![]() |
#31 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystkie JOANNY łączmy się! (Charakterystyka imienia)
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Kolejna Joanna się zgłasza
![]() Przyznam, że długo nie lubiłam mojego imienia i też nie znoszę zdrobnienia Joaśka, Joasia ![]() Z kolei zdrobnienie Asia, Aśka wydaje mi się dziwne, bo nijak się nie ma do pełnej nazwy imienia Joanna ![]() W czasach szkolnych (i do tej pory też sie zdarza) znajomi nazywali mnie Asiek. Pani od polskiego w gimnazjum z kolei na każdą Joannę w klasie (było nas 3 ![]() EDIT: Co do charakterystyki (pogrubione się zgadza u mnie): Przypadkowe opisy z Internetu: Kobieta obdarzona imieniem Joanna to wielka indywidualność, energiczna, zorganizowana i realizująca swoje wspaniałe idee. Lubi chodzić swoimi ścieżkami. Jest bardzo wrażliwa na ludzką krzywdę, ale nie angażuje się w pomoc społeczną. W miłości na ogół chłodna. Jeśli ma dzieci bardzo je kocha, ma szacunek do męża i troszczy się o dom. Joanna ma ciężki i trochę dziwny charakter. To ekstrawertyczki, uzewnętrzniające swe reakcje i łatwo przystosowujące się do otoczenia. Są zarazem obiektywne - dzięki logice, i subiektywne - dzięki uczuciowości. Ta dwoistość ich osobowości nieraz zaskakuje, nawet w dzieciństwie. Odczuwają silną potrzebę dawania czegoś z siebie bądź to bliźnim, bądź sprawie narodowej czy religijnej. Posiadają wrodzony zmysł dyplomatyczny, którym posługują się w każdej sytuacji. Mają doskonałą pamięć i dużą ciekawość świata. Joanny lubią wolność, przez co są niestałe w uczuciach. Pochodzenie:hebrajskie Czyli u mnie się zgadza tak w połowie ![]() ![]()
Edytowane przez isa666 Czas edycji: 2011-05-18 o 06:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
no ja jestem Joanna w dodatku skorpion to dopiero jestem wredna : DDD
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
Ja też Joanna, też waga
![]() Kilka razy usłyszałam, że jestem wredna, od rodziny usłyszałam to juz multum razy ![]() jakoś nigdy nie myślałam nad tym, czy podoba mi się to imię czy nie.. W podstawówce myślałam, że jest strasznie staroświckie, bo żadna inna dziewczynka w szkole nie miała tak na imię ![]() co do charakteru - no dobrze, bywam wredna i niemiła jeśli za kimś nie przepadam, jestem dość nieśmiała, nie umiem nawiązywać znajomości z obcymi. Mam duże poczucie sprawiedliwości, jak widzę, że coś jest nie tak to zaraz wszystko sie we mnie gotuje ![]() ![]() ![]() ![]() Pamięć mam, ale tylko do złych rzeczy, do nauki nigdy się nie przydaje. Uwielbiam dawać prezenty, zawsze długo przed urodzinami czy świętami zastanawiam się, co ktoś chciałby dostać, myślę, chodzę po sklepach. Później tak samo długo wybieram opakowanie do prezentu, wszystko ma wygladac idealnie, żeby obdarowana osoba była zadowolona i widziała, że się starałam ![]() właściwie nawet się zgadzam z tymi opisami z internetu... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny to co piszecie również zgadza się ze mną
![]()
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
A ja myślę drogie Joanny, że ile nas tyle różnych charakterów. Ja pewnie byłabym tą samą osobą z tymi samymi cechami, gdybym nazywała się Basia, Tola czy Ewelina. Na szczęście nazywam się Joanna
![]() Co do znaczenia imienia: z natury jestem osobą ciepłą, przyjacielską, otwartą i MIŁĄ. Nie w sposób wymuszony, tak po prostu. Jak kogoś poznaje to zawsze daje mu kredyt na plus, dopiero jak coś przeskrobie to go traci. W uczuciach jestem bardzo stała. Więc niewiele, można powiedzieć, się zgadza, choć pewne cechy tak. Asiu - lubię najbardziej, szczególnie z ust mojego TŻa ![]() ![]() Cytat:
Zdecydowanie wolę polską wymowę imienia. Mój TŻ (obcokrajowiec) kiedy chce powiedzieć Joanna, mówi Jołana czego nie znoszę i zawsze go poprawiam. Dlatego na ślubie chcę, żeby powiedział Asiu, bo to już dopracował do perfekcji ![]() Co do angieskiej wersji - NIE CIERPIĘ. Zwłaszcza zdrobnienia Jo - nie wiadomo czy chodzi o kobietę czy faceta ![]() A jak się przedstawiacie? Ja w sytuacjach wymagających podanie również nazwiska mówię Joanna, w mniej oficjalnych: Asia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
O! Mam to samo!
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Winter is coming
|
chłop do mnie w ogóle nie mówi po imieniu, znajomi też
![]() ![]() A w pracy to albo Joanna albo Asia ![]() A tak w ogóle to mało osób do mnie mówi po imieniu ![]() ![]()
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Ja też jestem Joanną. Tak jak Wy w dzieciństwie nie lubiłam ani Joanny ani Joasi. Miałam też wiecznie problem z tym jak się przedstawiać. Z resztą ,do tej pory niekiedy tak jest. W pracy współpracownicy mówią Asiu, szef czasami w formie "Dżołana" albo "Joanna". Ostatnio nawet usłyszałam wyrażenie "Asiusiu"
![]()
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
też mam zawsze problem z przedstawieniem się - Joanna zbyt poważnie, Asia zbyt dziecinnie, a Aśka brzmi brzydko
![]() mój byył za to nie wiedział jakie jest zdrobnienie od Joanny, mówił tak do mnie dopóki go nie oświeciłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też się kiedyś z tym Asiusiu spotkałam kilka razy koleżanki tak mnie nazwały. Ja nawet nie wiem to zdrobnienie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Azją - w angielskim brzmieniu nazywa mnie od lat jeden kumpel - ale ja to akurat bardzo lubię. Nie przepadam natomiast kiedy ludzie nazywają mnie Joasią, Joaśką - to nie to, ze mi się to nie podoba. Ale tak zawsze mówiono na mnie w domu. Nigdy Asia tylko zawsze Joasia. I jakoś tak się utarło, że Joasia to tylko dla Rodziny i nikogo wiecej [no i rzecz jasna dla TŻeta], a Asia dla reszty swiata. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
Witam
Zapraszam wszystkie Joanny do znajomych na FB
![]() http://www.facebook.com/profile.php?...512434&sk=info |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
hejka
![]() odświeżam wątek ![]() Ja bardzo lubię swoje imię. Mało popularne w pl. znam tylko 3 Asie, które przewinęły się w moim życiu. Jedna pracowała ze mną, z drugą studiowałam a trzecia to mojego dobrego kolegi żonka ![]() Na mnie mówią różnie: - Asia - bardo lubię to zdrobnienie ![]() - Aśka- nie lubię tego zdrobnienia ![]() ![]() - Jo, Jojo - tak mówią znajomi w uk, bardzo lubię to zdrobnienia ![]() - Joanna (DŻoana) - tak mówia na mnie w pracy w uk. Asieńki łączcie się ![]()
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na mnie w Angli również mówią Jo ![]()
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
O - nie wiedzialam ze mamy wlasny watek!
![]() Pozdrawiam wszystkie Joanny! Ja nie narzekam na brak Joann w otoczeniu - w szkole podstawowej bylo nas 2 plus Janina tez zwana Jasia ![]() Na studiach 3 - kazda inna w charakterze. ![]() A teraz dla rodziny i znajomych meza - Wlocha jestem Giovanna Za to tam gdzie obcokrajowcy - czyli w szkole wloskiego jestem Joanna. Maz - Wloch - zna forme Asia a nawet odmiane - Asiu - uslyszal ze tak moja mama zwraca sie do mnie jak mnie wola. I on tez ja stosuje. ![]()
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
W Anglii Asia wymawia się 'ejżia" czyli Azja
![]() ![]()
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Ja też strasznie nie lubiłam i do teraz mam problem z pełną formą imienia - Joanna. Zawsze wydaje mi się takie sztuczne i poważne. Jak byłam mała nie lubiłam swojego imienia, chciałam, żeby mama do mnie mówiła Kasia ![]() Teraz już się przyzwyczaiłam, ale nadal dziwnie mi kiedy przedstawiam się jako Joanna. Wolę poprostu Asia. Też lubię jak ktoś do mnie mówi Asiu, brzmi wtedy tak ładnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Hej! Kolejna Joanna dołącza do tego zacnego grona!
