![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Ha ha poraz KOLEJNY- Mijamy się z TŻ-tem w oczekiwaniach
A więc po krótce:
wczoraj rozmawialiśmy o tym jak siebie widzimy za rok w perspektywie do 10 lat - facet powiedział mi o swoich planach zawodowo-naukowych nie wspominając przy tym o mnie - zagadnięty czy na ten moment widzi nas razem za jakiś czas- czy sobie to wyobraża, że w przyszłości moglibyśmy stworzyć dom, rodzinę, zamieszkać razem - CZY BY TEGO CHCIAŁ ZA KLIKA LAT- po dłuższych wykrętach powiedział mi, że NIE. I ok, jego święte prawo. Tyle, że ja WIDZĘ nas razem i chciałabym stabilizacji - mieszkam sama i już mi się to znudziło - ON nie jest na to gotowy (tak mi powiedział) przyszłości wspólnej również nie widzi wiec proste- mijamy się w oczekiwaniach. Się jeszcze spytałam - po co marnuje ze mną czas? ja nie chce deklaracji, oświadczyn i "kamienia na palcu" ja chciałam wiedzieć czy On nasz związek ( niedługo 2 lata) traktuje poważnie - On mi mówi, że tak, ale razem nas nie widzi za rok ![]() No kurde ![]() spytałam po co w takim razie marnuje czas- przecież będąc ze mną może gdzieś jest osoba, z którą by wiedział, że chce spróbować - ja myślę, że to się czuje - czy się marzy czy nie.. ja myślę, że nie ma co dalej być razem, bo wyobrażenia i oczekiwania mamy różne, a .... może ja przesadzam? powiedział mi, że kocha, ale nie myślał co będzie dalej z Nami, że jemu odpowiada tak jak jest (mieszkać z Mamusią i przychodzić wtedy kiedy jemu wygodnie i się o nic nie martwić) czy ja przesadzam? dziewczyny doradźcie
ćwiczę ![]() zdrowo się odżywiam ![]() dbam o siebie i swoich bliskich ![]() ZJEDZ TĘ ŻABĘ ! ![]() Edytowane przez polny mak Czas edycji: 2011-11-21 o 10:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Ha ha poraz KOLEJNY- Mijamy się z TŻ-tem w oczekiwaniach
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Wg mnie nie trzeba mieć zaplanowanej przyszłości w szczegółach, ale jeśli jest się z kimś w związku, to naturalnym wydaje mi się to, że przyszłość widzimy z partnerem. Nie konkretnie, że za 3 lata ślub, potem dzieci i wspólny kredyt, ale ogólny zarys: będziemy się rozwijać zawodowo, życiowo itp itd ale RAZEM. Plus jakieś wspólne marzenia typu "fajnie by było kiedyś pojechać razem na Madagaskar, jak będzie kasa".
Gdyby mi chłop powiedział, że mnie nie widzi w swojej przyszłości, bo nie widzi i już, to poczułabym się conajmniej dziwnie. Ale nie ma to nic wspólnego z deklaracjami "tak kochanie weźmiemy ślub przed 30, a dzieci wyślemy do tej szkoły koło szpitala". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja jak już napisałam deklaracji nie oczekuje - ja chciałam wiedzieć czy On uwzględnia Nas w swoich marzeniach na przyszłość i cóż- usłyszałam to co uslyszałam. I tak jest mi dziwnie, nawet bardzo. Bo jak się kocha to się marzy. On nie marzy. Ja tak to widzę.
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
A odpowiesz na moje pytania?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
związek jest bardzo intensywny. ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- przepraszam- nei umiem cytować po wiele postów i chciałam to w edycji zrobić
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Może to jest taki typ co żyje z dnia na dzień nie zastanawiając się nad przyszłością.
No cóż tez bym się nie co dziwnie poczuła jakby mi facet powiedział, że nie widzi nas w przyszłości razem. Troche dziwne to jego podejście. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Przykre to jest co Ci powiedział. Jesteście chyba na innych etapach życia. Musisz spojrzeć realnie na jego podejście do Waszego związku i ocenić czy to Ci odpowiada. Czekanie i marzenie, że mu się zmieni... nie polecam.
