Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-01, 15:01   #31
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba
Dot.: Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy

Cytat:
Napisane przez JanePanzram Pokaż wiadomość
nie inaczej może nawet nie być... piwa!
a, nie wiedziałam, że autor to kolejny młody chłopak, który po bywaniu na sztacheten-party ma swoje wyrobione zdanie o kobietach jako ogóle, więc postanowił je oświecać. Po com tu wlazła
Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
hehehe, po pierwsze to watek o potrzebach mezczyzn. WIec swoich nie wypisalam, jest od tego osobny watek, zalozony przez dawidoskasia. Ja mam bardzo duzo potrzeb, o kazdych otwarcie rozmawiam z partnerem, dlatego musze stwierdzic, ze jestem bardzo szczesliwa w moim zwiazku, a moj TZ zaspokaja mnie w kazdej dziedzinie. No moze troche za malo miedzy nami fizycznosci, ale w tej chwili mieszkamy w roznych krajach, wiec ciezko wymagac przytulenia co wieczor.

Poza tym, czytaj ze zrozumieniem, to co napisalam. Oczywistym jest, ze nie do kazdego mezczyzny ten schemat bedzie pasowal, dlatego przed podaniem konkretnych przykladow napisalam 'Ponadto z wlasnych obserwacji (ale to nie jest regula, dlatego umieszczam to osobno )dodam:'. Jezeli zauwazysz to zdanie, polowa Twoich watpliwosci zniknie.

Nie chodze wiecznie zadowolona i usmiechnieta, mam swoje humory, burze hormonow, oraz wstretny malkontencki charakter. Ale wiem, ze jezeli za czesto bede marudzic z irracjonalnych powodow dla faceta bedzie to zly sygnal. dlatego gdy nadchodzi ten moment zazwyczaj moje zachowanie na to wskazuje, on mi daje czas na wygadanie sie. wymarudzenie. malo tego, zadaje wtedy rzeczowe pytania odnosnie mojego marudzenia zazwyczaj humor mi sie wtedy poprawia. ALe to nasza metoda na radzenie sobie z moimi humorkami. nie koazdemu musi przypasowac.

co do 'wez sie w garsc' - to tez bardzo zalezy od charakteru. Moj facet jest introwertykiem i niewiele mowi nt jego wlasnych odczuc. ale wiem, ze pod wzgledem problemow, jest zupelnie inny niz ja. Ja ciezko znosze stres i krytyke, przewaznie ciezko mi sie wtedy skupic i racjonalnie postepowac. Jak ktos mnie pochwali - zaczynam dawac z siebie wiecej, jestem bardziej kreatywna, mam jasny i klarowny umysl i idee. On ma odwrotnie = jak go pochwalisz, spoczywa na laurach bo wydaje mu sie, ze juz dosc zrobil. dlatego, w sytuacji nerwowej, problematycznej lepiej jest powiedziec 'wez sie w garsc' albo podeslac pare stron internetowych z odpowiednimi ideami, niz powiedziec 'nic sie kochanie nie stalo, zostaw to teraz, porozmawiajmy lepiej jak sie z tym czujesz'. Ale podkresle jeszcze raz - to nasza recepta. co zreszta napisalam w pierwszym poscie.

Co do krytyki - jezeli schrzanisz totalnie oczekujesz, ze ludzie beda lazic za Toba i mowic Ci 'schrzanilas, cholera jasna, wiesz jak bardzo...' pomoze Ci to? jezeli tak, to gratuluje masochizmu. Ja jednak wole w takich chwilach zaczac szukac rozwiazania, tego by bledu nie popelnic ponownie.
Aletak naprawde chodzilo mi o bezpodstawna krytyke np - o jesu znow kupiles zle pomodory, musiales wybrac czerwone wino? mialam ochote na biale. Dlaczego znow zalozyles ta koszule, wiesz ze jej nieznosze. albo co gorsza w pubie jak siedzisz ze znajomymi powiedziec cos co umniejszy jego wartosc. potem z domu oczywiscie mozna powiedziec 'sluchaj, zostawiles mnei sama na 2h czulam sie glupio wsrod obcych ludzi, nie rob tak wiecej'.

