|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: książkoholiczki i filmomaniaczki.
Ja się wypowiem;p
Według mnie był baardzo dziwny owszem zaciekawił baaardzo ale po miałam taką pustkę i nie bardzo wiedziałam co mam myślec
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączę do fanek kina i literatury
Postanowiłam w wakacje nadrobić zaległości filmowe, oglądam kiedy czas mi pozwala- wczoraj Białą Wstążkę. Na szczęście zaległości książkowych nie posiadam bo czytam je jak obłąkana- wszędzie Ostatnio Zmartwychwstanie Tołstoja- fajne, ale trzeba lubić taką literaturę
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
|
|
|
|
#33 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio czytam niestety głównie literaturę fachową potrzebną mi w pracy, ale w przerwach czytuję "Cień wiatru".
Jakiś czas temu skończyłam "Klejnot Medyny" Sherry Jones - serdecznie polecam ------ Dziewczyny może napiszecie coś o sobie? Czym się zajmujecie, jakie macie inne pasje?
|
|
|
|
|
#35 |
|
Konto usunięte
|
No to parę słów o mnie:
Mam na imię Dominika, lat 20, mam kilka pasji, na które w różnym natężeniu wydaję całe oszczędności - lakiery do paznokci (patrz: link w podpisie ), storczyki, herbaty (ok. 70 rodzajów na stanie ), obecnie jako pasja zahibernowana - postcrossing i ptaszniki. No i przede wszystkim, zawsze i wszędzie - podróże, choć nie bardzo mam fundusze i możliwości, żeby jeździć po świecie czy nawet po Polsce, ale pochłaniam jakieś przewodniki albo książki z takiej serii Rzeczpospolitej, 100 ciekawych rzeczy w danym kraju, kupiłam chyba 15 takich książek. No, to tak w skrócie
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Mogę dołączyć?
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem Monika, 25 lat, mezata i dzieciata, mgr filologii angielskiej szukajacy pracy w zawodzie i obijajacy sie poki co na stazach moja glowna pasja sa ksiazki, ale lubie tez kosmetyki i Wizaz![]() jestem leniwcem straszliwym dlatego ksiazki idalnie do mnie pasuja
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#39 | |
|
Przyczajenie
|
Ja mam na imię Martyna, lat około 20
Męża jeszcze nie mam, ale to się zmieni w maju przyszłego roku. Cytat:
|
|
|
#40 |
|
Przyczajenie
|
Oj, przepraszam za dwie wiadomości
Razem Ślub - maj 2012 Edytowane przez Alane Czas edycji: 2011-07-13 o 13:54 |
|
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry! Widzę, że trafiłam na najbardziej, jak do tej pory, odpowiedni dla mnie wątek. Chętnie podyskutowałabym tu również o muzyce.
![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Mnie, szczerze mówiąc, Aronofsky nieco rozczarował przy "Black Swan". Nie wiem, czy spodziewałam się czegoś lepszego - po samym reżyserze jak i po fajerwerkach i wiwatach, gdy ten film się pojawił - czy może po prostu czegoś innego, niż to, co zobaczyłam. Film jest na pewno bardzo oryginalny. Jest świetny pod względem wizualnym i ogólnie sam pomysł na film też jest bardzo dobry. Niby ten film jest dopracowany we wszystkich szczegółach - muzycznych, zdjęciowych, aktorskich, jednak czegoś mi w nim zabrakło. Jest dobry. Ale zdecydowanie nie uważam go za arcydzieło. ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Aaaa, no i co do moich gustów: Co do książkowych: lubię klasykę, pisarzy IX i XX w. Uwielbiam Bukowskiego - to jedna z moich dziwnych, wielkich miłości, których nie umiem w żaden sposób pojąć. Bardzo lubię poezję- a z tego kanonu szczególnie wszelakich poetów i pisarzy wyklętych. Co do filmów: psychologiczne, stare polskie kino, filmy muzyczne i biograficzne, z Meksykiem w tle ( ) jak i generalnie wszystkie, które coś mi przekażą i zapadną w pamięć.Co do muzyki: zaczynając od bluesa, który jest moją największą i podstawową miłością, przechodząc w jazz, soul, folk, rock, hardrock (szczególnie klasyka) post-rock, post-punk, rock&roll, chillout, trip-hop, trochę elektroniki - kończąc na absolutnych akustykach i poezji śpiewanej. No i ogólnie pojętej muzyki lat 60', 70', 80'+ muzyki hiszpańskiej(z naciskiem na kubańską). To tak w skrócie. Edytowane przez l4lena Czas edycji: 2011-07-13 o 12:01 |
|
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
Hej to i ja sie dolacze
Mam na imie Gabi i z tego co widze jestem poki co najstarsza No jeszcze ewentualnie jak mnie Tz do kina wyciagnie Co jakis czas nadrabiam zaleglosci w serialach 'Gotowe na wszystko' i 'Siostra Jackie'. 'House' jakos mi sie przejadl jakis czas temu ale moze jeszcze kiedys do niego wroce Poza tych kocham pstrykac fotki (patrz podpis ), zupelnie amatorsko oczywiscie![]() Moje ukochane filmy to 'Swieci z Bostonu' pierwsza czesc i 'Krolowa Potepionych' chyba glownie przez muzyke Jest oczywiscie duzo wiecej filmow ktore mi sie podobaja ale do tych dwoch lubie wracac![]() Ksiazki lubie przerozne. Zalezy od humoru. Wczoraj skonczylam trylogie Larssona. Bardzo dobra Kocham Pratchetta. Ostatnio zamowilam 8 ksiazek ze Swiata Dysku i wlasnie niecierpliwie czekam az dojda Ksiazki ktore czytalam juz dawno a nadal lubie do nich wracac to Musierowicz, Chmielewska, 'Ania z Zielonego Wzgorza' i 'Przeminelo z wiatrem' A poza tym czytam wlasciwie wszystko co mi w lapki wpadnie
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
okej, coś o sobie:
Aga, 17 lat (najmłodsza jak na razie ), seriale i sport (co prawda nie uprawiam żadnego, ale przed telewizorem, kibicując też można stracić dużo kalorii. ). i jestem strasznym leniem, mogłabym całe życie przespać. tyle, reszta wyjdzie w praniu. ![]() ostatnio przeczytałam: 'Pamiętnik' Sparks'a, Tajemnica Brokeback Mountain (film milion razy lepszy
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Czas na mnie
![]() Mam na imię Justyna, 24 lata (jeszcze ). Z zawodu jestem psychologiem i pasjonatem tej dziedziny pracuję w kilku ciekawych miejscach, każde przynosi mi wiele satysfakcji. Oprócz uwielbienia do książek i filmów - uwielbiam trekking, szczególnie po Tatrach, dobre czerwone wino , spotkania z bliskimi, podróże. Nie pogardzę również nadwyżką gotówki wydaną bezkarnie na ciuchy lub kosmetyki
|
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
hej
jestem ;P czytała któraś z Was "Dziennik geniusza" Salvadora Dali ?
|
|
#46 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#47 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lubię książki biograficzne jak np Spalona żywcem czy pamiętniki np. Kato - tata nie pamiętnik , która strasznie mną wstrząsnęła. Teraz poluję na Skrzywdzoną, jednak ciężko, ostatnio byłam w empiku i było coś podobnego, ale nie wzięłam i żałuję Ale ogólnie czytam co mi wpadnie w ręcę .. Czasem coś odmóżdżającego itp. Cytat:
Lubię wizaż, góry, jazdę rowerem, bieganie, oglądanie seriali, muzykę
|
|
|
#48 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja też uwielbiam książki o Ani, są po prostu świetne A ta część to nowość, uzupełnienie wcześniejszych tomów, właściwie o samej Ani nie ma za dużo, to raczej opowiadania o sąsiadach itp., a do rodziny Ani są głównie odniesienia. Konkretnie o Ani jest kilka rozdziałów, w których czyta rodzinie wiersze swoje i Waltera
Razem Ślub - maj 2012 Edytowane przez Alane Czas edycji: 2011-07-13 o 15:56 |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam z porcja 3 nowych książek
najgrubsza ma 500 stron ;P tytuły podam wam pozniej,bo mam je u siebie w pokoju hmm co o mnie?szalona,pełna życia romantyczka..fanka dobrej muzyki,flmów,książek gotowania zakochana w swoim tż kurcze wyszło na to,że same romanse wypożyczyłam
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam:
http://lubimyczytac.pl/polka/214740/teraz-czytam/lista Jeśli chodzi o książki mogłabym się wymieniać Tu przez targowisko albo przez podaj.net Jeśli chodzi o filmy oglądam teraz serial Ashes to Ashes czyli drugą część serialu Life on Mars w wersji brytyjskiej.Polecam Jest też wersja amerykańska ale bez tego klimatu co brytyjska Oglądam też teraz ekranizacje prozy Terry'ego Pratchetta Z filmów oglądałam ostatnio ten: http://www.imdb.com/title/tt0390808/ Polecam miłośnikom sensacyjnych filmów o policjantach |
|
|
|
|
#51 | |||
|
Zakorzenienie
|
oo, widzę, że temat się przyjął - miło
jako że nie mam aktualnie całodobowego dostępu do internetu to będę pewnie nadrabiać z opóźnieniem - zalety wakacji u dziadków ale przynajmniej mam czas na książki.Cytat:
Cytat:
Cytat:
oo, dzień dobry ![]() w Bukowskim ja także zakochana ostatnio po uszy, właśnie czytam ,,Fragmenty winem poplamionego notatnika" i ubolewam, że zostało mi już tylko +/- 100 stron, które doczytam dzisiaj wieczorem. ale mam ze sobą jeszcze ,,Listonosza" (i ,,Prowadź swój pług przez kości umarłych", coś tam Christie i ,,Wstęp do psychoanalizy" do dokończenia)___ jeśli chodzi o muzykę nie ograniczam się do konkretnych gatunków, słucham wykonawców, nierzadko pojedynczych albumów, które robią na mnie wrażenie, wywołują odpowiednie emocje blablabla. konkretniej m.in.: Led Zeppelin, Pink Floyd, The Doors, Joy Division, The Stooges, The Ramones, Black Sabbath, The Velvet Underground, Pixies, Sonic Youth, Paktofonika, Kaliber 44, Fisz we wszystkich odmianach, Prodigy, dubstepy, chillout... i też się może przedstawię, bo nie uczyniłam tego wcześniej: Martyna, lat 16. czasem coś piszę, chłonę muzykę, śpiewam, fotografia mnie interesuje, poza tym lubię wiedzieć, dlatego czytam. po powrocie do domu zrobię listę udzielających się w wątku, zobaczymy ile osób się utrzyma po tych dwóch tygodniach ![]() |
|||
|
|
|
|
#52 | |
|
Raczkowanie
|
Też chętnie się przyłącze, jeśli można
Uwielbiam ksiązki, teraz jestem od 3 miesiecy na l4 i nadrabiam zaległości w książkach jak i w filmach. Przeczytałam już prawie wszystkie giffin, a teraz biorę się za "przedostatnie marzenie", koleżanka bardzo polecała, zobaczymy ... A polecacie coś na letnie dni, coś co sie czyta lekko i przyjemnie? ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
tak jak i " większy talent do wydawania pieniędzy niż do ich zdobywania" Monika, 28 lat, dzieci po 30 pracuje w handlu, lubie oglądac filmu, uwielbiam czytac ksiązki, ale przede wszystkim kocham podróżowac!!Chyba ja tu jestem najstarsza ... Edytowane przez selulita Czas edycji: 2011-07-13 o 19:33 |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Podobała mi się, ale byłam po całym dniu pracy i niestety nie byłam w pełni skupiona. Czyzby fanka Depeche Mode? Fanką to ja byłam jak byłam mniejsza. Teraz jestem wyznawczynią ![]() W ogóle to jestem panna Magdalena, lat 23, prawie historyczka, zakochana w książkach i dobrych filmach. A muzycznie( i nie tylko) w Davidzie Gahanie
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik Edytowane przez Personal_Jesus Czas edycji: 2011-07-14 o 08:19 |
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() To może i ja napiszę coś o sobie Marlena lat 20 Uwielbiam książki, filmy, podróże i siatkówkę Studentka TiR-u
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, co byscie polecily z powiesci kobiecych cos ala - wyznania zakupoholiczki, lekkie, z dobrym humorem?
|
|
#56 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja gdy slysze jego glos mysle sobie :" Cholera! Bierz mnie."
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja teraz czytam 'W pogoni za Harrym Winstonem'. Tej samej autorki ktora napisala 'Diabel ubiera sie u Prady'. Taka lekka, glupkowata ksiazka Da sie przeczytac
|
|
|
#59 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A propos Joy Division - oglądałaś "Control"? Geniaaaalny biograficzny film o Curtisie. Zresztą nakręcony przez fantastycznego Corbijn'a, który zrobił "Strange" i "Strange Too" - filmy o Depeche Mode (tak nawiązując do powyższej rozmowy )
Edytowane przez l4lena Czas edycji: 2011-07-13 o 23:00 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:35.

owszem zaciekawił baaardzo ale po miałam taką pustkę i nie bardzo wiedziałam co mam myślec

Postanowiłam w wakacje nadrobić zaległości filmowe, oglądam kiedy czas mi pozwala- wczoraj Białą Wstążkę. Na szczęście zaległości książkowych nie posiadam bo czytam je jak obłąkana- wszędzie
), storczyki, herbaty (ok. 70 rodzajów na stanie
), obecnie jako pasja zahibernowana - postcrossing i ptaszniki. No i przede wszystkim, zawsze i wszędzie - podróże, choć nie bardzo mam fundusze i możliwości, żeby jeździć po świecie czy nawet po Polsce, ale pochłaniam jakieś przewodniki albo książki z takiej serii Rzeczpospolitej, 100 ciekawych rzeczy w danym kraju, kupiłam chyba 15 takich książek. 

). Z zawodu jestem psychologiem i pasjonatem tej dziedziny
do dokończenia)