Dziś Dzień Mężczyzny? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-10, 15:57   #31
tipsiara
Wtajemniczenie

Dot.: Dziś Dzień Mężczyzny?

nie ma dzis święta mężczyzn, moje google nic o tym nie mówią

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

ale każda okazja dobra by kupić cos fajnego naszemu Tż

Ja kupiłam 2 pary slipów w jaskrawych kolorach, breloczek z marką auta i kupon totka.
tipsiara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-10, 17:02   #32
kurakowa
Raczkowanie

ja nie obchodzę ani dnia kobiet ani dnia mężczyzn/chłopaków czy kogo tam jeszcze. nigdy nie mogłam spamiętać
Stary 2011-03-10, 17:11   #33
FizzMms
Raczkowanie

Dzień chłopaka/mężczyzny to straszna głupota. Kto to tak naprawdę obchodzi? Według mnie to święta wprowadzone na siłę. Zresztą mężczyźni mają święta na co dzień, łącznie z ich wyższymi pensjami i statusem społecznym. Gdyby mój tata się dzisiaj nie poskarżył to bym się nawet nie zorientowała, że coś takiego dzisiaj jest.
FizzMms jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-10, 17:45   #34
Seph
Zadomowienie

O tym dniu dopiero się dowiedzialam wczoraj.. No i teraz tak czym się różni dzień chłopaka od mężczyzny? Bo teraz mam problem kiedy składać życzenia zeby nie poczuł się urażony
Seph jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-10, 20:37   #35
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cbc6429be45513368b51b71e3 40d921ce6d338a3 Pokaż wiadomość
Jak w temacie.
Ponoć na świecie obchodzi się 19 listopada.
Dodatkowo 30 września w Polsce Dzień Chłopaka (czy istnieje odpowiednik w postaci Dnia Dziewczynki?)
W tym momencie mamy już trzy Święta naszych Panów (jeżeli liczyć listopadowe), stąd moje pytanie.
Nie za dużo tego dobrego?

Obchodzicie każde z osobna, jedno z nich?
Jeżeli tak, w jaki sposób?
Zapraszam do wymiany zdań.
Nie za duzo, bo i tak nikt tego nie obchodzi

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Nie obchodzę dnia mężczyzny, chłopaka, etc.

Dzień kobiet uważam za święto paranoiczne: wręczanie kobietom kwiatka na odczepnego, kiedy wszystko wsakzuje na to, że część mężczyzn traktuje kobiety jak człowieka gorszej kategorii (mniejsze zarobki za tę samą pracę, sugerowanie, że kobieta, tylko z racji swej natury, idealnie wpasowuje się w przestrzeń pomiędzy blatem roboczym a kuchenką).

Kurczę, to wolę być doceniana cały rok niż jednego dnia w roku na odgórny rozkaz

Tak samo - mężczyzn wartych docenienia, stram się doceniać cały rok

Owszem nie piszę petycji o zdjęcie tych świąt, są miłe, osobom składającym mi życzenia w dniu kobiet nie wygłaszam pogadanek
Cytat:
Napisane przez FizzMms Pokaż wiadomość
Dzień chłopaka/mężczyzny to straszna głupota. Kto to tak naprawdę obchodzi? Według mnie to święta wprowadzone na siłę. Zresztą mężczyźni mają święta na co dzień, łącznie z ich wyższymi pensjami i statusem społecznym. Gdyby mój tata się dzisiaj nie poskarżył to bym się nawet nie zorientowała, że coś takiego dzisiaj jest.

Co do tych zarobkow itd. - to nie do konca tak, ze jest be i juz. Wystarczy masa przykladow, gdzie kobieta sobie odpuszcza kariere zawodowa, bo partner zarabia tyle, ze moze sobie na to pozwolic. Oczywiscie, przyczyny sa rozne, ale wg mnie to jednak nie takie hop siup.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-10, 21:19   #36
Fuzelka
Rozeznanie

Ja tylko we wrześniu obchodzę. :P

Think positively
Exercise daily
Eat healthy
Work hard
Stay strong
Worry less
Dance more
Love often
Be happy
Fuzelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-10, 23:20   #37
Amambada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość
ja o dniu mężczyzny dowiedziałam się wczoraj, że w ogóle istnieje
ja przed Dniem Kobiet wyczytalam gdzieś, ale wyleciało mi z glowy... no i mi TŻ wczoraj z tej okazji focha strzelił

Edytowane przez Amambada
Czas edycji: 2011-03-10 o 23:21
Amambada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-11, 08:17   #38
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość

Co do tych zarobkow itd. - to nie do konca tak, ze jest be i juz. Wystarczy masa przykladow, gdzie kobieta sobie odpuszcza kariere zawodowa, bo partner zarabia tyle, ze moze sobie na to pozwolic. Oczywiscie, przyczyny sa rozne, ale wg mnie to jednak nie takie hop siup.
A u mnie to mój parter bardzo by chciał odpuścić sobie karierę i zajmować się domem, co jest nie możliwe, bo zarobię 3 razy mniej od niego i niestety choćbym stawała na rzęsach, to nie utrzymam rodziny. Wśród moich znajomych naprawdę nie znam chyba nikogo, gdzie żona dałaby radę utrzymać cały dom. Wszędzie to facet super zarabia, nawet jak kobieta naprawdę jest dobra w tym co robi i osiągnęła jakiś tam sukces zawodowy.
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-11, 08:23   #39
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Cytat:
Nie za duzo, bo i tak nikt tego nie obchodzi
Nikt, znaczy Ty?
Wszystkiego dobrego...
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-11, 13:57   #40
FizzMms
Raczkowanie

Cytat:
Nie pisałam o żadnym rezygnowaniu z kariery zawodowej. To że mężczyzna na tym samym stanowisku co kobieta zarabia więcej jest chyba jasne i wszystkim wiadome.
Stary 2011-03-11, 14:57   #41
orange_star
BAN stały

oświadczam, że nie ma czegoś takiego jak święto mężczyzn
orange_star jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-11, 15:11   #42
FizzMms
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez orange_star Pokaż wiadomość
oświadczam, że nie ma czegoś takiego jak święto mężczyzn
Ok jak dla mnie może być! Podpisuję się:P
Stary 2018-03-10, 11:54   #43
donut_eater
Raczkowanie

Widzę, że to stary wątek, ale nie widzę nic nowszego, a nie chcę zakładać.

Ja obchodzę wszelakie nowe święta - walentynki, haloween, każda okazja jest dobra

Obchodzę i Dzień Chłopaka, i Dzień Mężczyzny.
Zawsze kupuję jakiś drobiazg - słodycze, piwko, coś drobnego.

I zwykle w różnych moich związkach było tak samo w drugą stronę - dostawałam kwiaty, czekoladki, ewentualnie poszliśmy do restauracji.

Tymczasem mój obecny partner mnie zaskoczył - obdarował mnie wczoraj drogim prezentem.

Bardzo się ucieszyłam, ale też zdziwiłam, bo co innego na urodziny, a co innego takie święto. Teraz czuję się zobligowana podarować mu coś równie drogiego.

Co o tym myślicie?
donut_eater jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości