![]() |
#31 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 618
|
Dot.: Romans z by³ym
Nie poradzê ci czy masz walczyæ o by³ego. Jak najszybciej rozstañ siê z obecnym. Skoro sama piszesz ¿e ¿a³ujesz ¿e siê z nim zwi±za³a¶, to dlaczego jeszcze tego nie zakoñczy³a¶? On pewnie nie by³by taki wyrozumia³y jak teraz, gdyby wiedzia³ co siê sk³ada na twój proces "zapominania" o by³ym. Nawet gdyby¶ z by³ym prowadzi³a tylko werbalne pertraktacje w sprawie powrotu, zapewnianie sobie zaplecza kosztem nie¶wiadomego niczego ch³opaka i tak by³oby ¶wiñstwem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 299
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mysle, ze powinans isc za ciosem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 47
|
A moim skromnym zdaniem, wcale nie jest powiedziane, ¿e dla faceta jeste¶ tylko panink± do bzykania i ja bym tego tak nie upraszcza³a. Mo¿liwe, ¿e ex naprawdê boi siê zwi±zku z Tob±, boi siê, ¿e znów go zostawisz, zranisz, albo, ¿e po prostu nie wypali, bo sam nie bêdzie umia³ Ci wybaczyæ. To normalne u porzuconych osób. Ale jednocze¶nie czuje jeszcze co¶ do Ciebie, a w ³ó¿ku mu z Tob± dobrze i nie potrafi sobie odmówiæ tej przyjemno¶ci, je¶li Ty jeste¶ chêtna. Mo¿e jest rozdarty i nie potrafi siê posun±æ ani w jedn±, ani w drug± stronê.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 059
|
Z pozoru Twoja sytuacja wydaje sie taka oczywista. Rozstali¶cie siê, znale¼li¶cie sobie nowych partnerów, zdradzacie ich...
ale je¶li sie temu tak g³êbiej przyjrzeæ...kto powiedzia³, ¿e on Ciebie nie kocha? ¯e Ty jego nie kochasz? Ja wierzê w to, ¿e te Wasze spotkania to w du¿ej mierze zas³uga tego, ¿e nadal siê kochacie. Wiêc po co tkwiæ w zwi±zkach, które nie daj± szczê¶cia? Uwa¿am, ¿e powinna¶ zostawiæ obecnego partnera jak najszybciej. Wyt³umaczyæ mu powód swojego odej¶cia. Nie krzywdziæ dalej, bo on na to nie zas³u¿y³. I z tym chyba siê ze mn± zgodzisz? No i druga sprawa...walcz o by³ego T¯. Mo¿e ja jestem naiwna, ale nie wierzê w to, ¿e móg³by Cie wykorzystywaæ jedynie do tego, ¿ebys siê z nim przespa³a. Poza tym nie mnie Ciê os±dzaæ.
![]() |
#35 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 996
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 430
|
Cytat:
Cytat:
To podkre¶lone - ![]() Ja bym siê brzydzi³a tego faceta.Masz do niego szacunek,po tym jak Ci mówi ,¿e jest z czystego egoizmu z kim¶,zdradzaj±c i oszukuj±c Go?To cz³owiek bez honoru i godno¶ci oraz straszny egoista-nie widzisz tego?Zreszt± Ty robisz to samo,wiêc nic dziwnego,¿e masz takie zawik³ane sytuacje w ¿yciu.Najpierw przeanalizuj sobie warto¶ci,jakimi siê powinna¶ kierowaæ w ¿yciu i dowiedz siê co to sumienie,bo Ty Go chyba nie masz.Potem mo¿na by pogadaæ na ten temat,jak zrozumiesz,¿e ranisz 4 osoby swoim zachowaniem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 182
|
Zostaw swojego Bogu winnego ch³opaka bo tylko go krzywdzisz
![]() ![]() szkoda Twojego ch³opaka... i mam nadziejê, ¿e szybko siê o tym dowie... nie rozumie takich ludzi.. jak mo¿na byæ z kim¶ i zdradzaæ go z innym bez jakich kolwiek oporów od tak, przecie¿ to puste jest ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 268
|
Cytat:
Cytat:
