Romans z by³ym - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2011-02-05, 01:20   #31
havana
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 618
Dot.: Romans z by³ym

Nie poradzê ci czy masz walczyæ o by³ego. Jak najszybciej rozstañ siê z obecnym. Skoro sama piszesz ¿e ¿a³ujesz ¿e siê z nim zwi±za³a¶, to dlaczego jeszcze tego nie zakoñczy³a¶? On pewnie nie by³by taki wyrozumia³y jak teraz, gdyby wiedzia³ co siê sk³ada na twój proces "zapominania" o by³ym. Nawet gdyby¶ z by³ym prowadzi³a tylko werbalne pertraktacje w sprawie powrotu, zapewnianie sobie zaplecza kosztem nie¶wiadomego niczego ch³opaka i tak by³oby ¶wiñstwem.
havana jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-05, 08:59   #32
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 299

Cytat:
Napisane przez zlosnica89 Poka¿ wiadomo¶æ
Mój eks ma now± dziewczynê,z któr± jest z powodów materialnych (ma seks,ma obiad,dziel± razem czynsz). Aby kogo¶ mieæ.
Nooo super facet Warto wracaæ, pewnie. Nie dosæ, ze ma sk³onnosci do skoków w bok, to jeszcze egoista, który wykorzystuje innych do swoich celów, czyli bez skrupu³ów. Suuuuper
Ja mysle, ze powinans isc za ciosem Jestescie siebie warci, mysle, ze jak najbardziej powinnas probowac go zdobyc, najlepiej przez ³ózko.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-05, 12:09   #33
misssporty
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 47

A moim skromnym zdaniem, wcale nie jest powiedziane, ¿e dla faceta jeste¶ tylko panink± do bzykania i ja bym tego tak nie upraszcza³a. Mo¿liwe, ¿e ex naprawdê boi siê zwi±zku z Tob±, boi siê, ¿e znów go zostawisz, zranisz, albo, ¿e po prostu nie wypali, bo sam nie bêdzie umia³ Ci wybaczyæ. To normalne u porzuconych osób. Ale jednocze¶nie czuje jeszcze co¶ do Ciebie, a w ³ó¿ku mu z Tob± dobrze i nie potrafi sobie odmówiæ tej przyjemno¶ci, je¶li Ty jeste¶ chêtna. Mo¿e jest rozdarty i nie potrafi siê posun±æ ani w jedn±, ani w drug± stronê.
misssporty jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-05, 13:17   #34
forumkowiczka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 059

Z pozoru Twoja sytuacja wydaje sie taka oczywista. Rozstali¶cie siê, znale¼li¶cie sobie nowych partnerów, zdradzacie ich...
ale je¶li sie temu tak g³êbiej przyjrzeæ...kto powiedzia³, ¿e on Ciebie nie kocha? ¯e Ty jego nie kochasz? Ja wierzê w to, ¿e te Wasze spotkania to w du¿ej mierze zas³uga tego, ¿e nadal siê kochacie. Wiêc po co tkwiæ w zwi±zkach, które nie daj± szczê¶cia?
Uwa¿am, ¿e powinna¶ zostawiæ obecnego partnera jak najszybciej. Wyt³umaczyæ mu powód swojego odej¶cia. Nie krzywdziæ dalej, bo on na to nie zas³u¿y³. I z tym chyba siê ze mn± zgodzisz?
No i druga sprawa...walcz o by³ego T¯. Mo¿e ja jestem naiwna, ale nie wierzê w to, ¿e móg³by Cie wykorzystywaæ jedynie do tego, ¿ebys siê z nim przespa³a.
Poza tym nie mnie Ciê os±dzaæ.
Stary 2011-02-05, 17:57   #35
baobabka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 996

Cytat:
Napisane przez misssporty Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿e jest rozdarty i nie potrafi siê posun±æ ani w jedn±, ani w drug± stronê.
Akurat posun±æ to on siê potrafi Gorzej z podjêciem jakiej¶ sensownej decyzji.
baobabka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-05, 19:14   #36
ricca166
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 430

Cytat:
Witam,
zanim mnie zjecie i wyzwiecie od zdzir,proszê o wyrozumia³o¶æ. Nie jedna kobieta pope³nia podobne b³êdy.
Otó¿ jestem g³upi±,naiwn± kobiet±,która spotyka siê na seks ze swoim by³ym.

Rozstali¶my siê po 2,5 roku zwi±zku. By³am jego pierwsz± dziewczyn± i pierwsz± mi³o¶ci±.
Cytat:

Przez jaki¶ czas prosi³ mnie,bym do niego wróci³a,ale ja nie chcia³am. Uzna³am,¿e tak bêdzie lepiej.
Oboje znale¼li¶my sobie nowych partnerów. Naszym b³êdem by³o to,¿e za szybko znale¼li¶my... I minê³o chyba za ma³o czasu,by siê wyleczyæ z mi³o¶ci.