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
hm.... nieciekawie to wygląda. Bo w ten sposób możesz czekać na Pana księcia do usranej śmierci. Szczerze... nie wiem ile masz lat... ale jeśli jesteś koło mojego wieku czyli przekrój 25-30, to bym zaczęła się zastanawiać nad rozstaniem. Bez psychozy nt. ślubu i dzieci, ale jest to taki czas, kiedy rozpoczyna się dorosłe samodzielne życie i dobrze by było wiedzieć, czy uwzględniać w planach druga połówkę czy nie. Czy liczyć tylko na siebie? Ale co to wtedy za związek? Ja osobiście w tym momencie życia podziękowałabym wszystkim "Piotrusiom Panom".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
tak właśnie się poczułam - jako niekochana i powiedziałam mu to, że ja jego słowa w ten sposób rozumiem -usłyszałam w zamian - nie, nie oczywiście, że Cię kocham i bal bla
ana pytanie czy traktuje mnie (Nas) poważnie - zapewnił, że tak ale szczerze mówiąc ja nie wierzę, bo tak jak piszecie- jest to dziwne kiedy 2 osoba najważniejsza w świecie nie uwzględnia Cię w swoich jakiś tak wyobrażeniach nei wiem, jakoś mi się to w pale nie miejści ale może ja jakaś staroświecka jestem?? ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
no i wlaśnie o to mi chodzi ... o jakieś ogólne wyobrażenie czy mogę na niego liczyć... ale ciągle mam w głowie jakieś durne rady rodem z poradników, że na misia-pysia naciskać nie wolno, bo miś-pyś ucieknie gdzie pieprz rośnie i stąd moje wahanie ale kurczę ja wiem czego chcę i mam prawo to w życiu mieć- widocznie ja i On to nie jedna drużyna ja tak to widzę
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
facet może być typem, który nie lubi planować, gdybać itp, może twoje pytanie go zaskoczyło i nie wiedział co odpowiedzieć
ja bym spróbowała jeszcze raz spokojnie i już bardziej konkretnie podejść do tematu wspólnej przyszłości zapytałabym go, jak sobie wyobraża kolejne lata waszego życia - czy dalej mieszkanie osobno, czy jednak wspólne mieszkanie, czy widzi jakieś etapy rozwoju waszego związku (wspólne mieszkanie, ślub, dzieci) i poprosiła go, aby się zastanowił nad odpowiedzią i jak będzie gotowy, to żeby mi odpowiedział (może być za tydzień, za miesiąc). ile macie lat? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zadałabym mu wprost pytanie "czy chcesz ze mną zamieszkać"? Po takim czasie, w tym wieku, jeżeli zarabiacie, a się kochacie, jest dobrze, to z takim krokiem w stronę wspólnej przyszłości nie powinno być wielkiego problemu. Potem dopiero planować kolejne kroki w związku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
myślę, że to bardzo dobra rada. Rocznikowo po 25 ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
BAN stały
|
Ale swoje plany 'zawodowo-naukowe' snuje. Nad prawdą nie musimy się zastanawiać i wiemy co powiedzieć.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Facet ma 25 lat. Nie jest dzieckiem. Pracuje. Za niedługo będzie całkiem samodzielny, jak odpadną studia. Jest z Tobą dwa lata i na pytanie czy widzi was razem za rok i czy wyobraża sobie waszą przyszłośc mówi NIE.
Dla mnie, jesteś dla niego dziewczyną na teraz, natomiast nie jesteś TĄ dziewczyną. Gdybyś była, wiedziałby to. Sądzę, że jak spotka TĄ to mając warunki już po pół roku czy roku będzie się palił do zamieszkania z nią. Przykre, ale chyba prawdziwe, zdarza się dośc często.
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Autorko, ja ten twój "związek" widzę jako taki twór w rodzaju "przyjaciele do sexu" + będę dla niej miły to dłużej mi będzie dawać
![]() wybacz...ale takie miałam pierwsze skojarzenie, już tłumaczę dlaczego- otóż mam znajomego, który właśnie w takim układzie żyje ze swoją "dziewczyną" On jest wobec niej całkowicie szczery- mówi jej prosto z mostu, że ona nie jest jego przyszłością, że NA RAZIE jest z nią, bo jest miła, sympatyczna, bo zrobi mu loda, bo ma z kim iść do kina i na wesele i nikt z rodziny mu doopy nie truje,ze gość ma 30 lat i jest bez dziewczyny...ale on nie chce tej kobiety za żonę, matkę swoich dzieci, za prawdziwą partnerkę. Po prostu spotyka się z nią (na codzień zupełnie jak taka klasyczna para) jest miło i wesoło, trzymają sie za rączki, on nie spotyka się z nią tylko dla sexu, ale też dla tej całej "związkowej" otoczki...jednak dziewczyny nie bajeruje i od początku mówi jej, ze nie ma co liczyć na wspólna przyszłość- że po prostu nie jest własciwą osobą. I on też, podobnie jak twój facet mówi jej miłe rzeczy np. ze mu zalezy na niej, że bardzo lubi z nią spędzac czas, ze jest pociagająca, ładna, sexowna...bla bla bla... natomiast dziewczyna widzi ten związkopodobny twór jako coś przejściowego- on na razie jest nieokreślony, ale sie określi, poczekam, bedę dla niego miła, bede mu gotować obiadki i mocno tuszować rzęsy na spotkania- wtedy na pewno w końcu bedziemy parą, bo facet przecież zachowuje sie jak zakochany! On tylko nie mówi "kocham" i nie mówi o wspólnej przyszłości... no i powiem tak- dziewczyna trwa w takim posranym układzie już jakieś pół roku, czasem ma akcje zazdrości i złości, niby z nim kończy znajomość, potem sama się prosi o spotkania...żenuła. Ale facet jest stały w tym co mówi- to panna nie ogarnia, że gość z nią nie chce być na powaznie. Obawiam się (oby nie) że w przypadku Twojego zwiazku, jest analogicznie ![]() Facet jasno mówi- sorry baby, to nie ty będziesz moją żoną... a ty sobie roisz, że "no niby mówi że nie ma dla nas przyszłości, ale mnie kocha, więc ja wiem ze jest"... facet powiedział ci wprost- nie ma dla ciebie miejsca w jego planach, albo jego plany nie łaczą się z twoimi, nie uwzględnia ciebie w swojej wizji przyszłości. Więc zastanów się czy chcesz ciągnąć taki "pseudozwiązek" jeszcze jakiś czas, bo np. nudzi ci się, nie masz z kim innym iść na sylwestra, lubisz sex z tym panem, albo z tysiąca innych powodów...albo zakończ to, jesli emocjonalnie nie poradzisz sobie ze świadomością,że jesteś w układzie bez happy endu (no przynajmniej bez " i żyli razem długo i szczęśliwie"..) ja nie lubie być traktowana jak koło zapasowe...ale przez pewien czas dobrze mi się żyło w takim układzie, więc ja osobiście ani nie potępiam, ani nie będę cię nakręcać,żebyś dalej w tym trwała. Sama się zastanów co dla ciebie będzie najlepsze (nie dla was, ale dla CIEBIE)
![]() |
#19 |
Mów mi Rosia :)
|
Mądrość gdzieś zasłyszana: pytania o przyszłość, nie powinny wybiegac dalej, niż staż związku. I coś w tym jest. Jesteś z facetem 2 lata, nie wymagaj, że powie ci, jak was widzi za 10
![]() Jak dla mnie: nie dziwi mnie jego odpowiedź. Jesteście ze sobą dwa lata, ale nie mieszkacie ze sobą, nie dzielicie szarej codzienności, do tego pewnie facet nie należy do tych, co lubią gadki "pogadajmy o naszej przyszłości, Skarbie". Pewnie pomyślał, że skoro kobieta oczekuje szczerości, to szczerze odpowie. I, nic dziwnego, jego odpowiedź wywowała lawinę domysłów i pytań ze strony autorki. Facet pewnie pomyśli, że go ciśniesz (nawet jak zaprzeczasz), chcesz wymusić deklaracje, a szczerym to on być nie może, bo zaraz pojawią się pytania "no jak to, nie kochasz mnie?!". Ja bym wrzuciła na luz i dała mu czas. Skoro jest wam dobrze, to może skupcie się na teraźniejszości? Może on nie widzi was za jakiś czas razem, bo... nie pasuje mu coś teraz? Może zamiast snuć gadki o tym, czy kiedyś razem zamieszkacie "bo i tak siedzisz u mnie!", po prostu zaproponuj wspólne mieszkanie? A jak okaże się, że facet po prostu nie jest zaangażowany, to niech się buja. Jeśli ty chcesz już odpowiedzi takich, a nie innych, a on nie staje na wysokości zadania, to się nie męcz. Może rzeczywiście nie jest dla ciebie. Edytowane przez rochelle_ Czas edycji: 2011-11-21 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja npisałam, ze się mijamy i że uważam, że szkoda naszego czasu tylko pytałam, czy nie przesadam i Twój post mi to uświadomił poniekąd, że mam rację i o swoje prawo do szczęścia i swoje wyobrażenia, marzenia trzeba walczyć, dziękuję ![]() Andzia ja uważam dokładnie tak samo jak Ty- jak się wie, ze to ta osoba to się wie i już i nie ma tu gadania, że nie jest się gotowym czy coś - ok może nie byc faktycznie bo nop studia czy coś, ale powinien wiedzieć czy tego chce choćby i za ten głpi rok
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
A co Ci odpowiedział na pytanie, "po co marnuje z Tobą czas"? Po co z Tobą jest?
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pogadaj z nim konkretniej zamiast jakichś "gdzie się widzisz za 10 lat i czy ze mną?". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
usłyszałam, że mu dobrze tak jak jest i że mu pasuje i nie myślał nigdy o tym co będzie - tyle, że ja nie pytałam go co będzie tylko co by chciał żeby było- jak mu na to zwróciłam uwagę to konkretnej odpowiedzi nie uzyskałam
![]() |
#24 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozmowy o przyszłości są niezbędne. Bo będąc z kimś, kto ma inne plany na życie niż nasze własne będziemy nieszczęśliwi. Więc moim zdaniem nie warto poświęcac lat życia i zaangażowania dla kogoś, kto mnie w swoim życiu nie widzi, kto ma odmienne priorytety czy zdanie w kwestiach fundamentalnych i niekompromisowych: dzieci ślub. Po to właśnie rozmawia się o przyszłości i poglądach, by uniknąc późniejszych rozczarowań. Cytat:
Cytat:
Dlatego moim zdaniem jeśli ktoś Cię nie widzi w swoim życiu za kilka lat to mówi prawdę. I raczej nie ma co się łudzic, że mu się zmieni. Skoro 2 lata intensywnego związku, dorosłych ludzi nie wyrobiły w nim uczucia, że tak, to osoba, z którą chcę spędzic życie, zestarzec się, to marne szanse, że mu się zmieni po kolejnych 2-ch 3-ch czy 5-ciu.
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Autorko nie chcę Cię martwić ale wydaje mi się, że jesteś alternatywą z którą fajnie spędza się czas po prostu. Jesteś w zanadrzu jakby coś spartoliło się po drodze, taka asekuracja a nie zdecydowana i pewna partnerka. Moim zdaniem powinnaś przeprowadzić akcję o kryptonimie "Wiesz ostatnio dużo myślałam o tamtej naszej rozmowie i chyba to nie ma sensu". Mówisz to i czekasz na reakcję faceta. Jeśli przyjmie ją spokojnie i się z Tobą zgodzi - to wiesz wszystko. Jeśli zacznie się starać i brać Ciebie na poważnie to wtedy popracujecie nad tym (choć istnieje ryzyko też, że mógłby bajerować).
No i poza tym trzeba się zastanowić: być naiwną czy nie? czekać na cud czy nie? tracić czas z kimś niepewnym czy nie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Porozmawiac KONKRETNIE, bo nie mają po 15 lat i taka rozmowa jest jak najbardziej na miejscu. A potem, w zależności od tego co usłyszy, podjąc jakąś decyzję dotyczącą tego związku.
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dziewczyny ja z nim rozmawialam - i jak juz pisalam - powiedzialam mu ze chce z nim zamieszkac - powiedzial mi ze nienejst na to gotowy teraz!! i w njablizszym czasie rowniez nie bedzie
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.