![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;) Witam przyszłe młode mamusie w V i 1/2 części naszego wątku ![]() Zapraszamy przyszłe młode mamy, jak również te starające się o maluszki! ![]() Przyszłe młode mamy Patiisia (Patrycja, tp. 09.10.2011)......................... syn ♂ Filipaguu00 (19 lat tp. 11.09.2011).........................syn ♂Alexander/ córka ♀ ? agnesuk (Agnieszka, 21 lat tp. 30.10.2011)......................... córka ♀ Oliwia muffinka90 (Karolina, 21 lat tp. 09.11.11)......................... syn ♂ Filip Agitekk (Agnieszka, 20 lat tp. grudzień 2011)......................... syn ♂ Piotruś i córka ♀ Bianka zoskasamoska (20 lat, tp. 03.02.2012)......................... patyczaaak (19 lat, tp. 11.03.2012)......................... syn ♂ Artur/ córka ♀ Amelka Aliseja (16 lat, tp. 19.03.2012)......................... Karo89 (22 lata, tp. 27.03.2012)......................... ZacpanaRapem (20 lat)......................... Nikii89 (22 lata)......................... Mamusie rozpakowane Martita_891 (Marta, 21 lat tp. 16.10.2010)......................... ur. 14.10.2010 SN MIŁOSZ (3630g, 54 cm) Montii (Paula, 20 lat tp 8.03.2011)......................... ur. 03.04.2011 SN FABIAN (3450 g, 58 cm) agaaga89 (Agnieszka, 21 lat tp. 18.03.2011)......................... ur. 12.03.2011 SN FILIP zlosnica22m (23 lata tp. 23.06.1011)......................... ur. 16.06.2011 SN ADAŚ (2880g, 52 cm) martynka89 (22 lata tp. 28.06.2011)......................... ur. 27.06.2011 SN LAILA (3680g, 52cm) me myself & I (22 lata tp. 09.07.2011 )......................... ur. 15.07.2011 SN CÓRKA ♀ NOEMI agulaaabar (Agnieszka, 22 lata tp. 04.08.2011)......................... CÓRKA ♀ LILIANNA zapałeczka (20 lat, tp. 16.08.2011)......................... ur. 11.08.2011 CC SYN ♂ NATAN (3200g, 57cm) Aneeey (tp. 13.08.2011)......................... SYN ♂ WIKTOR KarlaNobody (Karolina, 20 lat tp. 1.09.2011)......................... ur. 05.09.2011 SN CÓRKA ♀ AMELIA (3470g, 52cm) P.S.Lista została skrócona do mamusi, które urodziły w roku 2010/2011 i wciąż się udzielają, pozostałe mamy można zobaczyć pod linkiem do którejkolwiek części wątku ![]() Mamusie w trakcie starań asia665 (20 lat)......................... ![]() chce byc mama (22lata)......................... ![]() lulubebexo (Ola, 19 lat)......................... ![]() Mamusie zaginione goldika (Natalia, 21 lat tp. 13.11.2011) Messuah (24 lata, tp. 28.12.2011) spaghettii (21 lat, tp. grudzień 2011) Mamusie w trakcie starań zaginione Toxic Bastard (20 lat) Issskierka (21 lat) wiosna1989 (22 lata) justka3107 (22 lata) prosimy o kontakt w ciągu najbliższego miesiąca, po tym czasie usuwamy Was z listy. Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-09-15 o 15:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;)
Witam Was wszystkie z rana
![]() ![]() ![]() Muszę się pochwalić, bo wydaje mi się że w nocy Filipek (imię robocze, jak nie wymyślimy z tż lepszego to takie synkowi damy ![]() ![]() ![]() A i odezwę się po szkole, bo niestety czekają mnie ostatnie 2 tygodnie chodzenia i zaliczeń. Miłego dnia mamuśki, buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Mój tp. 1.09.2011
![]() a też jedna czkawke Amelki mam za soba ![]() ![]() ja zaliczenia mam od poczatku maja i zostaly juz tylko 3 egzaminy ![]() WĄTEK SUPER! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ale mnie Patiisia odmlodzilas
