Operacja trądzik - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Artykuły i newsy

Notka

Artykuły i newsy Dyskusje o artykułach i newsach zamieszczanych na naszym portalu.

Narzędzia
Stary 2011-02-18, 16:39   #31
Karocha
Przyczajenie

Dot.: Operacja trądzik

Znam temat lepiej niż co jedna osoba.
u mnie szczerze mówiac nic specjalnie nie pomagało.
no a skórę mimo wszystko nawilżać trzeba..
więc walczyłam na tyle ile mogłam.
ja mam na podłożu hormonalnym - więc najgorzej.
jakoś się to mi już reguluje.. ale nigdy nie zniknie na cacy.

przestawiłam się teraz na usuwanie tego co pozostało - czerwone plamki.
smaruje kremem bambino na noc...
i widze efekty!!
cxasami jak posmaruje ten krem przed snem to w miejsca tych plam dokładam sobie sudocrem.

poczytałam o bambino tu na wizażu i spróbowalam niecaly tydzien temu. efekty są już.
Boże!! to cud!!
dzisiaj zobaczyłam świeżą osobę w lustrze.
fajne uczucie po tak długiej wlace z cerą
walcze od podstawówki.. ;/
Stary 2011-02-18, 16:48   #32
balbinka98
Raczkowanie

No właśnie niektórym dermatolog może pomóc ! ..no mi akurat nie ! ...ponieważ nie chcę sobie popsuć cery, jak już mówiłam przeniosłam się na naturalne sposoby ! ...teraz szukam jakichś delikatnych kosmetyków do makijażu.Możecie coś polecić ? (mam 13 lat) Szperam, szukam...jestem ostrożna, bo nie chcę zniszczyć tego do czego już doszłam. ... pomogło:
...rano mleko (przetrzeć i pół godziny potrzymać, następnie przemyć twarz ciepłą wodą)
...na wieczór miksturka 10 ml olejku pichtowego mieszamy z 25 ml petroleum.
... w dniu jeszcze maseczka z aspiryny (zalać 4 tabletki wodą, jak się rozpuszczą nałożyć na twarz)
...i jeszcze te kompresiki http://nudelipstick.bloog.pl/id,6531...l?ticaid=6bcc7
Stary 2011-02-19, 14:33   #33
mona21211
Przyczajenie

witam . Znam problem trądziku , borykam się z nim od lat. Ale w końcu znalazłam maść Betnowate C. Polecam bo pomaga.
mona21211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 14:30   #34
balbinka98
Raczkowanie

...mhm... mleczko i ta miksturka działają nadal ! ...niektóre krosteczki zbledły i "wklepały się", a niektóre zasuszyły ! ...no właśnie co do tych zasuszonych to przydałby mi się peeling złuszczający ! ...macie przepis na taki mhm..."domowy" ? Będę wdzięczna !
Stary 2011-02-20, 18:56   #35
FizzMms
Raczkowanie

Regularnie chodziłam do dermatologa przez rok. Pani dermatolog zapisała mi antybiotyk i jakąś maść. Tabletki brałam przez ok. 3-4 miesiące. Cera zaczęła mi się poprawiać. Odstawiłam większość starych kosmetyków, przestałam się malować (żadnego fluidu nawet z tymi okropnymi bliznami), zaczęłam uważać co jem. Naprawdę było OK. Dopiero we wrześniu wysypało mnie tak jak nigdy w życiu. Mogę powiedzieć że wyglądałam strasznie. Nawet dzisiaj wstydzę się wychodzić z domu. Teraz używam tylko szarego mydła i co wieczór kładę sobie na twarz zmiksowaną cebulę. To pomogło i blizny zaczęły schodzić. Ginekolog zapisał mi Syndi 35 i teraz czekam aż zacznie mi się okres^^
FizzMms jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 00:31   #36
21ewelk
Przyczajenie

Znacie jakiegoś dobrego dermatologa w Warszawie, który wam pomógł i z ręką na sercu możecie go polecić?
21ewelk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 07:47   #37
justynatom
Przyczajenie

Ja też mam średnio miłe doświadczenia z dermatologiem. Chodziłam do kilku i właściwie wszystko odbywało się metodą "prób i błedów" w końcu jeden przepisał mi antybiotyk, po którym faktycznie trądzik zrobił się znacznie mniejszy - cieszyłam się niemiłosiernie do czasu, kiedy zorientowałam się co się dzieje z moimi włosami - zaczęły tak strasznie wypadać, że nawet moja fryzjerka się załamała jak zobaczyła co z nich zostało...Oczywiście po skończonej kuracji trądzik powrócił. Nastolatką już dawno nie jestem, a trądzik ciągle wraca...
Co do sudocremu, również kiedyś próbowałam(polecił mi go dermatolog) ale niestety - na mnie nie działa.

Do balbinka98: jeśli chodzi o peeling, to słyszałam, że niezłe efekty daje ciepłe mleko wymieszane z płatkami owsianymi
justynatom jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-03, 21:47   #38
martaaa001
Przyczajenie

U mnie pomogły dopiero tabletki antykoncepcyjne - na początku Diane35, potem już z mniejszą dawką hormonów. Naprawdę miałam ogromne problemy z cerą, a po tabletkach moja buzia wyglądała jak pupcia niemowlęcia. Niestety odstawiłam je na jakiś czas przez wahania nastrojów jakie powodowały i trądzik zaczyna powracać...
martaaa001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 21:35   #39
agie07
Raczkowanie

GG do agie07

A ja słyszałam gdzieś, że dobre jest przemywanie twarzy mlekiem. Mleko na wacik i na twarz, poczekać do zaschnięcia i dobrze umyć.
Stary 2011-03-14, 16:06   #40
balbinka98
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agie07 Pokaż wiadomość
A ja słyszałam gdzieś, że dobre jest przemywanie twarzy mlekiem. Mleko na wacik i na twarz, poczekać do zaschnięcia i dobrze umyć.

...mhm...no tak...już o tym pisałam !
Stary 2011-03-15, 12:19   #41
xox
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agie07 Pokaż wiadomość
i komuś to pomaga?
xox jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 13:01   #42
balbinka98
Raczkowanie

... u mnie mleko działa...wyrównuje się koloryt, krostki stają się mniejsze i powoli znikają, blizny bledną !
Stary 2011-03-18, 13:14   #43
biedronka3o
Przyczajenie

Trądzik to była kiedyś moja zmora...ale odkąd zaczęłam stosować BRZOSKWINIOWY TONIK OCZYSZCZAJĄCO-MATUJĄCY, ANTYTRĄDZIKOWY zmora zniknęła. Cała seria kosmetyków bella for teens jest rewelacyjna i wlasnie antytrądzikowa. Delikatne kosmetyki, nie podrażniają i nie uczulają.
biedronka3o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 09:08   #44
xox
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez biedronka3o Pokaż wiadomość
Trądzik to była kiedyś moja zmora...ale odkąd zaczęłam stosować BRZOSKWINIOWY TONIK OCZYSZCZAJĄCO-MATUJĄCY, ANTYTRĄDZIKOWY zmora zniknęła. Cała seria kosmetyków bella for teens jest rewelacyjna i wlasnie antytrądzikowa. Delikatne kosmetyki, nie podrażniają i nie uczulają.
SPAM

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez balbinka98 Pokaż wiadomość
... u mnie mleko działa...wyrównuje się koloryt, krostki stają się mniejsze i powoli znikają, blizny bledną !
i stosujesz je jako tonik? nie rozwadniasz, nic nie dodajesz? w moim domu nie pije się mleka, więc tak się zastanawiam jak długo i gdzie można to przechowywać…
xox jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 10:58   #45
justynatom
Przyczajenie

też jestem ciekawa tego mleka - ma byc ciepłe czy zimne?
justynatom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 13:33   #46
angela_888
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Operacja trądzik

Ja też zawsze miałam OGROMNE problemy z trądzikiem na twarzy plecach i dekoldzie ; stosowałam różne preparaty a avon ale nic nie dawało... aż wkońcu trafiłam na super maść benzacne jest naprawde superr troszkę wysusza skórę ale efekty są super do kupienia w aptece za jakieś 10 zł ;DD
angela_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 10:36   #47
prawnik10
Przyczajenie

Dzięki za rady mam nadzieję że córce pomoże
prawnik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 16:28   #48
Carolajn
Rozeznanie

Hej Kochane strasznie zaciekawiła mnie ta sprawa mleka .. i przyznam szczerze skusiłam się i od paru dni stosuję zastanawia mnie tylko fakt czy konieczne jest zmywanie tego mleka czy można po wchłonięciu nałożyć na buzie krem nawilżający ? zauważyłam że mleko po zaschnięciu na buzi daje świetny matujący efekt ! czy zmywanie go jest koniecznością ? ;p

Zapuszczam włosy

blond <3

Alfaparf
Carolajn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 20:15   #49
pulitos
Przyczajenie

witam dziewczyny odkąd zaszłam w ciąże zaskórniki męczą moją twarz , nigdy wczesniej nie mialam takich problemow ze skorą . Niestety myślalam ze po ciązy przejdzie ale moja cora ma juz 2 lata a to cholerstwo nadal na mojej twarzy. Zaskorniki i od czasu do czasu ropniaki na zuchwie , aha i raz na 2 msc na szyji ;/ kosmetyki nie dzialają wiec... dermatolog?? jesli tak piszcie czego sie wystrzegac, moze o co prosic , bo nie chce zeby lekarz wcisnal mi jakis kit na odczepne .!
pulitos jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-19, 17:22   #50
wiktoria1717
Przyczajenie

GG do wiktoria1717

ja stosuje tylko punktowo żel davercin on w ciagu 1dnia pozbywa sie pryszcza a na drugi dzień ślad znika po nim i dieta ma duży wpływ ja 2tyg nie ejm słodyczy ani nie ujem nabialu bo to najgorszy wróg dla cery ,nabial ogólnie potrzebny jest do 13 roku życia potem wogole tak mówią lekarze.ja pije dużo zielonej cherbaty, jem w miare zdrowo czekolade od czasu zjem ale rzadko i cera poprawia sie tak ze pryszcze nie wyskakują bo nie maja z czego A jak pryszcze nie wyskakują to sie nei wyciska i przebarwienia po nich sie goją diane 35 mi bardzo pomogłobiore już rok czasu

Edytowane przez wiktoria1717
Czas edycji: 2011-06-19 o 17:25
wiktoria1717 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 16:08   #51
trussskawkaxmalina
Przyczajenie

Ja mam duzy tradzik i juz od kilku lat probuje sie go pozbyc. Juz dawno odstawiłam wszystkie antytradzikowe rzeczy takie jak np garnier bo to tylko pogarsza bo zawiera w sobie alkohol. I teraz jest lepiej
Według mnie mleko bardzo fajnie działa nie dosc ze matuje to widac lekka poprawe skory. Na noc smaruje twarzyczke Davercin zel na zmiane z jakas paka robiona w aptece i naprawde widac rezultaty, czasami jeszcze rano smaruje Acne win. A jako peeling stosuje miod bardzo fajnie zluszcza :P POLECAM Jesli ktos ma jeszcze jakies fajne sposoby na oczyszczanie twarzy to napiszcie
trussskawkaxmalina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 19:53   #52
asiunia_28
Raczkowanie

Witam, mi bardzo pomaga Brevoxyl, w aptece za 21 zł, takze zadowolona jest moja kolezanka i chlopak. juz po pierwszym uzyciu widac efekty
asiunia_28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 19:33   #53
verka95
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Operacja trądzik

Chodziłam po wielu dermatologach i tylko jednemu udało mi się pomóc. Lekarz polecił mi coś z naturalnych produktów, gdyż jestem alergikiem i mam wrażliwą skórę. Stosowałam mydło węglowe z pachnącej krainy w połączeniu z olejkiem nagietkowym. Już nie musze ich stosować, moja cera jest już w bardzo dobrym stanie- od czasu do czasu tylko stosuje jeszcze mydło węglowe z przyzwyczajenia i obawy wiadomo przed nawrotem. Mega sprawa, polecam
verka95 jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Artykuły i newsy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości