac glowe rano zauwazylam poprawe juz po umyciu szamponem nie bylo jednego wielkiego koltuna tylko jeden malutki przy samym czubku glowy (mysle ze jest spowodowany tym ze tam wlosy sa najbardziej wykruszone i najkrotsze) reszta byla idealna potem wloski ogolnie cale dobrze sie rozczesaly tylko tam na gorze jest dalej ten efekt poplatania i wysuszenia wlosow... tak jakby woda po prostu po nich splywala a one ciagle sa leciutko wilgotne tylko :/
Stary 2011-01-26, 15:54   #47
Kalunia94
Zadomowienie

U¿ywaj od¿ywek i uwa¿aj na kosmetyki do w³osów z alkoholem a zawieraj± go jedwabie lakiery lotony chyba te¿.

Jak prostujesz w³osy to miej prostownice z plytkami ceramicznymi.
Stary 2011-01-31, 20:00   #48
_Blacky_
Raczkowanie

W sumie co¶ w tym jest, ¿e farbowanie mo¿e niwelowaæ ko³tunienie i pl±tanie, w koñcu farba pokrywa te¿ w³os, wyg³adza go ALE na d³u¿sz± metê niszczy i wysusza. Czêsto na farbowanych w³osach sprawdzaj± siê od¿ywki z silikonami. A mo¿e zamiast farby jaka¶ henna na w³osy?

Mo¿e spróbuj mycia w³osów od¿ywk±? Ja czasem stosujê tê metodê, u¿ywam tej od¿ywki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,33909,hair-glattungs-spulung.html&next=1 teraz nazywa siê Isana i jest z pani± w blond w³osach na opakowaniu :P Poza tym olejowanie, osobi¶cie polecam maskê Stapiz Sleek Line (s± 3 rodzaje, ja mia³am wersjê Volume non stop ale ich sk³ady s± niemal identyczne), mo¿e jaki¶ jedwab bez alkoholu, maski Bingo s± podobno dobre (sama zamierzam nied³ugo wypróbowaæ), od¿ywka jajeczna Joanny "z apteczki babuni". Jest wiele produktów, które ciesz± siê sporym powodzeniem u Wiza¿anek, mo¿e co¶ i Tobie przypasuje
Stary 2011-02-01, 19:57   #49
Tysia188
Przyczajenie

dziêkuje za wszystkie odpowiedzi na szczescie moj problem sie rozwiazal dzieki najprawdopodobniej wosku czy tam maseczki WAXA, innych odzywek nawilzajacych oraz odzywki w sprayu z keratyna CHI . Wloski znowu sprezyste rozczesuje je bez problemu od razu po umyciu )

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-05, 13:11   #50
_Blacky_
Raczkowanie

no to super
Stary 2011-03-11, 14:02   #51
kyiomi
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 57

ja tak mialam po uzyciu jednego z olejow z parafina. w sumie wiedzialam, jakie moze byc ryzyko, ale ze dostalam w prezencie postanowilam wyprobowac. i to byla jakas masakra przez kolejne kilka dni. nawet mycie oczyszczajacym szamponem nie pomagalo. dopiero jak umylam 2 razy plynem do naczyn (wiem, ze troche ekstremalne, ale takie wyjscie znalazlam gdzies w internecie). i potem nalozylam odzywke problem sam sie rozwiazal.
kyiomi jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:24.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.