jeszcze odniose sie do innego wyksztalcenia - znow to jest rzecz, ktora opisalam jako ta indywidualna. W naszym przypadku (naukowiec i architekt) mozna powiedziec, ze lacza nas te same idee, ale rozne podstawy. Obydwoje jestesmy matematykami, fizykami, do tego ja jestem chemikiem, on artysyta. Ja poszerzam jego horysonty na temat materialow, on moje na temat proporcji i historii. Ponadto nasze rozmowy nt jego projektow sa czesto inspirujace z tego wzgledu, ze ja mam kompletnie inny punkt widzenia na architekture - jako odbiorca, jako osoba, ktora musi pokonac dwa pietra by dojsc do damskiej toalety, lub kogos kto tez tworzy, ale ja jestem architektem w skali nano, on w skali makro. Dlatego w naszym przypadku rozmowy o naszej pracy sa dla nas ksztalcace i inspirujace. gdybym byla architektem pewnie bym sie wymadrzala, ze ja 'zrobilabym cos lepiej', a to ksztalcace by nie bylo.
krytyka jest konstruktywna i niekonstruktywna - nie ma związku z masochizmem, ale umiejętnościami

Mówiłaś o użalaniu się, jako "nie można", a nie "trzeba z umiarem"

Widzisz, jak się tak porozmawia dłużej, to okaże się, że wszystko można i wręcz trzeba się zachowywać normalnie, po ludzku, a nie ustalać warunki umowy "zakładania związku".
Zauważyłaś, że to co opisałaś wyżej, tak samo dotyczy Ciebie - też nie chciałabyś, aby publicznie wytykał Twoje błędy, też chcesz mieć miejsce na własne zainteresowania.

Nie chodzi mi o regułę dla wszystkich, bo takowej nie ma, choć autor wątku już taką zauważył "kobiety nie znają potrzeb". Bardziej mi zależało na tym, aby tak naprawdę podkreślić, że związek to szereg kompromisów obu stron, niżeli jednej, która ma się kajać i postępować tak, by nie naruszyć "misiaczkowego" terytorium o!

Edytowane przez BajaderkowaBaba
Czas edycji: 2011-12-01 o 15:04
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 15:19   #32
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula
Dot.: Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy

Cytat:
Napisane przez BajaderkowaBaba Pokaż wiadomość
krytyka jest konstruktywna i niekonstruktywna - nie ma związku z masochizmem, ale umiejętnościami

Mówiłaś o użalaniu się, jako "nie można", a nie "trzeba z umiarem"

Widzisz, jak się tak porozmawia dłużej, to okaże się, że wszystko można i wręcz trzeba się zachowywać normalnie, po ludzku, a nie ustalać warunki umowy "zakładania związku".
Zauważyłaś, że to co opisałaś wyżej, tak samo dotyczy Ciebie - też nie chciałabyś, aby publicznie wytykał Twoje błędy, też chcesz mieć miejsce na własne zainteresowania.

Nie chodzi mi o regułę dla wszystkich, bo takowej nie ma, choć autor wątku już taką zauważył "kobiety nie znają potrzeb". Bardziej mi zależało na tym, aby tak naprawdę podkreślić, że związek to szereg kompromisów obu stron, niżeli jednej, która ma się kajać i postępować tak, by nie naruszyć "misiaczkowego" terytorium o!
Masz racje, nie sprecyzowalam tego. chodzilo mi zdecydowanie o zbyt intensywna i niepotrzebna krytyke - niekoniecznie bezpodstawna, ale na pewno konstruktywna.

Wiadomo, ze 'ludzkie zachowanie' jest najzdrowsze. Wydaje mi sie, ze podczas opisywania 'potrzeb' drugiej osoby 'zakladamy milczaco', ze zwiazek jest udany, albo przynajmniej normalny. Bo nie ma sensu mowic o potrzebach jednej ze stron, gdy druga zachowuje sie jak sluzaca/cy lub jest zastraszona. bo to juz podchodzi pod patologie.

