![]() |
#31 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy
Cytat:
Cytat:
![]() Mówiłaś o użalaniu się, jako "nie można", a nie "trzeba z umiarem" ![]() Widzisz, jak się tak porozmawia dłużej, to okaże się, że wszystko można i wręcz trzeba się zachowywać normalnie, po ludzku, a nie ustalać warunki umowy "zakładania związku". Zauważyłaś, że to co opisałaś wyżej, tak samo dotyczy Ciebie - też nie chciałabyś, aby publicznie wytykał Twoje błędy, też chcesz mieć miejsce na własne zainteresowania. Nie chodzi mi o regułę dla wszystkich, bo takowej nie ma, choć autor wątku już taką zauważył "kobiety nie znają potrzeb". Bardziej mi zależało na tym, aby tak naprawdę podkreślić, że związek to szereg kompromisów obu stron, niżeli jednej, która ma się kajać i postępować tak, by nie naruszyć "misiaczkowego" terytorium ![]() Edytowane przez BajaderkowaBaba Czas edycji: 2011-12-01 o 15:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy
Cytat:
Wiadomo, ze 'ludzkie zachowanie' jest najzdrowsze. Wydaje mi sie, ze podczas opisywania 'potrzeb' drugiej osoby 'zakladamy milczaco', ze zwiazek jest udany, albo przynajmniej normalny. Bo nie ma sensu mowic o potrzebach jednej ze stron, gdy druga zachowuje sie jak sluzaca/cy lub jest zastraszona. bo to juz podchodzi pod patologie. Kompromis tez jest nieunikiniony - wynika to przede wszystkim z roznic w wychowaniu oraz w charakterach. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Ja myślę, że tytuł wątku powinien brzmieć
"Jakie potrzeby człowieka powinien zaspokajać partner, aby związek był szczęśliwy?" Tutaj nie ma rozróżnienia na płeć. Druga sprawa, to że związki są różne, potrzeby są różne i sztuka nie w tym, aby określić jasno "facet potrzebuje tego tego i tego", a żeby dobrać się odpowiednio pod względem charakteru. I tu wracamy do punktu, w którym opisujesz kobiety z intuicją, które instynktownie zaspokajają potrzeby faceta. To się nazywa dopasowanie w związku i na tym polegają szczęśliwe związki i zaspokajanie siebie nawzajem. Nie na tym, że facet potrzebuje kiełbasy krakowskiej w lodówce, bo bez tego ani rusz. Jeden ma taką potrzebę, a drugi inną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Temat mógłby być fajny, gdyby nie ton wypowiedzi autora i sam tytuł
![]() No ale... Uważam, ze potrzeby obie płcie mają zbliżone. Mogę napisać to, co obserwuję od ponad 2 lat związku z moim TZtem. - facet chce mieć troche czasu dla siebie, hobby, kumple, wiadomo. - chce czuć się doceniany, czasem wystarczy po prostu zwykłe 'dziękuję', uśmiech itp ![]() - nie chce kobiety bluszcza, kobiety bez pasji, takiej, dla której stanie się całym życiem i te takie bardziej oczywiste: - chce czuc się kochany, chce czasem dobrego seksu, pysznego obiadku (powinien mnie juz zostawić, bo gotować nie umiem ![]() Te pragnienia pasują również do większosci kobiet. Nie mogę się doczekać kiedy wizażowi Mężczyźni nas oświecą ![]()
![]() |
![]() |
#35 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
jestę wieszczę
|
a miało podobno nie być komentowania postów innych
![]() Każdy człowiek jest jednostką indywidualną. Dla każdego szczęście inne ma imię. Co się tyczy potrzeb, pan Maslow przewidział podobne dla obu płci, więc ja się z autorytetem spierać nie będę. Osobiście nie znoszę, gdy mi się wpiera, że to czy tamto powinnam chcieć/umieć/mieć, bo jestem kobietą. Nie sądzę też, by mężczyźni lubili być szufladkowani jako jeden gatunek, który ma potrzeby takie same dla każdej jednostki. To już pod komunizm podchodzi ![]() Jeżeli mam komentować potencjalne potrzeby, to na przykładzie konkretnego chłopa. Znam takich, którzy uwielbiają się ciągle migdalić (brrr), mówią zdrobnieniami (których nie znoszę, ale oni myślą, że jak kobieta to pewnie lubi), pokazują mi dzieci w wózkach i mówią, że takie chcą mieć (nie cierpię dzieci). A znam też takich, którzy interesują się tylko seksem, żarciem i sportem. Inną kategorią jest tak zwany mężczyzna z wyobrażenia Eosa. Pan "maczo". Jego potrzebami jest : przytakiwać mu, chwalić go, uważać że wszystko co mówi, jest prawdą objawioną. Dziękuję ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
