![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ha ha poraz KOLEJNY- Mijamy się z TŻ-tem w oczekiwaniach
Pewnie, że mu dobrze. Gdybyś mu nagle oświadczyła, że nie jesteś pewna co będzie za rok, więc chcesz rok celibatu to zaraz byś zobaczyła jego reakcję
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to jak dla mnie masz jasną sytuację. On będzie pewien, ale nie z Tobą.
![]() |
![]() |
#34 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
już wczoraj tak zareagowałam - powiedziałm mu, że w takim razie skoro On nas nie widzi razem za rok to, że to chyb starta czasu i bez sesnu- nei powiedział nic, odwrócił się plecami i się rozpłakał - na moje pytania czemu nic nie mówi i czemu płacze a nie reaguje choćby jakimś głupim " nie, nie rozstawajmy się " odpowiedział mi, że przecież wiem, że tego nie chce - nie wiem, jakoś bez przekonania ( tak to odebrałam) może sam sobie coś uświadomił? może stąd łzy?
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
sytuacja jest jasna. Mam bliskiego kolege, sytuacja identyczna, z tym że on ze swoją dziewczyną zamieszkał razem , jak to mówił z wygody. Bo jest pod ręką, bo zrobi sniadanie , obiad , kolacje, wypierze, od czasu do czasu seks,ale on jej od początku mówił ,że to tylko przelotne. Że ona nie jest ta jedyną, z którą chce dzieci i małżeństwo, wspolny dom i ze jest to związek przejściowy. Po 3 latach wymienił ją na taka z którą jest gotowy . Także autorko nie oszukujmy się, nie jesteś właściwą osobą na właściwym miejscu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
To że płakał, hmmm może płakał bo jest przywiązany, bo jest mu dobrze, bo nie poznał jeszcze takiej z która by chciał więcej , a bez naszej autorki chwilowo byłoby nudno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
BAN stały
|
Zabrałaś mu zabawkę to się rozpłakał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łzy akurat o niczym nie świadczą, świadczą słowa. Widzisz, tu nie chodzi o to, że on nic do Ciebie nie czuje, czy, że Cię wcale nie kocha, czy, że się tobą bawi. Wcale nie. Jemu jest z Tobą dobrze, najpewniej coś do Ciebie czuje itd. On sobie uświadomi czego mu z Tobą brakowało dopiero jak pozna tą właściwą, z którą będzie chciał, będzie wiedział, i będzie marzył. Teraz tego nie wie, ale też czuje, że tą właściwą nie jesteś, skoro zamiast Cię zapewnic, że Cię kocha, że przecież myśli o was, chce z Tobą byc, on potrafi się tylko rozpłakac. Zrobisz jak uważasz, po prostu no... nienajlepiej to wygląda.
![]() |
![]() |
#40 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nic sobie nie wmawiam, wręcz przeciwnie, trzeźwo patrzę na to co mam i czego nie mam tyle, że potrzebowałam się upewnić. może szybko działam, ale umówiłam się z Nim na rozmowę - nie ma co odwlekać tego co nieuniknione
ćwiczę ![]() zdrowo się odżywiam ![]() dbam o siebie i swoich bliskich ![]() ZJEDZ TĘ ŻABĘ ! ![]() Edytowane przez polny mak Czas edycji: 2011-11-21 o 11:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Ty sobie lepiej odpowiedz na pytanie czy chesz tracić kolejne lata ? i żyć nadzieją. Jemu się może nie odmienić, a jak pozna właściwą, czy to po 5 czy 15 latach, to w koncu Cię zostawi. Chcesz tracić na to czas ?Z moim obserwacji wynika ,że jeśli facet nie poczuł tego po 2/3 czy wiecej latach to tego nie poczuje i tyle. I nie ważna jak się będzie mu nadskakiwać czy co się bedzie wyprawiać, nie i koniec. A później dojdzie do tego znużenie i frustracja
Edytowane przez Monian Czas edycji: 2011-11-21 o 11:50 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() przecież napisałam : "nie ma co odwlekać tego co nieuniknione" ![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przez 2 lata autorce i jej TŻ taki związek odpowiadał, teraz z kolei autorka potrzebuje czegoś więcej, pewnych zmian, deklaracji, ustaleń i czas na to, aby jej TŻ poważnie przemyślał (i tutaj ważne, aby znał oczekiwania autorki) jak dalej widzi ich związek i zgadzam się z andzia1989r, że rozmowy o przyszłości są niezbędne, nadszedł czas na pewne decyzje, ale należy je podjąć na spokojnie, po głębszym zastanowieniu, to że TŻ autorki zapytany z zaskoczenia odpowiedział, ze nie widzi ich wspólnej przyszłości jeszcze niczego nie przesądza |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam wrażenie, że autorka to wie... Szkoda mi Cię autorko, bo wiem, że przez te 2 lata na pewno zainwestowałaś wiele w ten związek i obecna sytuacja nie jest dla Ciebie łatwa. Jednak sądzę, że potencjalne zerwanie tak czy siak będzie miało dobre skutki. Istnieje minimalna szansa, że jednak chłop się ogarnia i pomyśli, że to jednak z Tobą chce budowac życie. Jednak wtedy oczekuj konkretnych planów od niego (w razie chęci powrotu) a nie obietnic bliżej nie umiejscowionych w czasie. Jeśli jednak coś takiego nie zaistnieje, to będzie znaczyło, że podjęłaś dobrą decyzję. I w czasie kiedy mogłabyś wciąż trwac w niepewności i poczuciu nie do końca kochaną z byłym, będziesz mogła stworzyc nowy związek z kimś dla kogo będziesz właśnie TĄ. Czego Ci jak najbardziej życzę.
