|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Które perfumy Christiana Diora są najpiękniejsze?
a ja się cieszę
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lacoste Pour Femme - przemilczę, nie lubię...
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
a ja przewrotnie powiem, że do mnie mało przemawiają "diory" i "chanele", w większości wydają mi się nudne i przereklamowane. Wyjątkiem jest klasyczny Poison, ewentualnie Dune
Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice Edytowane przez agnes_bdg Czas edycji: 2011-05-19 o 11:56 |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam KWC - tam sa nieraz ciekawe recenzje od razu z polecenim co dla kogo. Nie zpaomne czyjejs recenzji Addicta, ktora wywolala ogolne oburzenie - polecano sztucznym blondynkom - tipsiarom
Zrywalam boki Wedlug mnie na lato z Diora najlepsze sa J'adore i Addict2. Ale ja zazdnego z w/w bym nie kupila. Moje typy to Midnight poison, Dune, stara wersja Dolce vita (zostala o zgrozo zreformulowana i teraz pachnie jak 5 o'clock Lutensa) i obecnie przymierzam sie do kolejnych testow Hypnotic poison Sensuelle, poniewaz kreci mnie flakonik i to, ze jest to smierdziuch bardzo charaketrny. Moze za drugim podejsciem mnie uwiedzie
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Ja też, mi sie on podoba, na lato też pasuje wg mnie ;]
---------------------------------------------------------- 90,5 ---- 88,2 ------ --------------------70 I cel: 87kg II cel: 84 kg III cel: 81 kg ![]() IV cel: 78kg ![]() V cel: 74 kg ![]() VI cel: 70kg |
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Dioressence - Wersal po deszczu.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#38 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Perfume Lover
|
Ilu ludzi tyle gustów. Mnie zamęcza Be Delicious, uznawany za leciutki zapach na lato, noszony przez pół Polski w najgorsze upały i co? Mam pisać w wątku fanek, żeby go nie używały? Addicty, Słonie, Angele, Alieny, Poisony na innych kobietach mogę wdychać do woli, nawet przy 50 stopniach. Ja nikomu się nie wtrącam do BD i tak samo, nie chciałabym, żeby mi ktoś mówił czym mogę zamęczać otoczenie a czym nie, bo nigdy wszyscy nie będą zadowoleni. Mi się zawsze wydawało, że ogródek nilowy jest idealny, że to taka cytrusowo-zielona odświeżająca mgiełka, aż moja mama mnie prawie na balkon wyniosła, bo stwierdziła, że to zapach ciężki i duszący. Jeśli tak będziemy podchodzić do sprawy, to może w ogóle przestańmy się kropić, bo niestety, nie dogodzi się każdemu...
[B]Z perfumami jest jak z alkoholem. Liczy się tylko kolejna flaszka ![]() WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992 Edytowane przez beyza Czas edycji: 2011-05-20 o 09:56 |
|
|
|
|
#40 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
DD
|
|
|
|
|
|
#42 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() Cytat:
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2011-05-20 o 10:03 |
||
|
|
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=ropuszka;27010032]Polecam KWC - tam sa nieraz ciekawe recenzje od razu z polecenim co dla kogo. Nie zpaomne czyjejs recenzji Addicta, ktora wywolala ogolne oburzenie - polecano sztucznym blondynkom - tipsiarom
Zrywalam boki hahaha ale cos w tym jest DD
|
|
|
|
|
#44 |
|
Perfume Lover
|
Ja się nie oburzam, tylko komentuję. Dziewczyna założyła wątek z pytaniem o perfumy na lato, potem napisała co kupiła i czego będzie latem używać. Skoro kupiła Addicta z myślą o lecie, tzn, że ten zapach najbardziej jej się spodobał i dla niej jest idealny, więc nie rozumiem co miałyby spowodować Twoje prośby.
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie! Dla jednego J'Adore śmierdzi, dla drugiego pachnie. Tak samo jest z Addictem czy z innymi perfumami. Ważne, żeby to mi było w nim dobrze
---------------------------------------------------------- 90,5 ---- 88,2 ------ --------------------70 I cel: 87kg II cel: 84 kg III cel: 81 kg ![]() IV cel: 78kg ![]() V cel: 74 kg ![]() VI cel: 70kg |
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
beyza, w sumie święta racja
![]() osobiście wolałabym w upaly zmęczyć się towarzystwem addicta niż be delicioius czy innych ogórkowo - ozonowych woni ![]() jednak uważam, że addict po prostu pachnie lepiej chłodniejszą porą , latem sprawdzi się świetnie w roli zapachu wieczorowego; |
|
|
|
|
#47 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie to bez sensu - dzielenie zapachów na porę roku i odbiorcę...Każdy pachnie tym, w czym mu najlepiej. Ja wolę wąchać latem Addicta czy J'Adore niż zapach ludzkiego potu i bóg wie czego jeszcze w tych autobusach...