Bynajmniej dla mnie. Mimo,¿e to ja go odrzuci³am,to cierpia³am przez wiele miesiêcy. Nie potrafi³am o nim zapomnieæ. Mój obecny ch³opak jest wyrozumia³y i rozumie,¿e po tak d³ugim zwi±zku szybko nie zapomnê.

Po etapie nienawi¶ci przeszli¶my na etap przyja¼ni z ex'em. Czêsto ze sob± rozmawiamy.
Mój eks ma now± dziewczynê,z któr± jest z powodów materialnych (ma seks,ma obiad,dziel± razem czynsz). Aby kogo¶ mieæ.

¯a³ujê,¿e zwi±za³am siê z nowym facetem. Mój mózg nie my¶li o niczym innym jak odzyskaæ by³êgo. Nie potrafiê bez niego ¿yæ.

Spotka³am siê z nim,by porozmawiaæ o nas,powiedzieæ,¿e têskniê za nim.
Spotkanie zakoñczy³o siê seksem.

Mam tak± s³abo¶æ do niego,¿e nie potrafiê mu odmówiæ. Mój ch³opak nigdy nie dorówna w ³ó¿ku by³emu,co potêguje chêæ zdrady. Gdy go pytam,czy wrócimy do siebie,odpowiada ¿e nie,bo zrani³am go odrzucaj±c. Gdy to mówi,ma ³zy w oczach.

Ale chêtnie spotyka siê ze mn± na seks.
Jestem g³upi± kobiet±,która zdradza swojego ch³opaka ze swoim by³ym
Zaraz us³yszê,¿e jestem suk±,a ten ex to zwyk³y drañ,który dobrze siê ustawi³ bzykaj±c 2 dziewczyny naraz i powinnam natychmiast to zakoñczyæ.

Ale chcê zauwa¿yæ kilka spraw.

By³am jego pierwsz± mi³o¶ci±,której wiadomo siê nie zapomina. Ma do mnie s³abo¶æ,widzê to po nim. Uginaj± mu siê nogi,gdy mnie spotyka. Sam mnie zagaduje. Widzê w nim cechy,które warto kochaæ. Gdy z nim jestem,powracaj± wszystkie wspomnienia.
Tylko...
Skoro ma dziewczynê,która co noc go zaspokaja,to po co mu ja?
Czego mu brakuje? Chodzi tu tylko o rozpowszechnianie swojego kodu genetycznego czy naprawdê brakuje mu mnie? i nie potrafi tego przyznaæ

Nasze ¿ycia siê skomplikowa³y,mamy nowych partnerów,z którymi mieszkamy i których zdradzamy.

Pewnie kto¶ napisze,¿e nawet je¶li siê jakim¶ cudem znowu zejdziemy,to sk±d mam pewno¶æ,¿e nie bêdzie mnie zdradza³,tak jak t± dziewczynê?
Nie mam. Zastanawiam siê,czy jest to inny przypadek ni¿ zwyk³e zdradzanie,bo nasze uczucia nie wymar³y i to s³abo¶æ do siebie nawzajem ci±gnie nas do siebie.

Nie wiem co mam zrobiæ,to siê ci±gnie,cierpiê,ale jednocze¶nie nie mogê ¿yæ bez niego. Zrobiê wszystko,by go odzyskaæ. (zaraz us³yszê "takiego to nie warto")

Typowa kobieta pope³niaj±ca typowy b³±d.

Oprócz rad pt. g³upio robisz,czy kto¶ uwa¿a,¿e jest pozytywne rozpatrzenie tej sytuacji?

To podkre¶lone -
Ja bym siê brzydzi³a tego faceta.Masz do niego szacunek,po tym jak Ci mówi ,¿e jest z czystego egoizmu z kim¶,zdradzaj±c i oszukuj±c Go?To cz³owiek bez honoru i godno¶ci oraz straszny egoista-nie widzisz tego?Zreszt± Ty robisz to samo,wiêc nic dziwnego,¿e masz takie zawik³ane sytuacje w ¿yciu.Najpierw przeanalizuj sobie warto¶ci,jakimi siê powinna¶ kierowaæ w ¿yciu i dowiedz siê co to sumienie,bo Ty Go chyba nie masz.Potem mo¿na by pogadaæ na ten temat,jak zrozumiesz,¿e ranisz 4 osoby swoim zachowaniem.
ricca166 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-05, 22:06   #37
Asiaa90
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 182

Zostaw swojego Bogu winnego ch³opaka bo tylko go krzywdzisz i przejrzyj na oczy moze zauwazysz, ze twoj ex traktuje Cie tylko i wylacznie jak zabawke, ktora moze uzyc gdy potrzebuje a ty jak pos³uszny piesek mu na to pozwalasz jak by chcia³ byæ z Tob± to by by³ mimo wszystko i tutaj nie ma nic do dyskutowania, sprawa jest jasna i oczywista.
szkoda Twojego ch³opaka... i mam nadziejê, ¿e szybko siê o tym dowie... nie rozumie takich ludzi.. jak mo¿na byæ z kim¶ i zdradzaæ go z innym bez jakich kolwiek oporów od tak, przecie¿ to puste jest szanuj sie kobieto.. a przede wszystkich tego ch³opaka...

