![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Miłość na siłe???
Ja bym dała sobie czas... jednak coś Cie w nim urzekło... charakter... no chyba, że w ogóle nie widzisz siebie z nim w sytuacji intymnej...
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Bierz póki wolny! Ja kiedyś poznałam prawdziwe harwardzkie ciacho, a do tego facet cud miód i orzeszki. Też miałam za sobą nieudane związki, więc podchodziłam do tego "oho, na pewno musi być z nim coś nie tak!" i długo szukałam w nim "haczyka". Byłam rozżalona jeszcze po poprzednim związku, dziś dziękuje mojemu eks, że dzieki niemu poznałam mojego obecnego mężczyznę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Co dow ypowiedzi normalnego faceta: Heh, paradoks niegrzecznych chłopców polega na tym, że są fajni, tylko gdy są niegrzeczni z klasą i szanują swoja kobietę. Ktoś kto wydaje się z pozoru nudny może być fantastycznym człowiekiem, przynajmniej ja teraz widze tą różnicę. "Niegrzeczny chłopiec" niestety może często znaczyć niedojrzały, nie szanujący swojej partnerki. W pewnym momencie warto przestać patrzeć na to, czy pociąga nas ktoś z kim się fajnie flirtuje- i tylko flirtuje, a zacząć doceniać facetów o wysokim poziomie kultury, z którym łaczą nas wspólne tematy. Jeśli dziewczyna wiąże się z facetem co ciągle jej robi problemy- związek jest na pewno na swoj sposób ciekawy i nie mozna się nudzić, w końcu fajnie znać kogoś kto ma zgoła inne zdanie od nas i nie będzie "potulną owieczką". Pytanie tylko czy można się wtedy skupić na prawdziwym charakterze tej osoby i stworzyć prawdziwą więź opartą na zaufaniu i miłości. No bo jak można kogoś bezwarunkowo kochać, jak ta osoba nas nieustannie rani? Szał ciał a miłość to moim zdaniem zupełnie co innego
![]() Edytowane przez Sissi7 Czas edycji: 2011-07-21 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Problem polega na tym że wiele pań żyje swoim `wyobrażeniem o partnerze' a nie tym jaki on jest naprawdę. Potem najczęściej w jakimś traumatycznym momencie różowe okulary spadają a kobieta ma pretensje, że mężczyzna nie jest taki jak ona myślała że jest. Trudno ![]() Kobieta niby szuka oparcia, przyjaźni, czułości. A kiedy to wszystko już ma stwierdza nagle, iż `dusi się w związku' i szybko konsumuje związek z kolejnym `draniem'. Efekt jaki jest, każdy widzi. Nie mam pojęcia z czego to wynika ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
No teraz to chyba za bardzo generalizujesz. Według twojej teorii zaden szczęśliwy związek nie ma prawa być szczęśliwy, przynajmniej od strony kobiety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
takze autorko albo konczysz albo doceniasz... decyzja nalezy do CIEBIE ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Hm... ale zależy co rozumiesz pod "nie ma między Nami chemii" bo jeśli:
a) on Ci się totalnie nie podoba, nie wyobrażasz sobie Was razem: całujących się, czy coś więcej (bo nie oszukujmy się że w każdym związku prędzej czy później pojawia się "fizyczna relacja") to daj sobie spokój. I jemu też. b) no może nie jest super ekstra playboyem i facetem na widok którego uginają się kolana i takim którego koleżanki będą zazdrościć ![]() c) jesteś psem ogrodnika i sama nie weźmiesz, a drugiej nie dasz :P Sama musisz sobie odpowiedzieć ![]() U mnie było tak: super fajny kolega, świetny charakter, inteligentny, zabawny, ale PRZYJACIEL. Tak, tak... nawet nie zauważyłam jak klapki spadły mi z oczu, zauważyłam w nim FACETA i wpadłam po uszy ;> i chemia jest taka że łooo... ![]() ![]() ![]() Musisz wybrać i nie rań. Ani siebie, ani jego.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym wiele kobiet wlasnie tak dobiera sobie facetow jak ten punkt ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
A może to po prostu przyjaźń ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
U mnie chemia przyszła z czasem....ale nie czekałam aż tak długo, bo bez chemii rzeczywiście się nie da
![]() Po około 3-4 spotkaniach zaczęło iskrzeć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
Dziekuję za Wasze wypowiedzi, przyznam że niektóre są złośliwe ale dają duzo do myslenia... i chyba coś w tym prawdy jest.
Może to i prawda że czasem sama nie wiem czego chce, wiem jedno już nie raz przejechałam sie na tych ''złych chlopcach'' i takiego nie chce chyba zrozumialam to że z takimi nie można zbudować trwałych związkow opartych na zaufaniu. A co do tego chłopaka to nie traktuje go jak zabawke, pocieszenie czy tez zabicie wolnego czasu, poprostu lubie z nim spedzac czas. Moze rzeczywiście chemia przyjdzie z czasem... Zobaczymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
Ale daj znać czy przyszła chemia czy nie za jakiś czas co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Ja miałam podobną sytuacje,też bardzo długo źle dobierałam partnerów. W końcu koleżanka chciała mnie zeswatać ze swoim kumplem który dopiero co wrócił do kraju. Najpierw miesiącami rozmawialiśmy na gg i było super. Póżniej przyszło spotkanie,pierwsze drugie trzecie. Coś nas do siebie ciągło ale to nawet nie była "czysta chemia". Widywaliśmy się co jakiś czas na spacerach imprezach,różnie. Później ja wyjechałam,utrzymywaliśmy kontakt jako taki. Jak wróciłam koleżanka powiedziała mi że z kimś się spotyka. Za jakiś czas ja też poznałam mojego T.
Teraz wiem że oboje chcieliśmy żeby coś z tego wyszło. Podobaliśmy się sobie jakaś tam chemia była,ale chyba przede wszystkim poprostu chcieliśmy z kimś być. Na siłe chcieliśmy żeby nam się udało,a to nie o to chodzi. TERAZ to wiem. ![]() Autorko jeżeli On faktycznie się zakochał a Ty nie czujesz "tego czegoś" nie rób mu nadziei. Postaw sprawe jasno spotykacie się na stopie koleżeńskiej. Może z czasem przyjdzie uczucie może nie. Tego nikt nie wiem,ale z cała pewnością NIC NA SIŁE!! Bo możesz skrzywdzić i siebie i Jego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektorzy wogole nie widza sie w sytuacji intymniej z nikim i co wtedy :P? mysle,ze czas rozwiaze sprawe i to na korzysc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
no to jestem zaskoczona iloscią wypowiedzi w ktorych dowiedzialam się że chemia przyszła z czasem :P szczerze nigdy bym w to wczesniej nei uwierzyla, bo nie wyobrazam sobie zaczynac czegokolwiek z kims, kto mnie nie pociaga:P moj TZ od początku mi sie podobal i tak zostalo do teraz, ale widze ze duzo kobietek jest tu w szczesliwych zwiazkach mimo ze na poczatku tej chemii nie bylo, dlatego przypuszczam, że to zależy od osoby, ale widzisz skoro w tak dużej ilości przypadków, udało się to i Ty może spróbuj jednak szczerze powiedz chłopakowi jak jest, skoro jest tak mocno w Tobie zakochany, jak mówisz, zgodzi się na taki układ, bo przecież nic nie straci a może dużo zyskać - Ciebie : )))
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Maneesha;28262459]To jednak charakter jest najwazniejszy
![]() Moj Tz byl wczesniej moim przyjacielem pare lat i traktowałam go jak brata, nie wyobrazalam sobie ze mogloby cos wiecej nas łączyć .. chociaż był bardzo przystojny wogóle nie czułam chemii, ale mamy podobne charaktery, świetnie się dogadywalismy i sama nie wiem jak to sie stało ale teraz świata po za nim nie widzę ![]() Najlepiej nie robic mu nadziei , bo nie wiadomo czy cos z tego bedzie , ale nie warto zrywac kontaktu , mozecie zostac przyjaciółmi a potem sama zobaczysz jak sie wszystko ułoży ![]() ![]() ![]() miłość to nie zawsze nagła strzała amora |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Konto usunięte
|
może przyjść z czasem
![]() ja poznałam faceta an początku byłam pewna, ze to tylko kumpel i nigdy, nic więcej. nie wyobrażałam sobie siebie z nim w sytuacji intymnej. a po jakimś czasie to sie zmieniło i tak świetnego seksu i tak silnego pociągu do kogoś nie miałam nigdy ![]() ![]() Edytowane przez 201803300917 Czas edycji: 2011-07-21 o 22:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny doradzają Ci: daj sobie czas... może to przyjdzie samo, a może to będzie przyjaźń... Jaka przyjaźń jak koleś jest w niej "zakochany"? Przyjaźni raczej nie będzie. Ona będzie się zastanawiać czy na siłę wejść w związek i tylko cenny czas chłopakowi zabiera i mydli oczy. Nic nie czujesz, to mu powiedz i koniec. Jeżeli nie wyobrażasz sobie, np. zlizywania bitej śmietany z jego pępka, to raczej będzie kiepski związek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
No i jestem znow. Minęlo troche czasu a ja nadal spotykam sie z tym facetem;-) Chłopak nie dał za wygraną i walczył o mnie do konca. I bardzo dobrze. Chemia przyszla, sytuacje intymne tez i jak sie okazalo jest mi z nim cudownie;-) Charakter tez ma on wspanialy dba o mnie, jest czuly i kochany i mysle ze to jest ktos z kim mozna isc przez zycie a co z tego wyniknie czas pokaze ja juz nic nie planuje;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
Super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
chatul:
ale np moze zacząć pociągać to ,ze facet jest opiekuńczy czy wrażliwy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.