Nap造w agresji - Strona 2 - Wizaz.pl

Wr鵵   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj徠kowe miejsce, w kt鏎ym podzielisz si emocjami, uczuciami, zwi您kami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo貫czno軼i.

Odpowiedz

Narz璠zia
Stary 2011-06-06, 14:52   #31
mercurio
Przyczajenie

Wiadomo軼i: 29
Dot.: Nap造w agresji

Nie wiem ile razy si ju to zdarzy這 ale wychodzi na to, 瞠 facet jest mega cierpliwy...doce to i zr鏏 co z sob.
Ja szczerze m闚i帷 po drugiej takiej akcji przep璠zi bym Ci na 4 wiatry...
mercurio jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2011-06-06, 15:12   #32
Dearlie
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 3 206

Cytat:
Napisane przez paulina9110 Poka wiadomo嗆
Nie wiem czy pisz to w dobrym miejscu, ale mam problem, z kt鏎ym nie potrafi sobie poradzi. Jestem z moim kochanym ju ponad 3 latka. Bardzo si kochamy, przynajmniej tak mi si wydaje, niby rozmawiamy o 郵ubie w przysz造m roku. Wszystko psuje moja ,,agresja". Je郵i si zdenerwuje, bo np. M鎩 mnie nie pos逝cha to zaczynam go bi, szczypa, drapa paznokciami do krwi.. nie potrafi si powstrzyma, a potem 瘸逝je, jest mi g逝pio i go przepraszam. On za ka盥ym razem mi wybacza.. boje si, 瞠 w ko鎍u nie wybaczy. Wczoraj zn闚 do tego dosz這 i On tym razem odda mi. Zabola這.... Ja za ka盥ym razem staram si przesta, ale to jest silniejsze ode mnie.. taki nag造 atak z這軼i, 瞠 bym zat逝k豉 na 鄉ier. Prosz o jedno, nie 鄉iejcie si tylko porad嬈ie.
Paulino od razu m闚i, 瞠 nie czyta豉m pozosta造ch post闚 na w徠ku. Nie chc tego robi dop鏦i nie odpowiem na t wiadomo嗆. Wiem o czym piszesz... prze篡豉m dok豉dnie to samo. Ja, jak ja... ale m鎩 eks prze篡 przy moim boku piek這. Ja mu je zafundowa豉m. D逝go by oaz spokoju i dzielnie znosi moje ataki agresji... bicie, wbijanie paznokci b康 ostrych przedmiot闚, plucie itp. Niestety ja mimo, 瞠 po ka盥ym ataku wiedzia豉m, 瞠 to chore i nienormalne nie zrobi豉m niczego w kierunku leczenia si z tego. Oczy otworzy造 mi si, gdy mnie zostawi. Du穎 za p騧no. Powinnam ju za pierwszym razem biegusiem p鎩嗆 do psychiatry. Nie zrobi豉m tego i straci豉m faceta, kt鏎ego bardzo kocha豉m. 10 lat znajomo軼i, pi瘯nych wspomnie i wsp鏊nym marze odesz這... Prosz, nie doprowad do tego, 瞠by z Tob by這 podobnie. Prosz udaj si jak najszybciej do psychiatry. Ja aktualnie lecz si. Zdiagnozowano u mnie zaburzenie afektywne dwubiegunowe, nazywane r闚nie cyklotymi, cyklofreni. Przypuszczam, 瞠 cierpisz dok豉dnie na to samo. Do atak闚 agresji dochodzi u nas w fazie hipomanii. Kochana, to choroba, musisz j leczy. I nie s逝chaj ludzi, kt鏎zy pisz... jak mo積a robi co takiego osobom, kt鏎e si kocha. MO烤A! W豉郾ie ta choroba odbija si najbardziej na najbli窺zym otoczeniu. My w momentach hipomanii nie kontrolujemy emocji. Powtarzam... udaj si jak najszybciej do lekarza. Gdyby potrzebowa豉 wsparcie, pomocy pisz do mnie 鄉ia這 na PW. Ja od lutego przyjmuj leki przeciwpadaczkowe, kt鏎e wyr闚nuj u mnie skoki nastroj闚. Widz ogromn popraw.
Dearlie jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2011-06-06, 15:16   #33
shirleyyy
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 885

Cytat:
Napisane przez Dearlie Poka wiadomo嗆
Paulino od razu m闚i, 瞠 nie czyta豉m pozosta造ch post闚 na w徠ku. Nie chc tego robi dop鏦i nie odpowiem na t wiadomo嗆. Wiem o czym piszesz... prze篡豉m dok豉dnie to samo. Ja, jak ja... ale m鎩 eks prze篡 przy moim boku piek這. Ja mu je zafundowa豉m. D逝go by oaz spokoju i dzielnie znosi moje ataki agresji... bicie, wbijanie paznokci b康 ostrych przedmiot闚, plucie itp. Niestety ja mimo, 瞠 po ka盥ym ataku wiedzia豉m, 瞠 to chore i nienormalne nie zrobi豉m niczego w kierunku leczenia si z tego. Oczy otworzy造 mi si, gdy mnie zostawi. Du穎 za p騧no. Powinnam ju za pierwszym razem biegusiem p鎩嗆 do psychiatry. Nie zrobi豉m tego i straci豉m faceta, kt鏎ego bardzo kocha豉m. 10 lat znajomo軼i, pi瘯nych wspomnie i wsp鏊nym marze odesz這... Prosz, nie doprowad do tego, 瞠by z Tob by這 podobnie. Prosz udaj si jak najszybciej do psychiatry. Ja aktualnie lecz si. Zdiagnozowano u mnie zaburzenie afektywne dwubiegunowe, nazywane r闚nie cyklotymi, cyklofreni. Przypuszczam, 瞠 cierpisz dok豉dnie na to samo. Do atak闚 agresji dochodzi u nas w fazie hipomanii. Kochana, to choroba, musisz j leczy. I nie s逝chaj ludzi, kt鏎zy pisz... jak mo積a robi co takiego osobom, kt鏎e si kocha. MO烤A! W豉郾ie ta choroba odbija si najbardziej na najbli窺zym otoczeniu. My w momentach hipomanii nie kontrolujemy emocji. Powtarzam... udaj si jak najszybciej do lekarza. Gdyby potrzebowa豉 wsparcie, pomocy pisz do mnie 鄉ia這 na PW. Ja od lutego przyjmuj leki przeciwpadaczkowe, kt鏎e wyr闚nuj u mnie skoki nastroj闚. Widz ogromn popraw.
Autorko bardzo m康ra rada
I don't even need your love
But you treat me like a stranger"...
shirleyyy jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2011-06-06, 16:31   #34
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usuni皻e

Wiadomo軼i: 7 999

Cytat:
Napisane przez sine.ira Poka wiadomo嗆
Tak, tylko, 瞠 to niestety droga do nik康. Tylko czeka a si zaczn pra po...to znaczy o ile autorka w徠ku nie p鎩dzie po pomoc do specjalisty.
I b璠zie patologia jak si patrzy
Cytat:
nie... nerwy wy豉dowuje tylko na moim kochanym... a to du篡yy b陰d...
Tylko czemu akurat na nim? Bo nikt inny by sobie na to nie pozwoli?

Cytat:
Prosz udaj si jak najszybciej do psychiatry. Ja aktualnie lecz si. Zdiagnozowano u mnie zaburzenie afektywne dwubiegunowe, nazywane r闚nie cyklotymi, cyklofreni. Przypuszczam, 瞠 cierpisz dok豉dnie na to samo. Do atak闚 agresji dochodzi u nas w fazie hipomanii. Kochana, to choroba, musisz j leczy.
Autorko, pos逝chaj dobrej rady wiza瘸nki powy瞠j
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2011-06-06, 17:24   #35
Dearlie
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27337038]

Tylko czemu akurat na nim? Bo nikt inny by sobie na to nie pozwoli?

[/QUOTE]

M鎩 psycholog u鈍iadomi mi, 瞠 istnieje kto taki jak partner histeroformiczny. M鎩 by facet idealnie wpasowa si w kanon tego okre郵enia. Podejrzewam, 瞠 facet Pauliny r闚nie. Drug kwesti jest to, 瞠 cyklotymik atakuje zazwyczaj najbli窺ze otoczenie... u mnie mania pojawia豉 si w momencie zaburzenia poczucia bezpiecze雟twa, gdy m鎩 eks po raz kolejny pr鏏owa mnie zostawia. By豉 to pocz徠kowa moja reakcja obronna na jego ch耩 odej軼ia. Tak, pozwala sobie na to, co oczywi軼ie by這 b喚dem. Jednak najwi瘯szym b喚dem by這 to, 瞠 nauczy mnie tego, 瞠 to dzia豉... St康 nawroty takich atak闚 w momentach kryzysowych w naszym zwi您ku.
Stary 2011-06-06, 17:32   #36
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usuni皻e

Wiadomo軼i: 7 999

Dearlie, dzi瘯uj za wyja郾ienie
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2011-06-06, 17:38   #37
Ninlil
Wtajemniczenie

Wiadomo軼i: 2 839

Mam to samo. Dzi zrobilam awantur i wyzwa豉m ch這paka kt鏎y obs逝guje stacj benzynow tylko dlatego, ze nie wsta z krzes豉 kiedy wesz豉m 瞠by mnie obs逝篡. W軼iekam si i zwymyslam najblizsze mi osoby. Ch這paka mia豉m i ju nie mam, nikt ze mn nie chce rozmawiac, nawet psy przede mn uciekaj bo si mnie boj . W pi徠ek id do psychiatry po leki, bo psycholog nic mi nie pom鏬. Tobie radz to samo bo wszyscy si z czasem od Ciebie odwr鏂.

U mnie w domu od lat jest agresja i psycholog wyt逝maczy mi, 瞠 u mnie zatar造 si granice mi璠zy tym co dozwolone a tym czego robi nie wolno. Poniewaz w moim domu przekraczano granice zachowa dozwolonych sta造 si one dla mnie chlebem powszednim i przenios豉m te wzorce na m鎩 zwi您ek kt鏎y si przez to rozpad. Sama nad tym nie zapanujesz poniewa im wi璚ej b璠ziesz krzywdzi innych tym wi瘯szy b璠ziesz mia豉 瘸l i poczucie winy, a to z kolei b璠zie tylko podkr璚ac Twoj agresj i ko這 si zamyka.

Edytowane przez Ninlil
Czas edycji: 2011-06-06 o 17:48
Ninlil jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2011-06-06, 17:44   #38
ariadna90
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 464

czy u Ciebie w domu panowa豉 taka przemoc?
ariadna90 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2011-06-06, 18:06   #39
201608251020
Konto usuni皻e

Wiadomo軼i: 15 304

Cytat:
Napisane przez jagodowa90 Poka wiadomo嗆
Zdrowe to to z pewno軼i nie jest.
Jak mo積a uderza i do krwi drapa osob, kt鏎 sie kocha?!

Wed逝g mnie psycholog.
Do psychologa to chodz ludzie kt鏎zy po prostu pogubili si troch w 篡ciu (sama tam te zagl康am...) . Autorce chyba potrzebny jest ju psychiatra, bo naprawd do嗆 niebezpiecznie si zachowuje...
201608251020 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2011-06-06, 18:17   #40
velara
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 297

Zastan闚 si czy chcesz by z tym facetem, skoro denerwuje Ci on do tego stopnia, 瞠 wpadasz w tak furi. Mo瞠 to wyraz nieu鈍iadomionej nienawi軼i, frustracji czy 瘸lu do niego. Mo瞠 po prostu co jest nie tak w tym zwi您ku..

velara jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2011-06-06, 19:01   #41
QueenBlair
Wtajemniczenie

Wiadomo軼i: 2 718

Cytat:
dobra, dzi瘯i za wypowiedzi.... da造軼ie mi do zrozumienia, 瞠 mam problem specjalista powinien mi pom鏂... a na moim kochanym bardzo mi zale篡, dlatego zrobi wszystko 瞠by si zmieni... ( nie wiecie jaki to b鏊 jak si nie panuje nad swoimi nerwami! nikomu nigdy tego nie 篡cz)..
Je郵i to taki b鏊 to co z nim zr鏏.
Je郵i tak bardzo kochasz swojego faceta to na razie chro go przed sam sob .

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
M鎩 psycholog u鈍iadomi mi, 瞠 istnieje kto taki jak partner histeroformiczny. M鎩 by facet idealnie wpasowa si w kanon tego okre郵enia. Podejrzewam, 瞠 facet Pauliny r闚nie. Drug kwesti jest to, 瞠 cyklotymik atakuje zazwyczaj najbli窺ze otoczenie... u mnie mania pojawia豉 si w momencie zaburzenia poczucia bezpiecze雟twa, gdy m鎩 eks po raz kolejny pr鏏owa mnie zostawia. By豉 to pocz徠kowa moja reakcja obronna na jego ch耩 odej軼ia. Tak, pozwala sobie na to, co oczywi軼ie by這 b喚dem. Jednak najwi瘯szym b喚dem by這 to, 瞠 nauczy mnie tego, 瞠 to dzia豉... St康 nawroty takich atak闚 w momentach kryzysowych w naszym zwi您ku.
Na pocz徠ku chc podkre郵i,瞠 moja wypowied nie ma na celu ataku.
Jest tylko spostrze瞠niem .
Czytaj帷 Twoj wypowied odnios豉m wra瞠nie ,瞠 si usprawiedliwiasz i odpowiedzialno嗆 za swoje zachowanie przerzucasz na partnera .
Rozumiem ,瞠 cyklotymia jest zaburzeniem i nie jeste temu winna.
Chodzi mi tylko o kwesti przerzucania odpowiedzialno軼i.