31.08.2006
Aparatka:
Góra 23.04.2012
Dó³ 16.07.2012
24.03.2014 koniec

odwyk
Asiaa90 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-05, 22:58   #38
Wyrak
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 268

Cytat:
A moim skromnym zdaniem, wcale nie jest powiedziane, ¿e dla faceta jeste¶ tylko panink± do bzykania i ja bym tego tak nie upraszcza³a.
Pewnie, ze jest dla niego panienka tylko do bzykania, bo sie tylko bzykaja. Od mieszkania, spedzania czasu razem itd. jest inna jakas, wiec sila rzeczy autorka jest tylko do bzykania. Nie wiem co tu czyjekolwiek zdanie ma do rzeczy, to fakt.

Cytat:
Mo¿liwe, ¿e ex naprawdê boi siê zwi±zku z Tob±, boi siê, ¿e znów go zostawisz, zranisz, albo, ¿e po prostu nie wypali, bo sam nie bêdzie umia³ Ci wybaczyæ.
To nijak nie tlumaczy:
- po co sie spotyka z inna panna jako jego dziewczyna, skoro by autorka dla niego cokolwiek wiecej znaczyla
- bzyka ja - ze niby zwiazku sie boi, ale pobzykac juz nie ?

Cytat:
To normalne u porzuconych osób.
On nie jest porzucony, bo ma dziewczyne, z ktora sie spotyka.

Cytat:
Ale jednocze¶nie czuje jeszcze co¶ do Ciebie,
Czuje, ze moze sobie pobzykac, ona zaakceptuje bycie ta od bzykania i lyknie kazda scieme, jaka on jej powie.

Cytat:
a w ³ó¿ku mu z Tob± dobrze i nie potrafi sobie odmówiæ tej przyjemno¶ci, je¶li Ty jeste¶ chêtna. Mo¿e jest rozdarty i nie potrafi siê posun±æ ani w jedn±, ani w drug± stronê.
Posuwac to akurat potrafi i w jedna i w druga

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-06, 09:39   #39
LadyMK
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 535

Cytat:
Napisane przez Wyrak Poka¿ wiadomo¶æ
Pewnie, ze jest dla niego panienka tylko do bzykania, bo sie tylko bzykaja. Od mieszkania, spedzania czasu razem itd. jest inna jakas, wiec sila rzeczy autorka jest tylko do bzykania. Nie wiem co tu czyjekolwiek zdanie ma do rzeczy, to fakt.

To nijak nie tlumaczy:
- po co sie spotyka z inna panna jako jego dziewczyna, skoro by autorka dla niego cokolwiek wiecej znaczyla
- bzyka ja - ze niby zwiazku sie boi, ale pobzykac juz nie ?

On nie jest porzucony, bo ma dziewczyne, z ktora sie spotyka.

Czuje, ze moze sobie pobzykac, ona zaakceptuje bycie ta od bzykania i lyknie kazda scieme, jaka on jej powie.

[I]Posuwac[/I] to akurat potrafi i w jedna i w druga

Szczê¶ciara
LadyMK jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-06, 10:18   #40
simplicity
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 741

Cytat:
Napisane przez zlosnica89
Oboje znale¼li¶my sobie nowych partnerów. Naszym b³êdem by³o to,¿e za szybko znale¼li¶my... I minê³o chyba za ma³o czasu,by siê wyleczyæ z mi³o¶ci.
Poprawka, to Ty za szybko znalaz³a¶, nie wiesz jak to wygl±da z jego punktu widzenia, tak naprawdê. I dlatego s±dzê, ¿e bezwzglêdnie powinna¶ zerwaæ z obecnym - w tej chwili go tylko oszukujesz i ranisz.

Powiem Ci, ¿e po czê¶ci rozumiem Twoje rozterki, z moim T¯ zrywa³am kilkakrotnie i za ka¿dym razem bola³o tak samo, wiem jak takie co¶ potrafi my¶lenie wy³±czyæ - z tym ¿e ja na moje "wy³±czone my¶lenie" nie nara¿a³am nikogo poza sob± Zawalczy³am, w tej chwili jeste¶my razem i jeste¶my szczê¶liwi - tylko, ¿e u nas przesz³o to bez etapu " sex buddies" - oboje cierpieli¶my za bardzo, ¿eby siê pakowaæ ze sob± nawzajem w taki uk³ad bez zobowi±zañ, musia³o byæ wszystko albo nic.

Dlatego, ca³kowicie subiektywnie, nie kupujê jego wielkiej mi³o¶ci do Ciebie - s±dzê raczej, ¿e to wielki poci±g i nie ma co siê w nim doszukiwaæ drugiego, g³êbszego dna. Oczywi¶cie, zdajê sobie sprawê, ¿e ludzie s± ró¿ni, ¿e zagadnienie "mi³o¶æ a sex" ka¿dy postrzega inaczej, ale ja na Twoim miejscu bym siê nie ³udzi³a.

Je¿eli czujesz, ¿e tak Ci na im zale¿y, ¿e ¿yæ bez niego nie mo¿esz, to có¿... walcz o niego. Kto¶ Ci ju¿ dobrze poradzi³: stawiaj na jedn± kartê - zerwij z obecnym i postaw exa "pod ¶cian±", niech siê jednoznacznie zadeklaruje. W najgorszym razie, zostaniesz sama - przynajmniej bêdziesz mia³a czas na uporz±dkowanie swoich emocji.

---
Konrad

My

simplicity jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-06, 21:45   #41
Rena
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 29 331

Cytat:
Ma do mnie s³abo¶æ,widzê to po nim. Uginaj± mu siê nogi,gdy mnie spotyka. Sam mnie zagaduje. Widzê w nim cechy,które warto kochaæ.
nie no nie mam pytan, ten tekst rozlozyl mnie calkowicie.
Warto go kochac, bo sam zagaduje i nogi mu sie zginaja. Ciezko dyskutowac z takimi argumentami
Rena jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-06, 22:05   #42
kalincia
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 13 025

Albo powiedz mu ¿e chcesz do niego wróciæ i czekaj na reakcê, albo odpu¶æ. Dla siebie, bo ty siê mêczysz.
kalincia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-07, 00:10   #43
zzzielona
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 104

Ja to siê tylko zastanawiam po co jeste¶ z tym biednym facetem, którego zdradzasz skoro on nawet w ³ó¿ku nie dorównuje Twojemu by³emu...? ¯ywisz jakie¶ uczucia do swojego nowego faceta? Bo je¶li nie to dla mnie ten zwi±zek potêguje tylko Twój problem.

Ja uwa¿am, ¿e z eksem powinna¶ zerwaæ kontakt. To nie jest normalne, ¿e uprawia z Tob± seks a potem prosto w twarz Ci mówi, ¿e z Tob± nie bêdzie bo go zrani³a¶... Przecie¿ to jest ¶mieszne! Nie uwa¿asz, ¿e on w ten sposób m¶ci siê na Tobie? ¯e chce, ¿eby¶ oszala³a na jego punkcie, ¿eby widzia³ jak go prosisz, jak o niego walczysz a on Ci z tak± lekko¶ci± odpowie "nie, bo wtedy mnie zrani³a¶!"? Faceci s± tacy m¶ciwi... We¼ to pod uwagê.

No bo gdyby mu tak na Tobie zale¿a³o to rzuci³by w cholerê swoj± aktualn± dziewczynê i pod±¿y³ za g³osem serca, i by³ z Tob±.

Generalnie to Ci wspó³czujê bo jeste¶ w ciê¿kiej sytuacji. Proponujê daæ sobie spokój z jednym i drugim facetem. U³ó¿ sobie ¿ycie od nowa, bez ¿adnego z nich, zamknij ten etap i do niego nie wracaj. To chyba jedyne rozs±dne wyj¶cie.

Edytowane przez zzzielona
Czas edycji: 2011-02-07 o 00:12
zzzielona jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-07, 00:26   #44
Catenaccio
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 171

Z mêskiego punktu widzenia zdrada jest czym¶ nie do wybaczenia.

Najlepszym rozwi±zaniem bêdzie rozstanie z obydwoma panami. I g³êbokie przemy¶lenie swojego postêpowania.
Catenaccio jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-07, 04:02   #45
Rena
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 29 331

Cytat:
Napisane przez zzzielona Poka¿ wiadomo¶æ
Przecie¿ to jest ¶mieszne! Nie uwa¿asz, ¿e on w ten sposób m¶ci siê na Tobie? ¯e chce, ¿eby¶ oszala³a na jego punkcie, ¿eby widzia³ jak go prosisz, jak o niego walczysz a on Ci z tak± lekko¶ci± odpowie "nie, bo wtedy mnie zrani³a¶!"? Faceci s± tacy m¶ciwi... We¼ to pod uwagê..
e nie sadze, zeby to byla jakas wyrafinowana zemsta. po prostu mozg mu sie przeniosl miedzy nogi.
Rena jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.