Kompromis tez jest nieunikiniony - wynika to przede wszystkim z roznic w wychowaniu oraz w charakterach. ale chyba to juz jest zbyt daleko idaca dyskusja...bo jednak chodzilo o skupienie sie na 'czego pragna mezczyzni?' Ciekawe swoja droga co by moj TZ powiedzial jakby przeczytal to co napisalam az go zapytam... w koncu jego zdanie powinno sie tu liczyc (przede wszystkim, bo ja poki co mam tylko wyobrazenia na ten temat).
Stary 2011-12-01, 15:23   #33
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Ja myślę, że tytuł wątku powinien brzmieć

"Jakie potrzeby człowieka powinien zaspokajać partner, aby związek był szczęśliwy?"

Tutaj nie ma rozróżnienia na płeć.

Druga sprawa, to że związki są różne, potrzeby są różne i sztuka nie w tym, aby określić jasno "facet potrzebuje tego tego i tego", a żeby dobrać się odpowiednio pod względem charakteru.

I tu wracamy do punktu, w którym opisujesz kobiety z intuicją, które instynktownie zaspokajają potrzeby faceta.

To się nazywa dopasowanie w związku i na tym polegają szczęśliwe związki i zaspokajanie siebie nawzajem. Nie na tym, że facet potrzebuje kiełbasy krakowskiej w lodówce, bo bez tego ani rusz. Jeden ma taką potrzebę, a drugi inną.
Drozja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 15:31   #34
GhostInTheFog
Zadomowienie

GG do GhostInTheFog

Temat mógłby być fajny, gdyby nie ton wypowiedzi autora i sam tytuł
No ale...
Uważam, ze potrzeby obie płcie mają zbliżone. Mogę napisać to, co obserwuję od ponad 2 lat związku z moim TZtem.
- facet chce mieć troche czasu dla siebie, hobby, kumple, wiadomo.
- chce czuć się doceniany, czasem wystarczy po prostu zwykłe 'dziękuję', uśmiech itp
- nie chce kobiety bluszcza, kobiety bez pasji, takiej, dla której stanie się całym życiem
i te takie bardziej oczywiste:
- chce czuc się kochany, chce czasem dobrego seksu, pysznego obiadku (powinien mnie juz zostawić, bo gotować nie umiem )
Te pragnienia pasują również do większosci kobiet. Nie mogę się doczekać kiedy wizażowi Mężczyźni nas oświecą
Stary 2011-12-01, 15:36   #35
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
Masz racje, nie sprecyzowalam tego. chodzilo mi zdecydowanie o zbyt intensywna i niepotrzebna krytyke - niekoniecznie bezpodstawna, ale na pewno konstruktywna.

Wiadomo, ze 'ludzkie zachowanie' jest najzdrowsze. Wydaje mi sie, ze podczas opisywania 'potrzeb' drugiej osoby 'zakladamy milczaco', ze zwiazek jest udany, albo przynajmniej normalny. Bo nie ma sensu mowic o potrzebach jednej ze stron, gdy druga zachowuje sie jak sluzaca/cy lub jest zastraszona. bo to juz podchodzi pod patologie.

Kompromis tez jest nieunikiniony - wynika to przede wszystkim z roznic w wychowaniu oraz w charakterach. ale chyba to juz jest zbyt daleko idaca dyskusja...bo jednak chodzilo o skupienie sie na 'czego pragna mezczyzni?' Ciekawe swoja droga co by moj TZ powiedzial jakby przeczytal to co napisalam az go zapytam... w koncu jego zdanie powinno sie tu liczyc (przede wszystkim, bo ja poki co mam tylko wyobrazenia na ten temat).
hahaha, a zaraz się okaże "kochanie! to dlatego tak postępujesz... to my się w ogóle nie zrozumieliśmy"

Cytat:
Napisane przez Drozja Pokaż wiadomość
Ja myślę, że tytuł wątku powinien brzmieć

"Jakie potrzeby człowieka powinien zaspokajać partner, aby związek był szczęśliwy?"