Okazje i pomys造 na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-06, 19:12   #42
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez QueenBlair Poka wiadomo嗆

Na pocz徠ku chc podkre郵i,瞠 moja wypowied nie ma na celu ataku.
Jest tylko spostrze瞠niem .
Czytaj帷 Twoj wypowied odnios豉m wra瞠nie ,瞠 si usprawiedliwiasz i odpowiedzialno嗆 za swoje zachowanie przerzucasz na partnera .
Rozumiem ,瞠 cyklotymia jest zaburzeniem i nie jeste temu winna.
Chodzi mi tylko o kwesti przerzucania odpowiedzialno軼i.
Roz鄉ieszy豉 mnie Twoja wiadomo軼. Wiesz dlaczego? Bo ca貫 moje pierwsze spotkanie psychoterapeutyczne po naszym rozstaniu mia這 na celu zabic we mnie poczucie winny, kt鏎e nie pozwala這 mi normalnie funkcjonowac. Wzie豉m wszystko na siebie, nie potrafi豉m 篡c ze 鈍iadomo軼i, 瞠 zniszczy豉m co tak pi瘯nego. Przez pierwsze tygodnie od rozstania do przesady idealizowa豉m mojego by貫go faceta do granic zdrowego rozs康ku i nawet w 0,0001% nie obwinia豉m go o to, 瞠 mnie zostawi ( dziewczyny z w徠ku rozstaniowego mog potwierdzic ile dni siedzia豉m na wiza簑 pluj帷 sobie w twarz i obarczaj帷 si o to wszystko). To, co napisa豉m wy瞠j jest tym, co us造sza豉m od psychologa, kt鏎y potrafi mi u鈍iadomic, 瞠 je瞠li co si psuje to w mniejszym lub wi瘯szym stopniu jest to wina obu stron. Nie obwiniam mojego eksa dzisiaj o nic... szanuj go cholernie jako cz這wieka i z貫go s這wa o nim nie powiem. Co nie zmienia faktu, 瞠 zar闚no moje zachowania, jak i jego przyczyni造 si do moich napad闚 agresji, kt鏎e s tematem tego w徠ku. I widz to dzisiaj i jestem z tego powodu szcz窷liwa, bo nie siedz teraz zaryczana obwiniaj帷 si o to co by這 z貫. Zostawi豉m to za sob i ca造 czas jestem na etapie akceptacji 篡cia bez niego. Mam nadziej, 瞠 w ko鎍u tego si naucz.
Stary 2011-06-06, 22:43   #43
paulina9110
Przyczajenie

Wiadomo軼i: 19

ju wszystko wyja郾ione, wi璚 mo瞠cie ju przesta krytykowa itp. wiem, 瞠 co musze z tym zrobi i to ju chyba tyle w tym temacie
paulina9110 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2011-06-06, 22:54   #44
QueenBlair
Wtajemniczenie

