Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - szczęśliwie zakochane łączmy się :) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-17, 09:53   #31
jussi89
Raczkowanie

Dot.: Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - szczęśliwie zakochane łączmy się :)

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
Puk, puk - jest tam kto? Zaglądacie tu czasem PMki?

Zastanawiam się czy macie już zaliczone nauki przedmałżeńskie? Nie mam za bardzo czasu pójść do Kościoła i pytać o szczegóły, a i z samym chodzeniem na nauki na razie będzie ciężko, bo TŻcik niestety za granicą Pobieramy się w parafii NSPJ i wiem tylko tyle, że na nauki powinniśmy chodzić do Matki Boskiej Częstochowskiej... Ale jak długo przed ślubem należy to załatwić? Ile czasu trwają te nauki? Gdybyśmy zaczęli w styczniu, to wyrobimy się do czerwca? Liczę, że orientujecie się w tym temacie lepiej ode mnie i dacie mi wskazówki

Dajcie znać jak idą przygotowania! Co już wybrane, kupione, załatwione?

Dobrej nocki
Hej kasioonya
Dawno tu nie zaglądałam, ale mam tyle rzeczy na głowie, że przygotowania odeszły póki co na bok
Jeśli chodzi o nauki przedmałżeńskie to odbywają się w środy o godz. 19 w małym kościółku tam obok w parafii pokój tak na lewo jak się wchodzi Wiem bo byliśmy raz z Tż ale teraz w ogóle nam godzina nie pasuje. Wydaje mi się, że powinniście bez problemu zdążyć to jest chyba jakieś 8 spotkań z czego jak rozmawiam z innymi już małżonkami każdy był tylko na kilku :P Wiem, że są też nauki w kościele na Starym Lubinie.
My myślimy o jakichś weekendowych naukach bo w tygodniu w ogóle nie mamy czasu :/

Witam przy okazji nową PM-kę i obiecuję, że po nowym roku jak przygotowania ruszą pełną parą będę tu częściej zaglądać.

Pozdrawiam Was
jussi89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-18, 14:52   #32
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jussi89 Pokaż wiadomość
Hej kasioonya
Dawno tu nie zaglądałam, ale mam tyle rzeczy na głowie, że przygotowania odeszły póki co na bok
Jeśli chodzi o nauki przedmałżeńskie to odbywają się w środy o godz. 19 w małym kościółku tam obok w parafii pokój tak na lewo jak się wchodzi Wiem bo byliśmy raz z Tż ale teraz w ogóle nam godzina nie pasuje. Wydaje mi się, że powinniście bez problemu zdążyć to jest chyba jakieś 8 spotkań z czego jak rozmawiam z innymi już małżonkami każdy był tylko na kilku :P Wiem, że są też nauki w kościele na Starym Lubinie.
My myślimy o jakichś weekendowych naukach bo w tygodniu w ogóle nie mamy czasu :/

Witam przy okazji nową PM-kę i obiecuję, że po nowym roku jak przygotowania ruszą pełną parą będę tu częściej zaglądać.

Pozdrawiam Was
dzięki za odpowiedź Jussi ;*
ja też zupełnie nie mam czasu na przygotowania, ale wolę się zorientować w kwestii tych nauk, żeby później nie okazało się, że nie zdążymy tego załatwić... też myśleliśmy o weekendowych - w naszym wypadku to byłoby najwygodniejsze rozwiązanie, ale czy w Lubinie lub okolicach są prowadzone weekendowe nauki?

pozdrawiam i życzę miłego weekendu

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-18, 17:40   #33
Angelka1984
Raczkowanie

Hey, hey...

a ja się lekko zapomniałam... i nawet nie odpisałam... My szybko ruszyliśmy z przygotowaniami i udało nam się załatwić:
1/ sala Rancho
2/ kościół NSPJ o godzinie 16.00 (11/08/2012)
3/ orkiestra QUEST - tanio, fajnie i z zabawami
4/ foto/kam Ossolińscy - zakochałam się w ich filmach i w ogóle - drogo, ale warci tych pieniędzy
5/ sukienka - flossman z Wrocławia - udało mi się wyrwać na targach we Wroclove sukienkę z poprawkami krawieckimi za 590 zł!
6/ pokaz rycerski i fireshow -> ok. 10 osób od znajomego uświetni nam imprezę.

Obrączki chcemy przetopić ze złota jakie mamy/otrzymamy wkrótce. Bukiet nie wiem, a szukam buty, bo pod koniec roku przymiareczka mnie czeka.

a co do nauk przedmałżeńskich - to są w tym samym budynku, co parafia w każdą środę o bodajże 19.00. Jest 6 spotkań i wchodzicie w nie, kiedy chcecie, a nawet możecie osobno, więc 6 tygodni tylko. My chcemy jak najszybciej, bo tak wiele osób poleca, w tym ksiądz, bo potem będziemy mieli inne rzeczy na głowie.

a oto moja sukienka z Pronovias
181.jpg

181_1.jpg

181_2.jpg
Angelka1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-22, 16:58   #34
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Angelka1984 Pokaż wiadomość
Hey, hey...

a ja się lekko zapomniałam... i nawet nie odpisałam... My szybko ruszyliśmy z przygotowaniami i udało nam się załatwić:
1/ sala Rancho
2/ kościół NSPJ o godzinie 16.00 (11/08/2012)
3/ orkiestra QUEST - tanio, fajnie i z zabawami
4/ foto/kam Ossolińscy - zakochałam się w ich filmach i w ogóle - drogo, ale warci tych pieniędzy
5/ sukienka - flossman z Wrocławia - udało mi się wyrwać na targach we Wroclove sukienkę z poprawkami krawieckimi za 590 zł!
6/ pokaz rycerski i fireshow -> ok. 10 osób od znajomego uświetni nam imprezę.

Obrączki chcemy przetopić ze złota jakie mamy/otrzymamy wkrótce. Bukiet nie wiem, a szukam buty, bo pod koniec roku przymiareczka mnie czeka.

a co do nauk przedmałżeńskich - to są w tym samym budynku, co parafia w każdą środę o bodajże 19.00. Jest 6 spotkań i wchodzicie w nie, kiedy chcecie, a nawet możecie osobno, więc 6 tygodni tylko. My chcemy jak najszybciej, bo tak wiele osób poleca, w tym ksiądz, bo potem będziemy mieli inne rzeczy na głowie.

a oto moja sukienka z Pronovias
Załącznik 4346899

Załącznik 4346900

Załącznik 4346901
Dziękuję Kochana za info nt. nauk

Suknia ładna i w rewelacyjnej cenie! Gratuluję

Fajnie, że udało Wam się też załatwić pozostałe sprawy. Super, że zdecydowaliście się na FOL-STUDIO , prawda że są świetni? Który pakiet wybraliście? Fajnie, że poznaję PMkę, która będzie ślubować w "moim" Kościółku Dziewczyny myślicie, że ślub o godz. 13 to jest taka totalna masakra, czy da się przeżyć? Trochę się martwię, że taka wczesna ta nasza godzina, ale niestety nie da się później, bo to Boże Ciało i po nas jest jeszcze jedna para, a potem już msza i procesja...

Zamówiłam na All próbki zaproszeń - od początku podobają mi się projekty tego sprzedającego. Ceny są bardzo przystępne i aż się boję czy wykonanie nie będzie kiepskie... Ale dobrze, że można zamówić próbki Wybrałam te wzory (pomarańczowe):
http://allegro.pl/show_item.php?item=1942371225
http://allegro.pl/show_item.php?item=1942370973
http://allegro.pl/show_item.php?item=1941059070
http://allegro.pl/show_item.php?item=1942370541
http://allegro.pl/show_item.php?item=1939048292

Oczywiście jak tylko przyjdą, to porobię fotki i dam znać jak się prezentują w rzeczywistości. Może któraś z Was też będzie nimi zainteresowana

Przyjemnego wieczorku

Zapomniałabym - spośród wielu sukien, które od dawna mam zapisane na dysku, ostatnio coraz częściej uśmiecha się do jedna... Ciekawa jestem co o niej myślicie...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bernadette-back-maggie-sottero-2011-collection.jpg (19,6 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bernadette-maggie-sottero-2011-collection.jpg (21,5 KB, 37 załadowań)

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas

Edytowane przez kasioonya
Czas edycji: 2011-11-22 o 17:03
Stary 2011-11-29, 15:45   #35
kasioonya
Rozeznanie

Dziewczyny mamy obrączki

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2011-11-30, 19:44   #36
Angelka1984
Raczkowanie

sukienka jest prześliczna! W Lubinie dostać ją można? Jest poprostu boska! Te koronki są niesamowite! A tren podpinany jest jakoś? Przymierzałaś już?

Zaproszenia są śliczne i tanie. Jestem pod wrażeniem. Koniecznie wyślij fotki jak je dostaniesz i powiedz jak z jakością wykonania. Szczególnie mi się podobają te z wstążkami i cyrkonią. My będziemy prawdopodobnie sami drukować -> kupimy ten papier (zrobimy próbę czy jest oki), udoskonaliliśmy wzór WEZWANIA z allegro (mój Karol jest policjantem), więc chcemy trochę tematycznie to zrobić. Będziemy starać się o kompanię reprezentacyjną. Fajnie byłoby wyjść z kościoła pod szabelkami ale żeby chociaż eskorta pod salę była...

My to cholewcia na te nauki idziemy już 2 tydzień i coś nam się nie udaje. Dzisiaj byliśmy obrączki zamówić (mamy swoje złotko). I też nie długo będziemy mieć A Wy jakie macie?
Stary 2011-12-01, 19:56   #37
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
sukienka jest prześliczna! W Lubinie dostać ją można? Jest poprostu boska! Te koronki są niesamowite! A tren podpinany jest jakoś? Przymierzałaś już?

Zaproszenia są śliczne i tanie. Jestem pod wrażeniem. Koniecznie wyślij fotki jak je dostaniesz i powiedz jak z jakością wykonania. Szczególnie mi się podobają te z wstążkami i cyrkonią. My będziemy prawdopodobnie sami drukować -> kupimy ten papier (zrobimy próbę czy jest oki), udoskonaliliśmy wzór WEZWANIA z allegro (mój Karol jest policjantem), więc chcemy trochę tematycznie to zrobić. Będziemy starać się o kompanię reprezentacyjną. Fajnie byłoby wyjść z kościoła pod szabelkami ale żeby chociaż eskorta pod salę była...

My to cholewcia na te nauki idziemy już 2 tydzień i coś nam się nie udaje. Dzisiaj byliśmy obrączki zamówić (mamy swoje złotko). I też nie długo będziemy mieć A Wy jakie macie?
Angelka cieszę się, że podoba Ci się kiecka i zaproszenia Niestety wątpię, by można ją było dostać w Lubinie, ale ja planuję uszyć, więc dla mnie jest ona inspiracją. Nie mierzyłam jeszcze żadnej sukni i na razie nie wiem czy taki krój będzie mi w ogóle pasował...

Podobają mi się te zaproszenia w formie wezwań - tutaj jest kilka pomysłów, które mogą Wam się przydać http://allegro.pl/artrose-zaproszeni...936459916.html
Byłoby super, gdyby mundurowi powitali Was przed Kościołem - istnieje ryzyko, że nie uda Wam się tego załatwić? Od czego to zależy?

Fotki naszych obrączek w załącznikach - zdjęcia nie są najlepszej jakości, bo robione telefonem. Są podobne do obrączek z kolekcji Swepol Amare Forever (ale bez kamyczka), choć widziałam, że sporo firm ma podobne modele w swojej ofercie. Jesteśmy zadowoleni, bo są właśnie takie, jakich chcieliśmy Porządnie wykonane, klasyczne - dla nas idealne!

Dla dziewczyn, które jeszcze nie wybrały obrączek - polecam ofertę firm: Stelmach, Swepol, Łazur - moim zdaniem dużo większy i ciekawszy wybór niż w Aparcie, Kruku czy YES i, co ważne, dużo lepsze ceny.
Angelka, a na jaki wzór Wy się zdecydowaliście?

Przyjemnego wieczoru PMki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00088.jpg (73,5 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00091.jpg (61,6 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00094.jpg (65,6 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg swepol amare forever.jpg (13,7 KB, 10 załadowań)

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-02, 20:28   #38
Angelka1984
Raczkowanie

a to myślałam, że to już przymierzałaś suknie. No jak chcesz szyć, to raczej już musisz iść jak chcesz zdążyć do czerwca.

No właśnie od tego allegrowicza ściągnęłam prawie cały pomysł na to zaproszenie, ale zmodyfikowaliśmy je, żeby miało większy sens, bo niektóre sformułowałania nie dokońca odpowiadały nam. Więc sobie całkowicie spersonalizowaliśmy, nawet odznakę policyjną wrzuciłam na pierwszą stronę z napisem rodzice i narzeczeni i właśnie wybraliśmy formę tego jakby składanego na trzy. Więc projekt gotowy, a wkrótce będziemy testować druk w domowych warunkach, a jak nie to zaniesiemy je do drukarnii.

A co do kompanii reprezentacyjnej, to ona jest z Wrocławia na specjalne okazje, więc zobaczymy się uda.

Obrączki faktycznie gustowne i klasyczne. My zdecydowaliśmy się poszaleć trochę po wielu próbach mierzenia. A to wiadomo jedna mi się podobała, inna Karolowi i tak w kółko. Były jedne śliczne, ale za to kompletnie nie wygodna w noszeniu dla mnie była. Ostatecznie wybraliśmy od Stelmacha wzór 117, który w katalogu w ogóle nam się nie podobał. W katalogu zupełnie inaczej te obrączki wyglądały. Poniżej najbardziej zbliżona fotka do oryginału, jaką udało mi się znaleźć na necie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obrączki.jpg (32,7 KB, 27 załadowań)
Stary 2011-12-03, 17:57   #39
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
a to myślałam, że to już przymierzałaś suknie. No jak chcesz szyć, to raczej już musisz iść jak chcesz zdążyć do czerwca.

No właśnie od tego allegrowicza ściągnęłam prawie cały pomysł na to zaproszenie, ale zmodyfikowaliśmy je, żeby miało większy sens, bo niektóre sformułowałania nie dokońca odpowiadały nam. Więc sobie całkowicie spersonalizowaliśmy, nawet odznakę policyjną wrzuciłam na pierwszą stronę z napisem rodzice i narzeczeni i właśnie wybraliśmy formę tego jakby składanego na trzy. Więc projekt gotowy, a wkrótce będziemy testować druk w domowych warunkach, a jak nie to zaniesiemy je do drukarnii.

A co do kompanii reprezentacyjnej, to ona jest z Wrocławia na specjalne okazje, więc zobaczymy się uda.

Obrączki faktycznie gustowne i klasyczne. My zdecydowaliśmy się poszaleć trochę po wielu próbach mierzenia. A to wiadomo jedna mi się podobała, inna Karolowi i tak w kółko. Były jedne śliczne, ale za to kompletnie nie wygodna w noszeniu dla mnie była. Ostatecznie wybraliśmy od Stelmacha wzór 117, który w katalogu w ogóle nam się nie podobał. W katalogu zupełnie inaczej te obrączki wyglądały. Poniżej najbardziej zbliżona fotka do oryginału, jaką udało mi się znaleźć na necie.
Jak już będziecie mieli druknięte zapro, to oczywiście czekam na fotki

Wasze obrączki są dość oryginalne i fantazyjne - najważniejsze, żeby Wam obojgu się podobały, więc dobrze, że doszliście do porozumienia A u którego jubilera robicie?

Zmotywowałaś mnie mówiąc, że powinnam się pospieszyć z szyciem kiecki - chyba w poniedziałek po pracy wybiorę się do Katriny. Mam nadzieję, że pół roku wystarczy krawcowej...

Miłego weekendu dziewczynki!

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2011-12-03, 18:23   #40
Angelka1984
Raczkowanie

Cytat:
Jak już będziecie mieli druknięte zapro, to oczywiście czekam na fotki

Wasze obrączki są dość oryginalne i fantazyjne - najważniejsze, żeby Wam obojgu się podobały, więc dobrze, że doszliście do porozumienia A u którego jubilera robicie?

Zmotywowałaś mnie mówiąc, że powinnam się pospieszyć z szyciem kiecki - chyba w poniedziałek po pracy wybiorę się do Katriny. Mam nadzieję, że pół roku wystarczy krawcowej...

Miłego weekendu dziewczynki!
no właśnie poszaleliśmy z obrączkami, bo wcześniej o takich nawet nie myslałam. Ale na w katalogu co innego, u jubilera co innego, a na palcu też inaczej wyglądają. My robimy w Realu. Do dwóch tygodni mamy czekać.

Pół roku to myślę, że powinno wystarczyć spokojnie. Ale wiem, że w niektórych salonach, to ostatni dzwonek.

A tak w ogóle to wiesz jak dokładnie wygląda sprawa opłat w naszym kościółku? tyle wiem, że organista chyba 150, zdobienie 200. Ale nawet nie wiem, co to oznacza dokładnie. Wiesz coś może więcej?
Stary 2011-12-04, 10:17   #41
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
no właśnie poszaleliśmy z obrączkami, bo wcześniej o takich nawet nie myslałam. Ale na w katalogu co innego, u jubilera co innego, a na palcu też inaczej wyglądają. My robimy w Realu. Do dwóch tygodni mamy czekać.

Pół roku to myślę, że powinno wystarczyć spokojnie. Ale wiem, że w niektórych salonach, to ostatni dzwonek.

A tak w ogóle to wiesz jak dokładnie wygląda sprawa opłat w naszym kościółku? tyle wiem, że organista chyba 150, zdobienie 200. Ale nawet nie wiem, co to oznacza dokładnie. Wiesz coś może więcej?
Nam proboszcz powiedział, że zdobienie 200, a organista 100. Nie wiem jeszcze dokładnie co i jak, bo za każdym razem kiedy rozmawialiśmy z xiędzem jakoś tak nas zbywał, mówiąc, że jeszcze dużo czasu i wszystko będziemy omawiać jak już przyniesiemy dokumenty...
A myślałaś o "co łasce"? Rozmawialiście już o tym ile zamierzacie dać?

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2011-12-04, 13:54   #42
Angelka1984
Raczkowanie

Cytat:
Nam proboszcz powiedział, że zdobienie 200, a organista 100. Nie wiem jeszcze dokładnie co i jak, bo za każdym razem kiedy rozmawialiśmy z xiędzem jakoś tak nas zbywał, mówiąc, że jeszcze dużo czasu i wszystko będziemy omawiać jak już przyniesiemy dokumenty...
A myślałaś o "co łasce"? Rozmawialiście już o tym ile zamierzacie dać?
Mój Karol śmieję się, że zapyta się księdza za ile łaskę zrobi, że nam udzieli tego ślubu :P nie wiemy, ale mam nadzieję, że do 500-600 zł będzie...
Stary 2011-12-07, 18:58   #43
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Mój Karol śmieję się, że zapyta się księdza za ile łaskę zrobi, że nam udzieli tego ślubu :P nie wiemy, ale mam nadzieję, że do 500-600 zł będzie...
500-600 zł?
ja myślę max. 200zł - żyła ze mnie?

dziewczyny przyszły mi dziś próbki zaproszeń - podaję linki, żeby nie wrzucać ich po raz drugi:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2237
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2238

Przyjemnego wieczorku i dobrej nocy!

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2011-12-27, 22:44   #44
jussi89
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!!!
W końcu się odzywam, ale mam ważny powód - kupiłam suknię ślubną!!! aaaa!!!! jestem przeeeszczęśliwa
A więc po kolei (opowiem wam o 3 salonach w których byłam).

W ogóle najpierw pochodziłam po Lubinie ale to co tutaj jest to jakaś żenada. Nic mi się nie podobało , tak więc dzisiaj wybrałam się z mamą i siostrą do Wrocławia.

Najpierw byłyśmy w Starej Garbarni - nic ciekawego:/ Pani miła, ale mało pomocna. Wybór sukienek nie aż taki duży, mało co mi się podobało, ogólnie nie wróciłabym tam.

Póżniej pojechałyśmy do Margarett. Meeega pozytywne wrażenie mimo, że sukienki tam nie kupiłam.Pani bardzo poomocna, doradza co pasuje do figury a co nie, ma nosa do wyboru sukienek. Mimo, ze w internecie jedna straaaasznie mi się podobała to na żywa fakt była ładna ale nie pasowała do moej figury co Pani już od razu wiedziała patrząc na mnie. # sukienki mi się podobały ale nie było tego 'wooooow'. Ale salon naprawdę polecam z czystym sercem!

Późniiej byłyśmy w salonie Loretta i to tu znalazłam wymarzoną suknię!
Wrażenie również baardzo pozytywne, Pani przemiła i bardzo pomocna, przymierzałam sukienek ile chciałam, mogłam nawet porobić mnóstwo zdjęć!!! co się rzadko zdarza. Przymierzyłam kilka, aż trafiłam na tą jedynę, którą jak tylko założyłam wiedziałam, ze to ta jedyna!!! Tak więc dzieczyny - przymierzajcie ile wlezie, aż w końcu poczujecie...to ta..mimoże inne też były piękne to tylko przy tej jednej poczułam to coś...normalnie jak miłość:P tak więc już więcej nie szukałam tylko wpłaciłam zaliczkę:P

O sukience: z kolekcji Vanessa,model 1112

Nie wiem jak wkleić zdjęcie na modelce więc podaję linka http://www.salonloretta.pl/suknie_slubne_1112.html i wrzucam kilka na mnie Oceniajcie I zdawajcie relacje ze swoich przygotować bo u mnie tylko ten 1 postęp - mam suknię

P.S. Przepraszam za słabą jakość zdjęć, ale robione telefonem :/. Suknia jest na mnie trochę za mała i dużo za krótka co zreszta widać, ale będzie robiona od a do z na moje wymiary więc będzie jeszcze 100 razy lepiej Aha, cena też przyjemna bo 2490 z halką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia1.jpg (21,1 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknia2.jpg (19,8 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknia3.jpg (19,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknia4.jpg (20,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknia5.jpg (20,5 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknia6.jpg (20,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknia7.jpg (20,5 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknia8.jpg (20,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknia9.jpg (21,9 KB, 21 załadowań)

Edytowane przez jussi89
Czas edycji: 2011-12-27 o 22:48
Stary 2011-12-29, 21:05   #45
KarolaBi
SPAMER
Nieopłacona reklama

Witam
Jeśli poszukujecie fotografa na ten szczególny dzień to zapraszam

www.magicznydzien.pl

Pozdrawiam
KarolaBi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 20:33   #46
keiraa85
Raczkowanie

Cześć Dziewczęta
ciesze się, że znalazłam ten wątek i mam nadzieje, że ktoś tu jeszcze zagląda
na co dzień mieszkam we Wrocławiu ale pochodzę z Lubina i w Lubinie marzy mi się ślub powiedzcie, czy jest duży problem z terminami w Kościołach?
Stary 2012-01-22, 20:45   #47
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Napisane przez keiraa85 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczęta
na co dzień mieszkam we Wrocławiu ale pochodzę z Lubina i w Lubinie marzy mi się ślub powiedzcie, czy jest duży problem z terminami w Kościołach?
ja z Legnicy tak więc za bardzo nie pomogę.

W ogóle to dawno tu nie zaglądałam i zapewne mam coś niecoś wam do opowiedzenia odnośnie ślubu. Obiecuję że postaram się to jutro zrobić bo dziś po prostu padam ze zmęczenia. Cały weekend byłam w pracy i po prostu mam dość. Marzę tylko o podusi.
Tak więc jutro nadrabiam

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-23, 13:32   #48
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Dziewczęta
Witaj
Fajnie, że jest nas tu coraz więcej
Trudno powiedzieć czy jest problem z terminami... Pewnie jak wszędzie - jeśli marzysz o ślubie w którymś z popularnych miesięcy, to może być trudniej znaleźć "okienko" niż w przypadku miesięcy mniej "obleganych"... Ale z drugiej strony chyba nie ma na to reguły, bo właściwie teraz niektóre tradycje i przesądy tracą na sile i ludzie coraz mniej zwracają uwagę choćby na literkę "r" w nazwie miesiąca Poza tym coraz popularniejsze staje się ślubowanie w dzień inny niż sobota, tak więc myślę, że na pewno uda Ci się zarezerwować interesujący termin
A w którym Kościele chciałabyś ślubować? No i czy to już w tym roku? Opowiedz nam coś więcej o sobie, o Was i pochwal się pierścieniem

Cytat:
Napisane przez jussi89 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!!!
W końcu się odzywam, ale mam ważny powód - kupiłam suknię ślubną!!! aaaa!!!! jestem przeeeszczęśliwa
Jussi bardzo się cieszę, że masz już suknię i jednocześnie zazdroszczę! Świetny wybór A jak tam pozostałe przygotowania - coś jeszcze załatwione?

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
ja z Legnicy tak więc za bardzo nie pomogę.

W ogóle to dawno tu nie zaglądałam i zapewne mam coś niecoś wam do opowiedzenia odnośnie ślubu. Obiecuję że postaram się to jutro zrobić bo dziś po prostu padam ze zmęczenia. Cały weekend byłam w pracy i po prostu mam dość. Marzę tylko o podusi.
Tak więc jutro nadrabiam
Beat@ koniecznie opowiadaj co już masz "odfajkowane". Współczuję pracy w weekend i mam nadzieję, że udało Ci się odpocząć!

Dziewczyny ja mam problem z wyborem kiecki - udało mi się znaleźć czas i zrobiłam jeden wypad do 2 salonów w Lubinie. Byłam w Katrinie i w salonie Duber. Niestety w tym drugim nie można robić zdjęć, a w pierwszym było kiepskie światło i fotki są bardzo niewyraźne, tak więc nie ma sensu niczego wrzucać. W salonie Duber mierzyłam te suknie:
http://www.duber.com.pl/img/Offer/pi...4d47d1a454.jpg
http://www.duber.com.pl/img/Offer/pi...55ecb5d672.jpg
http://www.duber.com.pl/img/Offer/pi...7c4792411f.jpg
Jestem raczej drobna i okazało się, że o ile w prawie każdym fasonie wyglądam nieźle, to najbardziej pasuje mi "księżniczka" - jak na 2. zdjęciu. Nie jestem do końca z tego zadowolona, bo jak pisałam wcześniej - marzy mi się koronkowa "rybka", ale zaczynam nabierać wątpliwości co do wygody w rybce z dekoltem na plecach... Znalazłam kolejny model, który za mną chodzi: http://www.suknieslubne.pl/pl/produkt/241/terrence/ byłoby to połączenie "księżniczki" z koronką i coś, w czym chyba się widzę. Co myślicie o tej kiecce? Czy miałyście do czynienia z sukniami firmy Gala? Będę wdzięczna za wszystkie opinie
Miłego popołudnia i liczę, że wątek będzie się rozwijał

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-01-23, 17:10   #49
jussi89
Raczkowanie

Po 1. witam nową PM-kę Pochwal się pierścionkiem

Dzięki kasioonya

Co do sukienek które przymierzałaś w Duber: jakoś na zdjęciu średnio mi się podobają, ale inaczej na zdjęciu a inaczej w rzeczywistości, więc szkoda że nie ma zdjęć bo też właśnie ważne, co do figury pasuje
Jeśli mówisz, że najlepiej czułaś się w księżniczce to bym poszła w tym kieunku, rybki chociaż piękne uważam, że nie nadają się na zabawę weselną, do zdjęć tak ale nie do tańców, chyba, że ktoś chce na swoim weselu tylko pozować i stać jak posąg :P

Ja osobiście nic nie wybrałaby w Lubinie z jednego powodu: jakość materiału jest straszna Ale każdy ma swoje kryteria

Kolory przewodnie to kremowy, delikatny różowy taki pastelowy i fioletowy.

Załatwione już mamy:
sala, orkiestra, fotograf, kamerzysta, dekoratorka w tym dekoracja sali i kościoła, bukiet i dekoracja samochodu, zaproszenia mniej więcej ustalone jakie, winietki też w załącznikach inspiracje na bazie których robimy my Zdjęcie sali to nasza sala w Karczowiskach udekorowana tak jak będzie na naszym weselu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg purple_flowers_890_11_m.jpg (35,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1414221.jpg (63,7 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 68067dee0002ff324be2ef41.jpg (42,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DiM11.jpg (86,5 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zaproszenia (4).jpg (56,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg viol (3).jpg (15,3 KB, 10 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-23, 21:49   #50
keiraa85
Raczkowanie

[QUOTE=kasioonya;31792646]Witaj
Fajnie, że jest nas tu coraz więcej
Trudno powiedzieć czy jest problem z terminami... Pewnie jak wszędzie - jeśli marzysz o ślubie w którymś z popularnych miesięcy, to może być trudniej znaleźć "okienko" niż w przypadku miesięcy mniej "obleganych"... Ale z drugiej strony chyba nie ma na to reguły, bo właściwie teraz niektóre tradycje i przesądy tracą na sile i ludzie coraz mniej zwracają uwagę choćby na literkę "r" w nazwie miesiąca Poza tym coraz popularniejsze staje się ślubowanie w dzień inny niż sobota, tak więc myślę, że na pewno uda Ci się zarezerwować interesujący termin
A w którym Kościele chciałabyś ślubować? No i czy to już w tym roku? Opowiedz nam coś więcej o sobie, o Was i pochwal się pierścieniem

Ale mi miło, dziękuję za takie przyjęcie

planujemy ślub we wrześniu, ewentualne w październiku tego roku akurat literka "r" występuje w tych dwóch nazwach ale zdecydowanie to nie jest nasz punkt odniesienia
Chciałabym wziąć ślub w swojej parafii czyli w św.Barbarze ( w takim małym baraku ) domyślam się, że nie jest ona szczególnie oblegana jak np: Parafia Jana Bosko ale wole się upewnić bo niestety różnie to bywa ;/
Kurczę, swoją drogą zazdroszczę Wam, że już coś macie... my na razie mamy tylko chęci, wybrany miesiąc i tysiąc telefonów pod które musimy zadzwonić i zorganizować cokolwiek
Pierścionek obiecuję wrzucę jutro, ponieważ padam ze zmęczenia
Stary 2012-01-23, 22:35   #51
jussi89
Raczkowanie

kseiraa
faktycznie twoja parafia może nie być tak oblegana, najbardziej oblegany jest chyba mały kościół NSPJ i Jana Bosko Tam pewnie jest "walka" o terminy Ja jednak jestem taka, że wolę mieć wcześniej zarezerwowane i mieć pewność, że nie obudzę się z ręką w nocniku, my chcemy załatwić kościół tj wstępnie zarezerwować datę i godzinę w przyszłym tygodniu a dopiero później dostarczyć wszystkie dokumenty bo chcielibyśmy już zacząć drukować zaproszenia, z trgo względu że ja wiele z nich musze wysłac dużo wcześniej.

Tak więc radzę wybrać się po prostu do tej parafii i spytać księdza. On pewnie powie, że wystarczy 3 miesiące przed przyjść ale moim zdaniem trzeba na to przymknąć oko bo księża się nie znają :P po 1. trzeba wcześniej wydrukować zaproszenia a po 2. przyjdziecie i a noz widelec akurat wasza data i wymarzona godzina będzie zajęte:P tak więc warto pogadać i wstępnie już zarezerwować
Stary 2012-01-24, 13:59   #52
karoola_m
SPAMER
Nieopłacona reklama

Cześć dziewczyny
Strasznie się cieszę że znalazłam ten wątek Ja mam ślub 24 sierpnia. Wybrałam już miejsce, zespół i fotografa razem z kamerzystą. Firma DAR-MEDIA, bardzo fajni ludzie i pełen profesjonalizm. Widać, że lubią to, co robią i już wszystko ustaliliśmy, będziemy mieć super film i zdjęcia!!! Link do ich stronki: www.dar-media.eu Naprawdę polecam Teraz przede mną jeszcze suknia, obrączki, garnitur i wiele innych rzeczy. Jeśli chodzi o dekoracje, to stawiam przede wszystkim na kwiaty-będzie drożej niż np. balony, ale za to jaki efekt
karoola_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 20:17   #53
keiraa85
Raczkowanie

Witajcie
chwale się pierścionkiem fotograf ze mnie marny wiec przepraszam za jakość
Prawdopodobnie w ten weekend jedziemy pooglądać nasze pierwsze potencjalne miejsce na wesele w Legnicy
Kurcze fajnie gdyby od razu nam sie spodobało ale to już by było chyba zbyt wiele szczęścia naraz
Odnośnie Legnicy, słyszałyście o czymś może w tym mieście, gdzie można zrobić fajną imprezę weselną? Nie ukrywam, że w Lubinie ja nie znam takich miejsc i podejrzewam, że za bardzo takich nie ma A Legnica byłaby spoko, z tego względu, że ślub w Lubinie a większość gości będzie z Wrocławia.

kasioonya sukienka z linka jest piękna!! sama szukam podobnej i upatrzyłam jak narazie taką : http://www.bow-occasions.co.uk/blog/...ander-8465.jpg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg topaz.jpg (37,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_0774.jpg (24,9 KB, 28 załadowań)
Stary 2012-01-27, 19:47   #54
kasioonya
Rozeznanie

Dziewczynki wpadam na chwilę, żeby podzielić się z Wami moim szczęściem - zaliczyłam dziś wizytę we Wrocławiu i wybrałam suknię!!! To mój upatrzony i wymarzony model Terrence z tegorocznej kolekcji Gali Jestem przeszczęśliwa - gdy tylko ją założyłam, to oprócz szerokiego uśmiechu pojawiły się łzy radości i wzruszenia To było TO! Wielki kamień spadł mi z serca! Wam również życzę dobrych wyborów i cudownych emocji!
Pozdrawiam, życząc dobrej nocy i miłego weekendu

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-01-28, 07:20   #55
Angelka1984
Raczkowanie

Hey dziewczyny! Ale dawno mnie tu nie było, a tu tyle zmian!!!! Cieszę się, że tyle pozałatwiałyście.

keiraa85 ja też podlegam pod św. Barbarę. Mieszkam tu 1,5 roku, ale szczerze mówiąc ten barak nie zrobił na mnie wrażenia. W niedziele jeździmy do NSPJ, a tu raz z lenistwa byłam, to o matko... Ja bym dała organistce bez wyrzutów sumienia 200 zł, ale żeby nawet nie wstawała w moją sobotę z łóżka. Masakra jakaś. Czegoś takiego w życiu nie słyszałam i nie chcę słyszeć. Mój Karol podlega pod NSPJ, to mamy z tym spokój, ale teraz na kolędzie też walczyliśmy :P żeby ksiądz nie dopisywał go do mojego mieszkanka, bo by zmienił parafię i byłaby lipa...

Nie wiem na ilę osób wesele robisz, to trudno coś poradzić. W Lubinie jest wiele miejsc na wesele. My chcieliśmy coś z ogrodem i bardzo spodobało nam się Rancho na terenie Osiru. Inne sale to Magnat i Stefan - koło MCZ chyba. Jest Baron w tamtej okolicy, ale to też między blokami, to mi się nie spodobało. Oberża na Ustroniu ponoć też fajne wesela robi - też braliśmy pod uwagę, ale za mały ogródek mieli jak dla nas.

A jeśli chodzi o Legnicę to w Adrii ponoć fajnie robią - znajomi tam robili i sobie chwalili. No wiadomo boczna Chojnowskiej ta wielka sala, ale nie pamiętam jak się nazywa, Qubus Hotel, Słoneczna na Gwiezdnej.

Warto wspomnieć o Chacie Karczowiska, w Raszówce są 2 sale weselne niczego sobie, poza tym byłam na weselu w Legnicym Polu. Śliczna, klimatyzowana, duża sala. Cudowna! Więc jeśli bierzesz pod uwagę coś poza Lubinem, to warto wspomnieć. To jest mieścina przy samej autostradzie, więc jak znalazł dla gości wrocławskich.

kasioonya a masz foty w tej sukni? Pochwal się coś... a jak w ogóle wrażenia z tych zaproszeń na żywo?

jussi89 śliczna sukienka, ja mam w podobnym kształcie dekolt.

To teraz ja Wam coś powiem i pokażę: mamy swoje obrączki już w domku, dokupiliśmy tackę do nich i całość prezentuje się mniej więcej tak:
IMG_1806.jpg

i.... nie zawahamy się użyć ich wcześniej! Bierzemy ślub cywilny 14.02.2012 o 14

Byłam też w CA na tym festiwalu ślubnym i słuchajcie chłopaki od carvingu robią cuda! Same zobaczcie ich stronę. Poprostu cuda: www.carving-art.pl i www.carving-gniech.pl
Stary 2012-01-28, 10:23   #56
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie
chwale się pierścionkiem fotograf ze mnie marny wiec przepraszam za jakość
Prawdopodobnie w ten weekend jedziemy pooglądać nasze pierwsze potencjalne miejsce na wesele w Legnicy
Kurcze fajnie gdyby od razu nam sie spodobało ale to już by było chyba zbyt wiele szczęścia naraz
Odnośnie Legnicy, słyszałyście o czymś może w tym mieście, gdzie można zrobić fajną imprezę weselną? Nie ukrywam, że w Lubinie ja nie znam takich miejsc i podejrzewam, że za bardzo takich nie ma A Legnica byłaby spoko, z tego względu, że ślub w Lubinie a większość gości będzie z Wrocławia.

kasioonya sukienka z linka jest piękna!! sama szukam podobnej i upatrzyłam jak narazie taką : http://www.bow-occasions.co.uk/blog/...ander-8465.jpg
Keiraa pierścionek bardzo ładny
Jeśli chodzi o wesele w Legnicy, to wiem, że moja koleżanka robi w Hotelu Rezydencja - na zdjęciach prezentuje się bardzo urokliwie. My z TŻtem uwielbiamy zjeść coś pysznego w restauracji tej sieci, kiedy jesteśmy w Legnicy
Rzeczywiście w Lubinie nie ma zbyt wielu ciekawych miejsc, w których można by zorganizować wesele...
Magnat ma piękne wnętrze i podobno bardzo dobre jedzenie, ale okolica sali jest średnio interesująca.
Koleżanka 2 lata temu weseliła się w Oberży i poleca pod każdym względem.
Baron do mnie nie przemawia - miałam tam studniówkę i byłam na 2 weselach, no i bez fajerwerków...
Rancho wydaje się całkiem interesujące, no i ten ogród
W Oborze jest jakaś restauracja Tawerna, która zajmuje się też organizacją imprez i słyszałam, że mają dobre jedzenie, ale nie wiem nic więcej.
Chata Karczowiska - bardzo ładna i duża sala, ciekawe wnętrze, ale słyszałam kilka niepochlebnych opinii i zrezygnowaliśmy.
W Raszówce byliśmy w Józefinie - przyjemna, cicha okolica, duży ogród, sympatyczny właściciel, ale parkiet dla max. 50-60 osób (moim zdaniem).
To chyba tyle z mojej strony. Oczywiście to są wszystko moje subiektywne opinie

Cieszę się, że spodobała Ci się moja sukienka Jestem w niej zakochana po uszy i już nie mogę się doczekać, kiedy ją założę!!! Jeśli chodzi o tą Justina Alexandra, o której piszesz, to jest to już klasyk i też mi się podoba, choć jest coraz bardziej popularna i nieco mi się opatrzyła... Z drugiej strony, dzięki temu, że jest tak popularna, to można kupić używaną w dużo lepszej cenie. Ale wiadomo, że nie każdy jest gotowy kupić suknię po kimś.

Angelka nie mam żadnych zdjęć w tej sukni, bo zupełnie nie myślałam o tym, żeby je zrobić. W każdym razie jest naprawdę bardzo ładna, lekka i kocham ją całym sercem Wprowadzam do niej małą poprawkę - dekolt będzie w kształcie serduszka, bo w takim prostym nie wyglądam najlepiej...

Gratuluję walentynkowego ślubu cywilnego. Kreacja na to wydarzenie gotowa?

Jeśli chodzi o carving, to rzeczywiście piękne te dzieła! Myślisz o tym na swoje wesele?

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-01-28, 12:13   #57
keiraa85
Raczkowanie

Angelka1984 dziękuję Ci za tyle informacji odnośnie miejsc. Kojarzę w zasadzie wszystkie prócz Tawerny i Ranczo no i jeszcze Hotelu Rezydencja wspomniany przez kasioonya- przyjże im sie bliżej co do reszty to raczej mnie nie przekonują...kojarzą mi się tylko z studniówkami i półmetkami na których byłam

Kościół faktycznie jest delikatnie mówiąc brzydki :P ale to mój Kościół do którego chodziłam całe życie a dla mnie ważniejsze jest to a nie sam wygląd świątyni. Inna sprawa że goście się pewnie załamią jak zobaczą owy barak :P

kasioonyaSukienka faktycznie robi się oklepana ale zamierzam ubrać kolorowe buty, coś pozmieniać i może będzie ciekawsza Z drugiej strony jeszcze nie chodziłam po salonach więc licze sie z tym, iz spotkam sukienke w zupełnie innym fasonie i spodoba mi się bardziej

edit:
właśnie sprawdziłam stronę http://www.hotelpalacyk.lca.pl/ - baardzo mi sie pdoba

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
To teraz ja Wam coś powiem i pokażę: mamy swoje obrączki już w domku, dokupiliśmy tackę do nich i całość prezentuje się mniej więcej tak:
Załącznik 4464909

i.... nie zawahamy się użyć ich wcześniej! Bierzemy ślub cywilny 14.02.2012 o 14
Piekne!!

Edytowane przez keiraa85
Czas edycji: 2012-01-28 o 12:09
keiraa85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-28, 12:20   #58
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
kasioonyaSukienka faktycznie robi się oklepana ale zamierzam ubrać kolorowe buty, coś pozmieniać i może będzie ciekawsza Z drugiej strony jeszcze nie chodziłam po salonach więc licze sie z tym, iz spotkam sukienke w zupełnie innym fasonie i spodoba mi się bardziej
Kolorowe buty to jest to! Świetny pomysł! Myślałaś już o jakimś konkretnym kolorze?
I masz rację, że należy pomierzyć kiecki, bo ja też początkowo marzyłam o zupełnie innym kroju i okazało się, że nie wyglądam w nim zbyt korzystnie

Cytat:
właśnie sprawdziłam stronę http://www.hotelpalacyk.lca.pl/ - baardzo mi sie pdoba
Śliczne miejsce! Przechodziłam kiedyś tamtędy i myślałam o tym, że fajnie byłoby mieć wesele w takim pałacyku

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas

Edytowane przez kasioonya
Czas edycji: 2012-01-28 o 12:23
Stary 2012-01-29, 08:28   #59
Angelka1984
Raczkowanie

o rany jaki ładny ten pałacyk, nawet nie wiedziałam o takim miejscu w Lca, a duża jest sala? Rezydencja owszem ładna, ale miałam doczynienia zjedną ze spółek właścicieli. Nie wiem co jeszcze oferuje Hotel Sękowski, Książęcy, Kamieniczka... oooo przecież przepiękną salę ma Nowodworski i mają ogród grillowy, bardzo dobre jedzonko... no ale to wszystkie różnego rodzaju sale, zależy od ilości osób. W Karczowiskach znowu wielu znajomych taty robiło różnego rodzaju imprezy i byli zadowoleni, że dużo jest jedzenia i bardzo dobre. A Magnat i Stefan to nawet nie wiem do końca gdzie to jest hihi i właśnie dlatego odpadło, bo nie będę gości skazywać na zawiłe dojechanie itp. i jeszcze ja sama nie dotrę i co będzie hihi

ostatnio śnią mi się ślubne koszmary... też tak macie? masakra jakaś, ostatnio to aż mi się w ciągu całego dnia ręce trzęsły...

ja też chcę kolorowe buciki, ja wybrałam fuksję (na codzień nie lubię różu, ale fuksja taka fajna jest). Zainspirowała mnie ta fotka:
kolorowe buciki.jpg
ale zamierzam kupić pełne buciki i na obcasiku 5,5 kocham wyższe, ale nie dam rady całą noc wytrzymać, a do tego jeszcze moje kochanie jest wyższe ode mnie zaledwie 10 cm, a jeszcze wiadomo czupryna mi się podniesie... haha ale wiecie co... był Sylwester, były studniówki, jest karnawał, a kolorowych butów jak na lekarstwo. Pojadę zobaczyć do Lca czy są jakieś, a jak nie to zamawiam przez internet i albo taneczne z Wrocławia, albo na stronie bialebuty.com.pl. Można sobie powybierać dodatki, kolory, rodzaj i wysokość obcasa. Więc raczej tu coś sobie wybiorę.

już mam umówioną makijażystkę, więc zobaczymy efekt jej pracy w lutym, z fryzjerką też już się umówiłam, ale chciałabym żywe kwiatki do tej fryzury
img96390.fryzury-dlugie.1207212.jpg

jeszcze na cywilny chcę bukiecik, ale na kościelny taki sam, ma być skromny i prosty zastanawiam się między tymi:
86_2.jpg
bukiet_49.jpg

co sądzicie?

keiraa85 jak ja zobaczyłam pierwszy raz ten nasz barak, to się przeraziłam. Przyzwyczajona byłam właśnie do tego małego, ślicznego kościółka...

kasioonya mam już kreację. Jestem przy ślubie mistrzynią okazji. Znalazłam na allegro śliczny komplecik z Apart. Nie wiem czy znacie tą firmę odzieżową, bo w Polsce Apart kojarzy się z biżuterią tylko. Wrzucę kilka fotek, ale na żywo dopiero to wygląda pięknie. Jak będę mieć foty z cywilnego, to wrzucę jak to wyglądało:
gorset Apart.jpg
komplet Apart.jpg
apart.jpg
apart 2.jpg

no i właśnie myślę o carvingu na wesele, mało tego ja sama robię pierwsze kroki w tej sztuce. Oto moja praca:
mój melon.jpg ale takie arbuzy wiem jak się robi, wiesz te z grafiką, napisami więc kupić muszę sobie tylko taki nożyk specjalny i mogę próbować swoich sił dalej

Tylko muszę skołować jakąś kurteczkę, bo jak ja pójdę nie mam nic białego czy ecru i mam problem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg apart gorset.jpeg (2,1 KB, 177 załadowań)

Edytowane przez Angelka1984
Czas edycji: 2012-01-29 o 11:06
Stary 2012-01-30, 23:13   #60
keiraa85
Raczkowanie

Hotel Rezydencja podoba mi sie także, bardzo chciałam bym tam pojechać i obejrzeć jak to wygląda na żywo słyszałam tylko, że mają kiepską obsługe, która robi łaskę, że pracuje
Hotel Pałacyk też mi sie podoba a mój TZ jest raczej za pałacem Krotoszyce... znając życie pewnie żadne z 3 nie wypali :P

kasioonyaCo do butów to chciałabym pójść w niebieski. Nie wiem czy bardziej w morski, granat czy błękitny ale chyba w niebieski gdyż mój TZ uparł się na granatowy garnitur
Angelka1984 fuksja jest boska i wiesz co, zaszalej z wyższymi bucikami. Ja mam taki zamiar ponieważ na zmianę mam zamiar zabrać baletki
a ha i jeszcze odnośnie kurteczki o której wspominalaś, to przypomniało mi się jak oglądałam pokaz jakiś tam sukien i modelka miała zarzuconą na siebie ramoneskę, czarną z ćwiekami!! wyglądało to obłędnie i jeżeli u mnie na ślubie będzie chłodno skorzystam z tej inspiracji

Chciałabym się wypowiedzieć na temat bukietów które wybrałaś ale niestety mój za☠☠☠isty internet działa z zawrotną prędkością i nie mogę otworzyć załączników

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości