![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niedopasowanie seksualne?
Cytat:
I rzeczywiście uogólnianie jest krzywdzące, mój facet np uwielbia sprawiać mi przyjemność i często obraża się gdy ja po prostu nie chce. A chłopak mojej koleżanki powiedział, że jak nie da mu zrobić sobie minetki to wyjdzie i wróci do domu. Tak też zrobił. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
wg mnie on sie po prostu boi i dlatego unika pieszczenie Cię. Jesli nie reagujesz, może mysli sobie, że mu sie jeszcze tym razem " upiekło".
Powinnaś reagować od razu, jak sie chłopina przyzwyczai, że ma tak wygodnie, to potem będzie ciężko cos z tym zrobić. a osobiscie nie wyobrażam sobie związku z takim egoistycznym seksem. powodzenia
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
Autorko wątku, bez paniki. Każdy jest inny i inaczej podchodzi do tych spraw. Mimo, ze mam swoje latka i dwóch eks małżonków(i nie tylko) seks jest dla mnie bardzo intymna sprawą i nie umiem iść do łóżka tak od razu. Pomimo podniecenia potrzebowałam zawsze oswoić się z partnerem zanim uprawiałam z nim seks a oral wchodził w gre (w obie strony) dopiero po jakimś czasie od pierwszego razu. To kwestia indywidualna i jedna osoba wyliże od stóp do głów już na pierwszej randce a druga nawet nie da się pocałować i nie ma to związku z wartościami czy ustaleniami
![]() Z drugiej strony kiedy w związku jest uczucie a partner wzbrania się przed dawaniem pieszczot, to albo jest egoistą albo... jest egoistą, bo innego wytłumaczenia nie ma, bo jak się kogoś kocha i pragnie, to dawanie sprawia przyjemność i podnieca ![]() a jeśli się czegoś nie umie to zawsze można się nauczyć przy cierpliwym partnerze ![]() Moja rada: następnym razem nie nalegaj na minetę tylko skup się na pieszczotach ogólnych i poproś go o to co lubisz np.żeby cię obsypał pocałunkami w kark i pochwal go np.mrucząc lub mówiąc:"ale bosko to robisz" - facet któremu zależy będzie się cieszył, że sprawił ci przyjemność i następnym razem już nie zapomni cię tak pieścić. Stopniowo na każdej randce ucz go czegoś nowego ale bardzo delikatnie, żeby nie czuł się pod presją. Każdego normalnego faceta podniecanie i podniecenie swojej partnerki niesamowicie kręci i tylko niedojrzały egoista ma to w ![]()
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak piszesz, ze facet koleżanki wyszedł, bo ona nie pozwoliła mu zrobic minetki.... to jest żałosne- dla mnie. I kontekst sytuacji nic tu nie zmienia.
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba chłopak trafiał wcześniej na kobiety, które gry wstępnej nie potrzebowały lub wstydziły się jej domagać, co nie znaczy, że wszystkie takie są. Postaw na swoim, powiedz, że niestety się myli, bo nie ma w życiu nic za darmo, albo on Cię będzie pieścił bez wymuszania (w tym wypadku odwdzięczysz się tym samym), albo nici z pieszczot. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
Edytowane przez Segritta Czas edycji: 2011-08-22 o 22:06 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Autorko...
Polecam książkę Michaliny Wisłockiej : "Sztuka Kochania". Może pomiędzy Waszymi wizytami, oboje się wysilicie na tyle, by przeczytać. Jest napisana jasno i szczegółowo. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Wg. mnie są dwie opcje: albo facet jest bardzo nieśmiały, nie ma żadnych doświadczeń i zwyczajnie nie wie jak się za te pieszczoty zabrać, albo jest totalnym egoistą i mu się nie chce. Ale raczej obstawiałabym tę pierwszą opcję.
U mnie sytuacja była odwrotna: to ja długo miałam jakieś zachamowania, blokadę, bałam się, że się nie sprawdzę, traktowałam to trochę jak jakiś występ czy egzamin ![]() Według mnie Twój TŻ coś kręci i wcale nie jest doświadczony. Piszesz, że nie był nigdy w związku, Ty też nie, więc pewnie jesteście bardzo młodzi, więc skąd te tabuny "kobiet", z którymi zdobył "doświadczenia" i to kobiety, które w ogóle nie potrzebowały pieszczot ![]() Generalnie najlepsza jest rozmowa, a później metoda małych kroczków w odkrywaniu siebie nawzajem + chwalenie za każdą przyjemność jaką Ci sprawił (tylko bez fałszu, bo na pewno to wyczuje albo zapamięta i będzie tak robił dalej ![]() I jeszcze jedno - to, że kręci z tym wielkim doświadczeniem jak dla mnie jest ewidentnie widoczne, ale nie oznacza, że tak do końca kłamie. Mój TŻ na początku też pozował na bardzo doświadczonego, a potem, kiedy powiedziałam mu, że nie miałam wcześniej żadnych doświadczeń jakby całe powietrze z niego uszło i przyznał że tak naprawdę był z jedną dziewczyną, ale praktycznie kochał się z nią tylko kilka razy i od tej rozmowy przestał się skupiać na tym jak wypadnie a zaczął na tym żeby odkrywać kolejne sposoby na sprawienie mi przyjemności. Zatem powodzenia i głowa do góry, wszystko się uda byle bez pośpiechu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
Właśnie mam dokładnie takie same odczucia. I co to wogóle ma znaczyć "pieściliśmy się porówno". Czy ktoś tu wogóle wie co to jest miłość. Bo wzajemne udostępnianie swoich ciał dla osiągnięcia przyjemności to jeszcze nie miłość prędzej prostytucja ty dajesz jemu a on tobie a jak jest nierówno to już źle. Może wychodzę na kaznodzieje. To co tutaj czytam poprostu mnie szokuje. Jak ktoś się spotyka dla seksu to nie jest to żaden związek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.