Recenzje kosmetyków do włosów kręconych - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 23:32   #31
yarrowia
Zadomowienie

Dot.: Recenzje kosmetyków do włosów kręconych

Garnier Fructis, Czysty Blask, odżywka wzmacniająca
analiza

Szukałam alternatywy dla Alterry, która czasami zbyt mocno rozmiękcza mi włosy i Garniera AiK, który szału nie robi No i chyba znalazłam.
Tak jak w analizie: fajna odżywka na co dzień. Moje włosy lubią zróżnicowane mieszanki, obecność witamin i ekstraktów poza substancjami nawilżającymi - na plus. Po spłukaniu włosy były sztywne i jednocześnie śliskie, gładkie - efekt dziwny, ale raczej pozytywny. Po wyschnięciu są przyjemnie miękkie, błyszczące, ale nie za lekkie i puchate. Skręt bez zmian.
Sama odżywka jest dość rzadka, więc średnio wydajna, przyjemnie pachnie owocami.
Cudów nie robi, ale jest niezła, może do minimalnego wzbogacenia?

Ocena:
5/6
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 45923_500.jpg (21,9 KB, 79 załadowań)
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-18, 18:51   #32
agula79
Raczkowanie

Stricly Curls od Marc Anthony (Lotion)

Bardzo fajnie pachnie cytrusami, włosy są miękkie nie sztywne, skręt lekko polepszony ale trzeba uważać aby nie "przedobrzyć" bo włoski stają się bardzo sztywne i nieświerze.

Najlepszy natomiast kosmetyk do moich kręconych włosów to szampon, odżywka i spray nabłyszczający z Toni&Guy - są rewelacyjne!!! Włosy stały się fajnie odżywione, nawilżone, mięciutkie no i ten genialny zapach - uwielbiam go Zdecydowanie moje KWC
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg toni&guy.jpg (23,3 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spray.jpg (13,7 KB, 39 załadowań)

Edytowane przez agula79
Czas edycji: 2012-01-18 o 18:59
agula79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-27, 14:49   #33
iwoona
Wtajemniczenie

Rossmann, Babydream fur Mama, Wohlfuhl-Bad (Balsam do kąpieli)

KWC https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...lfuhl-bad.html
Analiza składu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2699
Zgodny z CG

Bardzo dobry balsam do mycia włosów używam od 3 miesięcy bardzo zaskoczyło mnie to, że już po pierwszym użyciu włosy były zupełnie inne w dotyku, gładsze i bardziej mięsiste. Nigdy nie obciążył mi włosów, raz czy dwa na początku nie domyłam natomiast oleju i po wysuszeniu były tłuste.
Słabo sie pieni, mój sposob na mokre włosy nakładam odrobine chwilkę masuje i spłukuję, po nałożeniu kolejnej porcji już jest obfita piana.
Wyraźnie wpływa na nawilżenie moich włosów czego po szamponie sie nie spodziewałam wczesniej używałam Babydream niebieskiego ale zostawiał puch.
Włosy tez mniej się przetłuszczają. Przed jego użyciem juz drugiego dnia po myciu wygladały nieświeżo, treaz nawet 3 dni wygladają dobrze, nie wspominając o tym ze dokładam im drugiego dnia np. odzywkę b/s do reanimacji.

Co do wydajności ciezko mi ocenic, pierwsze opakowanie jakoś szybko mi poszło kolejne juz wolniej więc to pewnie kwestia wprawy w jego uzywaniu.
9,99/500ml
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg babydream.jpg (9,4 KB, 39 załadowań)

Spełnić marzenia . . .

iwoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-29, 17:08   #34
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Kemon, Hair Manya, Macro (Żel zwiększający objętość włosów)
Świetny do reanimacji i utrzymania loków. Wgniatam w długość przy lekko podeschniętych lokach lub w suche na drugi dzień. Skręt przetrzymuje nawet moje wiercenie się podczas snu. Jeśli chodzi o docelowe działanie to jest średnie. Trochę pomaga ale dla samego nadawania objętości bym go nie kupiła. Nie powoduje przetłuszczania, a nawet powiedziałabym, że je opóźnia. Brak zmatowienia czy "twardości" włosów. Piękny zapach.
Ocena: 6/6
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kemon-macro-fluid-zwiekszajacy-objetosc-250-ml.jpg (12,3 KB, 22 załadowań)

Moja fragrantica
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-08, 06:57   #35
takasama1
Raczkowanie

Spray do loków Joanna Professional został specjalnie opracowany do stosowania w salonach fryzjerskich. Znakomicie ułatwia modelowanie włosów kręconych, eksponuje loki i pozwala ujarzmić nieposłuszne kosmyki. Zawiera polimer podkreślający skręt oraz filtr UV. Zwiększa trwałość fryzury zachowując jej sprężystość i nadany kształt. Moja opinia; Mam suche kręcone włosy z których ciężko zrobić ładne loki troche sie podprostowują i robią się kluchy, szukałam czegoś odpowiedniego. Zakupiłam spray joanna bo cena dośc dobra. Niestety miałam wrażenie że wysusza włosy, liczyłam że nie beda po nim aż tak napuszone, jednak zamiast tego były posklejane i brzydkie, a szukałam czegoś co nada efekt ładnych naturalnych loków, mimo że dałam małą ilośc loki były sztywne i jakby tłuste. Nie polecam

Edytowane przez takasama1
Czas edycji: 2013-03-08 o 06:59
takasama1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-23, 08:40   #36
loczi22
Przyczajenie

Ja polecam takie cudo - scandalous-bad-girl-curl-cream - wystarcza na meeeega długo <mam już rok tubkę i nadal coś w niej jest> (ale nie używam jej codziennie) rzeczywiście zakręca/ podkręca włosy! nie skleja etc. jeden z lepszych jakie miałam! Może rywalizować z Johnem Frieda jedyny minus - chyba nie jest dostępny w Polsce ale jak macie znajomych w UK to nie problem..dałam w Londynie ok 4funtów więc nie taki drogi a myślę, że warto wypróbować!
loczi22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-05, 21:10   #37
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Aura Cherry Almond Bark Conditioner
(strona www podana na opakowaniu odżywki)
(dostępne czasem w TKMaxx)
Analiza KLIK
Opakowanie: twardy plastik, nie przepadam za tego typu opakowaniami.
zapach: przypomina Tigi wiśniową, przebija w tle lekko chemiczna buta
konsystencja: dość rzadka
działanie: Myję szamponem z sles i tak też nakładałam odżywkę. Najczęściej na 5-10 minut, rzadziej dłużej. Odżywka jest bardzo lekka, nakładałam jej dość sporo (ale zazwyczaj nakładam dużo odżywki na włosy). Niestety nie ułatwiała rozczesywania, ale włosy zawsze były po niej ładnie skręcone.
Podsumowując: bardzo fajna odżywka. Gdybym ją jeszcze zobaczyła, pewnie kupię.
Cena: około 20 zł (niestety nie pamiętam dokładnie).
Ocena: -5/6
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (14,5 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2013-08-05 o 21:13
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-10, 17:22   #38
Frida Bonita
Przyczajenie

Ja od kilku lat sprowadzałam sobie Organic Roots Stimulator, albo kosmetyki od Curls Unleashed Są genialne! Mam wlosy typu 3C tak więc są mocno zakręcone, suche i z tendencją do frizzy Ale odżywki, maseczki i olejki min z tych firm w pełni mnie zadowalają

Optymistyczny jest fakt, że istnieje na polskim rynku sklep online z produktami do kręconych włosów

W końcu
Frida Bonita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-16, 19:03   #39
sylwiaaasylwuchaaa
Przyczajenie

Ja używałam mase wszystkich kosmetyków
Zaczełam od szamponów z serii Alfaparf :
-nutri seduction
Jak dla mnie był zbyt cieżki, miał przepiękny zapach ale kosztuje ok. 40 zl za 200ml.:-\
-kolejny który miałam to szampon. Alfaparf bamboo. Lepszy niz nutri ale tez ciezki, zrezygnowalam bo rowniez kosztuje 40 zl:'(
-teraz używam tani ampon i odżywkę z Joanny Argan Oil
Jestem z niej bardzo ale to bardzo zadowolona POLECAM
sylwiaaasylwuchaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-07, 06:28   #40
Krolowa_Pik
Przyczajenie

Mam już bardzo długie i ciężkie włosy i jedyną opcją, aby wytrzymały dzień zakręcone jest guma Joanny.
Nie skleja, ładnie pachnie i długo trzyma efekt
Krolowa_Pik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-09, 16:22   #41
Magdu_La
BAN stały

Sporo tego Będę musiała dokładnie przestudiować, na pewno coś mi się przyda do mego siana na głowie Dodam, że sama używam ostatnio coś co się nazywa Marc Anthony do podkreślania skrętu loków. Całkiem nieźle działa, włosy jak wyschną, nie są posklejane. Tylko zapach mi nie odpowiada, taka chemiczna cytryna.

Edytowane przez Magdu_La
Czas edycji: 2014-06-09 o 16:24
Magdu_La jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-18, 18:23   #42
doniaszuch
Przyczajenie

Joanna Styling Effect

Stosowała może któraś z Was?
Jakie macie opinie?
Mam wrażenie, że skleja mi włosy i je wysusza, a powinno być odwrotnie jestem ciekawa waszych opinii
doniaszuch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-22, 21:00   #43
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Joanna Styling Effect

Cytat:
Napisane przez doniaszuch Pokaż wiadomość

Stosowała może któraś z Was?
Jakie macie opinie?
Mam wrażenie, że skleja mi włosy i je wysusza, a powinno być odwrotnie jestem ciekawa waszych opinii
Używam od 2 miesięcy. Krem jest bardzo wydajny.
Mam włosy cienkie ale gęste, długość za ramiona. Stosuję ilość odpowiadającą orzechowi laskowemu, czyli mało. Wgniatam we włos głową w dół, następnie układam włosy (przedziałek itp ale nie czeszę ani nie rozprostowuję włosów palcami). Następnie suszę suszarką z dyfuzorem na średniej temperaturze.
Włosy wyglądają lekko, są elastyczne i miękkie. Co prawda szału nie ma, ale z braku laku i na niską cenę może być.
Osobiście wielbię Dual Stylers z loreal proffessionel do włosów kręconych Bouncy&Tender.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości