![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Recenzje kosmetyków do włosów kręconych
Garnier Fructis, Czysty Blask, odżywka wzmacniająca
analiza Szukałam alternatywy dla Alterry, która czasami zbyt mocno rozmiękcza mi włosy i Garniera AiK, który szału nie robi ![]() Tak jak w analizie: fajna odżywka na co dzień. Moje włosy lubią zróżnicowane mieszanki, obecność witamin i ekstraktów poza substancjami nawilżającymi - na plus. Po spłukaniu włosy były sztywne i jednocześnie śliskie, gładkie - efekt dziwny, ale raczej pozytywny. Po wyschnięciu są przyjemnie miękkie, błyszczące, ale nie za lekkie i puchate. Skręt bez zmian. Sama odżywka jest dość rzadka, więc średnio wydajna, przyjemnie pachnie owocami. Cudów nie robi, ale jest niezła, może do minimalnego wzbogacenia? Ocena: 5/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Stricly Curls od Marc Anthony (Lotion)
Bardzo fajnie pachnie cytrusami, włosy są miękkie nie sztywne, skręt lekko polepszony ale trzeba uważać aby nie "przedobrzyć" bo włoski stają się bardzo sztywne i nieświerze. Najlepszy natomiast kosmetyk do moich kręconych włosów to szampon, odżywka i spray nabłyszczający z Toni&Guy - są rewelacyjne!!! Włosy stały się fajnie odżywione, nawilżone, mięciutkie no i ten genialny zapach - uwielbiam go ![]()
Pozostawmy piękne kobiety mężczyznom bez wyobraźni ![]() ![]() Edytowane przez agula79 Czas edycji: 2012-01-18 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
Rossmann, Babydream fur Mama, Wohlfuhl-Bad (Balsam do kąpieli)
KWC https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...lfuhl-bad.html Analiza składu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2699 Zgodny z CG Bardzo dobry balsam do mycia włosów używam od 3 miesięcy bardzo zaskoczyło mnie to, że już po pierwszym użyciu włosy były zupełnie inne w dotyku, gładsze i bardziej mięsiste. Nigdy nie obciążył mi włosów, raz czy dwa na początku nie domyłam natomiast oleju i po wysuszeniu były tłuste. Słabo sie pieni, mój sposob na mokre włosy nakładam odrobine chwilkę masuje i spłukuję, po nałożeniu kolejnej porcji już jest obfita piana. Wyraźnie wpływa na nawilżenie moich włosów czego po szamponie sie nie spodziewałam wczesniej używałam Babydream niebieskiego ale zostawiał puch. Włosy tez mniej się przetłuszczają. Przed jego użyciem juz drugiego dnia po myciu wygladały nieświeżo, treaz nawet 3 dni wygladają dobrze, nie wspominając o tym ze dokładam im drugiego dnia np. odzywkę b/s do reanimacji. Co do wydajności ciezko mi ocenic, pierwsze opakowanie jakoś szybko mi poszło kolejne juz wolniej więc to pewnie kwestia wprawy w jego uzywaniu. 9,99/500ml
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
Kemon, Hair Manya, Macro (Żel zwiększający objętość włosów)
Świetny do reanimacji i utrzymania loków. Wgniatam w długość przy lekko podeschniętych lokach lub w suche na drugi dzień. Skręt przetrzymuje nawet moje wiercenie się podczas snu. Jeśli chodzi o docelowe działanie to jest średnie. Trochę pomaga ale dla samego nadawania objętości bym go nie kupiła. Nie powoduje przetłuszczania, a nawet powiedziałabym, że je opóźnia. Brak zmatowienia czy "twardości" włosów. Piękny zapach. Ocena: 6/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Spray do loków Joanna Professional został specjalnie opracowany do stosowania w salonach fryzjerskich. Znakomicie ułatwia modelowanie włosów kręconych, eksponuje loki i pozwala ujarzmić nieposłuszne kosmyki. Zawiera polimer podkreślający skręt oraz filtr UV. Zwiększa trwałość fryzury zachowując jej sprężystość i nadany kształt. Moja opinia; Mam suche kręcone włosy z których ciężko zrobić ładne loki troche sie podprostowują i robią się kluchy, szukałam czegoś odpowiedniego. Zakupiłam spray joanna bo cena dośc dobra. Niestety miałam wrażenie że wysusza włosy, liczyłam że nie beda po nim aż tak napuszone, jednak zamiast tego były posklejane i brzydkie, a szukałam czegoś co nada efekt ładnych naturalnych loków, mimo że dałam małą ilośc loki były sztywne i jakby tłuste. Nie polecam
Edytowane przez takasama1 Czas edycji: 2013-03-08 o 06:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
Ja polecam takie cudo - scandalous-bad-girl-curl-cream - wystarcza na meeeega długo <mam już rok tubkę i nadal coś w niej jest> (ale nie używam jej codziennie) rzeczywiście zakręca/ podkręca włosy! nie skleja etc. jeden z lepszych jakie miałam! Może rywalizować z Johnem Frieda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Mod-Śnieżynka
|
Aura Cherry Almond Bark Conditioner
(strona www podana na opakowaniu odżywki) (dostępne czasem w TKMaxx) Analiza KLIK Opakowanie: twardy plastik, nie przepadam za tego typu opakowaniami. zapach: przypomina Tigi wiśniową, przebija w tle lekko chemiczna buta konsystencja: dość rzadka działanie: Myję szamponem z sles i tak też nakładałam odżywkę. Najczęściej na 5-10 minut, rzadziej dłużej. Odżywka jest bardzo lekka, nakładałam jej dość sporo (ale zazwyczaj nakładam dużo odżywki na włosy). Niestety nie ułatwiała rozczesywania, ale włosy zawsze były po niej ładnie skręcone. Podsumowując: bardzo fajna odżywka. Gdybym ją jeszcze zobaczyła, pewnie kupię. Cena: około 20 zł (niestety nie pamiętam dokładnie). Ocena: -5/6 Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2013-08-05 o 21:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Ja od kilku lat sprowadzałam sobie Organic Roots Stimulator, albo kosmetyki od Curls Unleashed
![]() ![]() ![]() Optymistyczny jest fakt, że istnieje na polskim rynku sklep online z produktami do kręconych włosów ![]() W końcu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Ja używałam mase wszystkich kosmetyków
![]() Zaczełam od szamponów z serii Alfaparf : -nutri seduction Jak dla mnie był zbyt cieżki, miał przepiękny zapach ale kosztuje ok. 40 zl za 200ml.:-\ -kolejny który miałam to szampon. Alfaparf bamboo. -teraz używam tani ampon i odżywkę z Joanny Argan Oil Jestem z niej bardzo ale to bardzo zadowolona POLECAM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
Mam już bardzo długie i ciężkie włosy i jedyną opcją, aby wytrzymały dzień zakręcone jest guma Joanny.
Nie skleja, ładnie pachnie i długo trzyma efekt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
BAN stały
|
Sporo tego
![]() ![]() Edytowane przez Magdu_La Czas edycji: 2014-06-09 o 16:24 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
Joanna Styling Effect
![]() Stosowała może któraś z Was? Jakie macie opinie? Mam wrażenie, że skleja mi włosy i je wysusza, a powinno być odwrotnie jestem ciekawa waszych opinii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Joanna Styling Effect
Cytat:
Mam włosy cienkie ale gęste, długość za ramiona. Stosuję ilość odpowiadającą orzechowi laskowemu, czyli mało. Wgniatam we włos głową w dół, następnie układam włosy (przedziałek itp ale nie czeszę ani nie rozprostowuję włosów palcami). Następnie suszę suszarką z dyfuzorem na średniej temperaturze. Włosy wyglądają lekko, są elastyczne i miękkie. Co prawda szału nie ma, ale z braku laku i na niską cenę może być. Osobiście wielbię Dual Stylers z loreal proffessionel do włosów kręconych Bouncy&Tender.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.