Tutaj nie ma rozróżnienia na płeć.

Druga sprawa, to że związki są różne, potrzeby są różne i sztuka nie w tym, aby określić jasno "facet potrzebuje tego tego i tego", a żeby dobrać się odpowiednio pod względem charakteru.

I tu wracamy do punktu, w którym opisujesz kobiety z intuicją, które instynktownie zaspokajają potrzeby faceta.

To się nazywa dopasowanie w związku i na tym polegają szczęśliwe związki i zaspokajanie siebie nawzajem. Nie na tym, że facet potrzebuje kiełbasy krakowskiej w lodówce, bo bez tego ani rusz. Jeden ma taką potrzebę, a drugi inną.
Dokładnie o to mi chodzi.
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 15:56   #36
Bananalama
jestę wieszczę

a miało podobno nie być komentowania postów innych .

Każdy człowiek jest jednostką indywidualną. Dla każdego szczęście inne ma imię. Co się tyczy potrzeb, pan Maslow przewidział podobne dla obu płci, więc ja się z autorytetem spierać nie będę.

Osobiście nie znoszę, gdy mi się wpiera, że to czy tamto powinnam chcieć/umieć/mieć, bo jestem kobietą. Nie sądzę też, by mężczyźni lubili być szufladkowani jako jeden gatunek, który ma potrzeby takie same dla każdej jednostki. To już pod komunizm podchodzi .

Jeżeli mam komentować potencjalne potrzeby, to na przykładzie konkretnego chłopa. Znam takich, którzy uwielbiają się ciągle migdalić (brrr), mówią zdrobnieniami (których nie znoszę, ale oni myślą, że jak kobieta to pewnie lubi), pokazują mi dzieci w wózkach i mówią, że takie chcą mieć (nie cierpię dzieci). A znam też takich, którzy interesują się tylko seksem, żarciem i sportem.

Inną kategorią jest tak zwany mężczyzna z wyobrażenia Eosa. Pan "maczo". Jego potrzebami jest : przytakiwać mu, chwalić go, uważać że wszystko co mówi, jest prawdą objawioną.

Dziękuję .

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 16:00   #37
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez BajaderkowaBaba Pokaż wiadomość
hahaha, a zaraz się okaże "kochanie! to dlatego tak postępujesz... to my się w ogóle nie zrozumieliśmy"
hehe, dokladnie ;p a swoja droga, ja autora watku w ogole nie znam...wiec nie bardzo wiem jakie ma podejscie do kobiet. W kazdym razie pisalam w szczytnym celu
Stary 2011-12-01, 16:22   #38
normalnyFacet
Zakorzenienie

hehehe

musi być dobry seks bez tego nie ma udanych i szczęśliwych związków

tzn. muszą być podobne temperamenty i upodobania.

Na pewno szczęśliwym związkiem nie będzie taki, w którym kobieta chce (właściwie zmusza się dla faceta) raz na 2 tygodnie po 23ej w 1 pozycji przez góra 10 min (oczywiście bez gry wstępnej), a facet mógłby i chciałby codziennie .

Związek szczęśliwy będzie też wtedy jeśli seks nie będzie narzędziem manipulacji. Również wtedy jak wagina będzie na równi z penisem. Głupio jest jak tylko facet musi się "starać" a rozchylone nogi są nijako nagrodą. Tak nie może być niestety drogie panie (bo niektóre tak mają niestety).

Czemu poruszam sprawy seksu? Bo dotyczą blisko 100% ludzi. Reszty nie poruszam bo temat rzeka.

Edytowane przez normalnyFacet
Czas edycji: 2011-12-01 o 16:27
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 16:25   #39
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość
hehehe

Na pewno szczęśliwym związkiem nie będzie taki, w którym kobieta chcę (właściwie zmusza się dla faceta) raz na 2 tygodnie po 23ej w 1 pozycji przez góra 10 min, a facet mógłby i chciałby codziennie (oczywiście bez gry wstępnej).

