|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Grali. Wystarczy przeczytać wątek pt. "Nieprzyjemny zapach skóry mimo mycia" (czy coś podobnego - nie pamiętam dokładnie).
Sent from my Desire HD using Tapatalk
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
|
|
|
|
#32 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Nie myję się.
Dziękuję dziewczyny
Czasami mam też tak, że myślę- i tak jestem brzydka więc nawet jak się umyję to mi nie przybędzie. Mam właśnie czasami takie stany zwątpienia i braku samoakceptacji a z tym u psychologa byłam. |
|
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
W dużej mierze są to choroby, schorzenia skórne, a nie natura. Do wątku zajrzę.
Edytowane przez whoaboa Czas edycji: 2011-02-13 o 17:06 |
|
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
Słuchaj, ja też do tej pory byłam pewna, że każdy się poci, i nie ma osób, których to nie dotyczy... Ale pare dni temu rozmawiałam z dobrą kumpelą, akurat byłyśmy w Naturze, przechodziłyśmy koło regału z antyperspirantami, i spytałam czy ona jest zadowolona ze swojego, bo chciałam się pochwalic, że ja w końcu znalazłam idealny... Na co ona powiedziała, że ona nie używa wcale, że wie, że to dziwne, ale ona się po prostu nie poci, nie wie dlaczego. Znam ją od dawna, widywałyśmy się w różnych sytuacjach, u mnie, u niej, w liceum, na wf-ie, na studiach, grałyśmy razem w tenisa... NIGDY PRZENIGDY nie czułam od niej smrodu, zawsze jest bardzo schludna, nawet jak grałyśmy bardzo żywiołowo w tenisa to podczas gdy ze mnie się lało ona była suchutka.
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorka nie myje zębów, nie myje siebie. Skóra to nie tylko pot. To także łój, złuszczający się naskórek i różnego rodzaju bakterie, brud który osadza się na skórze w ciągu dnia. Jeśli autorka chce się nabawić próchnicy zębów (albo już ją ma, bo skoro nie myje zębów, to dziwne, żeby bakterie same znikały i nieprzyjemny zapach), świerzbu, grzybicy, jakiegoś stanu zapalnego skóry, to jej sprawa. Tylko potem szerzą się te wszystkie dziadostwa skórne i smród w autobusach. Już nie mówiąc o lecie, bo nie wyobrażam sobie tego. Zwykłe lenistwo. Bo pisała, że ma zaburzenia higieny To ja rozumiem, gdyby np. panicznie bała się wody, to wtedy się idzie do psychologa/psychiatry/terapeuty i się leczy, a nie w momencie, gdy jej się nie chce. Ale oblewać perfumami się, robić paznokcie, to Ci się chce? A nie wstyd Ci z brudnymi nogami iść i robić pedicure? Bo ja bym tak nie mogła. A jeśli Ci się wydaje, że jesteś elegancka i zadbana, bo pachniesz perfumami, nosisz bransoletki, masz zrobione paznokcie, to się mylisz. Bo człowiek elegancki i zadbany, to przede wszystkim człowiek czysty i schludny. Edytowane przez Dzikun Czas edycji: 2011-02-13 o 18:11 |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że tu wszystko się o zapachy martwią.. a na moje to czy autorka pachnie na codzień jakby wszyła dopiero co spod prysznica czy może na kilometr można od niej wyczuć niechęć do mydł to akurat najmniejszy problem. Nie uwierzę, że autorka dzięki temu chodzi sobie zdrowiutka i wesolutka. Chociażby ta rzadka zmiana bielizny... przecież to krótka droga do infekcji pochwy - i pewnie jakby autorka zrobiła sobie kurs do ginekologa to szybciutko by znalazła coś co wypadałoby leczyć. Tak samo zęby... nie wierzę, że nie myte regularnie latami (? bo rozumiem to problem ten istnieje od dawna) zęby są zdrowiutkie...
A co zrobić? No myć się. Nie wiem czego autorka oczekuje - że każemy jej się przywiązać do wanny czy jak? Sorry - ale jak sama nie zaczniesz o to dbać to żadnego mega motywacje nie pomogą. Trzeba się wziąć i zacząć robić to co powinno być robione i tyle. I naprawdę polecam się wybrać chociażby do ginekologa i dentysty.... A ta cała teoria o "nie poceniu się" jest śmieszna. Bo szczerze - nawet jak z kogoś pot nie cieknie litrami i nie śmierdzi od niego na kilometr to niejak nie zmienia sytuacji bo jak już pisałam - przy brudzie akurat zapach to najmniejszy problem. Co z tego, że ktoś brudny nie śmierdzi skoro np. ma grzybice pochwy? No ale z grzybicą pochwy można żyć a skoro się nie śmierdzi to wszystko cacy...
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2011-02-13 o 18:13 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#38 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla niektórych nieumycie rąk po wyjściu z toalety to szczyt a co dopiero nie myć się tyle czasu!Skoro autorko masz taki awers do mycia to używaj chociaż jakichś chusteczek nawilżających/odświeżających! Naprawdę nie zależy Ci na zdrowiu? Rozumiem "nie chce mi się umyć raz/czy dwa bo jest późno, jestem zmęczona" ale w ogóle?! Zgadzam się. Tobie się wydaje, że jesteś zadbana ale to chyba najgorsze co można robić to oszukiwać siebie pod taka przykrywką.
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Trochę mnie zatkało
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie to też wina wychowania. Mnie ojciec od małego gonił żebym brała prysznic rano. I chwała mu za to. Teraz nie wyjdę z domu bez prysznica.
Dokładnie prysznic to góra 15 minut. Tyle chyba każdy jest w stanie poświęcić.
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym Cię do psychiatry wysłała
|
|
|
|
|
#44 |
|
Blond forever!
|
Wy się nabijacie. Ludzie naprawdę czasem się nie myją. Ja pamiętam, że mój nauczyciel kiedyś opowiadał, że pracował w szkole z internatem i jednego takiego delikwenta to pilnowali, żeby się mył, bo nie szło wytrzymać, a on pilnowany potrafił puszczać wodę w prysznicu i samemu pod niego nie wchodzić
Moja współlokatorka w akademiku (dzielimy razem łazienkę i niewielki korytarzyk, pokoje mamy oddzielne) też nie zażywa codziennej kąpieli (sąsiaduje z łazienką, więc codziennie słyszałabym lanie się wody, a dzieje się tak tylko co kilka dni), ba! potrafię wejść za nią do łazienki, a ona nawet nie ma mokrej szczoteczki do zębów i wychodzi na zajęcia... Dodam, że mieszkamy razem 1,5 roku.
|
|
|
#45 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale to niezbyt odpowiednie forum na problemy, jak już pewnie zauważyłaś ; )
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Taa... Na złość mamie odmrożę sobie uszy.
Częste mycie skraca życie, ale z brudu też się biorą choroby Zresztą autorko- jakbyś miała zanieść mocz do badania- wiesz, że kawałki błony świadczyłyby o braku higieny osobistej m.in.? Nie wstyd by Ci było, gdyby panie laborantki odkryły ten fakt po ... głupich siuśkach?
|
|
|
|
|
#48 |
|
keep calm and contour on
|
hm no mysle ze Ci sie tylko wydaje ze nikt nie widzi tego brudu.. przeciez od razu widac jak ktos smierdzi ze tak powiem. Poza tym okey, zima pol biedy,ale latem? ja po jezdzie tramwajem 5 przystankow w lipcu marze o wannie,a ty tak chodzisz 3 dni? Po drugie, jak myjesz glowe to musisz chyba sie wykapac rownoczesnie, czy jakos sie 'izolujesz' od wody?
Po trzecie, nie wiem czemu nie lubisz mycia, ja z wanny przez godzine nie wychodze, leze, marze,przysypiam czasem, czytam ksiazke, w wannie moglabym pol dnia mieszkac
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
A inna kwestia: co jak masz okres? Też się nie myjesz?
|
|
|
#50 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#51 |
|
Rozeznanie
|
Co do próchnicy zębów. To nie jest prawda, że jak się nie myje zębów to się ją ma.
Znam przypadek gdzie kobieta nie dba przesadnie o zeby a ma białe, zdrowe i bez próchnicy. Wystarczy dobra dieta, czyli pełno warzy, owoców, mało słodyczy. I niech mi nikt nie mówi, że to nie prawda bo dentystka sama to potwierdziła, że tak jest. Próchnica bierze się od złej diety a nie od nie mycia zębów. Oczywiście co nie znamczy, że myc ich nie trzeba. |
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem dlaczego niektórzy wyznają zasadę, że dopóki nie śmierdzi/nic nie czuć - nie trzeba myć?
nie wiem noo, dla mnie szybki prysznic rano/szybka kąpiel wieczorem to coś tak naturalnego i oczywistego jak fakt, że po nocy wstaje dzień nie zastanawiam się wieczorem 'czy muszę się umyć', nie obwąchuje się by stwierdzić czy już czas najwyższy
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
syndrom tapety; zamiast zmywać, dokłada nowej, brud na pazurach zakleja tipsami...
---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
ja mam problemy z nad potliwością i używam antidral. i działa bardzo dobrze. |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Rozeznanie
|
Kąpiel/prysznic ma znaczenia profilaktyczne. Myjemy się, aby zachować ciało czyste. Nie wtedy, gdy jest już brudne.
Ręcznikiem nie wycierasz brudu, a osuszasz ciało. Brud nie może się rolować przy wycieraniu ręcznikiem, bo to świadczy o niedomyciu. Uważasz się za elegancką kobietę, więc nie postępuj w myśl powiedzenia ,,Na wierzchu strój, pod spodem gnój". Tylko te odsłaniane przez Ciebie części ciała są czyste lub wydają się takimi być. Jeżeli uważasz, że problem nie leży tylko w lenistwie, to zasięgnij fachowej pomocy.
|
|
#55 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
można by sobie z kąpieli zrobić rytuał, coś przyjemnego, odprężającego - i już łatwiej by szło ja tam np. uważam, że ciepła kąpiel z dodatkiem jakiegoś cudnie pachnącego płynu z książką to jedna z najprzyjemniejszych rzeczy na świecie ![]() dobre pytanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tak w ogóle, tematyczny avatar
|
|
|
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
Jak to przeczytalam, pomyslalam ze to moze pisała moja ex-wspolokatorka sprzed lat...
To raczej nie jest prowokacja. Tzn, moze jest, ale takie osoby tez żyja na tym swiecie... Nie rozumiem tego. Tzn braku higieny. Chyba kazdej dziewczynie zdarzylo sie przyjsc do domu o 4 rano i nie zmyc makijazu - polozyc sie spac - zdarza się. Ale nie zmywac makijazu codziennie, nie podmyc sie, nie zmieniac majtek ![]() ![]() Moze masz za malo bielizny - na allegro są "zestawy majtek" - za 20 pln z wysyłką. Woda tez odświeza i relaksuje
|
|
|
|
|
#57 |
|
Rozeznanie
|
Ten pan chyba nakłada opatrunek. Może to też wyglądać na wycieranie się ręcznikiem.
![]() bezpojecia, a czy nie odczuwasz jakiś skutków zaniedbania higieny osobistej? Nie cierpisz np. na grzybice i/lub ropne zakażenia? Czy może nie ma żadnych skutków zdrowotnych?
1+1+1+1 Edytowane przez Varicella Czas edycji: 2011-02-14 o 01:12 |
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
A co ile się myjesz tak średnio? Raz w tyg? Częściej, rzadziej?
|
|
|
#59 | |
|
Buc
|
Cytat:
próchnica nie próchnica, ale zapach z gęby piękny!
|
|
|
#60 |
|
Wtajemniczenie
|
niesmaczna prowokacja ;/
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.

Dla niektórych nieumycie rąk po wyjściu z toalety to szczyt a co dopiero nie myć się tyle czasu!

nie zastanawiam się wieczorem 'czy muszę się umyć', nie obwąchuje się by stwierdzić czy już czas najwyższy