![]() |
#31 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Czy Polskie kobiety wstydzą się swojej nagości...?
Cytat:
Nie koniecznie nagich. Moja reakcja na widok nagiej kobiety jest na tej samej zasadzie, jak czyjaś inna związana np ze stylem ubierania się. Proszę, nie wmawiaj mi, że zachowałam się tak czy siak, że jestem taka czy owaka. Bo Ty tego nie wiesz. ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
Nie ogolone nogi i pachy to również coś zupełnie naturalnego. Pogrubione: Owszem, jego sprawa, jeśli nie wystawia tych części ciała w miejscach PUBLICZNYCH. ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Cytat:
Uwierz mi, nie trudno było to zauważyć, skoro stoi kobieta przodem do wejścia. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
Podobny problem był niedawno poruszany w związku z Termami Rzymskimi w Czeladzi, w których, zgodnie z założeniem, króluje nagość. Ale niektórzy mieszkańcy osiedla, na których znajdują się Termy mają z tym problem. Przeszkadza im nagość, tyle że nikt nie każe im patrzeć na golasów, sami to robią ze swoich balkonów. Z drugiej strony niektórzy przesadnie obnoszą się z nagością, jakby chcieli, żeby wszyscy patrzyli tylko na nich. Poza tym, mogą ich zobaczyć dzieci, a nie każde dziecko jest oswojone z nagością.
Wydaje mi się, że każdy z nas ma prawo wyboru. Ja nie chodzę nago przy obcych, ale nie mam problemów, gdy ktoś widzi mnie w bieliźnie. Nie przeszkadza mi też, gdy ktoś pokazuje się nago, o ile nie robi tego ostentacyjnie, bo wtedy ciężko nie zwrócić na niego uwagi. Czasem nawet nie zauważam golasów, chyba że ktoś mi takich pokaże (niektórzy mają zwyczaj głośnego komentowania albo pokazywania palcem, o zgrozo). Nie mam zwyczaju gapić się na ludzi, chyba że tak, jak mówiłam, oni zrobią wszystko, żeby na nich popatrzeć.
![]() |
![]() |
#33 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
ja tam nie gapię się na obce baby przyglądając się ich bujnemu czy też nie owłosieniu
![]() Rozbierając się przy kimś zwykle staram się nie eksponować nadmiernie swoich wdzięków, wciskając komuś prosto w oko cyc czy tyłek ![]() Na 35 urodziny zrobiłam sobie nagą sesję ![]() ![]() Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2011-09-03 o 17:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
Ja owszem, wstydzę się swojej nagości. Głównie przez kompleksy i to, że nie chcę, żeby ktoś mnie porównywał albo obgadywał. Nie pokazuję się nago nawet mojemu TŻ, a co dopiero obcym ludziom.
Pływanie to nie mój żywioł, ale byłam kilka razy na basenie w rodzinnym mieście i bardzo mi się podobało, że oprócz zwykłej szatni są też takie oddzielne boksy z kawałkiem firanki i stołkiem. Zawsze z nich korzystałam albo zakrywam się ręcznikiem, choć te akrobacje są okropnie męczące. Co do pryszniców to nie mam nic do starszych osób, które nie czują się skrępowane. To, że ja czuję się skrępowana ich nagością to nie ich problem, ja po prostu odwracam wzrok, myję się szybko i wychodzę.
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
Ktoś tutaj pytał skąd wiem, że faceci nago biegają po szatni-otóż mój Ukochany też chodzi na siłownię/baseny (i to nie chodzi o jedno tylko miejsce a kilka różnych fitness klubów itd...) i we wszystkicg faceci potrafią rozmawiac ze sobą równocześnie się myjąc pod prysznicami znajdującymi sie koło siebie bez podziałek, rozmawiac jednocześnie wycierając sobie tyłek ręcznikiem, biegać po szatni bez skrępowania...
Pod artykułem (wciąz nie mogę sobie przypomnieć gdzie go widziałam) który mnie zainpirował do założenia wątku było mnóstwo komentarzy nieco innych niż te przeważające tutaj. Raczej królowało przekonanie, że Polska jest zaściankiem, krajem gorszym niż Trzeci Swiat, totalnie zacofanym. Wypowiadano się, że Polki wstydzą się swojej nagości podczas kiedy powinno być to traktowane jako coś zupełnie naturalnego. Dużo ludzi napisało, że nie mogą się doczekać w Polsce koedukacyjnych szatni, nagich ludzi zazywających seansów w saunie i polek traktujących nagość jako zupełnie normalne zjawisko. Tylko czy traktowanie tego jako coś normalnego, element natury nie sprawi, że nagość będzie aseksualna? Komentujący pod artykulem byli też oburzeni,że w Polsce zwraca się uwagę nagim w saunie i nieżyczy sobie takich widoków. ja muszę przyznać, że pewnego dnia wchodząc do sauny zobaczyłam nagiega faceta (dość młodego) z ostantacyjnie rozłożonymi nogami i wywaloną na wierzch męskością pod wpływem gorącego powietrza-poczułam się mocno zniesmaczona i nawet po 10 minutach nagrzewania się w kabinie i schłodzeniu zrezygnowałam z dalszego relaksu. Widok odebrał mi ochotę na dalszy relaks i skutecznie obrzydził wizyty w saunie. Nie życzyłabym sobie takich widoków i sama też nie zaserwowałabym innym takich widoków (żeby nie bylo-nie gapiłam się jakoś perfidnie na faceta ale wiadomo-sauna mała, on dość ostentacyjnei obnażony...)