- po co sie spotyka z inna panna jako jego dziewczyna, skoro by autorka dla niego cokolwiek wiecej znaczyla - bzyka ja - ze niby zwiazku sie boi, ale pobzykac juz nie ![]() On nie jest porzucony, bo ma dziewczyne, z ktora sie spotyka. Czuje, ze moze sobie pobzykac, ona zaakceptuje bycie ta od bzykania i lyknie kazda scieme, jaka on jej powie. Cytat:
![]()
£ajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 535
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#40 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 741
|
Cytat:
Powiem Ci, ¿e po czê¶ci rozumiem Twoje rozterki, z moim T¯ zrywa³am kilkakrotnie i za ka¿dym razem bola³o tak samo, wiem jak takie co¶ potrafi my¶lenie wy³±czyæ - z tym ¿e ja na moje "wy³±czone my¶lenie" nie nara¿a³am nikogo poza sob± ![]() Dlatego, ca³kowicie subiektywnie, nie kupujê jego wielkiej mi³o¶ci do Ciebie - s±dzê raczej, ¿e to wielki poci±g i nie ma co siê w nim doszukiwaæ drugiego, g³êbszego dna. Oczywi¶cie, zdajê sobie sprawê, ¿e ludzie s± ró¿ni, ¿e zagadnienie "mi³o¶æ a sex" ka¿dy postrzega inaczej, ale ja na Twoim miejscu bym siê nie ³udzi³a. Je¿eli czujesz, ¿e tak Ci na im zale¿y, ¿e ¿yæ bez niego nie mo¿esz, to có¿... walcz o niego. Kto¶ Ci ju¿ dobrze poradzi³: stawiaj na jedn± kartê - zerwij z obecnym i postaw exa "pod ¶cian±", niech siê jednoznacznie zadeklaruje. W najgorszym razie, zostaniesz sama - przynajmniej bêdziesz mia³a czas na uporz±dkowanie swoich emocji.
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 29 331
|
Cytat:
Warto go kochac, bo sam zagaduje i nogi mu sie zginaja. Ciezko dyskutowac z takimi argumentami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 13 025
|
Albo powiedz mu ¿e chcesz do niego wróciæ i czekaj na reakcê, albo odpu¶æ. Dla siebie, bo ty siê mêczysz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 104
|
Ja to siê tylko zastanawiam po co jeste¶ z tym biednym facetem, którego zdradzasz skoro on nawet w ³ó¿ku nie dorównuje Twojemu by³emu...? ¯ywisz jakie¶ uczucia do swojego nowego faceta? Bo je¶li nie to dla mnie ten zwi±zek potêguje tylko Twój problem.
Ja uwa¿am, ¿e z eksem powinna¶ zerwaæ kontakt. To nie jest normalne, ¿e uprawia z Tob± seks a potem prosto w twarz Ci mówi, ¿e z Tob± nie bêdzie bo go zrani³a¶... Przecie¿ to jest ¶mieszne! Nie uwa¿asz, ¿e on w ten sposób m¶ci siê na Tobie? ¯e chce, ¿eby¶ oszala³a na jego punkcie, ¿eby widzia³ jak go prosisz, jak o niego walczysz a on Ci z tak± lekko¶ci± odpowie "nie, bo wtedy mnie zrani³a¶!"? Faceci s± tacy m¶ciwi... We¼ to pod uwagê. No bo gdyby mu tak na Tobie zale¿a³o to rzuci³by w cholerê swoj± aktualn± dziewczynê i pod±¿y³ za g³osem serca, i by³ z Tob±. Generalnie to Ci wspó³czujê bo jeste¶ w ciê¿kiej sytuacji. Proponujê daæ sobie spokój z jednym i drugim facetem. U³ó¿ sobie ¿ycie od nowa, bez ¿adnego z nich, zamknij ten etap i do niego nie wracaj. To chyba jedyne rozs±dne wyj¶cie. Edytowane przez zzzielona Czas edycji: 2011-02-07 o 00:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 171
|
Z mêskiego punktu widzenia zdrada jest czym¶ nie do wybaczenia.
Najlepszym rozwi±zaniem bêdzie rozstanie z obydwoma panami. I g³êbokie przemy¶lenie swojego postêpowania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 29 331
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.