![]() |
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
przykro mi, bo cudo związek z pozoru okazał się nie być cudo ( tzn dla mnie tak był )
zawsze jest przykro jak coś się kończy i zawsze boli... strach przed neiznanym chyba najbardziej starch przed samotnością obawa przed tym jak sobie poradzę... to chyba w takich sytuacjach normalne i nieuniknione, tym bardziej jak się nie ma rodziny, która wesprze i pomoże ale nie są to argumenty by tkwić w czymś co przyszłości nie ma.
![]() |
#47 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Konto usunięte
|
Polny mak, a Ty nie zakładałaś już przypadkiem jakichś wątków dot. tego związku?
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2011-11-21 o 12:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
oczywiście, że to coś więcej, generalnie chodziło mi o to, że jej TŻ mówił dwie sprzeczne rzeczy i że trzeba wyjaśnić co tak naprawdę myśli
wy od razu zakładacie, że polny mak nie jest dziewczyną jego życia, ja tylko pokazuję, że powód może być inny Edytowane przez xzora Czas edycji: 2011-11-21 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
Dla mnie to jasny sygnał - on nie chce Cię na swoją Towarzyszkę Życia. Chłop 25 letni, pracujący, kończący studia nie wie/nie chce/nie umie (niepotrzebne skreślić) się zdeklarować, ze chce spędzić z Tobą najbliższe parę lat, nie ma planów wspólnego zamieszkania, itp. Jak dla mnie to nie traktuje Cię poważnie. Pytanie brzmi - co ty z tą wiedzą zrobisz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Meravigliosa creatura
|
Cytat:
Niestety zgadzam się z tymi osobami, które uważają, że dla niego jest to związek taki na teraz, a nie na przyszłość i nie jesteś dla niego tą osobą, dla której rezygnuje się z wygodnego życia z przywilejami i zamienia na obowiązki i odpowiedzialność. Skoro Twoje priorytety życiowe są inne to zostając przy nim będziesz miała poczucie, że marnujesz swój czas, w którym mogłabyś spotkać kogoś, kto miałby podobne do Ciebie cele życiowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
kumpel ostatnio sie zareczyl- 24 lata. sa zakochani, razem niby od niecalego roku ale swietnie spasowali. wczesniej byl z dziewczyna 3 lata, zwiazek z meczeniem dupy, niby sie kochali ale tak jakos letnio bylo.
wychodzi na to ze albo sie kocha i chce albo nie. bo ja moge byc w zwiazku od ponad roku, moge nie chciec wychodzic za maz, ale mojego Tzta widze w marzeniach, gdzie jestesmy RAZEM.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
@ doris nie, ale zdaje się, że kiedyś udzielałaś mi już rad na inny temat i stąd kojarzę Twój zdrowy rozsądek i cenne spostrzeżenia
![]() Nie wiem co mam myślęć, bo są we mnie dwa sprzeczen nurty myśli, że się tak wyrażę. Pierwszy podpowiada, by olać to i nie marnować/inwestować pracy/lat/chęci/starań etc. na coś co ( przecież mi dobitnie powiedział) nie ma przyszłości, bo nie wiem, hmm zwyczajnie się nie opłaca?? a drugi nurt to myśli właśnie takie jak sugeruje xzora- a może nadzieja?? może raczej pragnienie kochającego serca by się odmieniło i ksiązę przyjechał na białym rumaku i porwał wprost z pracowniczego biurka na ślubny kobierzec ??? ehh bardzo, ale to bardzo mi przykro umówiliśmy się na rozmowę zobaczymy co mi powie -jeśli tak jak mówi Xzora pytanie wczorajsze, go zaskoczyło i coś może przemyślał?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tez przez ten czas nie miałam wsparcia od rodziny. A masz przyjaciółki, one moze dadza Tobie oparcie? A jak nie to my tutaj bedziemy ![]() Obawa jest zawsze, ale moge ci powiedziec ze jest mi teraz lepiej niz byłam z byłym. Nie musze rozmyślać co on czuje, czy mnie pokocha, czy bedziemy razem, mam teraz błogi spokój. ![]() Ale czasami ta samotnośc jest fajna ![]() Powodzenia w podjęciu decyzji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Konto usunięte
|
Powiedz mu mniej więcej, że "słuchaj facet, chciałabym wiedzieć na czym stoję - po prostu, bez haczyków, czy ukrytych intencji. Nie chcę na razie ślubu, czy zaręczyn i nie traktuj zamieszkania razem jako jakiegoś zobowiązania do grobowej deski, nie bój się, że miesiąc po zamieszkaniu zacznę Ci o białej sukni i dzieciaczkach gadać. Po prost zrozum, że nigdy się tak dobrze nie poznamy tylko chodząc na randki i spotkania, jak w przypadku, gdybyśmy dzielili ze sobą te dwa pokoiki z kuchnią. Jak się mamy sobą znudzić, czy się znielubić przez to, to lepiej, aby się to stało niebawem, a nie np. za 5 lat. Po co tracić czas? Jeżeli chcesz sobie np. pół roku po studiach pomieszkać sam, bo nigdy nie mieszkałeś, chcesz liznąć nieco niezależności, to jeszcze to mogę zrozumieć, ale potem kolej na mnie. Generalnie powiedz mi wprost o czym Ty marzysz, czy co planujesz, bo tak się robi będąc z kimś w związku. A ja tego tematu nie odpuszczę, już nie ma odwrotu".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Nie czytałam wszystkich postów, z niektórymi wizażankami sie zagdzam, przepraszam jeśli się powtórzę.
Z moim byłym zamieszkaliśmy po studiach po 2 latacg związku, mieszkaliśmy razem jeszcze dwa. Teraz myślę że było to dla niego bardzo wygodne: laska pod ręką, nie trzeba się trudzić, chodzić, mieszkamy razem jest oki. JA nie wytrzymałam, zwłaszcza pytań ze strony jego rodziny ![]() A jak jest z wakacjami, wyjazdami itp, kto planuje? kto załatwia?
![]() |
#57 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomyśl, że co by nie było, to i tak będzie dobrze jeśli okaże się, że kocha i naprawdę chce z Tobą być, mieszkać, to stworzycie jeszcze lepszy, prawdziwszy związek a jeśli okaże się, że dalej nie widzi waszej wspólnej przyszłości, to odejdziesz, nie będziesz tracić na niego czasu, tylko znajdziesz kogoś, kto Cię pokocha z całego serca |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Już sie opamiętałam ![]() A byliśmy ze sobą 3 lata, ja wyżekłam sie nawet kontaktów z rodziną, teraz mam kaca, z tego powodu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polny maku, bardzo mi przykro w sumie za to co napiszę, ale napiszę. Bo tak to widzę. Jesteś ofiarą samej siebie. Niczego nie oczekujesz (przynajmniej tam mówisz, bo prawda jest inna) więc NIC nie dostajesz. Mówisz ze nie potrzebujesz pierścionka, ślubu.... wiec masz o co prosisz. Dlaczego on ma widzieć przy swoim boku kiedyś Cibie w roli żony, skoro jest z Tobą dla wygody a nie z potrzeby serca? A jest bo nie wymagasz. Zacznij wymagać, to pierwszy odsiew. Mówić o swoich priorytetach życiowych- który się wystraszy i ucieknie, najwyraźniej i tak by z niego nic nie było na przyszłość. A który zostanie, najwyraźniej ma takie same priorytety- znaleźć kobietę na życie a nie zabawkę na tu i teraz. Moja siostra, zmarnowała tak 7 lat. a jak w końcu wzięła się i zapytała, co dalej, to jej amant powiedział ze on sie nie czuje gotowy na związek, dzieci, ślub i uciekł. A rok później był już małżonkiem- tyle że innej kobiety i ojcem dziecka na dodatek. I jakoś był gotowy. A ona wciaż nie ma ułożonego zycia- po 10 latach od tamtej akcji. szkoda czasu. Tak po prostu. Nie ma nic gorszego, jak założenie że nie można mężczyznom mówić o chęci bycia z nimi na poważnie bo się wystraszą i uciekną. Właśnie trzeba i właśnie po to, żeby nie marnować czasu z bubkami. Kobiety teraz dają się całe bez oczekiwania w zamian czegokolwiek więcej jak nadziei że "on się nie wystraszy i nie ucieknie" a potem mają w zamian zmarnowane życie i samotność w bonusie. A Pan niegotowy nagle się robi gotowy, ale względem innej.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.