![]() |
#31 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Pierwsze wakacje w Tunezji
Cytat:
Bardzo Ci dziękuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
W naszym hotelu niestety nie było sejfu w pokoju, ale spokojnie wszystko można było trzymać na wierzchu (oczywiście pieniądze i bardziej warościowe rzeczy były w sejfie w recepcji) Jeśli zostawiało się pieniążka na łóżku to pani brała, jeśli gdzieś obok to zawsze wszystko zostawało tam gdzie to położyliśmy. Pod koniec chcieliśmy zostawić troszkę większy napiwek, to go nie zabrano - więc to wszystko zależy od polityki hotelu (od razu zaznaczam, że był to hotel 3,5 gwiazdki- choć przyznałabym mu znacznie więcej).
Dinarów nie wolno wywozić poza granice Tunezji, jest to nielegalne. Targować się trzeba i to nawet do śmiesznych cen, jak zwykle wszystko jest zawyżone (nieraz nawet kilkaset %). Ja uwielbiam owoce morza i tam też je jadłam w wielu miejscach, nie zdarzyło nam się trafić na jakieś nieświeże - jedzenie super, ale charakterystyczne (z tym, że ja zawsze próbuję lokalnych potraw). Wycieczka na Saharę to super sprawa, a w ogóle to zapraszam na wątek o Tunezji, wiele ciekawych i przydatnych informacji, a do tego zobaczysz parę zdjęć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Witam podróżniczki :P ja w Tunezji byłam w tamtym roku i wyjazd jak najbardziej zaliczam do udanych. Hotel mieliśmy w Monastirze,ale zwiedziliśmy Sousse, Tunis, Kartaginę i Sidi Bou Sais. Zgodzę się z tym,że Tunezja jest brudna, ale cóż,dla takich widoków warto się zdecydować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
W jakim hotelu byłaś? my tez mamy zamiar jechac do monastiru, ważne żeby była prywatna plaża, dobre jedzenie, lokalizacja, i jakiś aqua park. zastanawiam się nad hotelem marabout - w sousse lub houda golf beach club, rozważanym eden. Biuro namawia nas na Delphin lub hotele z lini caribbean. jecimy z sun fun.
jak wciąż rozważam turcję, może polecicie dobry hotel w turcji ... jak w/w plaża, jedzonko...... Lepiej było w egipcie czy w tunezji -nie zanudzimy się tam ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
To ja mogę polecić Tej Marhaba w Sousse - niestety nie ma aqua parku, ale jest duuuży basen
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Ja wybieram się 29go września do Hammametu, hotel Vincci Nooza Beach - większość opinii bardzo dobrych, więc jestem dobrej myśli
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
ja też 29tego z tym że do hotelu El olf las palmas
![]()
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
cześć, przeczytałam ten wątek i nie ukrywam że kilka ciekawych i przydatnych informacji się dowiedziałam za co dziękuję. Tak się składa że we wrześniu jadę do Tunezji - Sousse, jak macie jakieś jeszcze informacje dotyczące tego miasteczka to bardzo chętnie poczytam.
Jadę na tydzień, w cenie mam śniadania i obiadokolacje, zastanawiam się ile mniej więcej pieniędzy powinnam jeszcze zabrać ze sobą żeby było ok. Myślę że jak już to może na jakąś jedną wycieczkę będę się chciała załapać na miejscu. Możecie napisać ile one mniej więcej kosztują? np ta sahara albo rafa koralowa czy safari? Jeżeli chodzi o pieniądze to rozumiem że ze sobą mam brać tylko euro które na miejscu będę wymieniać na dinary?
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Co do wycieczek to dokładnie nie pamiętam,ale jedzenie jest bardzo tanie. Przykładowo za pizzę płaciliśmy 6-7dinarów , za kebaba około 3
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, wybieramy się z mężem i naszą córeczką na tą wycieczkę do tego hotelu http://www.sunfun.pl/booking/stepone...19/dbl/2/ch1/1, czy któraś może tutaj była? Jak wrażenia itp? Jakim środkiem lokomocji najlepiej zwiedzać? Czy na wylot potrzeba wykupić jakąś wizę? Pytam ponieważ jak byliśmy dzisiaj w biurze podróży Pan nam powiedział że trzeba będzie na lotnisku po przylocie wykupić jakąś wizę a nie mogę nic znaleźć na ten temat.
A jak z napiwkami? Trzeba zawsze dawać, zostawiać itp? Edytowane przez patrycjaaaaaa Czas edycji: 2013-09-06 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można spokojnie jeździć autobusem, pociągiem, taksówką, z hotelu też organizowane są wycieczki. W publicznych środkach transportu dobrze jest uważać na złodziejaszków. Co do napiwków to taka "tradycja". Oczywiście nigdzie nie musisz zostawiać, ale jest tak przyjęte i uważam, że należy tak robić, tym bardziej, że nie musi to być nie wiadomo jaki napiwek... często kelnerzy zarabiają mniej, bo właśnie reszta ich wypłaty pochodzi z napiwków |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kartki do wypełnienia wizy rozdał nam rezydent na lotnisku, z tym nie było najmniejszego problemu ![]() W tym hotelu również nie byłam, ja zatrzymałam się w Monastirze. Polecam się tam udać autobusem bądź taksówką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Swoją drogą nie wiem co wy widzicie w Tunezji. Wszędzie brud i niezorganizowanie, do tego ci Arabowie... Bardzo męczący ludzie, którzy nie wiedzą, że nie znaczy nie. Byłam raz w Tunezji i odpuściłam sobie wakacje w krajach arabskich. W podobnej cenie można wypocząć w Grecji, Turcji, a nawet w Hiszpanii, a jak się dobrze pokombinuje to nawet można wybrać się do takiego egzotycznego miejsca jak Gruzja.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Każdy wypoczywa na swój sposób, a pisanie że nie wiesz co my widzimy w Tunezji jest co najmniej dziwne. Chyba sama zacznę wchodzić na wątki miejsc których nie lubię i będę zadawać takie pytania ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
Witam.
Widzę że dawno nikt się tutaj nie wypowiadał ![]() Tematem są Pierwsze wakacje w Tunezji ![]() Jeśli chodzi o zdjęcia, wszystko wygląda super... hotel, basen, plaża itd. Niestety czytając opinię nie wiem co myśleć... dużo opinii negatywnych na temat tego hotelu... Może był ktoś w ostatnim czasie w tym hotelu i jest w stanie napisać co i jak wygląda na żywo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:08.