Związek szczęśliwy będzie też wtedy jeśli seks nie będzie narzędziem manipulacji. Również wtedy jak wagina będzie na równi z penisem. Głupio jest jak tylko facet musi się "starać" a rozchylone nogi są nijako nagrodą. Tak nie może być niestety drogie panie (bo niektóre tak mają niestety).

Czemu poruszam sprawy seksu? Bo dotyczą blisko 100% ludzi. Reszty nie poruszam bo temat rzeka.
To też niestety od temperamentu zależy. Znam kilka kobietek, które odpowiadają takim marzeniom . A i kłody znam

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 16:29   #40
Candy_lips
Zakorzenienie

Wies,z każdy mężczyzna może mieć nieco inne potrzeby. Ale tak uogólniając na podstawie moich obserwacji i mojego faceta, to przede wszystkim potrzebuje kobiety, która:
-wie czego chce
-kocha go, pokazuje, że jest tym najlepszym
- potrzebuje, by wybranka miała podobne potrzeby seksualne [tu dużo zalezy od różnych czynnikówq, bo wiadomo, że np ja i mój TŻ chcielibyśmy dość często, a np udaje się zazwyczaj raz na tydzień lub rzadziej, a moglibyśmy co 2 dzień, no ale chodzi o same chęci i to że oboje lubimy sobie dawać radość w łóżku, lubimy podobne pozycje, jest między nami wielka namiętność, jednym słowem nasz partner musi nas kręcić, musimy go pożądać, bo inaczej co to za miłość. Ja na sam widok mojego TŻ-a od razu jestem rozpalona]
-potrzebuje, by kobieta potrafiła go wysłuchać, by była obok, gdy tego potrzebuje
- potrzebuje, by kobieta czasem postarała się, zrobiła coś miłego dla niego

jednym słowem podobnie czego potrzebuje kobieta, która pragnie stałego związku

tak na pierwszym miejscu to na pewno potrzebuje stabilizacji z odpowiednią dla siebie kobietą, z którą będzie czuł, że to jest "TO", z którą będzie tworzył związek najmożliwiej bez fochów, tylko ze szczerą rozmową, żeby byli dograni na wszystkich płaszczyznach, potrtzebuje związku, w którym będzie spełniony, który nie będzie go ograniczał, w którym ma też czas na realizację swoich marzeń, pasji, a gdzie kobieta jego pasje rozumie,.

Ale jak mówię to tylko moje obserwacje i mówię tylko o konkretnej grupie, bo może komuś do szczęścia wystarczy piszka piwa i tv, a rozmowa z ukochanym, pasje to dla kogoś rzecz zbędna...

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2011-12-01 o 16:37
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 16:39   #41
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
hehehe

Na pewno szczęśliwym związkiem nie będzie taki, w którym kobieta chce (właściwie zmusza się dla faceta) raz na 2 tygodnie po 23ej w 1 pozycji przez góra 10 min (oczywiście bez gry wstępnej), a facet mógłby i chciałby codziennie .

Nie bądź taki hej do przodu, nieraz to kobieta jest dobra w łóżku, a facet może góra trzy minuty

Z moich obserwacji związkowych:

-facet potrzebuje czułości (mój sam mi się do tego przyznał), zrozumienia,
-każdy w związku musi mieć wolność, żadna kontrola i matkowanie facetowi nie wchodzi w grę,
-faceci lubią jak się o nich dba w myśl zasady przez żołądek do serca
-wsparcie, słuchanie tego, co facet ma do powiedzenia
-szacunek
-i może to się komuś wyda śmieszne albo niedorzeczne, bo może nie u każdego tak jest, ale np. mój TŻ potrzebuje mojej 100% szczerości, nawet jak ma być bolesna

Edytowane przez agniesikk
Czas edycji: 2011-12-01 o 16:47
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-01, 17:08   #42
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
hehehe

Panom do poniedzialku nie wolno bylo sie tu wypowiadac, i caly misterny plan eosa szlag strzelilNieladnie, nieladnie

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 17:08   #43
motyla
Zakorzenienie

wiedziałam, no wiedziałam, że niektóre dziewczyny weźmie na podśmiechoojki i wielką krytykę!

dziewczyny! oto stoimy przed wiekopomną chwilą, kiedy to być może zostaną nam wyjawione tajniki zaspokajania potrzeb wszystkich mężczyzn na całej ziemi! przecież to jest ogromną dla nas szansa, nie widzicie tego?! a Wy co? oczywiście zaczęłyście go krytykować, ba, zaczęłyście nawet komentować same siebie, mimo że w pierwszym poście wyraźnie poproszono Was o nierobienie tego (jakież to kobiece, a fe!)
kto wie, może na koniec tego wątku uda nam się stworzyć (oczywiście pod czujnym i krytycznym okiem Autora wątku; myślę że na potrzeby tej dyskusji można go śmiało nazwać naszym wszechwiedzącym guru ) swoisty dekalog męskich potrzeb, które absolutnie każda kobieta powinna znać i spełniać? bo czyż nie po to zostałyśmy stworzone (przez mężczyznę i dla mężczyzn, chciałoby się rzec!)?

wyobraźcie sobie sytuację - widzicie boskiego faceta, ciacho nad ciacha. zastanawiacie się, jakby go tu uwieźć, czym zainteresować, czym przy sobie zatrzymać... i BUM! znacie dekalog męskich potrzeb i wiecie, jak go uszczęśliwić! już nigdy kolo nie obejrzy się za inną, bo i po co? skoro każdą potrzebę ma spełnioną przez Was? ach, jakże cudowne by to było, aż się rozmarzyłam...

niniejszym postuluję o utajnienie tego wątku, by ograniczyć innym, często niegodnym kobietom, dostęp do tej wiedzy. proponuję wprowadzenie tajnego hasła i identyfikacji poszczególnych uczestników dyskusji za pomocą nr PESEL. musimy chronić tę wiedzę, bo jest zbyt cenna i nie powinna znaleźć się w niepowołanych łapskach.

po utajnieniu wątku proponuję również wypowiedzieć dostęp do niego tym Paniom, które najbardziej plują tu jadem (i znowu, jakież to typowo kobiece, ba, wręcz babskie!). myślę, że nie muszę wymieniać nicków, wystarczy spojrzeć, kto tu się najczęściej udziela. niektórzy po prostu nie są gotowi na tę wiedzę, nie rozumieją jej i dlatego się tak rzucają.
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 17:34   #44
agniesikk
Zakorzenienie

Ja po prostu proponuję bana dla tych wszystkich Grzesznic

Btw. świetny post
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 18:42   #45
Mahdab
Zakorzenienie

Właśnie dowiedziałam się dlaczego tak wiele związków się rozpada. Nie spełniamy potrzeb mężczyzn Głupiutkie, jeszcze zostaniemy starymi pannami jak się nie nauczymy

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-01, 19:19   #46
kalincia
BAN stały

"powinna zaspokajać..." mam nadzieję, ze to tylko niefortunne sformułowanie a nie nakładanie obowiązków na kobietę, żeby facet zechciał łaskawie się jej trzymać.
Ano takie same, jakie "powinien" zaspokajać mężczyzna, aby kobieta była przy nim szczęśliwa. miłość, szacunek, zaufanie, wierność, poczucie byćia tym (tą) jedynym (jedyną). Na seks to wszystko też się przekłada, ale jako pochodna tych rzeczy, które wymieniłam.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 20:04   #47
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Na seks to wszystko też się przekłada, ale jako pochodna tych rzeczy, które wymieniłam.
Może ja jakaś rozpustna albo mało kobieca jestem, ale dla mnie udany sex to tak z połowa udanego związku i bardzo wpływa na pozostałe relacje. Ale oczywiście z drugiej strony, kiedy w związku źle się dzieje na pozostałych płaszczyznach, ludzie się nie dogadują, nie szanują, wpływa to negatywnie na pożycie i kółko się zamyka.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 20:17   #48
sante
Wtajemniczenie

w jednym zdaniu"zapewne te wszystkie( tak mu się zdaje),które da mu inna kobieta niż własna żona"
sante jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 20:20   #49
fokensik
Raczkowanie

