|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Intercyza
mysle ze intercyze podpisuja ludzie ktorzy sa rozsadni i zgodni co do tego ze przyszlosc nie jest znana...i roznie moze byc
i nie rozumiem dlaczego dla niektorych intercyza = ZŁO..finanse finansami...milosc miloscia... trzeba umiec to oddzielic...bo Ci ktorzy marudza na slowo intercyza boja sie jak diabel swieconej wody...i znam pare par co maja podpisana intercyze i jedno drugiemu problemow nie robilo...ba nawet byli zgodni co do tego aby podpisac...i co da sie? da...i kazde z nich ma sie dobrze a papier tylko lezy schowany zakurzony... i chyba swiadomosc ze tam sobie lezy daje im motywacje do tego aby nigdy go nie uzyc
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie ta cała intercyza to jakieś totalne nieporozumienie, abo się kogoś kocha i mu ufa, albo nie, a w takim wypadku się ślubu nie bierze.Wyliczanie kasy przed ślubem, podejrzewanie partnera o chciwość, przyszłe oszustwa-c h o r e
|
|
|
|
|
#33 | |
|
BAN stały
|
Gdybym ja znalazł się na miejscu jej faceta, to miałaby już pozamiatane z poniższych powodów:
1. Najważniejsza dla niej jest kasa. 2. Jeszcze nie wyszła za mąż, a już zakłada, że to się może nie udać. 3. Jest podatna na wpływy rodziny, a przecież dziadkowie mogą ją w każdej chwili zaszantażować, że jak nie zrobi tak jak oni zechcą, to ze spadku nici. 4. Odchodząc dałbym jej dowód czarno na białym, że zależało mi na niej, a nie na forsie jej i jej rodziny. Żegnam panią i życzę wysokich odsetek! Cytat:
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie rozumiem kolejnego ...intercyza nie wyklucza slubu ani odwrotnie no smiech na sali ![]() poza tym macie jakies bledne stereotypy o intercyzie...jakby to bylo dzielenie szynki, ze Ty masz 1/4 a ja 3/4 bo w koncu bogatszy.... masz tu na urlop do sopotu a ja na barbados sobie polece bo bogatszy.... jakos u znajomych zalowania nie widze...dogadzaja sobie na prawo i lewo mimo intercyzy Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-05-09 o 09:06 |
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z penością podpisali jakieś dokumenty ale raczej nie dowiemy się jakie. Istotne jest to, że majątek jej rodziny jest bardzo wysoki ( ponad 40 mln funtów), ona nie potrzebuje bogatego męża
|
|
|
|
|
|
#36 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Skoro nie widzą, że sobie nie ufają, to ich sprawa. Edytowane przez A kuku Czas edycji: 2011-05-09 o 09:21 |
||
|
|
|
|
#37 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Autorka ma. I przypuszczam, że z takim podejściem, jakie jest prezentowane w wątku, namawiałaby intensywnie przyjaciółkę na swoją półkę w lodówce i "chce jechać z tobą na Barbados? to niech zarobi, przecież nie będziesz mężowi fundowała!"
|
|
|
|
#38 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wg mnie prawda jest taka, że znajdą się ludzie, którzy pobierają się czy związują z innymi ze względu na zacny status materialny partnera i nie ma się co dziwić, że nie kazdy ma ochoty uczestniczyć w loterii ''czy to aby na pewno prawdziwa miłość, taka naj naj naj, czy może nie tak zupełnie i troszeczkę kochaniu pomogły karty płatnicze". Dlatego wściekłość parntera przyjaciółki autorki jest jak dla mnie co najmniej dziwna, jak dla mnie powinni to przedyskutować na spokojnie, tak jak się ustala szczególy odnosnie garnituru czy serwetek na stołach;-), on powinien spokojnie przedstawić swoje stanowisko, ona przede wszystkim dokładnie zorientować w kwestiach intercyzy, wspólnoty majątkowej, co pozostaje odrębne, a nie pan demonstrować pani fochy. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2011-05-09 o 09:28 |
|
|
|
|
|
#39 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Gdyby mój partner powiedział mi, że nie chce podpisać intercyzy, dało by mi to dużo do myślenia, czy chcę wyjść za człowieka, dla którego pieniadze są ważniejsze. Bo, jeśli nie są, to co za problem ją poprostu podpisać ?! |
|
|
|
|
|
#40 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#41 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
1. Podtrzymać swoją decyzję - dostaję dowód, że forsa jest dla niej ważniejsza ode mnie. 2. Zmienić ją i zrezygnować z intercyzy - odchodzę mimo to, bo fakt, iż o takim czymś w ogóle myślała jest dla mnie dowodem, że mnie nie zna, że nie wierzy w moje słowo, że nie ma do mnie zaufania, że nie wierzy w trwałość naszego związku, że ... . Czy dalej twierdzisz jak twierdziłaś? Cytat:
"Gdyby moja partnerka powiedziała mi, że chce abym podpisał intercyzę, dało by mi to dużo do myślenia, czy chcę ożenić się z kobietą, dla której pieniądze są ważniejsze. Bo, jeśli nie są, to co za problem jej po prostu nie podpisywać ?!" |
||
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym a kuku skoro naduzywasz slowo "zaufanie" jak i rowniez podciagasz to pod sprawy honorowe to czy podpisanie intercyzy nie swiadczyloby o tym ze jednak nie interesuje Cie kasa przyszlej zony? chyba podpisanie intercyzy W TYM PRZYPADKU powinno wlasnie pokazac to ale jesli stawiasz wyzej jakis durnowaty papierek niz uczucie to dobre to jest ? skoro tak pieniadze dla Ciebie nie graja roli to co to dla Ciebie podpisanie phi
Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-05-09 o 10:06 |
|
|
|
|
|
#43 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dlatego, sama bym odeszła, gdyby druga strona nie chciała jej podpisać. |
|
|
|
|
|
#44 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Tam, gdzie małżeństwo okazuje się ostatecznie być złym pomysłem, intercyza może pomóc nie zamieniać w koszmar rozwodu. Osobiście nie pochwalam zbytnio konceptu intercyzy, bo jak wiemy już z tego np. wątku, majątek własny po rozwodzie własnym może pozostać nadal, w tym darowizny rodziców, to co się zarobiło i oszcżędziło przed ślubem itp., ale mam mieszane uczucia względem ewentualnego dzielenia nie po równo tego, co się wypracowało w czasie trwania małżeństwa, bo np. jedno zarabia rocznie 20 milionów, a drugie 20 tyś (już tak w kwestii abstraktów może raczej). Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2011-05-09 o 10:11 |
||
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#46 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
A wiesz jaki by był prawdziwy powód naszego rozstania? Różny stosunek do pieniędzy. Dla mnie one nic nie znaczą, dla Ciebie znaczą wszystko. Dobrze, że nasze drogi się rozeszły. |
||
|
|
|
|
#47 |
|
BAN stały
|
Nie uważam, że kochasz moje karty płatnicze bardziej ode mnie (
, czy tak właśnie wygląda ''humor z zeszytu'' ?), ale rozwody chodzą po ludziach, wcale nierzadko, a i naciągaczy nie brak, a nie wiem jak Ty, ale ja nie słyszałam, żeby w obiegu powszechnie były detektory rzeczywistych intencji i zamierzeń.To może zamiast intercyzy to jakieś serum prawdy partnerowi w udko, jak Bill Mambie w KB vol 2?
|
|
|
|
|
#48 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jeżeli pieniądze do Ciebie nic nie znaczą, to po co cała ta analiza i rozmowa? To tak jakbyś gotował obiad i Twoja partnerka rzuciała od niechcenia: 'No dobra, to teraz podpisujemy intercyzę', a Ty bys poprostu spytał gdzie masz podpisać - no bo przecież pieniądze nie są dla Ciebie ważne, więc nawet by Ci to przez myśl nie przeszło, żeby nie podpisać - w końcu to tylko pieniądze. Co do zaufania, to dziwne mi się wydaje, że człowiek, który żyje na tym świecie 20-parę lat mówi o zaufaniu w miłości. - Ludzie się rozwodzą, teraz coraz częściej niż kiedyś, zmieniają się, poznają nowe osoby, kompletną głupotą byłoby nie podpisanie intercyzy z kimś kogo się kocha. Ba - uważam, że szczególnie powinno się ją podpisać z kimś kogo się kocha, bo wtedy nasz osąd nie jest tak trzeźwy jak w przypadku osoby obcej. |
|
|
|
|
|
#49 |
|
BAN stały
|
A od kiedy jakiś papier jest potrzebny, żeby płodzić dzieci ? Nie chce męża dawcy spermy, to niech ją zaplodni konkubent. Małżeństwo to bzdura
Zwłaszcza kiedy jedna strona sra ogniem ze strachu o swoje dobra. Niech żyje na kocią łapę.
Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2011-05-09 o 10:20 |
|
|
|
|
#50 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2011-05-09 o 10:23 |
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Skoro potrzebuje jedynie tatusia dla dziecka, to walić ślub.Z moim TŻ-tem jestem od 5 lat. Chciałabym, żebyśmy byli razem na zawsze, ale jako realistka wiem, że nie musi tak być. Nigdy nie podpisałbym jednak intercyzy, bo znam swojego TŻ-ta i wiem, że nigdy nie ograbiłby mnie ze wszystkiego, nie walczyłby w sądzie o każdą łyżkę itp. Według mnie, jeśli się nie ufa swojemu facetowi na tyle, żeby wiedzieć, że nawet w przypadku rozwodu zostanie porządnym gościem, to się za niego nie wychodzi za mąż. |
|
|
|
|
|
#52 |
|
BAN stały
|
Trzeba jeszcze rozgraniczyć, że ktoś może mieć, jak już ktoś tu napisał, np. 20 milionów, a ktoś 20 tyś. - Wtedy intercyza jest jak najbardziej wskazana.
Jeśli natomiast nie ma się nic - to rzeczywiście, nie widzę potrzeby, żeby ją podpisywać. Dlatego ludzie powinni się dobierać względem podobnego statusu materialnego, żeby m.in. potem uniknąć takich sporów, kiedy w tej materii jedna strona nie rozumie drugiej... |
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie niby chcą być małżeństwem, ale nie wiedzą na czym ono powinno polegać i zamiast najpierw poznać swego partnera, zaufać mu, naprawdę pokochać, to liczą tylko kasę, a jak coś nie wyjdzie to się rozejdziemy ![]() W małżeństwie wszystko powinno być wspólne, bo to jest WSPÓLNOTA z założenia, a jeśli ktoś tego nie pojął, to niech daruje sobie ślub, bo to nie dla niego i niech lepiej żyje na kocią łapę |
|
|
|
|
|
#54 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Forsa --> facet A moja tak: Kobieta --> forsa Dlatego nie możemy się dogadać. I w sumie dobrze, bo te różnice wyłaziłyby na każdym kroku. |
|||||
|
|
|
|
#55 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ciekawe, że to zawsze bardziej majętna strona chce intercyzy, podczas gdy druga strona mówi o zaufaniu, wartościach i wspólnocie.. Masz rację - 'swojej forsy', nie widzę powodu, żeby zasłaniać się zaufaniem, wartościami i sięgać po coś materialnego. Dzisiaj mówisz o miłości i zaufaniu, pewnego dnia możesz powiedzieć: "Kochanie, było mi z Tobą cudownie, ale nasza miłość się wypaliła, tak porprostu bywa, teraz znów jestem zakochany, tyle, że w kimś innym..." - Opieranie życia na miłość i zaufaniu - z datą ważności. I co mi wtedy zostanie po Twoim zaufaniu ? NIC. A Tobie ? Całkiem sporo no i oczywiście zachowasz swoje wartości, że miłość jest najważniejsza, a do kogo - to już trochę mniej ważne, ważne, że jest
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm niech mi ktos wytłumaczy, po co się "hajtać" skoro nie chce się mieć wspólnoty małżeńskiej?
Bo trochę tego nie rozumiem ...
|
|
#57 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#58 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
przerazajace jest to ze forumowiczki sa pewne swoich TZ na 100%....
ludzie sie zmieniaja z dnia na dzien i to w taki bolesny sposob ze glowa mala... jak to Pazura mowil "kiedys dalbym sobie uciac reke za kobiete, a teraz co? teraz bym ku**a reki nie mial" Z PRZESTROGA DLA WSZYSTKICH bez względu na płeć
Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-05-09 o 13:45 |
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
Jak mowa o intercyzie to znaczy że ona jest nie pewna swojego wyboru i prędzej czy później rozwód będzie. Potraktowała go ostro jak jakiś przedmiot.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.

i nie rozumiem dlaczego dla niektorych intercyza = ZŁO..finanse finansami...milosc miloscia... trzeba umiec to oddzielic...bo Ci ktorzy marudza na slowo intercyza boja sie jak diabel swieconej wody...