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawa i zywa dyskusja
Przyjelo sie, ze latem lepiej nosi sie swiezuchy i kwiatki-sratki, o rzeskim nieinwazyjnym zapaszku A zima killery slodkie i ciezkie. Poniekad zgadzam sie, ale tylko z tego wzgledu, ze lekkie i zimne wonie lepiej sie rozwijaja (na mnie) latem, a slodkie - zima. Ale tak jak dziewczyny piszecie to naprawde rzecz gustu. I ja nie lubie BD i dla mnie o kazdej porze zapach jest denerwujacy, irytujacy i normalnie przeszkadza mi. Nie na tyle, zeby wywowylal mdlosci, ale gorzej - agresje A wracajac do tematu psiknelam sie HP Sensuelle Diora wczoraj i niestety zapach jest slodki, ale przykurzony, juz wole HP klasyka. A nad Addictem sie zastanowie dzieki temu watkowi - moze sie skusze na jakas mala pojemnosc
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() ja ogolnie nie przepadam za zapachami bardzo lekkimi; to co, w imie tworzonych odgornie wytycznych co-i-kiedy-komu-pasuje, mam w okresie letnim chodzic naga? ![]() co do wspomnianego Addicta, ostatnio zebralam zan wiele komplementow - a dzien byl bardzo cieply
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2011-05-21 o 11:51 |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech się inni martwią ![]() To jest jeden z moich naj... naj... naj... z serii zapachów sygnowanych marką Dior - obok oczywiście trzech elixirowych wersji Poison Nie mam w swojej kolekcji typowo letnich, perfumeryjnych odświeżaczy więc idąc tokiem rozumowania niektórych osób, nie powinnam latem perfumować się, bo narażę otoczenie na olfaktoryczny dyskomfort
|
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Dolce Vita, Dune i ... te niezbyt chwalone J'adore :P Mi się ten zapach bardzo podoba
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Siostro siarko...
Robię próbę ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Które perfumy Diora są najpiękniejsze pojęcia nie mam,
mnie najbliżej jest do klasycznej Trucizny i do Dune.
|
|
#55 | |
|
DOMator
|
Cytat:
Na mnie największe killery w dzień nie zabijają otoczenia, więc pewnie addict letnią porą też zdałby egzamin, tyle, że jakaś wredna nuta mnie w nim drażni. Ale poisony latem mam zamiar nosić
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(Aromatics Elixir, Knowing to moi ulubieńcy) używam tylko na spacerze z psami po północy ![]() Wg mnie użycie nawet formy "proszę" w zdaniu "proszę, nie zamęczaj otoczenia" brzmi jak stwierdzenie- bo pisane było w imieniu "otoczenia" właśnie. A więc niby obiektywnie. Z Diora wybrałabym starą wersję DV a Diora pozwała do sądu za majstrowanie przy Poison i DV właśnie. Co do używania cięższych, słodkich zapachów w upały, to uwielbiam to- wtedy one roztapiają się jak masło na patelni, robią się leniwe, upajające.
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
Z perfumami każdy powinien sam eksperymentować. Tyle ile zapachów tylu będzie zwolenników i przeciwników poszczególnych perfum. Każdy ma inny gust więc ciężko trafić co tak naprawdę nam odpowiada dopóki sami tego nie wypróbujemy. Proponuję wycieczkę do perfumerii, tak jak to kiedyś sama zrobiłam. Na papierowych paskach pozapisywałam sobie nazwy testowanych perfum, potem z tymi paskami pojechałam do domku i po 3 dniach juz wiedziałam co tak naprawdę mnie urzekło. Nadmienię że tych pasków miałam około 20
najróżniejszych producentów. Wąchałam je co jakiś czas i wybrałam najbardziej odpowiedni zapach. Teraz nie mam problemu że kupiłam perfumki pod wpływem opinii innych "gustów" i innych "nosków" lecz takie jakie mnie urzekły
Edytowane przez marmolladka Czas edycji: 2011-05-23 o 07:19 |
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Miło mi mieć świadomość, że nasze gusty, (choćby tylko w perfumach Diora) są tak zbieżne.
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Ciesze sie, ze jednak sa tu zwolenniczki uzywania (czy raczej nierezygnowania z)perfum ciezkich latem
Przyznam, ze w wielkie upaly mam ochote na cos orzezwiajacego, ale jak juz to kupie to sie potem troche mecze - tak jakbym wypsikala sie czyms totalnie bezplciowym Jak juz bym uzyla czegos lzejszego latem to tylko niszowca, najchetniej Annick Goutal. Ale nam sie off-top zrobil:d
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

Pięęękne są... zmysłowe, i takie już tylko moje ;P

niech się inni martwią