![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Psy
mloda wstaje wtedy, kiedy ja wstaje, kiedy w weekend mam ochote dluzej pospac, ona spi ze mna i mnie nie budzi. dopiero ja ja budze na spacer i czesto jest tym faktem zbulwersowana.
potem sniadanie i mloda idzie spac dalek. ok 11-12 pierwsze wyjscie w pole na ok 2-3 godziny. zaleznie od pogody oczywiscie. w kime. i nastepnie dlugi spacer czesto ze znajomymi psami, wiec wtedy juz mloda nie pracuje, ale zwyczajnie sie bawi. pozniej obiadokolacja. a poznym wieczorem jeszcze przebiezka po pakrku. w ciagu tygodnia ja wychodze duzo wczesniej do pracy niz moj TZ, ktory pracuje jak mu psuje, bo jest panem wlasnego losu, wiec pierwszy spacer jest z panem, a drugi wspolny jak ja wroce lub tez tylko ja z nia ide. generalnie strasznie zal mi pieskow, ktore zamiast na spacery wychodza tylko na krotkie siku dlatego, ze np. sa male i ich wlasciciele sadza, ze wiecej nie potrzebuja lub tez nikt nie ma dla nich czasu. dla mnie szczesliwy pies, to wybiegany pies. niezalezne od rasy. |
![]() ![]() |
![]() |
#32 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
moj pies rano tez pedem wraca z powrotem do lozka.
wiadomo-maly piesek, krotkie lapki, ale jednak piest to pies. |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
mój piesek
![]()
#35 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o poranne wskakiwanie do łóżka to pies ma dni, że o 6 rano przychodzi lizać po twarzy (ale jak jej mówię "no weź, daj spokój, ja chcę spać", to odwraca się i odchodzi, albo kładzie się obok). Kiedy indziej w ogóle nie raczy rano przyjść, wtedy trzeba ją zawołać aby przyszła się przywitać. Najczęściej wskakuje do łóżka w momencie,gdy słyszy budzik.
Kot natomiast wchodzi mi na głowę codziennie rano, również po wyłączeniu budzika. Nie ważne, że przed chwilą wyszedł z kuwety i akurat stara się wepchnąć tyłkiem na poduszkę. Albo zarzucić mi swoją kitę na twarz. Ale to wątek o psach ![]()
#36 |
Raczkowanie
|
tak, dokładnie
popularna ostatnio rasa - jakoś często je widuję
#37 |
Zadomowienie
|
#38 | |
BAN stały
|
My się zawsze śmiejemy, ze nasze maja zegarki w "dupkach". O której by w nocy późno nie wyszły pobudka jest zawsze o tej samej czyli 5.30
![]() Jedno zaczyna ciche "hau" a potem cała graja się domaga wyjścia ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
![]() Pies to nie kot (mam na mysli kuwete) i musi mieć możliwość wyjścia codziennie na spacer : minimum 3 razy dziennie. Edytowane przez Stellanova Czas edycji: 2011-03-13 o 11:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sunia cały dzień siedzi w domu, załatwia się do kuwety, na spacery nie chce chodzić. Dziwne to. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ps. A my jestesmy juz po "wizycie" z naszymi buldozkami i mopsami w lesie. Było cudnie a psy "padły" i spia jak zabite ![]() Edytowane przez Stellanova Czas edycji: 2011-03-13 o 11:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Nie no spoko, niech się załatwia do tej kuwety, ale niech będzie też normalnie wyprowadzana. Ja rozumiem, że ktoś może pracować na popołudnie i ciężko mu wstać o tej 6 rano aby wyjść z psem, ale analogicznie niech ostatni spacer będzie bardzo późno, a nie przed 21
![]() ![]()
#42 |
Raczkowanie
|
No to i ja dołączę
![]() Mam 3 duuuuze psiska. Dwa owczarki długowłose i doga niemieckiego. Warunki mam ,bo mieszkam przy miescie w duuuzym domu z duuuzym ogrodem. Codziennie poswiecamy na spacery ok 2 godz po poludnia i ok 2 godz pod wieczor, procz tego wypuszczam je na ogrod na siku . Ja nie pracuję, więc caly czas spedzam w domuz nimi, wystarczajaco duzo, by moc odpowiednio się nimi zajac. Po powrocie do domu maz się z nimi wyglupia i bawi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zapewne ludzie reaguja usmiechem prawda? Ja na pewno bym nie przeszla obojętnie, ilu Was z domownikow wychodzi z "zgrają" ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
#45 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja niestety nie mam takiego "problemu" i moj pies uwielbia snieg, deszcz i lod... a czasami wolala bym zeby ona chciala juz wracac ale nie ona nie zrobi siusiu bo gania po sniegu i sie w nim tarza... a jak pada albo lezy snieg to caly dzien siedzi na oparciu fotela jak kot i patrzy sie za okno ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- sliczny ![]() ![]()
![]() |
#46 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Uważam ,że każdy może miec psa nawet ten co pracuje - ważne tylko jak postępuje i jak sobie wszystko poukłada. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Muszę sprawdzić ogrodzenie bo wydaje mi się, że w jednym miejscu oczko siatki znów pękło i stąd ta rana. Ma ok 3-4 lat. Nie spuszczam go. Niby reaguje na przywołanie ale nie dam sobie ręki uciąć, że zareaguje bezwzględnie, np. przy wielu rozpraszaczach itd. Ale jak nie ma tragicznego śniegu to chodzimy do parku i tam po polanie lata na taśmie. Tam też ćwiczymy przywołanie ![]() Tylko w zimę to gorzej, szybko mu marzną łapy, jakiś idiota sypie w parku solą... Cudo ![]() ![]() Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2011-03-13 o 14:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
BAN stały
|
Mieszkam niedaleko lasu od którego dzieli nas tylko łąka, rzeka i już się rozpościerają lasy Chojnowskiego Parku Krajobrazowego. Wiec ludzi jest maleńko ale faktycznie jak sie idzie z naszsymi psami to zawsze sa usmiechy. Jak chodzimy w ramach socjalizacji (z ulicą i jej odgłosami ) to ludzie jadący samochodami zawsze się patrzą na nasze czworonogi i widać, że komentują ze raczej z usmiechem.
Edytowane przez Stellanova Czas edycji: 2011-03-13 o 14:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
dzis tak ładne ze mieliśmy kilku km spacer i mam psa z głowy do wieczora
![]()
#50 |
Raczkowanie
|
zazdroszcze :p moja nigdy nie traci energi... jaks sie zmeczy to idzie na chwilke spac i dalej mogla by ganiac :p
#51 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie mialas szansy wykorzystac naturalnej checi trzymania sie blisko malego psiego gnojka. to faktycznie warto zainwestowac w smycz do joggingu. chociaz styknie tez taka, ktora mozna sobie zapiac wokol pasa. no i z nim biegac. a przy rowerze probowaliscie? przed nami nauka plywania. tzn mloda juz rozpoczela sezon, ale teraz musze ja nauczyc wchodzenia do wody na komende, a to proste nie bedzie... mi sie kiedys strasznie podobaly shiby. takie tlusciutkie liski. ale u mnie w domu to inny pies niz z gr VII zagosci najwczesniej na emeryturze. na razie nie ma innej opcji niz wyzel i to brytyjski ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Akita Inu to wspaniały pies, no i wszyscy czują przed nim respekt:P
#54 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
a ja właśnie wróciłam od dziadków, sunia się wyhasała i teraz śpi jak dziecko
![]()
![]() |
#56 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() rasa ta mino swego upartego charakteru cechuje się dużym oddaniem dozgonną przyjaźnią wobec domowników. Akita to symbol psiej wierności - na dobre i złe, znana jest opowieść o psie doktora Ueno, który ma nawet swój pomnik ![]()
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
hej, i my dołączamy
![]() ![]() Mowa była o spacerach w deszczu..cóż berneńczyki uwielbiają spacery w taką pogodę. Nie mówiąc o śniegu i mrozie..wtedy to dopiero jest zabawa ![]() a co do pobudek, psiak na szczęście śpi spokojnie w weekendy do 8, po spacerku i śniadanku idzie dalej spać, tak i jego właściciele. Rano na spacery wychodzi mój TŻ, trochę wynika to z tego faktu, że mnie trudno obudzić a on ma sen jak zając ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
moj nadal spi
![]() ![]() ![]()
#59 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Ostatnio walczę z kaszakami, które się odnawiają ![]()
![]() |
#60 |
Rozeznanie
|
A ja wlasnie wrocilam z centrum handlowego z torbą pelną nowych zabawek , gryzakow, piłek, maskotek i maluchy mimo ze zmeczone, bawia się nowymi zabaweczkami. Robię takie zmiany co jakiś czas dla urozmaicenia im zywotu
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:10.