hehehe
musi być dobry seks ![]() ![]() tzn. muszą być podobne temperamenty i upodobania. Na pewno szczęśliwym związkiem nie będzie taki, w którym kobieta chce (właściwie zmusza się dla faceta) raz na 2 tygodnie po 23ej w 1 pozycji przez góra 10 min (oczywiście bez gry wstępnej), a facet mógłby i chciałby codziennie . Związek szczęśliwy będzie też wtedy jeśli seks nie będzie narzędziem manipulacji. Również wtedy jak wagina będzie na równi z penisem. Głupio jest jak tylko facet musi się "starać" a rozchylone nogi są nijako nagrodą. Tak nie może być niestety drogie panie (bo niektóre tak mają niestety). Czemu poruszam sprawy seksu? Bo dotyczą blisko 100% ludzi. Reszty nie poruszam bo temat rzeka. Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-12-01 o 16:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]() ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Wies,z każdy mężczyzna może mieć nieco inne potrzeby. Ale tak uogólniając na podstawie moich obserwacji i mojego faceta, to przede wszystkim potrzebuje kobiety, która:
-wie czego chce -kocha go, pokazuje, że jest tym najlepszym - potrzebuje, by wybranka miała podobne potrzeby seksualne [tu dużo zalezy od różnych czynnikówq, bo wiadomo, że np ja i mój TŻ chcielibyśmy dość często, a np udaje się zazwyczaj raz na tydzień lub rzadziej, a moglibyśmy co 2 dzień, no ale chodzi o same chęci i to że oboje lubimy sobie dawać radość w łóżku, lubimy podobne pozycje, jest między nami wielka namiętność, jednym słowem nasz partner musi nas kręcić, musimy go pożądać, bo inaczej co to za miłość. Ja na sam widok mojego TŻ-a od razu jestem rozpalona] -potrzebuje, by kobieta potrafiła go wysłuchać, by była obok, gdy tego potrzebuje - potrzebuje, by kobieta czasem postarała się, zrobiła coś miłego dla niego jednym słowem podobnie czego potrzebuje kobieta, która pragnie stałego związku tak na pierwszym miejscu to na pewno potrzebuje stabilizacji z odpowiednią dla siebie kobietą, z którą będzie czuł, że to jest "TO", z którą będzie tworzył związek najmożliwiej bez fochów, tylko ze szczerą rozmową, żeby byli dograni na wszystkich płaszczyznach, potrtzebuje związku, w którym będzie spełniony, który nie będzie go ograniczał, w którym ma też czas na realizację swoich marzeń, pasji, a gdzie kobieta jego pasje rozumie,. Ale jak mówię to tylko moje obserwacje i mówię tylko o konkretnej grupie, bo może komuś do szczęścia wystarczy piszka piwa i tv, a rozmowa z ukochanym, pasje to dla kogoś rzecz zbędna... ![]() Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-12-01 o 16:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z moich obserwacji związkowych: -facet potrzebuje czułości (mój sam mi się do tego przyznał), zrozumienia, -każdy w związku musi mieć wolność, żadna kontrola i matkowanie facetowi nie wchodzi w grę, -faceci lubią jak się o nich dba w myśl zasady przez żołądek do serca ![]() -wsparcie, słuchanie tego, co facet ma do powiedzenia -szacunek -i może to się komuś wyda śmieszne albo niedorzeczne, bo może nie u każdego tak jest, ale np. mój TŻ potrzebuje mojej 100% szczerości, nawet jak ma być bolesna Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2011-12-01 o 16:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
wiedziałam, no wiedziałam, że niektóre dziewczyny weźmie na podśmiechoojki i wielką krytykę!
dziewczyny! oto stoimy przed wiekopomną chwilą, kiedy to być może zostaną nam wyjawione tajniki zaspokajania potrzeb wszystkich mężczyzn na całej ziemi! przecież to jest ogromną dla nas szansa, nie widzicie tego?! a Wy co? oczywiście zaczęłyście go krytykować, ba, zaczęłyście nawet komentować same siebie, mimo że w pierwszym poście wyraźnie poproszono Was o nierobienie tego (jakież to kobiece, a fe!) kto wie, może na koniec tego wątku uda nam się stworzyć (oczywiście pod czujnym i krytycznym okiem Autora wątku; myślę że na potrzeby tej dyskusji można go śmiało nazwać naszym wszechwiedzącym guru ![]() wyobraźcie sobie sytuację - widzicie boskiego faceta, ciacho nad ciacha. zastanawiacie się, jakby go tu uwieźć, czym zainteresować, czym przy sobie zatrzymać... i BUM! znacie dekalog męskich potrzeb i wiecie, jak go uszczęśliwić! już nigdy kolo nie obejrzy się za inną, bo i po co? skoro każdą potrzebę ma spełnioną przez Was? ach, jakże cudowne by to było, aż się rozmarzyłam... niniejszym postuluję o utajnienie tego wątku, by ograniczyć innym, często niegodnym kobietom, dostęp do tej wiedzy. proponuję wprowadzenie tajnego hasła i identyfikacji poszczególnych uczestników dyskusji za pomocą nr PESEL. musimy chronić tę wiedzę, bo jest zbyt cenna i nie powinna znaleźć się w niepowołanych łapskach. po utajnieniu wątku proponuję również wypowiedzieć dostęp do niego tym Paniom, które najbardziej plują tu jadem (i znowu, jakież to typowo kobiece, ba, wręcz babskie!). myślę, że nie muszę wymieniać nicków, wystarczy spojrzeć, kto tu się najczęściej udziela. niektórzy po prostu nie są gotowi na tę wiedzę, nie rozumieją jej i dlatego się tak rzucają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Ja po prostu proponuję bana dla tych wszystkich Grzesznic
![]() Btw. świetny post ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Właśnie dowiedziałam się dlaczego tak wiele związków się rozpada. Nie spełniamy potrzeb mężczyzn
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
BAN stały
|
"powinna zaspokajać..." mam nadzieję, ze to tylko niefortunne sformułowanie a nie nakładanie obowiązków na kobietę, żeby facet zechciał łaskawie się jej trzymać.
Ano takie same, jakie "powinien" zaspokajać mężczyzna, aby kobieta była przy nim szczęśliwa. miłość, szacunek, zaufanie, wierność, poczucie byćia tym (tą) jedynym (jedyną). Na seks to wszystko też się przekłada, ale jako pochodna tych rzeczy, które wymieniłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
w jednym zdaniu"zapewne te wszystkie( tak mu się zdaje),które da mu inna kobieta niż własna żona"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
3 rzeczy których potrzebuje facet w związku (a kobieta powinna mu zapewnić) to moim zdaniem:
-poczucie bycia akceptowanym ("nawet" jak śmierdzi piwskiem po imprezie z kolegami. myślisz, że jesteś taka przyjemna przed okresem? bycie wrednym nie ma tu nic wspólnego z hormonami - jesteśmy dorosłe i poczytalne, możemy się powstrzymać czasem przed gadaniem głupot. a jednak on pokornie wytrzymuje to co miesiąc i akceptuje [a potem przytuli], chociaż nie rozumie) -poczucie zaufania (brak podejrzliwości, on może to zrobić dobrze SAM, bez "a nie mówiłam?!"-gdy się nie uda, bez pouczania. moim zdaniem facet traci wtedy w swoich oczach "męskość"i nie ma ochoty się dla nas po jakimś czasie wysilać) i przede wszystkim.. -musi czuć się doceniany (gdy nie przynosi kwiatów i nie czyta w myślach, ale pomógł w przeprowadzce i zrobił tysiąc innych praktycznych - ale nie romantycznych - rzeczy, to zrobił to właśnie dla Ciebie! powiedz dziękuję, bądź zadowolona i od czasu do czasu powiedz mu, że jest wspaniały i doceniasz!)
Edytowane przez fokensik Czas edycji: 2011-12-01 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, zapomniałyście o cyckach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
High Quality Since 2007
|
I moje ulubione hasło - kobieta powinna mówić wprost i niczego nie insynuować! Tego potrzebują mężczyźni! Sami nigdy nie używają metafor, aluzji, porównań!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
miało nie być komentowania wypowiedzi, hehe, ach my niedobre i rozpustne, haHA
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
przykro mi, ale mój TŻ nie udziela Ci pozwolenia na wypowiadanie się w jego imieniu.
a w ogóle to co to ma być - skacz, licz i wygraj? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się że Autor mógł mieć całkiem niezły pomysł na wątek, ale dość niefortunnie się wyraził- i wyszedł temat tendencyjny i jak dla mnie nieco dziwny.
![]() Każdy, kobieta i mężczyzna, ma takie same potrzeby,tylko nieco inaczej się one rozkładają,zajmują inne miejsce w "hierarchii". Oboje będąc w związku powinni tak samo starać się,żeby je zaspokajać.Jeśli jest dobrze robi się to raczej intuicyjnie,co nie znaczy że się tego nie uczymy. Nie wiem czy jest sens się rozpisywać-wszystko już chyba zostało powiedziane,poza tym wiele zależy od charakteru.Z większością wymienionych już potrzeb się zgadzam(zaufanie,seks,poc zucie wyjątkowości,swoboda,wspó lne hobby,przyjaźń, szczera rozmowa,czas,czułość,wspa rcie,nasze zadowolenie ze związku,zainteresowanie jego sprawami,) ale to ogólne hasła które pozornie oczywiste dla każdego, znaczą jednak często co innego.Poza tym,a może przede wszystkim tyczą się tak samo kobiet jak i mężczyzn.Która z was może wykreślić jedno określenie z tej listy i powiedzieć że jest dla niej zupełnie nieistotne? Uważam że w związku który opiera się na prawdziwym uczuciu(nie jest układem w którym podlicza się korzyści i straty i zastanawia czy się opłaca,ani nie koncentruje się jedynie na łóżku) musi istnieć z obu stron potrzeba uszczęśliwienia drugiej osoby- tym chyba jest miłość? Należałoby zapytać pytanie nie jakie potrzeby "powinnyśmy"/"powinniśmy" zaspokajać, ale jakie i na ile chcemy. ![]() Edytowane przez Alinka_91 Czas edycji: 2011-12-01 o 22:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby... zaproszenie do dyskusji i przedstawiony pogląd wyglądały inaczej. Upraszczając: inny autor 1-wszego postu. Bo czego oczekiwac skoro autor we wszystkich wypowiedziach na forum traktuje kobiety z góry, wszędzie wpycha swoje : chciałyście równouprawnienie to macie!, udaje wszechwiedzącego boga damskiej psychiki, jednocześnie uważając kobiety za podludzia, coś ulepionego z gorszej gliny i zdecydowanie głupszego. Tak więc sorry... Osobiście mam jego, i jego poglądów na kobiety serdecznie dosyc.
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Uwaga, zamieszczam jeden z najgłupszych wywiadów jaki w życiu czytałam
![]() Już wiem skąd niektórzy biorą swoje teorie ![]() Kobiety chcą, by mężczyźni myśleli tak jak one Numer: 6/2010 (1410) Rozmowa z Allanem Pease’em, współautorem książki „Dlaczego mężczyźni pragną seksu, a kobiety potrzebują miłości”. Wprost: Czy pana książka nie jest prowokacją? Przecież wszyscy, bez względu na płeć, chcą kochać i być kochani. Allan Pease: Tak, ten tytuł to prowokacja. Miłość to jedna z głównych potrzeb człowieka warunkujących prawidłowy rozwój i funkcjonowanie. Żaden z innych czynników wpływających na długość życia, takich jak geny, dieta, styl życia, nie może się równać z pozytywnym wpływem miłości. Badacze z Case Western Reserve University School of Medicine w Cleveland pięć lat monitorowali 8500 mężczyzn, którzy przed rozpoczęciem badań nie chorowali na wrzody dwunastnicy. Po tym okresie u 254 badanych rozwinęły się wrzody dwunastnicy. Wśród mężczyzn, którzy wcześniej w ankiecie odpowiedzieli: „Moja żona mnie nie kocha", przypadki wrzodów były trzy razy częstsze niż wśród tych, którzy czuli się kochani. Coś jednak różni mężczyzn i kobiety. Oczekiwania mężczyzn wobec kobiet są inne niż kobiet w stosunku do mężczyzn. Panowie pragną przede wszystkim seksu, bo ich hormony zdominowane są przez testosteron. Chcą się czuć najważniejsi i mieć czas na chwile samotności. Kobietom, nawet jeśli godzą się na przygodny seks, tak naprawdę chodzi o czułość. Jak zatem kobietom i mężczyznom udaje się porozumieć? Wielu z nich to się nie udaje. Dlatego aż połowa małżeństw się rozpada. W XXI w. zaczęło królować błędne przekonanie, że kobiety i mężczyźni pragną tego samego. Od milionów lat kobiety szukają mężczyzn opiekuńczych, a mężczyźni delikatnych kobiet. Dla większości panów związki nie są na wieczność i opierają się głównie na usługach,jakie kobieta może im świadczyć, takich jak żywienie, pranie, opiekowanie się. Mężczyzna poproszony o opisanie kobiety swego życia zaczyna opowiadać, że jest dobrą kucharką, dba o porządek, wspaniale wychowuje dzieci, jest seksowna, ma ładną pupę i tak dalej. Innymi słowy, świadczy usługi, które, mówiąc bez ogródek, mógłby sobie kupić. Kobieta zapytana o mężczyznę podkreśla, że przynosi wysoką pensję, jest bystry, potrafi ją rozśmieszyć, ma dobrą pracę, dom i tak dalej. Czy potrzeby kobiet i mężczyzn w końcu się pokrywają? Mężczyzna, który pragnie seksu, jest gotów do największych poświęceń. Robi wszystko, co kobieta chce, w nadziei na nagrodę w postaci seksu. Kobiety to wykorzystują. Proszą: zabierz mnie na zakupy, kup mi samochód, połóż dzieci spać itp. Nawet sir Walter Raleigh rzucił swój nowiutki płaszcz w kałużę, żeby kobieta mogła przejść przez nią suchą stopą. Wcześniej przebywał na morzu przez 15 miesięcy i rozpaczliwie pragnął seksu. Żaden mężczyzna nie zrobiłby tyle dla innego mężczyzny. Jeśli jeden drugiemu wyświadczy przysługę, obaj milcząco zakładają, że powstał dług, który trzeba będzie spłacić. Jeśli mężczyzna nie uprawia seksu z kobietą, której poświęca czas, uznaje, że ma ona u niego dług, tak jakby była mężczyzną. http://www.wprost.pl/ar/185929/Kobie...i-tak-jak-one/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Asia: zabrakło mi słów więc wyrażę to tak:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Wiek: 23 lata Wzrost: 165 cm Waga: Było: 83 kg Jest: 75,5 kg Będzie: 58 kg Edytowane przez andzia1989r Czas edycji: 2011-12-01 o 23:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.