tatuaż -rodzice - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-14, 17:15   #31
201608251020
Konto usunięte

Dot.: tatuaż -rodzice

Cytat:
Napisane przez icotomabyc Pokaż wiadomość
te szwy mi się najbardziej podobają
A nie lepiej kupić pończochy ze szwem?? wyjdzie taniej, zdrowiej i na krótszy okres.
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 17:16   #32
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
I będzie Ci się to podobało gdy założysz spódniczkę zakrywającą kokardki?
Będziesz miała na nogach dwie krechy.
Stary 2011-06-14, 17:17   #33
madana
Zakorzenienie

Dlatego problemem ze strony rodziców nie jest chyba tatuaż w ogóle, ale te ohydne kokardki, które wyglądają obciachowo i tyle. Wypowiadały się tu dziewczyny, które tatuaże mają i też jakoś nie zachwycił je ten wzór, bo jest jednym z okropniejszych, jakie widziałam.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 17:17   #34
icotomabyc
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
I będzie Ci się to podobało gdy założysz spódniczkę zakrywającą kokardki?
Będziesz miała na nogach dwie krechy.
to co? sa nawet rajstopy w raki wzór (te "krechy")
icotomabyc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 17:18   #35
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
Dlatego problemem ze strony rodziców nie jest chyba tatuaż w ogóle, ale te ohydne kokardki, które wyglądają obciachowo i tyle. Wypowiadały się tu dziewczyny, które tatuaże mają i też jakoś nie zachwycił je ten wzór, bo jest jednym z okropniejszych, jakie widziałam.
Zgadzam się.
Stary 2011-06-14, 17:19   #36
eyo
Zakorzenienie

rodzice postąpili bardzo nie fair wobec ciebie - ty się starałaś, wywiązałaś się z umowy a oni cię wystawili, nie powinni byli tego robić bo jeżeli wiedzieli (i zakładam, że od początku byli tego pewni tylko liczyli na to, że np. nie weźmiesz się tak bardzo za naukę) że ci nie pozwolą to powinni byli tak powiedzieć od początku
moim zdaniem to trochę żałosne, że dorośli ludzi w tak dziecinny sposób pogrywają z nastoletnim dzieckiem jakby liczyli, że zamiast dojrzewającego człowieka w domu mają średnio rozgarnięte zwierzątko

rada w tym wypadku jest jedna, poczekaj do 18 - po pierwsze nie będziesz musiała sie prosić o zgodę a po drugie trochę czasu na przemyślenie tej decyzji ci na złe nie wyjdzie

druga sprawa
cóż - ja się z poglądem rodziców zgadzam bo ten tatuaż jest po prostu tani
jasne - każdemu podoba się co innego i każdy ma inny gust ale no... moim zdaniem są takie rzeczy które ogólnie są tanie i tandetne i mogą podobać się co najwyżej przedstawicielom pewnej grupy wiekowej która ponad wszystko ceni serduszka, gwiazdki, kokardki i inne infantylne kształty
mówcie co chcecie ale ja nie uwierzę, że za 10 lat ten wzór będzie się tak samo podoba 30 letniej kobiecie jak teraz podoba się nastolatce
są wzory ponadczasowe, z klasą - nawet jeżeli nie niosą za sobą żadnego przesłania i nie każdemu przypadają do gustu ale miana sztuki nikt im nie odbierze - a są wzory po prostu masowe i ta kokardka niestety do takich należy

jak miałam naście lat i modne były tribale to też mi sie podobało no i bum - dziś to symbol tandety i ludzie z tymże czymś na lędźwiach chowają się jak mogą
za parę lat to samo spotka wszelkie rhiannoinspiracje

ja tam bym nie chciała ryzykować, że mając 25 lat będzie mi wstyd założyć spódniczkę czy szorty

no i cóż - generalnie widziałam rękawy czy całe wytatuowane plecy które mi zapierały dech w piersiach i były tak pięknymi dziełami, że nawet przez myśl mi nie przeszło zakładać, że ktoś może kiedyś żałować a widzę te kokardki i po prostu nie wierzę, że normalnemu, zdrowemu człowiekowi w dorosłym życiu skłonność do takiej infantylnej tandety nie przejdzie ;P chociaż sama jestem fanką drobniejszych tatuaży na kobietach

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥

Edytowane przez eyo
Czas edycji: 2011-06-14 o 17:22
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 17:19   #37
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Proponuję, żebyś kupiła sobie takie pończochy/rajstopy w ramach eksperymentu i pośmigała w nich non stop (ale naprawdę non stop, do każdego ciucha, na każdą okazję) przez 2-3 miechy. Jeśli po kilkudziesięciu dniach z tym wzorem dalej będzie Ci się wydawał atrakcyjny i pasujący na każdą okazję, to poczekaj do 18tki i sobie zrób.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-14, 17:21   #38
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieje, ze zdajesz sobie sprawe, ze nawet niewielki cellulit (a cellulit ma minimum 90% kobiet) przez taki tatuaz bedzie masakrycznie podkreslony i bedzie wydawal sie jeszcze bardziej zaawansowany? masz dopiero 17 lat, cialo ci sie jeszcze troche zmieni, skora moze stracic troche jedrnosci, moga pojawic sie rozstepy. z takimi tatuazami jest troche jak z rajstopami, jak ktos nie ma idealnych nog jak modelki z katalogow, to wzorzystymi jeszcze silniej sciagnie wzrok na niedoskonalosci.

tego typu tatuaze nadaja sie moim zdaniem tylko i wylacznie dla kobiet o dlugich, wrecz idealnych nogach i na pewno nie dla nastolatek

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2011-06-14 o 17:24
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 17:23   #39
klempaa
Zakorzenienie

Absolutnie i za żadne skarby nie pozwoliłabym swojemu dziecku na taki tatuaż- dyskretny i niewielki- dlaczego nie. Ale szwy na całą nogę i kokardki? Po pierwsze- na 17-latce (i przez dobrych kilka następnych lat) będzie wyglądał komicznie- własnie przez swoją wymowę, bo tak- jest dziwkarski (choć jak Harmonija pisze- możliwe, że dorosłej kobiecie pasuje; ale nastolatce? ). Po drugie- po prostu nie zgodziłabym się na tak duży tatuaż w tym wieku i koniec.

Kolejna rzecz: pończochy/rajstopy z takim szwem wygadają dobrze tylko i wyłącznie na kobiecie z idealnie prostymi nogami. Dlaczego? Bo podkreślą każdą krzywiznę. Masz takie nogi, którym to nie zaszkodzi?

Cytat:

Tylko wiesz jaka jest różnica? Pończochy/rajstopy zakładasz i zdejmujesz gdy przestają pasować do stroju. Tego nie zdejmiesz.

Śledź też pies! - blogujemy

Edytowane przez klempaa
Czas edycji: 2011-06-14 o 17:26
klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 17:28   #40
icotomabyc
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość
Absolutnie i za żadne skarby nie pozwoliłabym swojemu dziecku na taki tatuaż- dyskretny i niewielki- dlaczego nie. Ale szwy na całą nogę i kokardki? Po pierwsze- na 17-latce (i przez dobrych kilka następnych lat) będzie wyglądał komicznie- własnie przez swoją wymowę, bo tak- jest dziwkarski (choć jak Harmonija pisze- możliwe, że dorosłej kobiecie pasuje; ale nastolatce? ). Po drugie- po prostu nie zgodziłabym się na tak duży tatuaż w tym wieku i koniec.