![]() |
![]() |
#36 |
BAN stały
|
Ja przed innymi kobietami czy to silowania czy basen wstydzę pokazywać się swoje ciało.Jakoś mnie to krępuje ....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Wtajemniczenie
|
A ja się nie wstydzę, bo niby czego? Kompleksów nie mam i nie wiem, czemu kogoś miałyby razić moje cycki gołe pod prysznicem czy w szatni. Baby patrzące oburzonym wzrokiem mnie śmieszą
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie ważne,żeby ciało było czyste ![]() ![]() myję się nago,przebieram bezproblemowo,występuję często z cycem na wierzchu prawie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie to nie dotyczy, gdyż i tak z sauny korzystać nie mogę, a nawet nie lubię,ale mówię co słyszałam.
![]() |
![]() |
#40 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez tiramisu_ Czas edycji: 2011-09-06 o 16:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
Też o tym słyszałam, ale to chyba nie dotyczy polskiej kultury korzystania z sauny. Korzystając z sauny w wielu różnych miejscach (fakt, że tylko w Polsce) tylko ten jeden raz spotkałam się z golasem.
A tak to mężczyźni ręcznik na biodrach kobiety lekko zawinięte w ręćznik lub w stroju kąpielowym. Ja z kolei nie wyobrażałabym sobie siąść gołym kroczem na te drewniane ławy-raz, że trochę parzą a okolice intymne sa przecież wrażliwe (Auć!) a dwa, że od razu mam wizję grzybicy pochwy albo innej infekcjii (choć rozwój grzybów/bakterii w takiej temperaturze jest pewnie niemożliwy ale nie wiem)
![]() |
![]() |
#42 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to od tego jest ręcznik, na którym można usiąść. ![]()
![]() |
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Chyba tak
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
Jak ktoś ma czuć się bardziej komfortowo zawinięty lekko ręcznikiem to w czym problem?!
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
No to tak samo mógł powiedzieć ten facet przed którym uciekłaś ( z tego co pisałaś byłaś zniesmaczona)- dla niego komfortem było przebywanie w saunie z interesem na wierzchu. Bo w większości krajów tak się właśnie korzysta z tego miejsca.
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
Owszem-zniesmaczył mnie ten widok-nie będę ukrywac.
Jak wspomniałam-cięzko mi zgodzić się ze stwierdzeniem, że "w saunie z zasady przebywa się nago" (jak sama napisałaś) skoro na wieeele wizyt w saunie na kogoś nagiego natknęłam się tylko raz. Nie bardzo rozumiem niezrozumiały zupełnie dla mnie trend, że jak komus się coś nie podoba to napewno ma kompleksy. Wyobraź sobie, że jestem pozbawiona wszelkich kompleksów-zresztą długo pracowałam na swoje ciało, co nie znaczy, że mam ochotę wystawiać się na widok publiczny wszędzie. Dla mnie nagość=głownie sytuacja intymna, sex powszechna nagość wszędzie=nagość aseksualna, przestająca się kojarzyć z erotyzmem a to by juz było dla przykre
![]() |
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
Natknęłaś się raz, bo jak widać po tym wątku Polacy są bardzo skrępowanym narodem. Polecam wybrać się do sauny za granicą w stroju kąpielowym owiniętą ogromny kąpielowym ręcznikiem
![]() I kojarzenie nagości jedynie z seksem? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się,wiem to samo od kolegów ibrata.
![]() |
![]() |
#52 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że to jest takie myślenie skoro każda osoba przy przebieraniu zakrywa się jak może to tak dziwnie przy nich nagle bez żadnego skrępowania się przebierać. Ja osobiście nie mam nic do tego gdzie kto się przebiera w szatni na basenie. W tym do którego mam najbliżej jest tak, że w szatni damskiej są oddzielne boksy (?) takie z drzwiczkami i czasem śmieszy mnie sytuacja gdy oba są zajęte, stoi do nich kolejka pań podczas gdy szatnia jest prawie pusta ( nie licząc kolejki, przebywa w niej 1- 2 osoby). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
Polacy są bardzo pruderyjni.
Wystraczy pojechać na basen np. do Czech i do Polski. U nas kazdy zamyka sie w kabinie, przebierając sie w sztni, w Czechach - w saunie na pierdasa, w szatni wielkie pomieszczenie z dmuchawa susząca, wszyscy jednej płci razem stoja nago pod tą dmuchawa - tez na pierdasa i nikt na nikogo nie patrzy. Myśle, ze to wynik: po pierwsze wychowania, po drugie obgadywactwa. Edytowane przez Jaatkaa85 Czas edycji: 2011-09-06 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na basenach nie rozbieram się do naga jesli nie jestem sama lub prawie sama w przebieralni/pod prysznicami i wtedy też raczej odrwacam się w kierunku ściany. myję sie jeszcze raz po powrocie do domu. Ale na plażę nudystów to bym w sumie chętnie poszła
i'm just standing here being a horse and a wizard Edytowane przez abiblabla Czas edycji: 2011-09-06 o 19:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
Jestem zaściankowym plebsem, bo dopiero z tego wątku dowiedziałam się, że do sauny wchodzi się bez kostiumu. Myślałam, że ręcznik jest od zawinięcia się (przynajmniej dolnej części ciała)
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:49.