|
|
#31 |
|
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 29
|
Dot.: Nap造w agresji
Nie wiem ile razy si ju to zdarzy這 ale wychodzi na to, 瞠 facet jest mega cierpliwy...doce to i zr鏏 co z sob.
Ja szczerze m闚i帷 po drugiej takiej akcji przep璠zi bym Ci na 4 wiatry... |
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 206
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 885
|
Cytat:
|
|
|
#34 | |||
|
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 7 999
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27337038]
Tylko czemu akurat na nim? Bo nikt inny by sobie na to nie pozwoli? [/QUOTE] M鎩 psycholog u鈍iadomi mi, 瞠 istnieje kto taki jak partner histeroformiczny. M鎩 by facet idealnie wpasowa si w kanon tego okre郵enia. Podejrzewam, 瞠 facet Pauliny r闚nie. Drug kwesti jest to, 瞠 cyklotymik atakuje zazwyczaj najbli窺ze otoczenie... u mnie mania pojawia豉 si w momencie zaburzenia poczucia bezpiecze雟twa, gdy m鎩 eks po raz kolejny pr鏏owa mnie zostawia. By豉 to pocz徠kowa moja reakcja obronna na jego ch耩 odej軼ia. Tak, pozwala sobie na to, co oczywi軼ie by這 b喚dem. Jednak najwi瘯szym b喚dem by這 to, 瞠 nauczy mnie tego, 瞠 to dzia豉... St康 nawroty takich atak闚 w momentach kryzysowych w naszym zwi您ku.
|
|
|
|
|
#36 |
|
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 7 999
|
Dearlie, dzi瘯uj za wyja郾ienie
|
|
|
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 839
|
Mam to samo. Dzi zrobilam awantur i wyzwa豉m ch這paka kt鏎y obs逝guje stacj benzynow tylko dlatego, ze nie wsta z krzes豉 kiedy wesz豉m 瞠by mnie obs逝篡. W軼iekam si i zwymyslam najblizsze mi osoby. Ch這paka mia豉m i ju nie mam, nikt ze mn nie chce rozmawiac, nawet psy przede mn uciekaj bo si mnie boj . W pi徠ek id do psychiatry po leki, bo psycholog nic mi nie pom鏬. Tobie radz to samo bo wszyscy si z czasem od Ciebie odwr鏂.
U mnie w domu od lat jest agresja i psycholog wyt逝maczy mi, 瞠 u mnie zatar造 si granice mi璠zy tym co dozwolone a tym czego robi nie wolno. Poniewaz w moim domu przekraczano granice zachowa dozwolonych sta造 si one dla mnie chlebem powszednim i przenios豉m te wzorce na m鎩 zwi您ek kt鏎y si przez to rozpad. Sama nad tym nie zapanujesz poniewa im wi璚ej b璠ziesz krzywdzi innych tym wi瘯szy b璠ziesz mia豉 瘸l i poczucie winy, a to z kolei b璠zie tylko podkr璚ac Twoj agresj i ko這 si zamyka.
moja wymiananowy w徠ek https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post23793336 ksi捫ki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=486721 Edytowane przez Ninlil Czas edycji: 2011-06-06 o 17:48 |
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 464
|
czy u Ciebie w domu panowa豉 taka przemoc?
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 15 304
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 297
|
Zastan闚 si czy chcesz by z tym facetem, skoro denerwuje Ci on do tego stopnia, 瞠 wpadasz w tak furi. Mo瞠 to wyraz nieu鈍iadomionej nienawi軼i, frustracji czy 瘸lu do niego. Mo瞠 po prostu co jest nie tak w tym zwi您ku..
|
|
#41 | ||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 718
|
Cytat:
Je郵i tak bardzo kochasz swojego faceta to na razie chro go przed sam sob . ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
Jest tylko spostrze瞠niem . Czytaj帷 Twoj wypowied odnios豉m wra瞠nie ,瞠 si usprawiedliwiasz i odpowiedzialno嗆 za swoje zachowanie przerzucasz na partnera . Rozumiem ,瞠 cyklotymia jest zaburzeniem i nie jeste temu winna. Chodzi mi tylko o kwesti przerzucania odpowiedzialno軼i.