Kolejna rzecz: pończochy/rajstopy z takim szwem wygadają dobrze tylko i wyłącznie na kobiecie z idealnie prostymi nogami. Dlaczego? Bo podkreślą każdą krzywiznę. Masz takie nogi, którym to nie zaszkodzi?

bez komentarza
typowy problem polskich rodziców...
icotomabyc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 17:29   #41
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
bez komentarza
Nie, po prostu wypowiedź osoby, która miała 17 lat parę lat temu i wie, jak jej się gust przez ten czas zmienił

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-14, 17:30   #42
monius9
Zakorzenienie

no ja ci nie pomogę bo na TAKI tatuaż też bym nie pozwoliła nastoletniej córce. rodzice spaprali sprawę że od razu nie zainteresowali się jaki konkretnie to będzie wzór, ale z drugiej strony to ja na ich miejscu słysząc 'kokardki na nogach' też wyobraziłabym sobie coś ciut innego.

jak ci naprawdę na nim zależy to poczekaj rok i dopiero wtedy go sobie zrób. rok to mało w porównaniu do całego życia, bo tyle ten tatuaż będziesz nosić, skromnie przypominam

jeszcze tylko lekko poprę to co pisała truskawkowawiosna - ja w wieku 17 lat też miałam nogi które chętnie bym odsłaniała z takim wzorem. raptem 5 lat później mam celulit i ostatnie o czym marzę to eksponowanie go linią która kiedyś była prosta.
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 17:31   #43
ignea
Raczkowanie

Jestem niewiele starsza od Ciebie, Autorko, więc dobrze wiem, jak bardzo mogą się jeszcze zmienić Twoje modowe gusta (wnioskuję po wielu koleżankach i samej sobie, a przeszłam naprawdę sporą odmianę )
Nie wiem, jak dokładnie umawiałaś się z rodzicami i jak to wygląda od ich strony, ale w jednym się z nimi zgadzam - wzór jest "dziwkarski". Całe szczęście, że chociaż tych czaszek nie chcesz, bo tatuaż sam w sobie jest okropny, a z tym dodatkiem przekracza już wszelkie granice okropieństwa
Nie lubię tatuaży i sama nigdy nie chciałam go sobie zrobić i nie sądzę, by to miało ulec jakiejś zmianie (chociaż, ja mówiłam, gusta się zmieniają ), ale rozumiem, że inni mogą lubić. Ale gdybym miała zrobić go sobie, to wybrałabym coś o wiele bardziej uniwersalnego. Coś, co pasowałoby do każdego stroju - na imprezę i do pracy. A jak słusznie już zauważyły dziewczyny - nie w każdej pracy akceptowane są takie duże wzory.
Poza tym argument, że kiedy jest się starszym wygląda to źle, moim zdaniem nie jest wcale głupi, tylko bardzo istotny. Nie mam na myśli wieku 80+, bo wtedy faktycznie, raczej nie odkrywa się zbyt wiele ciała. Ale skóra starzeje się już wcześniej, na pewno nie wygląda ciągle jak u nastolatki. Dla mnie to ma duże znaczenie.
ignea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 17:31   #44
sensualangel
Wtajemniczenie

ten tatuaż jest okropny, przed kim tak bardzo chcesz zabłysnąć? przed facetami? jeśli się nie mylę to Pink też ma kokardki na udach.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 634187862725519028.jpg (33,6 KB, 240 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pink_tattoo7.jpg (23,8 KB, 253 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d11f81ebd22970b0e764ee731918dae0,14,1.jpg (19,1 KB, 243 załadowań)

Edytowane przez sensualangel
Czas edycji: 2011-06-14 o 17:36
sensualangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 17:31   #45
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
bez komentarza
Twój jest typowym problemem polskich nastolatek. Ale wyrośniesz z tego

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-14, 17:32   #46
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez loud Pokaż wiadomość
A rodzice swoją drogą zle się zachowują bo raz danego słowa się niestety dotrzymuje.
Tu się nie zgodzę. Jeśli dziewczyna byłaby do końca uczciwa i pokazała cały tatuaż, rodzice wiedzieliby, na co "się godzą". Ona powiedziała tzw. półprawdę, więc rodziców nie obowiązuje obietnica.
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 17:33   #47
lala2506
Zakorzenienie

Cytat:
Ten tatuaż jest ohydny, po prostu wstrętny, w życiu nie podpisałabym zgody własnemu dziecku na takie oszpecenie się. I w jednym rodzice mają rację: TEN akurat tatuaż jest mega dziwkarski.
Zgadzam się
Cytat:
bez komentarza
Roku nie wytrzymasz? Już musisz mieć tatuaż? Co to krech to zgadzam się, z którąś z dziewczyn byś pochodziła w takich rajtkach ze wzorkiem do każdej stylizacji, z pewnością będzie pięknie
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 17:33   #48
madana
Zakorzenienie

Nie załamuj, jeśli taki gust ma typowa polska nastolatka to ja wysiadam: bazar krzyczy i tańczy disco polo- taki jest ten tatuaż, który chce sobie strzelić panna.
Stary 2011-06-14, 17:33   #49
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez monius9 Pokaż wiadomość
jeszcze tylko lekko poprę to co pisała truskawkowawiosna - ja w wieku 17 lat też miałam nogi które chętnie bym odsłaniała z takim wzorem. raptem 5 lat później mam celulit i ostatnie o czym marzę to eksponowanie go linią która kiedyś była prosta.
Jak miałam 16-17 lat to agencje modelek do mnie pisały ...
A w tej chwili jestem wręcz książkowym przykładem klepsydry ciało zmienia się w tempie NIEWYOBRAŻALNYM...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-14, 17:34   #50
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 17:35   #51
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Nie załamuj, jeśli taki gust ma typowa polska nastolatka to ja wysiadam: bazar krzyczy i tańczy disco polo- taki jest ten tatuaż, który chce sobie strzelić panna.
Może nie każda, ale co druga co mijam na ulicy to albo emo albo 'słitaśna' Ja nie wiem, parę lat różnicy a czuję wręcz jakby przepaść pokoleniową
Stary 2011-06-14, 17:37   #52
skunny
Raczkowanie

GG do skunny

Mi tatuaże bardzo się podobają, ale ten jest okropny . Osobiście za nic nie zrobiłabym sobie takiego
Myślę, że to taka zachcianka, której za parę lat będziesz żałować ( amoże i za parę miesięcy)... No ale cóż- Twoje życie- Twoje ciało, ale później nie narzekaj, że popełniłaś błąd, bo się oszpeciłaś... Przecież w końcu masz to co chciałaś, prawda?
skunny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 17:40   #53
mpt
Zakorzenienie

Wzór jest paskudny. Jeżeli już miałabym pozwalać swojemu dziecku na jakieś kokardki, to niechby to były np. kokardki na biodrach, po bokach ud - na wysokości majcioch na przykład. Też całkiem seksowne (jak na ten wiek) , ale można przykryć. I chyba są mniej wulgarne.
Stary 2011-06-14, 17:40   #54
madana
Zakorzenienie

Nie wiem, ale dołączone zdjęcie Pink z takim kokardkowym tatuażem tylko mnie upewniło: ohyda do kwadratu, w sam raz,aby strzelić fotkę i wysłać na wiocha.pl . No niby o gustach się nie dyskutuje, ale samą siebie tak oszpecić???? Bo białe kozaczki się zdejmie, róże wymieni na inne ciuchy, ale te dziwkarskie kokardki to tylko na wabia do agencji się nadają i tyle.
Stary 2011-06-14, 17:40   #55
marronelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _kocimietka Pokaż wiadomość
nie przekonuj ich, poczekaj jeszcze rok i go zrób.

swoją drogą, ja jestem mega, MEGA liberalna ale ten tatuaż naprawdę jest okropny... przemyśl to jeszcze

a masz zgrabne nogi? do takiego tatuażu trzeba mieć mega zgrabne, długie nogi, inaczej może Cię mocno oszpecić.

"Nie płacz w liście

nie pisz że los ciebie kopnął

nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno."

Przeszczęśliwa!
marronelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 17:45   #56
takaja13
Zakorzenienie

A ja bym pozwolila swojemu dziecku zrobic tatoo tym bardziej,ze wczesniej dalam slowo a dla mnie slowo drozsze pieniedzy,ja swoj 1 tatoo tez zrobilam jak mialam 17 lat i mama sie zgodzila ,teraz mam 32 i ostatni zrobilam rok temu i oczywiscie juz mam w planach nastepny jesli nie bedzie tych czaszek to jest ok,jesli jestes osoba twardo stapajaca po ziemi i pewna siebie to jak najbardziej bedzie Ci pasowal
a na stare lata i tak nie bedziemy pokazywac ciala wiec co za roznica czy bedzie ten tatoo czy tez nie,pozatym nie kazdej kobiecie zmienia sie figura,ja w tej chwili mam taka sama wage jak w wieku 20 lat mimo,ze mam 3 dzieci,rozstepow nie mam a cellulitu tylko troszke pod posladkami ale walcze z tym
teraz mozecie po mnie pojechac jak to w polsce najbardziej lubia ludzie robic

http://www.youtube.com/watch?v=cAk34...watch_response
takaja13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 17:46   #57
sensualangel
Wtajemniczenie

Autorko wątku zafunduj sobie tatuaż na miesiąc( jak tak bardzo się upierasz) pochodź w nim, zobaczysz reakcje ludzi to Ci się odwidzi.
sensualangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-14, 17:48   #58
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez takaja13 Pokaż wiadomość
pozatym nie kazdej kobiecie zmienia sie figura,ja w tej chwili mam taka sama wage jak w wieku 20 lat mimo,ze mam 3 dzieci,rozstepow nie mam a cellulitu tylko troszke pod posladkami ale walcze z tym
owszem nie każdej. Ty po ciążach nie masz rozstępów, a ja w wieku autorki np. nie wiedziałam że zachoruję na chorobę metaboliczną 3 lata później. Nigdy się nie przewidzi za młodu jakie kto ma uwarunkowania.
I nie rozumiem tego standardowego utyskiwania "jak to w Polsce". Jak komuś tu źle to granice stoją otworem...

Edytowane przez 201608251020
Czas edycji: 2011-06-14 o 17:49
Stary 2011-06-14, 17:48   #59
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez takaja13 Pokaż wiadomość
A ja bym pozwolila swojemu dziecku zrobic tatoo tym bardziej,ze wczesniej dalam slowo a dla mnie slowo drozsze pieniedzy,ja swoj 1 tatoo tez zrobilam jak mialam 17 lat i mama sie zgodzila ,teraz mam 32 i ostatni zrobilam rok temu i oczywiscie juz mam w planach nastepny jesli nie bedzie tych czaszek to jest ok,jesli jestes osoba twardo stapajaca po ziemi i pewna siebie to jak najbardziej bedzie Ci pasowal
a na stare lata i tak nie bedziemy pokazywac ciala wiec co za roznica czy bedzie ten tatoo czy tez nie,pozatym nie kazdej kobiecie zmienia sie figura,ja w tej chwili mam taka sama wage jak w wieku 20 lat mimo,ze mam 3 dzieci,rozstepow nie mam a cellulitu tylko troszke pod posladkami ale walcze z tym
...masz 32 lata a piszesz jakbyś miała max 13
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 17:49   #60
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sensualangel Pokaż wiadomość
Autorko wątku zafunduj sobie tatuaż na miesiąc( jak tak bardzo się upierasz) pochodź w nim, zobaczysz reakcje ludzi to Ci się odwidzi.
Reakcję ludzi Autorka ma już tutaj - znaczna większość uważa, że taki tatuaż jest bardzo bardzo tandetny.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości