![]() |
#31 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 020
|
Dot.: zbite w³osy, ko³tuny !
l'biotica to naturalne sk³adniki, bez parabenów, sls czy glikolu propylenowego, a wax ma ca³a autostradê.. nie wiem jak chemia moze byc lepsza od natury?
![]() |
#32 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 194
|
No w³asnie wiem, ¿e L biotica jest z naturalnych sk³adników a nie wiem jaki jest ten WAX nie chcê nara¿aæ moich w³osów bo s± w marnym stanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
w³osy jak w³osy, ale skóra g³owy nie zawsze dobrze to znosi- ja mam mega swêdzenie i ³upie¿ po Waxie.
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
A ogólnie masz wra¿liw± skórê g³owy sk³onna do alergii ? Bo ja raczej normaln± nie zauwa¿y³am ¿adnych zmian nie swêdzi mnie skóra po ¿adnych szamponach itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
mam bardzo wrazliwa skóre g³owy, d³ugo szuka³am odzywek które mnie nie uczul± itp ie moge uzywac pianek ani lakierów, bo jest dramat. Aczkolwiek farbujê bez k³opotu i nie mam po tym podraznien
![]() wax ma niewiele substancji czynnych, jedyne co to hennê, która w³os otula a l'biotica spodoba³a mi siê, bo ma conajmniej kilka dobroczynnych substancji. ale kazdemu moze co innego podpasowac.
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Ja w³a¶nie uzywa³am L biotnicy i by³o bardzo dobrze teraz przesta³am od jaki¶ 2 miesiecy nie uzywam zadnej maseczki sama nie wiem czemu. Ale chyba wroce do L biotnicy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 514
|
Cytat:
Z reszt± ³o¿ysko i tak idzie do ¶mieci, i te¿ nie widzê w tym nic obrzydliwego Czytam dok³adnie, ale do Twojego postu mia³am bli¿ej by zacytowaæ, zreszt± pisa³am do wszystkich, nie czuj siê wyró¿niona. Cytat:
Edytowane przez Fuzukatsu Czas edycji: 2011-01-22 o 01:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 654
|
Cytat:
Miêsem od¿ywiam cebulki a szpikiem ³odygê? Sory wybacz, ale nie kminiê o co Ci chodzi. A tak poza, skoro Ty nie widzisz w tym nic obrzydliwego to nie znaczy, ¿e ka¿dy tak samo to postrzega, prosta sprawa.
Edytowane przez niczka87 Czas edycji: 2011-01-22 o 08:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 514
|
Cytat:
Rusz g³ow±, mo¿e zaskoczysz... Tak, ja nie widzê, po prostu zdziwi³am siê, ¿e brzydzi was szpik czy ³o¿ysko. Rozumiem, ¿e kto¶ mo¿e uwa¿aæ inaczej, ja tylko przedstawi³am jak jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 302
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny to nie jest w±tek ¿eby siê k³óciæ nikt nie ma zamiaru czytaæ takich wypowiedzi ka¿de ma swoje zdanie na temat od¿ywek ze zwierz±t i innych ró¿nych rzeczy i nikt nie bêdzie zmienia³ zdania tylko dlatego, ¿e paru osob± to nie pasuje. ¯yjemy w wolnym kraju i ka¿dy ma prawo do w³asnego zdania i nikt nie mo¿e tego oceniaæ czy to jest dobre czy z³e.
A teraz skupmy siê na temacie w±tku. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 23
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 679
|
nie no farbowanie jako srodek na poprawe stanu wlosow to nowosc :P
wiesz co - od zalozenia watku nie minely nawet 2 tygodnie - kuruj wlosy, odzywiaj - jesli za nastepne 2 tygodnie nie bedzie zmiany to moim zdaniem pozostaje ci sciecie wlosow... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
szkoda mi ich podcinac mimo wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Ja zniszczy³am sobie w³osy farbowaniem..
u¿ywaj jakies od¿ywki maski i daj odpocz±æ im od mycia. Tak pare dni nawet te 2 czy 3 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
noo dziewczyny jest sukces
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
U¿ywaj od¿ywek i uwa¿aj na kosmetyki do w³osów z alkoholem a zawieraj± go jedwabie lakiery lotony chyba te¿.
Jak prostujesz w³osy to miej prostownice z plytkami ceramicznymi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
W sumie co¶ w tym jest, ¿e farbowanie mo¿e niwelowaæ ko³tunienie i pl±tanie, w koñcu farba pokrywa te¿ w³os, wyg³adza go ALE na d³u¿sz± metê niszczy i wysusza. Czêsto na farbowanych w³osach sprawdzaj± siê od¿ywki z silikonami. A mo¿e zamiast farby jaka¶ henna na w³osy?
Mo¿e spróbuj mycia w³osów od¿ywk±? Ja czasem stosujê tê metodê, u¿ywam tej od¿ywki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,33909,hair-glattungs-spulung.html&next=1 teraz nazywa siê Isana i jest z pani± w blond w³osach na opakowaniu :P Poza tym olejowanie, osobi¶cie polecam maskê Stapiz Sleek Line (s± 3 rodzaje, ja mia³am wersjê Volume non stop ale ich sk³ady s± niemal identyczne), mo¿e jaki¶ jedwab bez alkoholu, maski Bingo s± podobno dobre (sama zamierzam nied³ugo wypróbowaæ), od¿ywka jajeczna Joanny "z apteczki babuni". Jest wiele produktów, które ciesz± siê sporym powodzeniem u Wiza¿anek, mo¿e co¶ i Tobie przypasuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
dziêkuje za wszystkie odpowiedzi na szczescie moj problem sie rozwiazal dzieki najprawdopodobniej wosku czy tam maseczki WAXA, innych odzywek nawilzajacych oraz odzywki w sprayu z keratyna CHI . Wloski znowu sprezyste rozczesuje je bez problemu od razu po umyciu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
no to super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 57
|
ja tak mialam po uzyciu jednego z olejow z parafina. w sumie wiedzialam, jakie moze byc ryzyko, ale ze dostalam w prezencie postanowilam wyprobowac. i to byla jakas masakra przez kolejne kilka dni. nawet mycie oczyszczajacym szamponem nie pomagalo. dopiero jak umylam 2 razy plynem do naczyn (wiem, ze troche ekstremalne, ale takie wyjscie znalazlam gdzies w internecie). i potem nalozylam odzywke problem sam sie rozwiazal.
"Kiedy jedna osoba cierpi na jakies urojenie, nazywamy to szalenstwem. Kiedy wiele osob cierpi na to samo urojenie, nazywamy to religia." "Jak mo¿emy oczekiwaæ idealnych warunków na Ziemi, skoro nasze cia³a s± ¿ywymi grobami pomordowanych zwierz±t?" Lew To³stoj |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:24.