![]() |
#31 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;)
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() I jak masz jakieś wątpliwości, żale, to pisz, chętnie wysłuchamy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Już Wam wyjaśniam. Mój T. twierdzi, że dziecko popsuje Nasz kontakt, boi się że przez to że tak pragnę dziecka przeleje całą miłość na nie, a on bidulek zostanie z boku. Ja go zupełnie nie rozumiem bo skoro przez 6 lat się nic nie popsuło i jesteśmy świetną, dobraną parą, to co niby może się popsuć? Karo89 a gdzie macie wesele? Ja jestem obecnie na etapie poszukiwania zespołu, istna masakra, do ślubu pozostał rok, a my poza salą nie mamy dosłownie NIC. Wczoraj okazało się że jeden zespół ma wolny termin, a że nam się podoba to będziemy zdaje się fatygować się do Bielska żeby go obsłuchać na żywo. A co do tematu znajomych. Ja mam z jednej strony bliskie znajome, które są młodymi mami, moja przyjaciółka też urodziła mając 21 lat. Jestem chrzestną ![]() ![]() Życzę Wam miłego dnia, ja będę się kisić w krakowskich korkach w 30 stopniowym upale! |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o mnie, to przyznaję - maluch sporo przyspieszył nam plany
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#34 |
Wtajemniczenie
|
hej Wam
![]() Witam nowe osóbki, super,że jest Nas coraz więcej ![]() co do Tżów, dzieci, itp. powiem tak... jestem z Tżem od 5 lat, już kiedyś powiedzieliśmy sobie,że będziemy planować dziecko jak będę mieć 24,25 lat. Okazało się zupełnie inaczej. Mając 21 lat poczułam tak ogromne pragnienie dziecka,że teraz nie wiem jak mogłam to odkładać na tak odległą przyszłość. Na dziecka nigdy nie ma odpowiedniego momentu. My obydwoje poczuliśmy,że to jest ten moment i od razu odstawiłam tabletki. ![]() teraz z każdym ruchem dziecka, mam łezki w oczach i cieszę się niesamowicie,że za 4 miesiące będę mieć tego szkraba na rękach ![]() Dodam jeszcze,że też się lekko obawiam o to,że dziecko Nas od siebie lekko odsunie, ale to oczywiście zależy od partnerów. Jeśli wszystko zostanie tak jak było i będziemy potrafili ze sobą rozmawiać w każdej sytuacji, to wiem,że dziecko będzie miało najwspanialszych rodziców na świecie! ![]() W przypadku mojego Tża - nigdy nie usłyszałam,że się boi, albo coś podobnego. Czeka na Oliwkę z taką miłością,że aż cieżko to sobie wyobrazić. Dobrze jest mieć przy sobie faceta, który kocha Cię nad życie. doooobra rozpisałam się, a teraz zabieram się za śniadanko ![]() dzisiaj wcinam bułeczkę z szyneczką i rzodkiewką ![]() Oliwka rano dała mi popalić, kopniak za kopniakiem. ![]() dziewczynki, a jak Wasze brzuszki? powiększyły się? u mnie brzuch jest baaaardzo mały ![]()
#35 | |||
Zakorzenienie
|
Wiatjcie kobitki
![]() Zaczynamy dzis 18 tc ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas to bylo tak, ze ja od zawsze chyba mialam wybujaly instynkt, chyba kazdy to widzial, bo zostalam etatowa niania w rodzinie (z czego sie zawsze cieszylam). Mam szczescie, bo moj TZ tez ma oczka swiecace na widok maluszkow (z wzajemnoscia zreszta ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() agnesuk musze TZ poprosic, zeby mi fotke wiecorem strzelil, bo nie mam aktualnej, ale ci powiem, ze w kilka dni mnie rozsadzilo ![]() Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-05-31 o 09:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Pięknie to opisałaś! ![]() Ja cykam fotki co tydzien i faktycznie brzuszek jest z tyg na tydzien większy! ![]()
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
No ja tez mam z zeszego tygodnia, musze swiezaka jakiegos pstryknac
![]() Mamuski, wy tez nie mozecie sie doczekac, kiedy przytulice w koncu wasze malenstwa? Nawet porod mi nie straszny przy tej fali czulosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
Witam przyszłe mamy
![]() ![]() Staramy się z TŻ o fasolkę ![]() ![]() Mój ma ochotę na przytulanki. @ mam dostać 7-8czerwiec i nie wiem czy mu pozwolić czy też się wstrzymać (chodzi mi tu głównie o to czy jak się będziemy kochali np 4go to czy 7go mogę zrobić test? |
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak ![]() ![]() WITAM NOWE DZIEWCZYNY ![]() Kochane to nie jest wybór samochodu czy koloru ścian.... nie dziwcie się, że Wasi tż nie są gotowi, domyslam się że są również bardzo młodzi. To że ktoryś się boi o utrzymanie rodziny to tylko świadczy o jego odpowiedzialności ![]() ![]() Poza tym, postawcie się w ich sytuacji.... tak jakby oni chcieli a Wy nie byłybyście gotowe i naciskali na Was.... I zgadzam się nigdy nie ma dobrego czasu na dziecko, zawsze pojawia się jakies ale... a to szkoła a to slub a to mieszkanie itd itd My zaczęliśmy się starać po ślubie, głównie ze względu na to, że przygotowania ślubne + remont domu to jednak stres i wysiłek, nie chcieliśmy na to narażać maluszka w pierwszych miesiącach ![]() ![]() ![]() [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;27222354]Witam przyszłe mamy ![]() ![]() Staramy się z TŻ o fasolkę ![]() ![]() Mój ma ochotę na przytulanki. @ mam dostać 7-8czerwiec i nie wiem czy mu pozwolić czy też się wstrzymać (chodzi mi tu głównie o to czy jak się będziemy kochali np 4go to czy 7go mogę zrobić test?[/QUOTE] Gratulacje staranek ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja bym chętnie już wykonała ![]() Ja mam 20 TŻ 25 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;27223159]Ja bym chętnie już wykonała
![]() Ja mam 20 TŻ 25 ![]() Może jeszcze wytrzymaj ![]() ![]() Poza tym staranka to taki przyjemny etap ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do zespołu-to popytaj u znajomych o ich zespoły z wesel, poszukaj wątku o zespołach, to jest ten minus, że trzeba się pofatygować do zespołu i posłuchać ich na żywo. Cześć Agula! ![]() ![]() Jak się czujesz? jak Malutka ? ![]()
![]() |
#43 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Karo89 ja też mam w południowej części ![]() ![]() ![]() Edytowane przez malaysia Czas edycji: 2011-05-31 o 11:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
mój też tak mówił
![]() ![]() Najśmieszniejsze jest to że my oficjalnie się nie staramy, co będzie to będzie ale ja bym chciała żeby się udało ![]() Edytowane przez 0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 Czas edycji: 2011-05-31 o 11:41 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
O kurczaki czyli faktycznie sporo musisz się nagimnastykować, żeby znaleźć odpowiedni zespół. 3mam kciuki!
U mnie było tak, że na początku Tż nie chciał wgl rozmawiać na ten temat. Jak coś zażartowałam w tym temacie-to tak jakbym sama ze sobą siedziała. Unikał tematu, ale się wkurzyłam i powiedziałam wprost, że musimy o tym pogadać, bo to jest ważne! Ja powiedziałam co myślę, co czuję i jakbym chciała i on tak samo, przedstawił mi swoje zdanie, jak on by to widział i tak mniej więcej doszliśmy do "kompromisu" w tej sprawie. Weź swojego Tż'ta, pogadaj z nim szczerze-niech też Ci przedstawi swoje zdanie, nie napieraj na niego-bo efekt może być odwrotny niż byś chciała. Rozmowa pomoże na pewno ![]()
#47 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Może boi się odtrącenia np. że po porodzie seks będzie raz na miesiąc, a nie oszukujmy się dla mężczyzny jest on bardzo ważny Pogadaj z nim szczerze, powiedz mu o swoich obawach i zachęć go do podzielenia się jego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |||
Wtajemniczenie
|
malaysia spróbuj porządnie porozmawiać z tż, i daj mu trochę czasu na przemyślenie wszystkiego. Mi się np. wydaje że mój tż jeszcze nie do końca zaakceptował nową sytuację, ale powoli się przyzwyczaja że gadam częściej o dziecku niż o czymś innym, staram się mu pokazać, że ta ciąża nie zmienia mojego podejścia do niego, że wciąż go tak samo kocham jak i pożądam (a może nawet bardziej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hahah rozbawiłaś mnie tym ![]() Cytat:
![]() Gratki ![]() Cytat:
![]() [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;27222354]Witam przyszłe mamy ![]() ![]() Staramy się z TŻ o fasolkę ![]() ![]() Mój ma ochotę na przytulanki. @ mam dostać 7-8czerwiec i nie wiem czy mu pozwolić czy też się wstrzymać (chodzi mi tu głównie o to czy jak się będziemy kochali np 4go to czy 7go mogę zrobić test?[/QUOTE] Trzymam kciuki żeby się udało ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;27225002]Wiesz teraz to tylko on jest a jak urodzisz, to będzie maluszek i wszystkie dobrze wiemy że ta mała istotka zawładnie całym naszym światem. Może boi się odtrącenia np. że po porodzie seks będzie raz na miesiąc, a nie oszukujmy się dla mężczyzny jest on bardzo ważny Pogadaj z nim szczerze, powiedz mu o swoich obawach i zachęć go do podzielenia się jego ![]() Zgadzam się z tym ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny widzialyscie to?
http://www.youtube.com/watch?v=Nem0b...eature=related jakie to prawdziwe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I 3mam kciuki za orkiestre! u nas na weselu była typowo góralska - nie byłam przekonana, ale wybawilismy się po prostu genialnie ![]() hej hej ![]() ![]() ![]() [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;27223330]A zarazem śmieszne ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Konto usunięte
|
dziewczyny nie wytrzymałam i zrobiłam test. Wyszedł negatywny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie zjadłam obiad i wróciłam ze szkoły, dzisiaj się wymęczyłam nieziemsko, kręgosłup mnie boli jak nie wiem
![]() ![]() ![]() Odezwę się jeszcze potem, buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;27226928]dziewczyny nie wytrzymałam i zrobiłam test. Wyszedł negatywny
![]() Kochana bo to po prostu za wcześnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
muffinka90: Na razie jeszcze nie jest tak źle.
![]() Dzidzia.. ehh mam nadzieje, że czuje się świetnie. Ja fizycznie też czuje się świetnie. Za to psychicznie trochę gorzej. Ale muszę być twarda. Nadal nie mogę uwierzyć że skończyłam związek z ojcem dziecka. Okazał się dupkiem a ja nie mogę sobie teraz wmówić, że przecież dobrze że się tak stało a nie inaczej.. Przecież kłamał, oszukiwał itp. Głupia jestem i tyle. ;P Cierpię z powodu wózka, ha! Bo ojciec dziecka miał za niego zapłacić a nie zapłacił.. (nawiasem mówiąc i taki tatuś później będzie się chciał widywać z dzieckiem a nie interesuje się że ile to rzeczy trzeba kupić.. ) No więc ogólnie jest dobrze. xD ha Musiałam chyba gdzieś to napisać bo ogólnie nie mogę nikomu pokazać że jestem załamana, nie chcę.
#55 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
No tak, ale ja nie wiem czy to ze mną coś nie gra czy z nim bo na 100% były płodne. Chociaż ciągle żyje nadzieją że @ nie nadejdzie ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;27226928]dziewczyny nie wytrzymałam i zrobiłam test. Wyszedł negatywny ![]() Kochana niepotrzebnie. To pewnie jeszcze zbyt wcześniej, mam nadzieję że jak zrobisz w dniu @ to wyjdzie pozytywny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Patiisia super te legginsy, normalnie chyba tez sobie fundne, bo jestem w okresie przejsciowym, moje za male, ciazowe za duze, nie mam w czym chodzic, wrrrr...
aguu00 bardzo mi przykro, ze tak sie potoczylo ![]() ![]() zieloneziele po pierwsze, glowa do gory, na testy za wczesnie, po drugie: nie napinaj sie tak psychicznie, bo wtedy dni plodne nie pomoga. Robilas testy owu czy obserwacje cyklu. Czasem dziewczyny blednie oceniaja dni plodne i nie wychodzi, czasem zachodza dopiero jak wyluzuja, jestes mloda masz czas, jak nie tym razem to nastepnym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
Dziękuje, tylko że najbardziej mnie boli to że to zaczęło się wcześniej, a nie ze względu na dziecko. Wiem jedno będę wredną suką zawsze powtarzałam że mame ma się jedną a ojców to mozna mieć ohoho..
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.