![]() moje dane: Karolina, 21 lat, tp. 07.11.11 (widze, ze na samym koncu zostane z brzuchem). A nie, Goldika dawno nie zagladala, ale ma kilka dni po mnie. Karla, witaj imienniczko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do czkawki, bardzo możliwe ![]() ![]() Moja droga nie przejmuj się ![]() W mojej rodzinie była (jest?) taka sytuacja, że Y (wolę bez imion...) bardzo chciała chłopca. Jeszcze zanim poznała płeć wybrała imię, kupowała niebieskie rzeczy - modliliśmy się, żeby faktycznie trafił jej się chłopiec bo w jej wypadku nic innego nie wchodziło w grę ![]() ![]() ![]() ![]() To straszne, powiedziałabym dramatyczne ![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny
![]() latek mam 22, w moim otoczeniu nie ma takich młodych osob planujących dzieci "na już", dlatego nie mam z kim tego przezywać. chętnie do was dołączę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Musze wam sie wyzalic, bo mnie nosi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
no to cieszę się
![]() tak więc w zasadzie można powiedzieć, ze dopiero od teraz staramy się na poważnie ![]() plan był taki, zeby się wstrzelić w czerwiec 2012, tak na wakacje. ale jak się zaczelam wczytywać w to jak trudno czasem jest zajsc w ciążę stwierdziliśmy, ze nie bedziemy na nic czekac. powiedzcie, czy to szaleństwo? koncze w tym roku 3 rok, zdaje licencjat, startuje na magisterke, do tego zarejestrowałam się na rekrutacje na drugi kierunek. Chłopak też studiuje. mamy fajną rodzinkę chętną do pomocy i finansowo też nie ma strachu (nie jest to wiszenie na rodzicach, ale nie będę się tu wgłębiać). tak sobie myśle, ze najwyzej z jednego kierunku wezmę dziekankę, albo coś. nie wiem. to chyba możliwe, żebyśmy dali sobie radę, prawda? bardzo chcę być młodą mamą ![]() przepraszam, że się tak rozpisałam, ale chciałam was nieco wdrążyć w moją sytuację ![]() spokojnie muffinko90 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Dzieńdoberek wszystkim
![]() Jak miło, że jestem na liście ![]() ![]() Poza tym zazdroszczę Wam tego wspaniałego stanu ![]() ![]() ![]() Nie bójcie się porodu, nie warto o nim myśleć...dla mnie mimo, że bolało było to jedno z najpiękniejszych przeżyć w życiu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
nowy watek? dlaczego?
![]() ![]() Pattisia jak mozesz to uzupelnij moje dane: Natalia, 21lat, tp,. 13.11.2011r ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Cześć
![]() mam 23 lata chociaz jak urodzę w grudniu (około 28) to już będę miała 24 ![]() buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() wątek świetny! ![]() wszystko fajnie rozpisane. Możesz u mnie Agnieszka lat 21, termin porodu - 30.10.2011 ![]() Muffinko - spokojonie... nie denerwuj się, bo zaszkodzisz dziecku ![]() ![]() Patisia - czkawka mówisz? ![]() ![]() ![]() a co do ciuchów, też kupuje kolorowe. żółte, pomarańczowe, białe. ale niektóre różowe rzeczy są piękne! ale tak czy inaczej moja malutka nie będzie mieć wszystkiego różowego ![]()
#13 |
Zakorzenienie
|
wiosna1989 ja tez studiuje, wszystko jest do ogarniecia, wiec glowa do gory. Dobrze, ze macie kogos do pomocy, zawsze bedzie wam lzej. My nie mamy tu nikogo (najblizsza rodzina 400-500km stad), wiem ze nie bedzie lekko, ale nie zalujemy, bo to malenstwo jest najpiekniejszym , co moglo nas spotkac...