W szkole podstawowej nienawidziłam mojego imienia ![]() ![]() ![]() W gimnazjum często wołano do mnie "Aśka" i dzisiaj szczerze nienawidzę tego zdrobnienia ![]() -Asia(ujdzie) -Asieńka(urocze ![]() -Asiczka(sąsiad tak na mnie woła, śmieszne ![]() -Asiula ![]() ![]() -Joasia- nie lubię, pani od polskiego w liceum tak do mnie ówiła co przyprawiało mnie o palipitacje serca. -Dżoana- to szczerze uwielbiam. Jak towarzystwo mówi "Dżoana" to już wiadomo o kogo chodzi. Nawet instruktorka na kursie w szkole jazdy na dzieńdoby: "Dzoana jedziemy ![]() I za granicą, w Niemczech: Joana, Aisze, Ejżja ![]() Nie lubię Joanny. Kojarzy mi się z serią szamponów, poważnie, wrednie. Nie dla mnie. W każdym razie z perspektywy czasu nie żałuję, że nie nazywam się Bianka ![]() ![]() Na drugie mam Aleksandra. Kiedyś połączenie Joanna Aleksandra sprawiało, że miałam ochotę zapaść się pod ziemię. Edytowane przez uUuAsissuUu Czas edycji: 2012-07-31 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
I kolejna Joanna was wita.
![]() Co do opisów też sprawiam wrażenie chłodnej i wyniosłej ale jak któraś wcześniej wspomniała osoby które mnie znają mówią, że jestem zupełnie inna. ![]() ![]() I jak większość widzę, że nie tylko ja nie lubię jak mówi się do mnie ,,Aśka'' ![]() ![]() Za to bardzo lubię Asiu czy Asieńko. ![]()
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() Ja jak piszę obcokrajowcom (postcrossing, konto na InterPalsie), że mam na imię Asia, to prawie każdy mi pisze, że mam fascynujące imię ![]() ![]() Czytałam, że nie podoba Wam się Aśka, a ja jakoś bardzo lubię tę formę ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
U mnie w klasie w gimnazjum były chyba 3 Aśki. Ja byłam Jaśkiem. (jaśko) To chyba jedno z niewielu pozytywnych wspomnień z gimnazjum
![]() Człowiek wyrasta z pewnych głupot i teraz nie przeszkadza mi Joanna Aleksandra. ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Ja lubilam Aske. Natomiast nie cierpialam Joasi.
A moje zestawienie imion to Joanna Maria - bardzo nadobnie. ![]()
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Nic nie pobije chyba mojego zestawienia
![]() Joanna Barbara ![]() ![]()
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
zgłasza się kolejna JOANNA
![]() Podobnie jak niektóre z Was tu pisały, nie lubiłam strasznie swojego imienia, żałowałam, że nie mam na imię Kasia (gdy się urodziłam rodzice zastanawiali się czy dac mi Asia czy Kasia na imię). Ale dzisiaj cieszę się, że nie jestem Katarzyną, uważam, że Joanna brzmi o wiele ładniej i subtelniej ![]() Zdrobnienia mi nie przeszkadzają, zarówno Asia, Joasia, Asiulek (tak zawsze mówi do mnie przyjaciółka), Asiunia itp Jedyne czego nie lubię to gdy ktoś się zwróci do mnie Aśko - tak zawsze mówiła do mnie matematyczka w podstawówce i źle mi się to kojarzy ![]() I też mam zawsze problem z przedstawieniem się: Joanna czy Asia. Jeśli nie są to sytuacje oficjalne to jednak zawsze mówię Asia Pozdrawiam! ![]()
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.