![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
tatuaż -rodzice
Witam jestem na wizażu już jakiś czas a teraz postanowiłam się zarejestrować bo mam problem z rodzicami. O kilku miesięcy planuję zrobić sobie tatuaż. Jako że mam 17 lat potrzebuję zgody rodziców. Oni zgodzili się pod warunkiem, że na koniec roku będę miała świadectwo z paskiem i żadnej oceny dostatecznej. Koniec roku już właściwie jest, oceny wystawione, klamka zapadłą - spełniłam te warunki umowy z rodzicami. I pojawia się problem - mimo tego nie chcą podpisać zgody, zmienili zdanie i za nic nie chcą się zgodzić, czemu? nie bo nie i bo tatuaż który chce zrobić jest "dziwkarski" i ich córka nie będzie miała czegoś takiego" i mam pytanie:jak ich przekonać?
tatuaż ma wyglądać mniej więcej tak: http://img829.imageshack.us/img829/4899/kokardkar.jpg edit: tu lepiej widać o co mi chodzi to ma wyglądać raczej bardziej podobnie do tego: http://30.media.tumblr.com/tumblr_lh...iqxbo1_500.jpg ![]() Edytowane przez icotomabyc Czas edycji: 2011-06-15 o 18:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: tatuaż -rodzice
Cytat:
naprawdę chcesz sobie takie coś zrobić? ![]() szczerze naprawdę im się nie dziwie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
nie przekonuj ich, poczekaj jeszcze rok i go zrób.
swoją drogą, ja jestem mega, MEGA liberalna ale ten tatuaż naprawdę jest okropny... przemyśl to jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
to zdjęcie to tylko koncepcja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Tatuaż w tym miejscu jest straszny, bez urazy oczywiście... Nie dziwię się rodzicom, że nie chcą się zgodzić. Mam pytanie- czy wiedzieli wcześniej jaki wzór i w jakim miejscu byś chciała tatuaż?
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ale bez przesady czemu uważacie że jest taki straszny?? mi się podoba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ale... po co Ci to? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
a pomyslalas co bedzie na starosc? jak bedzie taki tatuaz wygladal na pomarszczonej skorze?
jestes jeszcze młodziutka poczekaj troche z ta decyzja. Jak bylam w Twoim wieku tez sie uparlam na kolczyk w jezyku. cale szczescie posluchalam rodzicow. A teraz te kolezanki, ktore wtedy zrobily mowia, ze wcale nie jest tak fajnie i kolorowo jak im sie wydawalo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2011-06-14 o 16:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Myśle, że rodzice najbardziej boją się tego, że tatuaż będzie widoczny. Moim zdaniem mają rację, może lepiej zacząć od czegoś mniejszego, co łatwiej będzie ukryć. Nie zapominaj, że w niektórych branżach, jest to niedopuszczalne. Nie mówię, że to dobrze, tak już po prostu jest. Będziesz musiała zdać się na kryjące rajstopy lub spodnie.
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
a nie przesadzacie troszkę? to tylko tatuaż ogromna ilość ludzi je ma i żyją i jest ok... zresztą to chyba nie te czasy żeby tatuaż tak szokował?? a jak będe staro - oczywiste jest że tatuaż będzie źle wyglądał na skórze itp tyle że jako starowinka nie będę przecież nosiła mini
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Autorko, kokardki kokardkami,ale tą imitację szwu bym sobie darowała - nie w każdej pracy pozwolą Ci na pończochy z takim szwem.
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ten tatuaż jest ohydny, po prostu wstrętny, w życiu nie podpisałabym zgody własnemu dziecku na takie oszpecenie się. I w jednym rodzice mają rację: TEN akurat tatuaż jest mega dziwkarski.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Elve, dlaczego uwazasz ze najsmieszniejszy argument?
Nie zgadzam sie z Toba. Gdy skora traci jedrnosc tatuaz wyglada jak czarna plama. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Dla 17-latki to po prostu żaden argument i tyle. Nie podobają mi się tatuaże w ogóle, ale widziałam ładne, gustowne, ale walnąć sobie coś takiego jak z kabaretu Moulin Rouge na nogi????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ![]() Że mnie się to nie będzie podobało? Zapewniam, że owe pomarszczenia bez tatuażu będą wzbudzały we mnie tyle samo niechęci, co z tatuażem ![]() Że chłopu się nie będzie podobało? Nie sądzę, żebym w okresie mega koszmarnego pomarszczenia miała jeszcze ochotę na nagie igraszki ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Jestem w szoku jak ludzie demonizują tatuaże. Tatuaż = dziwka, kryminalista, satanista itp itd. . takie myślenie to patologia. Racja, że ten argument ze skórą jest idiotyczny. I dziewczyny już wytłumaczyły dlaczego. A poza tym, dlaczego ma żałować ? Mam 2 tatuaże i jestem w nich zakochana. I wole kiedyś, żeby mi się na stare lata znudziły niż do końca życia żałować, że sobie nie zrobiłam. Moja mama też kręciła nosem. Zgodziła się na mały. Ja zrobiłam 3 razy większy, chwile pogadała a teraz sama nie widzi w tym nic złego. Nie, żebym tu namawiała do buntu, ale czasem warto postawić na swoim i nie patrzeć na gadanie innych. Może poczekaj do 18 - stki ?
Co do motywu - Twój wybór, ale może coś bardziej ambitnego ? ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- włąśnie ![]()
Nalej Serce, nalej... Na początku bóg stworzył człowieka, ale widząc go takim ułomnym, dał mu kota. ![]() Edytowane przez Harmonija Czas edycji: 2011-06-14 o 17:05 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
po drugiej stronie szafy
|
Harmonija - ale ten tatuaż, który autorka pokazała, jest nieco dziwkarski
![]() ![]()
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Mały tatuaż w tym wieku - ok, sama zrobiłam ale w wieku 19 lat. Ale taki hmmmm charakterystyczny...pocze kaj lepiej, teraz Ci się podoba, a za kilka lat będziesz chciała usunąć. Poza tym to bardzo ryzykowne miejsce, schudniesz/przytyjesz, on się zniekształci, straci ostrość koloru a jak będzie ciepło to co? Będziesz nosić długie spodnie? Ja też jestem mega mega mega liberalna, ale ten konkretnie wzór, już nie ważne czy z czaszkami czy bez - będziesz żałować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ten tatuaż jest moim zdaniem paskudny.
Ale to Twoje ciało i jeśli bardzo go chcesz, poczekaj do 18 i sobie zrób. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
tak, jak już wyżej pisałam: wiedzieli że mają to być kokardki na nagach
![]() zresztą argument, że nie myśleli że to ma tak wyglądać to żaden argument, są dorośli powinni być świadomi swoich słów... równie dobrze ja mogłabym w ramach warunków rodziców rzeczywiście nie dostać żadnej trój na koniec ale dostać dwóje i co? warunki spełnione: pasek jest, trój nie ma...? bo no to jest po prostu nic innego jak po prostu oszustwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ja bym z tym tatuażem zaczekała. A ten wzór to w ogóle jest wg mnie brzydki i wulgarny. Jak miałam 17 lat chciałam na plecach napisać ALL EYES ON ME . Bogu dzięki, że suma summarum nie zrobiłam tej dziary bo a) dziś zmienił mi się światopogląd o 270 st i nie pasowałby do mnie
b) w pracy którą wykonuję taki tatuaż by nie przeszedł. Przemyśl to sobie raz jeszcze. A rodzice swoją drogą zle się zachowują bo raz danego słowa się niestety dotrzymuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
po drugiej stronie szafy
|
Nawet nie musi to być mega ambitne jak ona nie chce, moja koleżanka ma typowe katalogowe kolorowe motylki i luz, jak jej się podoba to ok, ale niech pierwszy tatuaż, zwłaszcza robiony w młodym wieku, nie będzie od razu na pół ciała
![]()
![]() |
#26 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No niby tak. Ale powiem Ci, że zależy dla kogo. Mam znajomą, która ma bardzo podobny motyw też na nogach i tak, jest to motyw dziwkarski ![]() ale do tej kobiaty pasuje on idealnie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ale taki tatuaż ![]() Autorko, czy te "szwy" też planujesz sobie wytatuować? same kokardki jeszcze nie są takie złe... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.