martita_891 nie ma co zazdroscic, trzeba starac sie o drugie, hihi ![]() goldika juz sie martwilam, fajnie ze jestes ![]() ![]() Messuah przepraszam pania, a skad my sie znamy ![]() ![]() agnesuk wiem, ze nie powinnam sie denerwowac, ale to tak jakos samo, mialam ostatnio pare niefajnych dni i to mnie na koniec dobilo... ale musze sie wyluzowac, bo niunia tez juz poczula i przestala kopac. Tyle czekania, eehhh... od 16.05 do 29.06 troche czasu jest... Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-05-30 o 14:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
![]() Przyjmiecie mnie do swojego grona? W ciąży nie jestem, ale zaczynamy starania zaraz po ślubie, który mam za niecałe dwa tygodnie ![]() We wrześniu skończę 22 lata ![]()
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() P.S. widze, ze jak teraz Julki itp to 20 lat temu Karolina byla na fali ![]() ![]() Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-05-30 o 14:55 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hehe chyba tak ![]()
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Jej jak dużo się nas zrobiło!!!
![]() Witam wszystkie nowe mamy ![]() ![]() ![]() ![]() zauważyłam, że nie tylko ja mam termin na 1 września ;D Zobaczymy, która dziewczynka wyjdzie pierwsza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
witam wszystkie nowe mamusie
![]() muffinko... ja wiem,że łatwo jest mowic zebys sie nie denerwowala... sama pewnie bym sie ostro wkurzyla. ja tez mam teraz sporo problemow, rodzice chca sie rozwieść... musze jakos pomoc tacie to wszystko ogarnać. z matka nie chce miec nic wspolnego...ehhh teraz wiem,ze jak sie denerwuje to mala zaczyna sie ostro ruszac. czuje wszystko razem ze mna... musze byc spokojniejsza, tylko jak przy tylu problemach? ![]()
#19 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ci wspolczuje, wiem co czujesz, bo jesienia mialam podobna sytuacje... na szczescie porozmawialam z tata, zeby zaczal dzialac, bo widze, ze oddalili sie od siebie i zaczeli rozmawiac, narazie jest lepiej. Czasem tata jak ma gorszy dzien, to dzwoni sie wyzalic, ja wiem, ze oni musza sami dojsc z tym wszystkim do ladu, ale zawsze moge mu podpowiedziec, co moze czuc mama, w koncu faceci nie dokonca znaja sie na tych babskich aluzjach i westchnieniach. Mam nadzieje, ze wszystko i u moich i u twoich rodzicow ulozy sie jak najlepiej (czego by mialo to nie znaczyc dla nas)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Miałam Wam tyle do odpisania, ale niestety sąsiad mi neta odłączył
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- EDIT: Net został włączony dziś, a więc odpisuję ![]() wiosna1989 witaj, jasne że możesz się dołączyć ![]() ![]() I pisz ile chcesz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() muffinka90 bidulko ![]() ![]() ![]() martita_891 przepraszam za datę, ale taka już była chyba w poprzednim wątku, bo kopiowałam listę z niego. No albo ja może coś dopisałam niechcący? W każdym razie już poprawione ![]() ![]() goldika nowy wątek dlatego, że w tamtym nie było możliwości poprawić listy i uaktualniać jej na bieżąco, bo sanderinka nie miała na to niestety czasu, zresztą nie ma się co dziwić, przy dziecku dużo roboty ![]() ![]() Messuah witaj ![]() ![]() agnesuk być może już niedługo poczujesz, to świetne uczucie, a zarazem dziwne ![]() ![]() ![]() I proszę, zrób to dla małej i postaraj się tak emocjonalnie w ten rozwód nie angażować.. wiem że to ciężka sprawa i my Ci niewiele pomożemy, ale wesprzeć możemy zawsze. Na pewno dacie sobie radę z tatą, oby wszystko przebiegło po Waszej myśli ![]() Karo89 witaj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KarlaNobody w końcu ruszamy z miejsca ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-05-30 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() Później będę czytac i nadrabiać, tylko zauważyłam nieścisłość w I poście. Patisia moj termin porodu to 4 sierpnia ![]() ![]() Edytowane przez agulaaabar Czas edycji: 2011-05-30 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
oooo to chyba jednak jestem jedyna na 1września ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny.
