Stara/nowa Dolce Vita - foto - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-12, 21:05   #31
siarka40
Szef ds. Wymianek

Dot.: Stara/nowa Dolce Vita - foto

Cytat:
Napisane przez magsch Pokaż wiadomość
ja mysle ze tak, nie raz spotkalam sie z tym ze moje perfumy zmienily kolor
tak tez z Asia obstawialysmy .
poza DV, najbardziej kojarzy mi sie ze zmiana koloru pod wplywem wieku L de Lolita i Mariaz.
Stary 2011-08-12, 21:13   #32
magsch
Zakorzenienie

Kiedys zmiane koloru zaobserwowalam : Wish Choparda z niebieskiego na sino-zielony ,Euphoria mi pobladla i Far Away Avonowski z zoltego zmienil sie w kolor koniakowy i zastanawiam sie czy Addict mi nie pociemnial

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1276479
magsch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-12, 22:06   #33
beyza
Perfume Lover

Cytat:
Napisane przez magsch Pokaż wiadomość
Kiedys zmiane koloru zaobserwowalam : Wish Choparda z niebieskiego na sino-zielony ,Euphoria mi pobladla i Far Away Avonowski z zoltego zmienil sie w kolor koniakowy i zastanawiam sie czy Addict mi nie pociemnial
Podpisuję się pod Addictem (zauważyłam przy robieniu odlewek) i Wish, o dziwo Euphoria już któryś rok bez zmian. Za to ja różnicę w starych i nowych DV czuję i to ogromną. Miałam flachę od lat, teraz dostałam odlewkę i no, niebo a ziemia, brak tej upajającej słodyczy, tej mocy. Stara DV była tak esencjonalna, że aż wydawało się, że jest gęsta, a teraz takie rozwodnione siuśki. Inna sprawa, że wcześniej czytałam o tym, że grzebali przy DV, jak wąchałam odlewkę to byłam przygotowana na to, że to nie to samo, ale mocno się rozczarowałam

WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992
beyza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-12, 22:32   #34
siarka40
Szef ds. Wymianek

a propos reformulacji, to i kupy Niny Ricci taka przeszly. z tego, co slyszalam, stare wersje, w matowych wdziankach, byly ladniejsze.
Stary 2011-08-12, 22:34   #35
Redhaired Witch
Nindżopesz

Słyszałam o zmianie pudełek DV ale nie wiem z jakich na jakie Ta wygląda na starą czy nową? http://allegro.pl/christian-dior-dol...761696180.html

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-12, 22:38   #36
siarka40
Szef ds. Wymianek

Redhaired, z tego, co VI4 pisze w pierwszym poscie tego watku, na fotce z linka mamy do czynienia ze starsza wersja (bo ma czarny pasek - o ile to o ten pasek, o ktorym mysle, chodzi ). zapytac tez mozna o kod.
btw, czy to nie jest Wizazanka?
Stary 2011-08-12, 22:44   #37
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Wizażanka
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-12, 22:47   #38
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Redhaired, z tego, co VI4 pisze w pierwszym poscie tego watku, na fotce z linka mamy do czynienia ze starsza wersja (bo ma czarny pasek - o ile to o ten pasek, o ktorym mysle, chodzi ). zapytac tez mozna o kod.
Aaa, rzeczywiście, część opakowań z allegro jest całościowo żółta...
Wnioskując po asorymencie chyba Wizażanka
A ja chyba kliknę, tak na mnie podziałały Wasze rozmowy

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-13, 08:04   #39
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

tak tak - ta z czarnym paskiem na dole to stara, nowe pudełko jest całe żółte, ma tylko owal na środku.
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-13, 09:40   #40
basienka2807
Zadomowienie

Qrcze musze skoczyc do D i przetestowac ta "nowa" DV, mam stara flache DV z 100 moze z 80ml mi zostalo no ale jak piszecie ze zmiana jest az tak wyczuwalna to musze chyba o jakis zapasik sie postarac chociaz...ostatnio dorwalam probke Feminite du bois Lutensa i powiem szczerze ze zapach bardzo podobny do DV (nic nowego nie odkrylam ) wiec moze zamiast robic zapas to zakupie FdB

"Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy" - MM

basienka2807 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-13, 16:11   #41
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez basienka2807 Pokaż wiadomość
Qrcze musze skoczyc do D i przetestowac ta "nowa" DV, mam stara flache DV z 100 moze z 80ml mi zostalo no ale jak piszecie ze zmiana jest az tak wyczuwalna to musze chyba o jakis zapasik sie postarac chociaz...ostatnio dorwalam probke Feminite du bois Lutensa i powiem szczerze ze zapach bardzo podobny do DV (nic nowego nie odkrylam ) wiec moze zamiast robic zapas to zakupie FdB
o starą trudno, więc jak chcesz zrobić zapas, to zacznij szukać

Mi się FdB wydaje podobne, acz brak mu słodyczy DV...Czuję coś ziołowo-aptecznego w tym zapachu, i nie do końca mi pasuje Szukałam pod kątem "zamiennika", bo trudno mi zrezygnować z tego zapachu. Bardziej podobne jest Bois Oriental Lutensa - tylko chyba już wycofany

Edytowane przez VI4
Czas edycji: 2011-08-13 o 16:14
Stary 2011-08-13, 16:32   #42
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
Mi się FdB wydaje podobne, acz brak mu słodyczy DV...Czuję coś ziołowo-aptecznego w tym zapachu, i nie do końca mi pasuje Szukałam pod kątem "zamiennika", bo trudno mi zrezygnować z tego zapachu. Bardziej podobne jest Bois Oriental Lutensa - tylko chyba już wycofany
a mi sie wlasnie ta nuta cierpka podoba w FdB (wprawdzie znam tylko wersje z Shiseido, ale ponoc jest tozsama z zapachem Lutensa). w DV slodycz jest dla mnie "kwiatowa", jak to mowie, a organicznie nie przepadam za stricte kwiatowymi zapachami. no i jak pisalam juz kiedys - FdB kojarzy mi sie z zapachem "bogatej baby" (jest to pozytywne okreslenie w tym ujeciu).
Stary 2011-08-13, 16:56   #43
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
a mi sie wlasnie ta nuta cierpka podoba w FdB (wprawdzie znam tylko wersje z Shiseido, ale ponoc jest tozsama z zapachem Lutensa). w DV slodycz jest dla mnie "kwiatowa", jak to mowie, a organicznie nie przepadam za stricte kwiatowymi zapachami. no i jak pisalam juz kiedys - FdB kojarzy mi sie z zapachem "bogatej baby" (jest to pozytywne okreslenie w tym ujeciu).
Właśnie sobie przypominam FdB - ta cierpkość bije po nosie na początku, pewnie to imbir - potem się uspokaja. Zrobiłam listę zapachów lutensa, które chyba mogłyby mi podpasować - i potestuję...bo przyznam, że ze snobizmu chciałabym mieć jego flaszeczkę - ale nie wywalę prawie 400pln dla samej flaszki:/ Liczę na coś orientalno-waniliowego...

A FdB ma sporo wielbicieli, patrząc choćby na wątek "czym dziś pachniesz"

mi się kojarzyła z zapachem "bogatej baby" coco M - do tego stopnia, że po testach nadgarstkowych zastanawiałam się, czy będę ją mogła nosić - bo pasuje mi do super elegancji i kasy. A ja ani bogata, ani elegancka nie jestem:/
na szczęście - testując globalnie z próbki doszłam do wniosku, że zapach jest mój
Stary 2011-08-13, 17:02   #44
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Właśnie sobie przypominam FdB - ta cierpkość bije po nosie na początku, pewnie to imbir - potem się uspokaja. Zrobiłam listę zapachów lutensa, które chyba mogłyby mi podpasować - i potestuję...bo przyznam, że ze snobizmu chciałabym mieć jego flaszeczkę - ale nie wywalę prawie 400pln dla samej flaszki:/
a moze rozlejesz na wspolnych? zostawisz sobie flaszke + jakies 30 ml .

Cytat:
mi się kojarzyła z zapachem "bogatej baby" coco M - do tego stopnia, że po testach nadgarstkowych zastanawiałam się, czy będę ją mogła nosić - bo pasuje mi do super elegancji i kasy.
Coco M. to dla mnie zapach ladny, ale bardzo nuuuudny . FdB serio kojarzy mi sie z luksusem, acz nosze go nie stad, ze jestem bogata i elegancka badz pretenduje, aby taka byc - po prostu bardzo go lubie . i jesli zdarza sie, ze uznaje, ze dany zapach do mnie nie pasuje, bo cos tam, cos - znaczy sie - nie urzekl mnie i wymyslam .
Stary 2011-08-13, 18:05   #45
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
a moze rozlejesz na wspolnych? zostawisz sobie flaszke + jakies 30 ml .
eeech, ale ja lubię mieć pełną flaszkę...na początku rzecz jasna. Wiem że to dziwactwo - ale też wolę zapłacić ciut więcej, i mieć nowiutkie, niż taniej i używkę...przynajmniej na razie - jest to do zrealizowania, pewnie zmienię filozofię, jak zamarzy mi się coś bardzo drogiego...poza tym - jak mnie naprawdę coś rozłoży na łopatki - co się rzadko zdarza - jakoś uskubię na nówkę...

