![]() |
#31 | |
ma zielone pojêcie
Wiadomo¶ci: 40 401
|
Dot.: Prywatno¶æ w zwi±zku
Cytat:
![]() ![]() Powiedz swojemu ch³opakowi, ¿e zwi±zek bez zaufania nie ma najmniejszego sensu, bo prêdzej czy pó¼niej siê rozpadnie. Je¶li chce z Tob± byæ, to niech nabierze zaufania do Ciebie. W przeciwnym razie tylko zniszczy zwi±zek. Bo nigdy nie bêdzie potrafi³ Ci zaufaæ.
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Witajcie, dziêkuje za tak du¿y odzew i pomoc. Jedna z Was powiedzia³a ¿e 3 miesi±ce to krótko, ale znali¶my siê od X lat i przyja¿nili¶my siê bardzo dobrze wiêc znali¶my siê tak mi siê wydawa³o ¿e bardzo dobrze. Nie przeszuka³ mi telefonu ani emaila czy co¶ takiego nie wiem czy dlatego ¿e tego by nie zrobi³ bez mojej zgody bo tak jak mówi³am na razie próbuje j± na mnie wymusiæ ( ¿e je¶li siê kochamy to ¿adnych tajemnic, ka¿dy ma wgl±d )albo czy nie dlatego ¿e staram siê nie zostawiaæ go i mego telefonu czy torebki "sam na sam". W ostatniej rozmowie porówna³ nas do relacji jego i jego przyjaciela tzn powiedzia³ ¿e to nawet on i K. nie maj± przed sob± tajemnic a ja osoba która jest dla niego tak wa¿na co chwila ma co¶ do ukrycia ( ponownie pytam co mam do ukrycia ) ? Ostatnie jego s³owa to ¿e mamy ró¿ne wyobra¿enia zwi±zku, z czym siê zgadzam oczywi¶cie. Na razie jest miêdzy nami cisza, nikt do nikogo nie dzwoni wiêc zobaczymy. Pomimo tego ¿e siê bardzo mêczê bardzo mi zale¿y. Pozdrawiam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 169
|
Nastêpnym razem gdy zacznie siê Ciebie o wszystko wypytywaæ spytaj czy i twój stolec ma ochotê sprawdziæ
![]() Wiem g³upie to ale to pierwsze co mi do g³owy przysz³o gdy wyobrazi³am sobie takiego ch³opa jak Twój.
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 257
|
na czym polega ta jego kontrola? czyta Twoje e-maile i sms-y od kole¿anek? czy jest tak, ¿e Ty robisz z zawarto¶ci swojego komputera i komórki ¶cis³± tajemnicê, co widaæ, s³ychaæ i czuæ?
ja osobi¶cie uwa¿am, ¿e oznak± zaufania mo¿e byæ nie tylko brak zainteresowania komórk± partnera, ale tak¿e nie bronienie dostêpu do niej partnerowi. je¶li ufamy, to czemu zak³adamy, ¿e T¯ zrobi z³y u¿ytek z dostêpu do naszej poczty itd? mnie podoba siê postawa typu: znamy swoje has³a do e-maila itd., nie mamy tajemnic- jednocze¶nie maj±c pewno¶æ, ¿e nasz partner nie bêdzie czyta³ np. naszego listu do siostry, w którym poruszamy jej osobiste sprawy. my¶lê, ¿e rezygnacja z pewnej sfery prywatno¶ci na rzecz zbudowania przejrzystego zwi±zku ma sens. no i w czym problem? co Wy dziewczyny trzymacie w tych swoich komórkach i komputerach? bo z podej¶cia do sprawy mo¿na by wnioskowaæ, ¿e mnóstwo brzydkich rzeczy ![]() oczywi¶cie wszystko to, co napisa³am odnosi siê do sytuacji, w której partner nie jest chorobliwie zazdrosny i sk³onny do obsesyjnej kontroli. bo wtedy, to chyba bym wia³a. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 917
|
czy trzeba robiæ jakie¶ pisaæ jakie¶ zakazane rzeczy w smsach czy na gg, ¿eby chcieæ zachowaæ prywatno¶æ? W toalecie tez nie robiê niczego zakazanego, a jako¶ wolê przebywaæ tam sama. Ka¿dy ma swoje granice prywatno¶ci, tobie nie przeszkadza, ¿e ch³opak zaloguje siê na twoje konto na fb, autorce postu owszem i ma do tego prawo, szczególnie, ¿e zwi±zek ¶wie¿y, bo trzymiesiêczny. I jak widaæ, nie jest w swoim podej¶ciu do Sprawy odosobniona.
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Facet jest zaborczy i pewnie z czasem ta zaborczo¶æ bêdzie siê pog³êbiaæ. Zamêczysz siê w tym zwi±zku. Szczerze mówi±c, to nie wierzê, ¿e on siê zmieni. Po prostu on chce mieæ nad Tob± pe³n± kontrolê - nad tym, co robisz, z kim rozmawiasz, co kupujesz ![]() ja bym nie wytrzyma³a |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 642
|
Cytat:
Kto¶, kto nie ma obsesji kontrolowania partnera, naprawdê nie bêdzie traci³ ¿ycia na wchodzenie na nie swoje konta i grzebanie w czyich¶ wiadomo¶ciach. Ja bêdzie chcia³ / chcia³a to zapyta i tyle. Pogrubione: nic takiego nie mam na komórce, czy w komputerze, a jednocze¶nie czê¶æ siebie (chocia¿by ukochan± muzykê) i nie chcia³abym, aby kto¶ mi w tym grzeba³, tak samo jak nie chcia³abym aby kto¶ nosi³ moje majtki, czy buty - nie ukrywam, ¿e je mam, same w sobie nie stanowi± jakiej¶ tajemnicy, a przecie¿ nie udostêpniam ich osobom trzecim. Mojemu T¯ ufam, ale jestem z nim kilka ³adnych lat. Udostêpnianie komu¶ pewnych danych w przypadku krótkiego zwi±zku to dla mnie g³upota i to do kwadratu. A on ufa mnie i okazuje to nie naruszaj±c mojej prywatno¶ci. Znanie swoich hase³ nie jest wcale równoznaczne z "nie mamy przed sob± tajemnic" - nic bardziej mylnego. Jak kto¶ bêdzie chcia³ przed Tob± co¶ ukryæ, to ukryje, tylko nie na widoku. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2011-03-22 o 08:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Witajcie dziewczyny, dziêkujê za tak du¿y odzew i pomoc. Choæ czytaj±c Wasze komentarze widzê ¿e niektóre dziewczyny mnie nie dok³adnie zrozumia³y. Oto¿ nie napisa³am ¿e mi szpera³ ( choæ tego na 100% nie wiem prawda ) tylko ¿e chce to na mnie wymusiæ ( dostêp do tego wszytskiego a i jeszcze jedna k³ótnia by³a, bo orientacyjnie zapyta³ o wspólne mieszkanie, powiedzia³am ¿e nie , ¿e to za wcze¶nie itd wiêc wypomnia³ mi to ¿e kiedy¶ kiedy pracowa³am na wakacjach mieszka³am ze swoim wtedy innym ch³opakiem i znowu ¿e ja nie czuje tego co on ) i to jest przedmiotem naszych k³ótni/rozmów. Tak jak jedna z Was staram siê nie zostawiaæ mojej komórki czy poczty z nim "sam na sam". I tak jak t³umaczy³am wcze¶niej to nie znaczy ¿e ja co¶ ukrywam ale to jest moja prywatna rzecz i nie bêdzie czyta³ on ani nikt inny o czym np piszê z przyjació³k±. Ostatnio kiedy rozmawiali¶my dopu¶ci³ siê porównania jego i jego najlepszego przyjaciela, ¿e oni przed sob± nie maj± ¿adnych tajemnic ( ju¿ siê boje ) a ja osoba któr± kocha ma jakie¶ tajemnice non stop? No w³a¶nie. Wiêc ja znowu mu t³umacze , a on ¿e najwidoczniej mamy inne spojrzenie na zwi±zek z czym siê zgadzam absolutnie i na razie jest miêdzy nami cisza. Nie chcia³abym koñczyæ tego bo zale¿y mi i to nie jest tak ¿e jeste¶my 3 miesi±ce a siê nie znamy, bo przyja¼nili¶my siê wcze¶niej 4 lata i ok roku mieli¶my siê ku sobie, ale nie chcieli¶my niszczyæ przyja¼ni. Tak wiêc wczoraj co¶ napisa³ w stylu dobranoc, ale postanowi³am ¿e nie bêdê reagowa³a dopóki nie zechce sam porozmawiaæ na ten temat, je¶li nie... nie wiem trudno ? Boje siê ¿e teraz chce za³agodziæ to a pó¼niej znowu jazda bêdzie wiêc ja cierpliwie poczekam. Pozdrawiam Was serdecznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
O tym szperaniu to pisa³y dziewczyny w kontek¶cie, w co mo¿e siê przerodziæ taka próba kontroli i wnikania w prywatno¶æ partnerki. co do twojego ch³opaka, Nataliano, to nie powinna¶ mu siê t³umaczyæ ca³y czas, on wtedy mo¿e to uznaæ za dzia³anie w sensie "winny siê t³umaczy". wyja¶ni³a¶ mu raz i drugi w czym rzecz i niech to przyswoi, zrozumie, ze nie zamienisz siê nagle w jego przyjaciela i nie bêdziesz zwierzaæ ze wszystkiego czy rado¶nie udostêpniaæ wszystkie has³a, jakie sobie zamarzy.
![]() |
#41 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 582
|
Mo¿esz podaæ mu kontrargument - ¿e mo¿e on i jego przyjaciel nie maj± przed sob± tajemnic, ale za to Ty i Twoja przyjació³ka sobie ufacie. I ¿e jak Ci mówi ¿e napisa³ do niej ten i ten albo ¿e dzwoni³a ta i tamta to nie mówisz jej "na pewno k³amiesz! poka¿ komórkê, sprawdzê!"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 244
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Bo ch³opy to lubi± trzymaæ w tych spodniach wa¿ne rzeczy, mi by to do g³owy nie przysz³o
![]()
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 14 318
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 257
|
Cytat:
jasne, ¿e ukryje. ale nie bêdzie to tak dziecinnie proste, jak w przypadku, kiedy ¿ona mê¿owi nawet robi±c mu pranie do kieszeni nie zagl±da, bo taka dyskretna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
U mnie w obecnym zwi±zku zdarza³o siê, ze np jedno drugiemu da³o has³o, ¿eby sprawdziæ co¶ na mailu np, znamy swoje piny do kart p³atniczych i czêsto gêsto je sobie po¿yczali¶my, ale czym innym dla jest proszenie-daj mi has³o na fb, nk. Po co mi to, ¿eby sprawdzaæ korespondencje, logowaæ siê jako mój m±¿? Mam tam swoje konto, widzê jego wpisy i to mi wystarcza, nie widzê powodu do sprawdzania jego prywatnych wiadomo¶ci, tak jak on mnie nie sprawdza, chocia¿ wie, ze np pisze ze swoim wieloletnim przyjacielem (o zgrozo, mê¿czyzn±
![]()
![]() |
#48 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 319
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 164
|
Mia³am tak podobnie na pocz±tku zwi±zku, ale przyczyn± by³y zdrady poprzedniej dziewczyny, ale uda³o mi siê wypracowac zaufanie i przekonac o tym, ¿e je¶li nei zna moich hase³, czy nie pokazuje mu archiwum gg, albo co gorsza - nie przeszukuje mi telefonu codziennie, albo mu na to nie pozwalam, to nie znaczy ze go zdradzam. Musisz niestety z nim porozmawiac powa¿nie i powiedziec, ze jesli macie dalej ze sob± byc, to niestety albo zacznie Ci ufac, albo to siê rozpadnie, bo ka¿dy wie, ¿e bez zaufania , to zwi±zku nie ma...a w klatce d³ugo po¿yc siê nie da.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.