Wiadomo軼i: 2 718

Cytat:
Roz鄉ieszy豉 mnie Twoja wiadomo軼. Wiesz dlaczego? Bo ca貫 moje pierwsze spotkanie psychoterapeutyczne po naszym rozstaniu mia這 na celu zabic we mnie poczucie winny, kt鏎e nie pozwala這 mi normalnie funkcjonowac. Wzie豉m wszystko na siebie, nie potrafi豉m 篡c ze 鈍iadomo軼i, 瞠 zniszczy豉m co tak pi瘯nego. Przez pierwsze tygodnie od rozstania do przesady idealizowa豉m mojego by貫go faceta do granic zdrowego rozs康ku i nawet w 0,0001% nie obwinia豉m go o to, 瞠 mnie zostawi ( dziewczyny z w徠ku rozstaniowego mog potwierdzic ile dni siedzia豉m na wiza簑 pluj帷 sobie w twarz i obarczaj帷 si o to wszystko). To, co napisa豉m wy瞠j jest tym, co us造sza豉m od psychologa, kt鏎y potrafi mi u鈍iadomic, 瞠 je瞠li co si psuje to w mniejszym lub wi瘯szym stopniu jest to wina obu stron. Nie obwiniam mojego eksa dzisiaj o nic... szanuj go cholernie jako cz這wieka i z貫go s這wa o nim nie powiem. Co nie zmienia faktu, 瞠 zar闚no moje zachowania, jak i jego przyczyni造 si do moich napad闚 agresji, kt鏎e s tematem tego w徠ku. I widz to dzisiaj i jestem z tego powodu szcz窷liwa, bo nie siedz teraz zaryczana obwiniaj帷 si o to co by這 z貫. Zostawi豉m to za sob i ca造 czas jestem na etapie akceptacji 篡cia bez niego. Mam nadziej, 瞠 w ko鎍u tego si naucz.
Nie znam Twojej ca貫j historii, oraz nie 郵edzi豉m jej na w徠ku rozstaniowym.
Zwr鏂i豉m uwag na Twoj wypowied i skomentowa豉m to co mnie zastanowi這.
Ja nie uwa瘸m ,瞠 zawsze s dwie strony winne.
Ale to jest moje zdanie. Nie wiem jaki by Tw鎩 eks, na pewno nie by idealny poniewa tacy ludzie nie istniej.
Nie mniej jednak uwa瘸m,瞠 je郵i kto jest agresywny i stosuje przemoc to za ni odpowiada (pisz odno郾ie przemocy domowej ).
Bardzo dobrze zrobi豉 Twoja pani psycholog ,瞠 nie kaza豉 Ci si "tarza"w poczuciu winy. To jest zb璠ne i nic nie wnosi.
Robi豉 幢e, m璚zy這 Ci to , poszuka豉 pomocy i dobrze.
Twoja wypowied wywo豉豉 lekki u鄉iech na mojej twarzy poniewa "wr璚z z niej krzyczy" wymaganie ode mnie abym zna豉 Twoj ca陰 histori.

Dobrej nocy.
Stary 2011-06-07, 07:32   #45
mercurio
Przyczajenie

Cytat:
Ja r闚nie nie znam Twojej historii, ale przy za這瞠niu, 瞠 jest ona podobna do historii autorki tego tematu (a zak豉dam tak dlatego, 瞠 nie przedstawi豉 innej wersji) to zdecydowanie nie masz racji...W ka盥ym zwi您ku trafia si w ko鎍u jaka k堯tnia i wi瘯szo嗆 jako sobie z tym radzi, ale w przypadku gdy jakiekolwiek s這wo sprzeciwu ze strony Twojego partnera rodzi w Tobie nieuzasadnion agresj....to sorry ale ja tu nie widz winy partnera. Przecie to nie miot豉, kt鏎 ustawiasz w k帷ie i stoi, ma prawo do swego zdania i opinii i w ka盥ej sytuacji powinna to uszanowa, stara si zrozumie, a je郵i k堯ci si to z Twoimi pogl康ami - stara racjonalnie wyt逝maczy i tyle.
Naprawd Wam wsp馧czuj dziewczyny i mam nadziej, 瞠 poradzicie sobie z Waszymi problemami.

Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e

REKLAMA
Stary 2011-06-07, 08:15   #46
Ninlil
Wtajemniczenie

Przy tej dyskusji trzeba rozgraniczyc dwie kwestie. Po pierwsze owszem, partner nie jest miot陰 i ma prawo do swojego zdania i opinii na wszelkie tematy dotycz帷e zwi您ku, po drugie jednak ja doskonale wiem jak to jest, kiedy cz這wiek wpada w z這sc, a druga osoba zamiast to zrozumiec i za豉godzi t agresj dodatkowo prowokuje, by mo瞠 nie鈍iadomie, ale robi to. Z chor osob trzeba nauczyc si 篡c, czasami warto takiej osobie po prostu odpu軼i, przemilcze, nie ci庵na tematu i dac jej si uspokoic. Tymczasem cz瘰to jest tak ( np. w moim przypadku) 瞠 napady agresji s nie tyle co 豉godzone, nie tyle, co ignorowane, a wr璚z nakr璚ane s這wami typu- czego ryczysz, znowu zachowujesz si jak wariatka, id si leczy, nie mog juz z tob wytrzyma itd... to nie pomaga, i chocia te s這wa s prawd, to jednak mo積aby by這 ich unikn帷 i przemilcze lub zamiast tego powiedziec co mi貫go, co, co za豉godzi sp鏎. I takie w豉郾ie zachowanie kiedy partner nie pomaga a wr璚z nakr璚a spiral jest WIN partnera.
Stary 2011-06-07, 09:39   #47
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
ju wszystko wyja郾ione, wi璚 mo瞠cie ju przesta krytykowa itp. wiem, 瞠 co musze z tym zrobi i to ju chyba tyle w tym temacie
Paulinko trzymam mocno za Ciebie kciuki. Ratuj sw鎩 zwi您ek, ratuj siebie p鏦i jeszcze nie jest za p騧no. Mam nadziej, 瞠 jeste m康r kobiet, kt鏎a nie zbagatelizuje tego i p鎩dzie po pomoc do specjalisty. Pami皻aj, jakby co to mo瞠sz liczy na moje wsparcie, pisz 鄉ia這.

Cytat:
Napisane przez Ninlil Poka wiadomo嗆
Przy tej dyskusji trzeba rozgraniczyc dwie kwestie. Po pierwsze owszem, partner nie jest miot陰 i ma prawo do swojego zdania i opinii na wszelkie tematy dotycz帷e zwi您ku, po drugie jednak ja doskonale wiem jak to jest, kiedy cz這wiek wpada w z這sc, a druga osoba zamiast to zrozumiec i za豉godzi t agresj dodatkowo prowokuje, by mo瞠 nie鈍iadomie, ale robi to. Z chor osob trzeba nauczyc si 篡c, czasami warto takiej osobie po prostu odpu軼i, przemilcze, nie ci庵na tematu i dac jej si uspokoic. Tymczasem cz瘰to jest tak ( np. w moim przypadku) 瞠 napady agresji s nie tyle co 豉godzone, nie tyle, co ignorowane, a wr璚z nakr璚ane s這wami typu- czego ryczysz, znowu zachowujesz si jak wariatka, id si leczy, nie mog juz z tob wytrzyma itd... to nie pomaga, i chocia te s這wa s prawd, to jednak mo積aby by這 ich unikn帷 i przemilcze lub zamiast tego powiedziec co mi貫go, co, co za豉godzi sp鏎. I takie w豉郾ie zachowanie kiedy partner nie pomaga a wr璚z nakr璚a spiral jest WIN partnera.
Amen.

Nie zamierzam kontynuowa dyskusji na temat mojej historii, bo to nie ona jest tematem tego w徠ku. Przytoczy豉m j tylko Paulinie, aby pokaza jej do czego mo瞠 doprowadzi nieleczona agresja wzgl璠em partnera. W swojej historii nie chc grzeba tak g喚boko, jakby wymaga這 tego w przypadku odpisania na dwie wiadomo軼i do mnie kierowane. Nie chc, nie musz. Za wiele miesi璚y pracowa豉m nad sob, 瞠by軼ie teraz niszczyli mnie na nowo wp璠zaj帷 mnie w poczucie winy. Wy, obcy, anonimowi ludzie. Wybaczcie, ale wystarczy mi to, w jakim stopniu aktualnie jest, a nadal jest w sporym. Dzi瘯uj za uwag.

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2011-06-07 o 09:58
Stary 2011-06-07, 09:49   #48
mercurio
Przyczajenie

@Ninlil
Po cz窷ci si z Tob zgadzam - zwi您ek powinien opiera si na partnerstwie i zrozumieniu, wi璚 Tw鎩 partner powinien odpu軼i, zrozumie, 瞠 nie robisz tego z w豉snej woli. Z drugiej strony jestem w stanie wyobrazi sobie sytuacj, w kt鏎ej Tw鎩 facet nie wytrzymuje ju takiej sytuacji...gdy ka盥y (nawet drobny) sp鏎 ko鎍zy si jak捷 dzik awantur (zastan闚 si ile takich awantur by這). Jak sama napisa豉 wcze郾iej - zrobi豉 dzik awantur ch這pakowi na stacji benzynowej....wi瘯szo嗆 ludzi nawet nie zwr鏂i這 by na to uwagi. Nie chc Ci tutaj do這wa, ale po prostu nie zgadzam si tak do ko鎍a z Twoj opini...Po prostu ka盥y ma jakie granice wytrzyma這軼i i tyle.
Stary 2011-06-07, 11:22   #49
Ninlil
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mercurio Poka wiadomo嗆
@Ninlil
Po cz窷ci si z Tob zgadzam - zwi您ek powinien opiera si na partnerstwie i zrozumieniu, wi璚 Tw鎩 partner powinien odpu軼i, zrozumie, 瞠 nie robisz tego z w豉snej woli. Z drugiej strony jestem w stanie wyobrazi sobie sytuacj, w kt鏎ej Tw鎩 facet nie wytrzymuje ju takiej sytuacji...gdy ka盥y (nawet drobny) sp鏎 ko鎍zy si jak捷 dzik awantur (zastan闚 si ile takich awantur by這). Jak sama napisa豉 wcze郾iej - zrobi豉 dzik awantur ch這pakowi na stacji benzynowej....wi瘯szo嗆 ludzi nawet nie zwr鏂i這 by na to uwagi. Nie chc Ci tutaj do這wa, ale po prostu nie zgadzam si tak do ko鎍a z Twoj opini...Po prostu ka盥y ma jakie granice wytrzyma這軼i i tyle.
Ty mnie tym nie do逝jesz. Zwi您ku nie ma , rozpad si, ja si leczy豉m u psychologa, nie pom鏬 to id do psychiatry po leki. Ze strony ludzi kt鏎zy s wok馧 mnie nie by這 pr鏏y naprawy sytuacji kiedy juz wybucha豉m, dlatego zgodz si z autork, 瞠 je郵i partner osoby takiej jak ja czy autorka nie chce pom鏂 a zamiast tego daje si wci庵nac w awantur to jest winny tej awantury tak samo jak osoba kt鏎a j zacz窸a. To juz ignorancja by豉by lepszym rozwi您aniem. Wiadomo, ze nie powinno si by agresywnym w stosunku do nikogo, ale je郵i juz dochodzi do takich sytuacji bo si nad tym nie panuje to tak osob te trzeba zrozumiec. M鎩 by造 tez niby nie m鏬 ju wytrzymac takiego stanu rzeczy, ale jednocze郾ie sam stawa si dla mnie agresywny , k堯ci si ze mn i krzycza na mnie, a wystarczy這 po prostu przytulic.Kiedy o to prosi豉m m闚i mi to, co Ty piszesz uwa瘸j帷 za s逝szne- ja cie mam przytulac jak ty si zachowujesz jak wariatka? ja tez mam granice wytrzyma這軼i!!!! Nikt z tob nie wytrzyma itd...

Tylko, ze to nic nie poprawia這, a tylko doprowadza這 do gorszej awantury, wi璚 po co to? Czasami lepiej ugiac kark skoro inne rozwi您ania nie przynosz skutku.Oczywi軼ie pod warunkiem, 瞠 druga osoba chce si leczyc.

Wina zawsze lezy po obu stronach. Ja zaczynam awantur, ale partner nie pr鏏uje jej zako鎍zyc i pom鏂 mi bo nie pozwala mu duma, bo ma swoje granice wytrzyma這軼i, bo z wariatk nie b璠zie dyskutowa czy z jakiegokolwiek innego powodu-on w ten spos鏏 przyczynia si do jeszcze gorszego stanu psychicznego swojego i mojego.Wi璚 jest to jego wina.

Edytowane przez Ninlil
Czas edycji: 2011-06-07 o 11:36
Stary 2011-06-07, 12:32   #50
shirleyyy
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 885

Cytat:
Paulinko trzymam mocno za Ciebie kciuki. Ratuj sw鎩 zwi您ek, ratuj siebie p鏦i jeszcze nie jest za p騧no. Mam nadziej, 瞠 jeste m康r kobiet, kt鏎a nie zbagatelizuje tego i p鎩dzie po pomoc do specjalisty. Pami皻aj, jakby co to mo瞠sz liczy na moje wsparcie, pisz 鄉ia這.

Amen.

Nie zamierzam kontynuowa dyskusji na temat mojej historii, bo to nie ona jest tematem tego w徠ku. Przytoczy豉m j tylko Paulinie, aby pokaza jej do czego mo瞠 doprowadzi nieleczona agresja wzgl璠em partnera. W swojej historii nie chc grzeba tak g喚boko, jakby wymaga這 tego w przypadku odpisania na dwie wiadomo軼i do mnie kierowane. Nie chc, nie musz. Za wiele miesi璚y pracowa豉m nad sob, 瞠by軼ie teraz niszczyli mnie na nowo wp璠zaj帷 mnie w poczucie winy. Wy, obcy, anonimowi ludzie. Wybaczcie, ale wystarczy mi to, w jakim stopniu aktualnie jest, a nadal jest w sporym. Dzi瘯uj za uwag.
i powodzenia w dalszych post瘼ach w pracy nad sob. 畝den anonimowy cz這nek spo貫czno軼i internetowej Ci nie zagrozi
I don't even need your love
But you treat me like a stranger"...
shirleyyy jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2011-06-07, 13:05   #51
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shirleyyy Poka wiadomo嗆
i powodzenia w dalszych post瘼ach w pracy nad sob. 畝den anonimowy cz這nek spo貫czno軼i internetowej Ci nie zagrozi
Nie dzi瘯uj, 瞠by nie zapesza Jeszcze d逝ga droga przede mn, ale mam nadziej, 瞠 meta b璠zie tego warta

Cytat:
Napisane przez Ninlil Poka wiadomo嗆

ja cie mam przytulac jak ty si zachowujesz jak wariatka? ja tez mam granice wytrzyma這軼i!!!! Nikt z tob nie wytrzyma itd...

.
Oj brzmi bardzo znajomo.
Stary 2011-06-07, 14:01   #52
mercurio
Przyczajenie

@Ninlil
Mo瞠 nie do ko鎍a jasno si wypowiedzia貫m, wi璚 postaram si to jako zobrazowa
Z Twojej wypowiedzi wynika, 瞠 oczekujesz od swojego faceta, 瞠 w sytuacji, kiedy Ty si niego denerwujesz, on grzecznie ma Cie przytuli, uspokoi itd. Wszystko cacy, mo積a tak zrobi kilka razy, pr鏏owa pom鏂 itd, ale w ko鎍u nie co strzeli i koniec...Tu wszystko zale篡 od wytrzyma這軼i... Je郵i w og鏊e nie pr鏏owa Ci pom鏂 i od pocz徠ku zachowywa si tak jak opisa豉 - to zrobi 幢e i nie ma co dyskutowa. Je郵i jednak walczy, a nie przynios這 to oczekiwanego efektu, to c騜 - postaw si na jego miejscu...Te by pewnie nie wytrzyma豉 zbyt d逝go...a w sytuacjach, gdy jeszcze pojawia si przemoc fizyczna (nie wiem czy tak by這 akurat w Twoim przypadku, ale autorka tematu tak w豉郾ie ma) to ju w og鏊e jest kiepsko...
Stary 2011-06-07, 14:33   #53
Ninlil
Wtajemniczenie

A no widzisz Mercurio, w豉郾ie si dowiedzia豉m 瞠 jestes facetem, i to w wieku mojego by貫go wi璚 chyba powiniene zrozumiec ze facet w tym wieku powinien miec moim zdaniem na tyle oleju w g這wie, zeby czasem przystopowa jak jest taka potrzeba i nie unosic sie honorem ( bo 瘸dna wariatka nie b璠zie go tresowac czy krzyczec )jak ma貫 dziecko By造 nie by造, temat jest aktualny bo ja z nim mieszkam z powod闚 ode mnie niezaleznych i prze篡wam to co autorka w徠ku, dlatego tak sie zaangazowa豉m w ten temat, no ale do軼 juz moich wywod闚, bo nie o tym jest w徠ek
Odpowiedz

Nowe w徠ki na forum Intymnie

Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i)

Zasady wysy豉nia wiadomo軼i
Nie mo瞠sz zak豉da nowych w徠k闚
Nie mo瞠sz pisa odpowiedzi
Nie mo瞠sz dodawa zdj耩 i plik闚
Nie mo瞠sz edytowa swoich post闚

BB code is W陰czono
Emotikonki: W陰czono
Kod [IMG]: W陰czono
Kod HTML: Wy陰czono

Gor帷e linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:57.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze穎ne.

Jakiekolwiek aktywno軼i, w szczeg鏊no軼i: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczeg鏊no軼i w celu ich eksploracji, zmierzaj帷ej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia system闚 uczenia maszynowego, algorytm闚 lub sztucznej inteligencji Obowi您ek uzyskania wyra幡ej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzgl璠u spos鏏 pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak r闚nie bez wzgl璠u na charakter tych tre軼i, danych i informacji.

Powy窺ze nie dotyczy wy陰cznie przypadk闚 wykorzystywania tre軼i, danych i informacji w celu umo磧iwienia i u豉twienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo磧iwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj帷ych serwisy internetowe w ramach indeksowania wynik闚 wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wi璚ej informacji znajdziesz tutaj.