Cytat:
Coco M. to dla mnie zapach ladny, ale bardzo nuuuudny . FdB serio kojarzy mi sie z luksusem, acz nosze go nie stad, ze jestem bogata i elegancka badz pretenduje, aby taka byc - po prostu bardzo go lubie . i jesli zdarza sie, ze uznaje, ze dany zapach do mnie nie pasuje, bo cos tam, cos - znaczy sie - nie urzekl mnie i wymyslam .
przez myśl mi nie przeszło, że pretendujesz
coco M to pierwszy tak super elegancki zapach , jaki poznałam - latami trzymałam się DV i hugo woman. Zresztą nie miałam też zapędów, żeby koniecznie szukać nowego, skoro miałam "swoje" zapachy. A coco M snuł mi się czasem przed nosem, tylko za nic nie byłam w stanie zlokalizować, co to jest...i nawet chance testowany w perfumerii nie zwrócił mojej uwagi...poszukiwania zostały spowodowane tym, że kilka miesięcy temu trzy moje flaszki - w 3/4 pełne - ugotowały się na słońcu, jak mi je mąż nieopatrznie przełożył na parapet - i trzy słoneczne poranki załatwiły je na amen.

FdB jak zwietrzeje, bardzo upodabnia się do DV...

a z wymyślaniem to masz rację - na początku coco M wydało mi się nieco ciotczyno-pudrowe - ale szybko mi przeszło Toż to piękność absolutna

Z innej beczki - czy flakony lutensa mają atomizery?
Stary 2011-08-13, 19:15   #46
pin3ska
Zakorzenienie

Cytat:

Z innej beczki - czy flakony lutensa mają atomizery?

Mają - odkręcane. Jest chyba jakas seria która nie ma, ale u nas jej chyba nie kupisz.

...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel)
pin3ska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-13, 19:23   #47
dixi
Zakorzenienie

GG do dixi

dziewczyny, pierwsza reformulacja DV była w końcu 2006 albo w 2007 r.; był na ten temach dość obszerny i "fachowy" że tak powiem wątek na perfumach gazetowych;
miałam tę najstarszą DV, i choć ta wersja cieszy się największym szacunkiem u koneserów, ja nie polubiłam tego zapachu - wychodziła na mnie dość nieładna nuta niemytej baby
pozbyłam się zatem, a za niedługo dostałam odlewkę wersji z 2008 r , ta podoba mi się najbardziej, zapach według mnie nie stracił na intensywności a baba się umyła
niedawno natomiast psiknęlam w D. najnowsza DV -jednym słowem popłuczyny zapach podobny, ale czułam nie dł€żej niż godzinę, nawet z rękawa się ulotnił zanim wróciłam z zakupów
tak myślę, że chyba zatem zapoluję na "środkową" wersję DV w niedużej pojemności
dixi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-13, 20:15   #48
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
... Bardziej podobne jest Bois Oriental Lutensa - tylko chyba już wycofany
Nie jest wycofany tylko nie do kupienia u nas chyba
Stary 2011-08-13, 20:16   #49
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez dixi Pokaż wiadomość
dziewczyny, pierwsza reformulacja DV była w końcu 2006 albo w 2007 r.; był na ten temach dość obszerny i "fachowy" że tak powiem wątek na perfumach gazetowych;
miałam tę najstarszą DV, i choć ta wersja cieszy się największym szacunkiem u koneserów, ja nie polubiłam tego zapachu - wychodziła na mnie dość nieładna nuta niemytej baby
pozbyłam się zatem, a za niedługo dostałam odlewkę wersji z 2008 r , ta podoba mi się najbardziej, zapach według mnie nie stracił na intensywności a baba się umyła
niedawno natomiast psiknęlam w D. najnowsza DV -jednym słowem popłuczyny zapach podobny, ale czułam nie dł€żej niż godzinę, nawet z rękawa się ulotnił zanim wróciłam z zakupów
tak myślę, że chyba zatem zapoluję na "środkową" wersję DV w niedużej pojemności
ja nie kojarzę tej pierwszej reformulacji - może nie wiedząc o tym, nie zwróciłam uwagi - zmiana zapachu chyba nie była aż tak ewidentna?

Za to ostatnia jest naprawdę bardzo odczuwalna - a ja nie należę do bardzo wrażliwych nosów, nie umiem rozpoznawać nut, i nie czuję wielu niuansów, o których czytam. Ale pierwsze, co mi się rzuciło na nos, to bardzo marna trwałość tej nowej wersji. Poprzednio pachniałam calutki dzień, a teraz - po dwóch godzinach zapach się niemal całkiem ulatnia, i nawet po ok 9 psikach nie czuję mocy - stara by mnie zabiła taką dawką.

Jak oceniacie trwałość FdB? Zrobię globalny test, ale ciekawa jestem ogólnego odbioru. Coraz bardziej mi się podoba...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-13, 20:16   #50
Cacharel
Przyczajenie

To moze i ja wtrace swoje trzy grosze( przepraszam, nie mam polskich znakow). Ja mam 2 butelki DV. Pierwsza to na 100% stara wersja, z kodu wynika ze z 2002 roku. Druga zakupiona na ebay kilka mies. temu jest z 2009 roku.
Porownujac te dwa zapachy to faktycznie roznica jest ogromna na korzysc starej wersji. Jest ona bardziej korzenna, taka przestrzenna bym powiedziala. No i bardzo trwala. Nie wiem czy to tylko mi sie trafil taki egzemplarz ale korek od tej DV jest zdecydowanie ciemniejszy od tej nowszej. Ten z 2009 jest przezroczysty a ten z 2002 prawie brazowy. Moze to przez uplyw czasu, nie wiem. Nowa wersja to faktycznie cieniutka jest, trwalosc mizerna, no i jakis taki plaski jest.
Mowilyscie o kartoniku. Tu bym tak jednoznacznie nie mowila ze stara wersja to z czarnym paskiem a nowa bez. Moja DV z 2009 ma czarny pasek na dole pudelka a jest nowa wersja.
Moze tez byc tak jak mowi dixi ze sa 3 wersje: stara, ta pomiedzy( i ja ja moge wlasnie miec, stad ten pasek na pudelku), no i najnowsza wersja, obecna na polkach sklepowych( pudelko cale zolte).
Takie moje przemyslenia
A, jeszcze cos. Czytalam niedawno ksiazke pt. Perfumes, autorzy Luca Turin i Tania Sanchez. Ksiazka skladajaca sie tylko i wylacznie z recenzji perfum. No i w niej wlasnie autorzy wspominaja o reformulacji i nie moga tego odzalowac. Nowa wersja dostala od nich bardzo slaba note. Z tego co pamietam twierdza oni ze reformulacja byla w 2007.
Ksiazke polecam, mozna sie kilku fajnych rzeczy dowiedziec
Stary 2011-08-13, 20:18   #51
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Nie jest wycofany tylko nie do kupienia u nas chyba
Przeglądałam zagraniczne polecane perfumerie - i też nie ma Poza tym - on chyba nie ma atomizera? Niby nic, ale mnie irytuje:/
Stary 2011-08-13, 20:20   #52
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Przeglądałam zagraniczne polecane perfumerie - i też nie ma Poza tym - on chyba nie ma atomizera? Niby nic, ale mnie irytuje:/
A właśnie, że jest
Ale atomizera nie ma
http://www.sergelutens.com/purchase/...-oriental.html
Stary 2011-08-13, 20:29   #53
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Możliwe, że była reformulacja w 2007 roku - ale ja ewidentne "rozcieńczenie" obserwuję dopiero w tej z 2010 (albo może 2009 - ale moja ze stycznia 2009 jeszcze pachnie). Może ciut inaczej niż starsze wersje, ale nie umiem tu wyczuć różnicy. Miałam egzemplarz kupiony w kwietniu 2010 - jeszcze w starym opakowaniu - i też nie miałam żadnych podejrzeń. Niestety, nie znam kodu tego akurat flakonu

Ja się bynajmniej nie upieram, że stare pudełko = stary zapach. Tak sobie wykombinowałam, i udało mi się.

A kolor korka - nie zauważyłam nigdy zmiany koloru, zawsze miałam przezroczyste - może po prostu plastik zżółkł z upływem czasu? Swoją drogą, ja by było ładnie, gdyby tek korek był ze szkła...

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
A właśnie, że jest
Ale atomizera nie ma
http://www.sergelutens.com/purchase/...-oriental.html
widziałam...ale ten atomizer...ale zauważyłam, że kilka zapachów w pałacówkach teraz jest w prostokątnych flakonach - może i z tym się zmieni.
Stary 2011-08-13, 20:48   #54
evelle
Wtajemniczenie

nieznam sie na Diorach ale chiałam zapytać o te kody a mianowicie czy jak na mojej flaszce Duna jest wypiaskowany kod 2E01 czy tzn ze jest z 2002 r?
evelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-14, 08:01   #55
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez evelle Pokaż wiadomość
nieznam sie na Diorach ale chiałam zapytać o te kody a mianowicie czy jak na mojej flaszce Duna jest wypiaskowany kod 2E01 czy tzn ze jest z 2002 r?
dokładnie - maj 2002 - możesz sprawdzać tutaj
Stary 2011-08-14, 08:17   #56
evelle
Wtajemniczenie

Cytat:
dokładnie - maj 2002 - możesz sprawdzać tutaj
dzięki serdeczne kurka ale staroć mi sie trafił mam go juz ok miesiaca a dopiero teraz dzięki temu wątkowi o Diorach sprawdziłam kod z ciekawoći, od poczatku coś mi w tym moim Dunie nie grało bo juz dwa miałam i ten w porównaniu z nimi jest strasznie intensywny, dosłownie killer, od samego powąchania korka az się w głowie kręci, ciekawe może jest zepsuty a może i Duna spotkała reformulacja
evelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-14, 08:48   #57
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez evelle Pokaż wiadomość
dzięki serdeczne kurka ale staroć mi sie trafił mam go juz ok miesiaca a dopiero teraz dzięki temu wątkowi o Diorach sprawdziłam kod z ciekawoći, od poczatku coś mi w tym moim Dunie nie grało bo juz dwa miałam i ten w porównaniu z nimi jest strasznie intensywny, dosłownie killer, od samego powąchania korka az się w głowie kręci, ciekawe może jest zepsuty a może i Duna spotkała reformulacja
hmm, bardzo możliwe, że też go zreformulowano - z tego co się dowiedziałam, to zazwyczaj reformulacja przebiega na niekorzyść zapachu, przy DV także na niekorzyść trwałości.

Kurcze, chyba bym nawet tą zmianę zapachu DV z bólem przyjęła, gdyby nie to, że zapach znika tak szybko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-22, 05:59   #58
lenaa83
Raczkowanie

Niedawno nabyłam całe 100ml DV,przychodzę do domu a tu jakieś popłuczyny.Perfumy trzymają się mnie dwie godzJa chcę starą DV
lenaa83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-22, 13:52   #59
Kattarina
Zakorzenienie

pierwsza flaszke DV dostalam jeszcze w 1994 r- wraz z balsamem i to byla milosc od pierwszego poniuchania.... balsamu (sic!) wlasnie. nigdy wczesniej nie wachalam nic podobnego, ale nie moglam sie oprzec wrazeniu, ze znam ten zapach doskonale i ze bardzo dobrze mi sie kojarzy.

obok Slonia, przez ponad dekade, byl to moj Sign.Scent. wlasciwie to czesto je miksowalam- bo byly dla mnie podobne, uzupelnialy sie doskonale. co oznacza, ze DV byla wowczas zapachem bardziej korzennym.

obecnie mam setke z 2005 roku i dla mojego nosa, juz ta wersja jest inna od 'pierwotnej'. jest bardziej landrynkowa i mniej skomplikowana. az trudno mi sobie wyobrazic, ze wersja najnowsza jest jeszcze watlejsza, cienka niczym zupka wiezienna

Edytowane przez Kattarina
Czas edycji: 2011-12-22 o 13:56
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-22, 17:26   #60
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Ja pierwszą flaszkę kupiłam w okolicach 1996 roku (matura) - i od tego czasu z małymi przerwami zawsze miałam "na stanie". Nie zauważyłam zmian - może były, ale mój nos ich nie zarejestrował - dopiero teraz, wersja w nowym pudełku, pachnie jak własna podróbka. Niby podobnie - ale brak tej upajającej słodyczy, bogactwa, i trwałości - po dwóch godzinach zapach znika bez śladu - a stara potrafi siedzieć w ubraniach całymi dniami...

Hmm, tak się zastanawiam, i może faktycznie te DV sprzed ok 10 lat były bardziej killerowate - pamiętam, jak mi przesiąkały zapachem ubrania, a teraz nawet "stara" wersja aż tak zabójcza nie jest. Niestety, bo pomimo poszukiwań, nie znalazłam godnego zastępcy (acz poznałam inne, przepiękne zapachy, które u mnie zagościły albo są na liście "muszmieciów"). Jednak - bogactwo DV jest jedyne w swoim rodzaju.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości