![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co wstydliwego zrobiłyście, będąc dziećmi?
To ja pamietam jak z kolezanka wzielysmy zeszyt uwag z dziennika, bo mialysmy ich za duzo i go spaliłyśmy w krzakach
![]()
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
przypomniało mi się ostatnio coś
![]() miałam może 7 lat. Mieszkaliśmy w starej kamienicy a na podwórku było kilka sklepów- w tym z dziecięcymi akcesoriami. Postanowiłam przyozdobić białe ściany w kolorowe rysunki z kredy, jakieś baloniki ![]() ![]() ![]() ![]() a kilka dni po zmyciu owych rysunków pojawił się artysta malarz i namalował pięknego Simbę z Króla Lwa ![]()
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
Popłakałam się ze śmiechu
![]() Ja z tych co pamiętam; na dyskoteki szkolne którejś klasie podstawówki przyniosłam kasetę podebraną bratu który był w liceum. Tak, gdy z radyjka poszedł na całą parę Liroy pani wpadła w panikę i się spytała czy wiem o czym jest piosenka, odparłam że nie mam pojęcia ale tam jest coś o skubidu (tak jak ta bajka, a chodziło chyba mi o piosenkę Scoobiedoo Ya? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
Kiedy miałam ~11 lat opowiedziałam rodzince zasłyszany dowcip, który brzmiał jakoś tak:
Siedzą na drzewie koń i byk i jedzą jabłka. Przychodzi baran i mówi "Byku, posuń się!" na co byk odpowiada "Nie mogę, bo zwalę konia". Dziwnym trafem rodzinka nie była zachwycona. W wieku 10 lat listonosz przyniósł mojej babci emeryturę (w "nowych"), babcia przeliczyła i (teraz wiem, że w ironią) powiedziała "Ach, tyle pieniędzy, co ja z nimi zrobię, takie bogactwo to tylko kłopot!". Stwierdziłam, że ulżę jej i przy okazji kupię sobie coś fajnego. I podpierdzieliłam babci 50 złotych ^^ Zanim zdążyłam jej o tym powiedzieć, bo wcale nie zamierzałam tego ukrywać, babcia jeszcze raz przeliczyła pieniądze i coś jej się nie zgadzało. No i poszła afera... Zginęło 50 złotych, pewnie listonosz wziął, pewnie babcia sklerotyczka schowała, mnie pytali a ja oczywiście oczy w pięć złotych i się wypieram. Tego samego dnia była dyskoteka klasowa. Poszłam na nią w moich pięknych, nowych, brokatowych koturnach (tak wiem, ale taka była moda i obiekt pożądania każdej dziewczynki ^^) i z tą palącą mnie w tyłek i sumienie pięćdziesiątką w kieszeni. Sprawiedliwości stało się za dość bo na tej dyskotece skręciłam nogę w kostce więc uznając, że zostałam już wystarczająco ukarana zatrzymałam sobie kasę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Pamiętam jak z koleżanką wymalowałyśmy 'jabłuszkami' z drzewa cały transformator
![]() Na wiosce z kuzynami walczyliśmy ze 'smarkaczami', czyli inną bandą małolatów. Kiedyś tamci podpisali sie na barierce mostu markerami, jedna dziewczyna podpisała się Saba. Ja dopisałam - pies. Chodziłam potem okrężną drogą. Bałam się, że zorientuje się kto to zrobił i mnie zbije. Na podwórko zaczął przychodzić pewien chłopak, nie wiadomo skąd,zaczepiał młodsze dzieci. Miał koło 19 lat, my może 13-14? Poszła plotka, że to pedofil. Gdy widziałyśmy go jak się zbliżał do naszej 'bazy', uciekałyśmy z podwórka do koleżanki która mieszkała na parterze i czołgałyśmy się po podłodze u niej w pokoju, żeby nas nie zauważył przez okno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Ja chcąc "zabłysnąc" nowym słowem ktorego i tak do końca nie znałam, jednak wiedziałam że tyczy sie mężczyzn, przy rodzinnym obiedzie każdy mówił coś śmiesznego, opowiadania itd no to ja też wypaliłam bardzo poważnym głosem - jak to między dorosłymi - ja jedyne dziecko: "dziś w szkole nauczyciel od historii był bardzo zmierzły, eh chyba ma prostate" Boże, taki wstyd jak sobie dzis mysle że mam ochote nadal zakopac się pod ziemie
![]() Kiedys wygłupiałam się na łóżku z mamą, usilnie chciała mnie gilac a ja broniąc się wypaliłam "ej no kur*a!" Po czym schowałam łeb pod poduszkę myśląc "cholera co ja powiedziałam" a mama zostala bez słowa (3-4 kl podstawówki) nie wiem skąd takie słowo u mnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() żart w pytę ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Mi się przypomniały stare czasy.. jak w koleżankami na płot na działkach skakałyśmy i kradłysmy jabłka.. aż nas taki dziadek złapał a my takie wytraszone uciekałyśmy a on wołał: złodziejaszki!
![]() jak tam po jakimś czasie poszłyśmy to wyszła babcia i spytała czemu nie powiedziałyśmy, byśmy za darmo dostały.. ![]()
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Ja tego nie pamiętam ale mama mi opowiadała,że w moje drugie urodziny zasnęłam w łóżeczku.Goście bawili się w pokoju obok.Jak się obudziłam to całe łóżeczko było posmarowane kupą
![]() A drugie to mając z 7-8 lat byłam u koleżanki i jej tata dał nam na obiad zupę orzechową.Tzn na moje orzechy zalane wodą a w niej małe klopsiki.Wylałyśmy to przez okno.Koleżanki tata zadowolony,że tak ładnie zjadłyśmy dał nam dokładkę więc podzieliłyśmy się nią z psem a reszta do zlewu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Raczkowanie
|
A ja w wieku ok. 6-7 lat ....ukradłam dzwonek do rowera
![]() Wiedziałam, że robię źle, ale chęć posiadania tego dzwonka była ogromna. No więc kiedy cygańskie dziecko zostawiło swój rowerek pod domem, poszłam po śrubokręt i chciałam go odkręcić. ...A po co cyganowi ten dzwonek... ![]() No i mało tego, dzwonek był mocno przykręcony i nie dałam rady sama. Poprosiłam więc sąsiada, który własnie przechodził, żeby mi go odkręcił! Strasznie mi było wstyd, ile razy patrzyłam na ten dzwonek, ale radocha z posiadania o wiele większa ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
![]() To była jakaś wczesna podstawówka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
kiedyś przyjechała do nas kuzynka dużo starsza z zagranicy a ja wypaliłam do niej że na fartuch po śląsku mówi się podpaska (pomyliłam z zapaską)
![]()
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Heehehe,miałam może ze 4-5 lat i przyszedł ksiądz po kolędzie,chciał mi dać obrazek i wyciągnął cały wachlarzyk obrazków, wręczając mi jeden.Nie mogłam się pogodzić z tym,że dał mi tylko ten jeden,podczas gdy miał ich wiele więcej,strzeliłam focha i poszłam do drugiego pokoju
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedys nie moglam zasnac wiec siedzialam w pokoju rodzicow, w TV lecial jakis western i jeden facet zwrocil sie do drugiego "ty sku*wielu", nie wiedzialam co to znaczy wiec zapytalam matki "mama a kto to jest sku*wiel? Czym sie taki pan zajmuje?" W zerowce popsulam samochodzik, odstawilam na polke, pani sie zorientoala, ze samochodzik nie dziala, kazala wszystkim usiasc i powiedziala, zeby osoba, ktora zepsula naped w samochodziku sie przyznala. Ja sie balam, ze jak sie przyznam to matka bedzie musiala zaplacic za ten samochodzik wiec sie nie przyznalam ![]() Kiedys z kolezankami poszlysmy na truskawki do pewnej pani, ktora oczywiscie o tym nie wiedziala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
w wieku 6 lat - zostałam zlapana w sklepie "Społem " na kradziezy .... masła
![]() z koleżanką kradłyśmy loda w sklepie ( skąd ten pomysł nie wiem), a że za "tamtych" czasów lody które można było dostać w sklepie były tylko w kostce w złotku ( wygladały jak masło) , więc złapałam , schowałam - pani mnie capnęła za kołnierz . Wezwali rodziców etc ![]() Mój tato przyniósł wypłatę do domu ( nikt nie miał jeszcze kont w banku) , a że jakiś dobry miesiąc z premia był etc to liczyli z mama ( ładna porządna kupka) Jak zobaczyłam to od razu że na loda chce - tato zażartował żebym sobie wzięła . Ja nie zastanawiając się bach z pół tej kupki i do pokoju . Tato za mną i mi zabrał, dał mi jakiegoś grosza na loda w zamian . Wracał do salonu do mamy i zgubił na przedpokoju kasę. Podleciałam , zabrałam, zmyłam sie na dwór . Matko to były jakies duże pieniadze wtedy ![]() ![]() Pamietam ze jak wrocilam do domu , to dostalam pierwszy raz od taty klapsa ![]() ![]() Historia opowiadana przez moja rodzine . Pojechalismy do babci w odwiedziny . Babacia miala duzo kurczaczkow malych , pod lampami jeszcze . Cos rozrabiałam przy tych kurczaczkach jak babcia je karmila - wiec babcia do mnie zebym zobaczyla jakie one ladne i grzeczne , a ja brzydka . Co zrobilam ? babcia poszla do domu , ja do kurczakow i .. wszystkie podusilam golymi recami, bo one sa brzydkie,a nie ja ![]()
"Lubię być kurą domową Do pralki wrzucić problem wraz z głową Pralka pierze, ja nie wierzę w nic Słodko jest nie myśleć o niczym Się zgubić we własnej spódnicy.." ![]() Edytowane przez moee Czas edycji: 2012-09-19 o 08:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.