Podczytuję Was od jakiegoś czasu, na wizażu nie jestem nowa ale postanowiłam założyć nowe konto, ponieważ kilka osób z mojego otoczenia zna mój wizażowy nick z którego korzystam najczęściej, a używam go od strony zawodowej, wieć prywatnie chciałabym być anonimowa. Póki co jeszcze nie jestem ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie i życzę Wam duuużo zdrówka dla Was i Waszych Szkrabów. |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja osobiście sądze, że odkładanie dziecka na później to bez sensu. Bo nigdy nie będzie odpowiedniego momentu...a to ślub, później może w pracy coś wypaść itp itd... Ja sądze, że jak kobieta zajdzie w ciąże to wtedy dopiero się wszystko "ogarnia" tak, żeby dziecku było dobrze i zawsze znajda się jakieś pieniążki i wiele innych rzeczy. Bo jak się planuje to zasze coś wypadnie i dupa. :P Nie wiem czy to zrozumiałe co napisałam ale starałam sie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
ja też uważam, że odkładanie na "lepszy moment" to nie dobry pomysł. ale może on jeszcze "tego" nie czuje?
w sumie chyba u faceta ciężej o pragnienie posiadania dziecka. szczególnie w naszym wieku kiedy to na około wolność i zabawa. nie dziele się ze znajomymi moimi planami (tylko z tymi najbliższymi), ale wyobrażam sobie ich reakcje na wiadomość, że CHCEMY mieć dziecko. czasy ostatnio bardzo się zmieniły. tym bardziej miło jest czytać wątek na którym tyle młodych mam ![]() jak to było u was dziewczyny? wpadki czy planowane? pewnie to wszystko pisałyście wcześniej, ale nie tak łatwo przeczytać całe wątki. tym bardziej w obliczu sesji ![]() swoją drogą jutro mam koszmarne zaliczenia (trzy przedmioty), więc trzymajcie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Karla no więc właśnie. Ja mam takie samo zdanie, tym bardziej że sytuacja finansowa jest stabilna, mamy własne mieszkanie, tzn. piętro całe + poddasze do zaadaptowania w moim domu rodzinnym, oszczędności, znając moich rodziców to nie będą chcieli żebyśmy się dokładali do rachunków, a wnuka zasypią wszystkim czym się tylko da. Więc sytacja jest komfortowa, a mimo to ciągle słyszę że później. Na początku roku miało być że maj/czerwiec pomyślimy, maj czerwiec jest i znowu to jest odkładane, a mnie krew jasna zalewa. I najgorsze jest to, że kompletnie nie mam go jak przekonać, on po prostu chyba nie czuje tego jeszcze, będąc w H&Mie czy innej sieciówce zawsze ciągnę go na dziecięcy i pokazuje małe ciuszki a on na to zawsze: no.... i na tym koniec. Ehhh... dzisiaj się wyżalę, ale jutro już będe do życia, OBIECUJĘ
![]() I może do końca roku będę z Wami przeżywać już jako mama oczekująca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Przyczajenie
|
mi się wydaje, ze wlasnie o to chodzi, ze on sie nie czuje na to gotowy.
moze ma stracha przed odpowiedzialnością, może przed zmianą zycia, może przed utratą "wolności" ? chyba nie ma na to dobrej rady. rozmowa, rozmowa, zrozumienie siebie nawzajem, przeczekanie? może jak z nim pogadasz na spokojnie bez presji to się otworzy i powie czy jest jakaś przyczyna inna od "złych warunków"? odkładanie na za rok jest całkwiem bezpieczne dla niego. z drugiej strony mozesz do zapytać jakie warunki ma na myśli myśląc, ze te się nie nadają. ogolnie zycie się różnie układa, kto wie jaką sytuacje bedziecie mieli za rok/dwa/pięć? a dziecko ponoć daje kopa i motywację do działania, chciaż sama tego na własnej skorze nie sprawdziłam ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() Jeszcze chyba to do mnie nie dociera ![]() w sobotę miałam panieński to powoli się oswajam z ta myślą, że to tuż tuż, a tak to na prawdę jeszcze w to nie chcę wierzyć do końca ![]() ![]() Dziękuję za miłe przywitanie ![]() ![]()
#30 |
Zadomowienie
|
ja mam na 11 września ^^
Witam, mnie też przyjmiecie?;> mam hym.. 19 lat. ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.