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 19
|
ju wszystko wyja郾ione, wi璚 mo瞠cie ju przesta krytykowa itp. wiem, 瞠 co musze z tym zrobi i to ju chyba tyle w tym temacie
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 718
|
Cytat:
Zwr鏂i豉m uwag na Twoj wypowied i skomentowa豉m to co mnie zastanowi這. Ja nie uwa瘸m ,瞠 zawsze s dwie strony winne. Ale to jest moje zdanie. Nie wiem jaki by Tw鎩 eks, na pewno nie by idealny poniewa tacy ludzie nie istniej. Nie mniej jednak uwa瘸m,瞠 je郵i kto jest agresywny i stosuje przemoc to za ni odpowiada (pisz odno郾ie przemocy domowej ). Bardzo dobrze zrobi豉 Twoja pani psycholog ,瞠 nie kaza豉 Ci si "tarza"w poczuciu winy. To jest zb璠ne i nic nie wnosi. Robi豉 幢e, m璚zy這 Ci to , poszuka豉 pomocy i dobrze. Twoja wypowied wywo豉豉 lekki u鄉iech na mojej twarzy poniewa "wr璚z z niej krzyczy" wymaganie ode mnie abym zna豉 Twoj ca陰 histori. Dobrej nocy.
|
|
|
|
#45 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Naprawd Wam wsp馧czuj dziewczyny i mam nadziej, 瞠 poradzicie sobie z Waszymi problemami. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
|
|
#46 |
|
Wtajemniczenie
|
Przy tej dyskusji trzeba rozgraniczyc dwie kwestie. Po pierwsze owszem, partner nie jest miot陰 i ma prawo do swojego zdania i opinii na wszelkie tematy dotycz帷e zwi您ku, po drugie jednak ja doskonale wiem jak to jest, kiedy cz這wiek wpada w z這sc, a druga osoba zamiast to zrozumiec i za豉godzi t agresj dodatkowo prowokuje, by mo瞠 nie鈍iadomie, ale robi to. Z chor osob trzeba nauczyc si 篡c, czasami warto takiej osobie po prostu odpu軼i, przemilcze, nie ci庵na tematu i dac jej si uspokoic. Tymczasem cz瘰to jest tak ( np. w moim przypadku) 瞠 napady agresji s nie tyle co 豉godzone, nie tyle, co ignorowane, a wr璚z nakr璚ane s這wami typu- czego ryczysz, znowu zachowujesz si jak wariatka, id si leczy, nie mog juz z tob wytrzyma itd... to nie pomaga, i chocia te s這wa s prawd, to jednak mo積aby by這 ich unikn帷 i przemilcze lub zamiast tego powiedziec co mi貫go, co, co za豉godzi sp鏎. I takie w豉郾ie zachowanie kiedy partner nie pomaga a wr璚z nakr璚a spiral jest WIN partnera.
|
|
#47 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie zamierzam kontynuowa dyskusji na temat mojej historii, bo to nie ona jest tematem tego w徠ku. Przytoczy豉m j tylko Paulinie, aby pokaza jej do czego mo瞠 doprowadzi nieleczona agresja wzgl璠em partnera. W swojej historii nie chc grzeba tak g喚boko, jakby wymaga這 tego w przypadku odpisania na dwie wiadomo軼i do mnie kierowane. Nie chc, nie musz. Za wiele miesi璚y pracowa豉m nad sob, 瞠by軼ie teraz niszczyli mnie na nowo wp璠zaj帷 mnie w poczucie winy. Wy, obcy, anonimowi ludzie. Wybaczcie, ale wystarczy mi to, w jakim stopniu aktualnie jest, a nadal jest w sporym. Dzi瘯uj za uwag. Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2011-06-07 o 09:58 |
||
|
|
|
|
#48 |
|
Przyczajenie
|
@Ninlil
Po cz窷ci si z Tob zgadzam - zwi您ek powinien opiera si na partnerstwie i zrozumieniu, wi璚 Tw鎩 partner powinien odpu軼i, zrozumie, 瞠 nie robisz tego z w豉snej woli. Z drugiej strony jestem w stanie wyobrazi sobie sytuacj, w kt鏎ej Tw鎩 facet nie wytrzymuje ju takiej sytuacji...gdy ka盥y (nawet drobny) sp鏎 ko鎍zy si jak捷 dzik awantur (zastan闚 si ile takich awantur by這). Jak sama napisa豉 wcze郾iej - zrobi豉 dzik awantur ch這pakowi na stacji benzynowej....wi瘯szo嗆 ludzi nawet nie zwr鏂i這 by na to uwagi. Nie chc Ci tutaj do這wa, ale po prostu nie zgadzam si tak do ko鎍a z Twoj opini...Po prostu ka盥y ma jakie granice wytrzyma這軼i i tyle. |
|
|
|
|
#49 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko, ze to nic nie poprawia這, a tylko doprowadza這 do gorszej awantury, wi璚 po co to? Czasami lepiej ugiac kark skoro inne rozwi您ania nie przynosz skutku.Oczywi軼ie pod warunkiem, 瞠 druga osoba chce si leczyc. Wina zawsze lezy po obu stronach. Ja zaczynam awantur, ale partner nie pr鏏uje jej zako鎍zyc i pom鏂 mi bo nie pozwala mu duma, bo ma swoje granice wytrzyma這軼i, bo z wariatk nie b璠zie dyskutowa czy z jakiegokolwiek innego powodu-on w ten spos鏏 przyczynia si do jeszcze gorszego stanu psychicznego swojego i mojego.Wi璚 jest to jego wina.
moja wymiananowy w徠ek https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post23793336 ksi捫ki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=486721 Edytowane przez Ninlil Czas edycji: 2011-06-07 o 11:36 |
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 885
|
Cytat:
|
|
|
#51 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze d逝ga droga przede mn, ale mam nadziej, 瞠 meta b璠zie tego warta ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#52 |
|
Przyczajenie
|
@Ninlil
Mo瞠 nie do ko鎍a jasno si wypowiedzia貫m, wi璚 postaram si to jako zobrazowa ![]() Z Twojej wypowiedzi wynika, 瞠 oczekujesz od swojego faceta, 瞠 w sytuacji, kiedy Ty si niego denerwujesz, on grzecznie ma Cie przytuli, uspokoi itd. Wszystko cacy, mo積a tak zrobi kilka razy, pr鏏owa pom鏂 itd, ale w ko鎍u nie co strzeli i koniec...Tu wszystko zale篡 od wytrzyma這軼i... Je郵i w og鏊e nie pr鏏owa Ci pom鏂 i od pocz徠ku zachowywa si tak jak opisa豉 - to zrobi 幢e i nie ma co dyskutowa. Je郵i jednak walczy, a nie przynios這 to oczekiwanego efektu, to c騜 - postaw si na jego miejscu...Te by pewnie nie wytrzyma豉 zbyt d逝go...a w sytuacjach, gdy jeszcze pojawia si przemoc fizyczna (nie wiem czy tak by這 akurat w Twoim przypadku, ale autorka tematu tak w豉郾ie ma) to ju w og鏊e jest kiepsko... |
|
|
|
|
#53 |
|
Wtajemniczenie
|
A no widzisz Mercurio, w豉郾ie si dowiedzia豉m 瞠 jestes facetem, i to w wieku mojego by貫go wi璚 chyba powiniene zrozumiec ze facet w tym wieku powinien miec moim zdaniem na tyle oleju w g這wie, zeby czasem przystopowa jak jest taka potrzeba i nie unosic sie honorem ( bo 瘸dna wariatka nie b璠zie go tresowac czy krzyczec )jak ma貫 dziecko
By造 nie by造, temat jest aktualny bo ja z nim mieszkam z powod闚 ode mnie niezaleznych i prze篡wam to co autorka w徠ku, dlatego tak sie zaangazowa豉m w ten temat, no ale do軼 juz moich wywod闚, bo nie o tym jest w徠ek
![]() |
Nowe w徠ki na forum Intymnie
|
|
|
«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
| Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:57.

boje si, 瞠 w ko鎍u nie wybaczy. Wczoraj zn闚 do tego dosz這 i On tym razem odda mi. Zabola這....
Ja za ka盥ym razem staram si przesta, ale to jest silniejsze ode mnie.. taki nag造 atak z這軼i, 瞠 bym zat逝k豉 na 鄉ier. Prosz o jedno, nie 鄉iejcie si tylko porad嬈ie. 

St康 nawroty takich atak闚 w momentach kryzysowych w naszym zwi您ku.
moja wymiana