![]() |
#31 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Kilka uwag o biżuterii
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do biżu autorki, to zgadzam się z dziewczynami. Wykonanie ok, ale szukaj joanno czegoś co nada Twojej biżuterii jakiegoś bardziej osobistego charakteru. Ale ja Cię doskonale rozumiem. Też pracowałam dla kogoś i jak się wpadnie w rutynę, to potem naprawdę trudno jest się twórczo rozkręcić. Nie mniej jednak, warto próbować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
Nie chodzi mi o to, żeby krytykować krytykę... Nie chcę też, żeby jeśli ktoś zwróci mi na coś uwagę, to ktoś inny tamtego skrytykuje... Bardzo mi zależało właśnie na świeżym spojrzeniu na moją biżuterię i podziałało to na mnie budująco. Poszukuję wciąż własnego stylu i nie jest to proste. Chyba trzeba spróbować różnych form, żeby go odnaleźć. Stworzyłam coś nowego, muszę jeszcze wykończyć. Jak zrobię- wstawię zdjęcie. I oczywiście będę czekać na opinie, szczególnie te krytyczne, ale wcale się nie zasmucę, jeśli ktoś pozytywnie się wypowie... Zobaczymy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Mnie się podobają wszystkie Twoje prace, w których skorzystałaś z prostej metody łączenia gotowych półproduktów. Faktycznie, przeglądając obecnie nawał pomysłowości i urozmaicenia w różnych galeriach, można czasem stwierdzić widząc prace podobne do Twoich, że mają np. za prostą formę (człowiek przyzwyczaił się do tych skomplikowanych cacek z galerii
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Ja bym nie powiedziała, że prosta forma odchodzi w zapomnienie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
Nie chodzi mi o to, i nie miałam tego na celu, żeby krytykować krytykę. Nie chcę też, żeby jeśli ktoś zwraca mi na uwagę, to ktoś inny "bierze mnie w obronę". Właśnie zależało mi na konstruktywnych uwagach, które otrzymałam i z których się cieszę, bo wpłynęły na mnie budująco
![]() ![]() Szkoda tylko, że tak mało osób tu pisze, bo myślałam, że uda się stworzyć coś na styl wymiany opinii, a nie tylko uwag na temat moich dzieł. Wklejajcie jakieś swoje zdjęcia, jeśli macie ochotę i zachęcam do dalszej krytyki ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Jeśli powtarza się moja odpowiedź to z góry przepraszam, ale albo coś z moim internetem jest nie tak, albo z wizaz.pl coś nie gra, bo wcześniej nie wyświetliła mi się żadna odp, a teraz widzę nowe wpisy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=joanna parati;26103776]Nie chodzi mi o to, i nie miałam tego na celu, żeby krytykować krytykę. Nie chcę też, żeby jeśli ktoś zwraca mi na uwagę, to ktoś inny "bierze mnie w obronę".
Nie martw się kochana ![]() ![]() ![]() ![]() Solciuchna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze. Nigdzie nie powiedziałam, że prace Joanny mi się nie podobają. Koniec kropka.
Autorka wątku CHCIAŁA konstruktywnej krytyki. Udzieliłam (i wydaje mi się, że zrobiłam to kulturalnie, delikatnie, konstruktywnie, tak jak trzeba). Taka krytyka ma pomóc, a nie szkodzić. Więc nie rozumiem po co potem ludzie piszą rzeczy w stylu "a mi prace Joanny się podobają! Krytyka jest niepotrzebna!" i Jej bronią, jakby ktoś powiedział o Jej pracach coś strasznie złego. Jak się podobają, to niech napiszą, że się podobają, i tyle. I nie drążą tematu, którego drążenie jest pozbawione jakiegokolwiek sensu. To jest rozpętywanie wojny, której NIE MA. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Dobrze, nie wiem o co chodzi, ale mam nadzieję, że uda mi się kontynuować temat o biżuterii. Ostatnio znajomy mi powiedział, żebym zaczęła rozglądać się dookoła i czerpała pomysły z otoczenia. Tak robił np Gaudi... Wszystkie elementy jego budowli były inspirowane naturą... Podsunął mi pomysł, żebym zrobiła kolczyki na kształt np guzików... Jeszcze nie zrobiłam, ale może coś w tym jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Odnośnie rozglądania się dookoła, to któraś obecna na forum biżuteryjka powiedziała, że czerpie inspiracje z bram wjazdowych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
Też czasem patrzę na bramy wjazdowe, to w sumie kowalstwo artystyczne, a to już blisko do jubilerstwa tylko w większych wymiarach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Dobrze, więc poniżej coś, co stworzyłam. Nie wiem, czy jest to coś oryginalniejszego. (Nawet dodałam trochę flory do tła...) W każdym razie wszystko zrobione oczywiście od podstaw (oprócz tych łańcuszków, tylko perełki do nich dołączyłam). Teraz poproszę znów o opinie. Te krytyczne też
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
Te drugie prześliczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Obie pary są przepiękne moim skromnym zdaniem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Te drugie są rewelacyjne! Strasznie mi się spodobały. A powiedz no, jak lutujesz z kamieniem nawleczonym na drut?! Cool pasta?! Bardzo, bardzo na tak
![]()
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
Ja też się na te drugie zapatrzyłam. Śliczne są!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
Drugie są świetne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Pierwsze bardzo ładne i eleganckie, a drugie to prawdziwa rewelacja!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
Takie bigle dałam, bo zawsze myślę, że lepiej dla ucha jak ma jak najmniej w środku, czyli cieniutki drucik. Te kolczyki też nie są takie wielkie (4x3cm). Ale może rzeczywiście jakieś "okazalsze" zapięcia byłyby ciekawsze i równoważyłyby całość
![]() Co do lutowania, to srebro lutuje się przy dość wysokiej temperaturze (takie elementy lutuję normalnym palnikiem) i raczej kamyk mógłby się stopić... A potem jeszcze kwaszenie (w kwasku cytrynowym przy temp. gotującej się wody) i oksydowanie (trochę niższa temp). Tak więc mówiąc krótko lutuję samo srebro a potem wklejam kamyki. A poniżej moje wypociny z bursztynem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Jak dla mnie miodzio, że się tak wyrażę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
Przepiękne te wisiory
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Wtajemniczenie
|
Kolczyki prezentują się cudnie- dwa różne style, każdy piękny i dokładnie wykonany. Ale wisior jest urzekający, w dodatku z bursztynem, cudo!
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Te drugie kolczyki bardzo mi się podobają, a bursztynowe wisiorki są niesamowite
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
Bardzo Wam dziękuję za opinie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.