3 rzeczy których potrzebuje facet w związku (a kobieta powinna mu zapewnić) to moim zdaniem:
-poczucie bycia akceptowanym ("nawet" jak śmierdzi piwskiem po imprezie z kolegami. myślisz, że jesteś taka przyjemna przed okresem? bycie wrednym nie ma tu nic wspólnego z hormonami - jesteśmy dorosłe i poczytalne, możemy się powstrzymać czasem przed gadaniem głupot. a jednak on pokornie wytrzymuje to co miesiąc i akceptuje [a potem przytuli], chociaż nie rozumie)
-poczucie zaufania (brak podejrzliwości, on może to zrobić dobrze SAM, bez "a nie mówiłam?!"-gdy się nie uda, bez pouczania. moim zdaniem facet traci wtedy w swoich oczach "męskość"i nie ma ochoty się dla nas po jakimś czasie wysilać)
i przede wszystkim..
-musi czuć się doceniany (gdy nie przynosi kwiatów i nie czyta w myślach, ale pomógł w przeprowadzce i zrobił tysiąc innych praktycznych - ale nie romantycznych - rzeczy, to zrobił to właśnie dla Ciebie! powiedz dziękuję, bądź zadowolona i od czasu do czasu powiedz mu, że jest wspaniały i doceniasz!)

Edytowane przez fokensik
Czas edycji: 2011-12-01 o 20:21
fokensik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-01, 20:20   #50
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
Może ja jakaś rozpustna albo mało kobieca jestem, ale dla mnie udany sex to tak z połowa udanego związku i bardzo wpływa na pozostałe relacje. Ale oczywiście z drugiej strony, kiedy w związku źle się dzieje na pozostałych płaszczyznach, ludzie się nie dogadują, nie szanują, wpływa to negatywnie na pożycie i kółko się zamyka.
Ano to właśnie miałam na myśli. Seks, to połowa udanego związku, ale ta druga. Pieprzy się sam, kiedy brakuje tego, o czym pisałam.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 20:54   #51
krolowazimy
Wtajemniczenie

Dziewczyny, zapomniałyście o cyckach.
krolowazimy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 21:18   #52
ama4
High Quality Since 2007

I moje ulubione hasło - kobieta powinna mówić wprost i niczego nie insynuować! Tego potrzebują mężczyźni! Sami nigdy nie używają metafor, aluzji, porównań!
ama4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 21:22   #53
Candy_lips
Zakorzenienie

miało nie być komentowania wypowiedzi, hehe, ach my niedobre i rozpustne, haHA
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 21:56   #54
sante
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krolowazimy Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zapomniałyście o cyckach.
no tak,pewnie mają być duuże i sterczące(i są jak myję podłogę)
sante jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 22:30   #55
fobia04
Raczkowanie

przykro mi, ale mój TŻ nie udziela Ci pozwolenia na wypowiadanie się w jego imieniu.

a w ogóle to co to ma być - skacz, licz i wygraj?
fobia04 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 22:56   #56
Alinka_91
Raczkowanie

Wydaje mi się że Autor mógł mieć całkiem niezły pomysł na wątek, ale dość niefortunnie się wyraził- i wyszedł temat tendencyjny i jak dla mnie nieco dziwny.

Każdy, kobieta i mężczyzna, ma takie same potrzeby,tylko nieco inaczej się one rozkładają,zajmują inne miejsce w "hierarchii". Oboje będąc w związku powinni tak samo starać się,żeby je zaspokajać.Jeśli jest dobrze robi się to raczej intuicyjnie,co nie znaczy że się tego nie uczymy.
Nie wiem czy jest sens się rozpisywać-wszystko już chyba zostało powiedziane,poza tym wiele zależy od charakteru.Z większością wymienionych już potrzeb się zgadzam(zaufanie,seks,poc zucie wyjątkowości,swoboda,wspó lne hobby,przyjaźń, szczera rozmowa,czas,czułość,wspa rcie,nasze zadowolenie ze związku,zainteresowanie jego sprawami,) ale to ogólne hasła które pozornie oczywiste dla każdego, znaczą jednak często co innego.Poza tym,a może przede wszystkim tyczą się tak samo kobiet jak i mężczyzn.Która z was może wykreślić jedno określenie z tej listy i powiedzieć że jest dla niej zupełnie nieistotne?

Uważam że w związku który opiera się na prawdziwym uczuciu(nie jest układem w którym podlicza się korzyści i straty i zastanawia czy się opłaca,ani nie koncentruje się jedynie na łóżku) musi istnieć z obu stron potrzeba uszczęśliwienia drugiej osoby- tym chyba jest miłość?
Należałoby zapytać pytanie nie jakie potrzeby "powinnyśmy"/"powinniśmy" zaspokajać, ale jakie i na ile chcemy.

góromaniaczka

http://www.freerice.com

Edytowane przez Alinka_91
Czas edycji: 2011-12-01 o 22:57
Alinka_91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 23:29   #57
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alinka_91 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że Autor mógł mieć całkiem niezły pomysł na wątek, ale dość niefortunnie się wyraził- i wyszedł temat tendencyjny i jak dla mnie nieco dziwny.
Zamysł wątku mógłby byc fajny.

Gdyby... zaproszenie do dyskusji i przedstawiony pogląd wyglądały inaczej. Upraszczając: inny autor 1-wszego postu.

Bo czego oczekiwac skoro autor we wszystkich wypowiedziach na forum traktuje kobiety z góry, wszędzie wpycha swoje : chciałyście równouprawnienie to macie!, udaje wszechwiedzącego boga damskiej psychiki, jednocześnie uważając kobiety za podludzia, coś ulepionego z gorszej gliny i zdecydowanie głupszego.

Tak więc sorry... Osobiście mam jego, i jego poglądów na kobiety serdecznie dosyc.
Było: 83 kg
Jest: 75,5 kg
Będzie: 58 kg
andzia1989r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 23:45   #58
dawidowskasia
Zakorzenienie

Uwaga, zamieszczam jeden z najgłupszych wywiadów jaki w życiu czytałam
Już wiem skąd niektórzy biorą swoje teorie

Kobiety chcą, by mężczyźni myśleli tak jak one

Numer: 6/2010 (1410)
Rozmowa z Allanem Pease’em, współautorem książki „Dlaczego mężczyźni pragną seksu, a kobiety potrzebują miłości”.
Wprost: Czy pana książka nie jest prowokacją? Przecież wszyscy, bez względu na płeć, chcą kochać i być kochani.
Allan Pease: Tak, ten tytuł to prowokacja. Miłość to jedna z głównych potrzeb człowieka warunkujących prawidłowy rozwój i funkcjonowanie. Żaden z innych czynników wpływających na długość życia, takich jak geny, dieta, styl życia, nie może się równać z pozytywnym wpływem miłości. Badacze z Case Western Reserve University School of Medicine w Cleveland pięć lat monitorowali 8500 mężczyzn, którzy przed rozpoczęciem badań nie chorowali na wrzody dwunastnicy. Po tym okresie u 254 badanych rozwinęły się wrzody dwunastnicy. Wśród mężczyzn, którzy wcześniej w ankiecie odpowiedzieli: „Moja żona mnie nie kocha", przypadki wrzodów były trzy razy częstsze niż wśród tych, którzy czuli się kochani.
Coś jednak różni mężczyzn i kobiety.

Oczekiwania mężczyzn wobec kobiet są inne niż kobiet w stosunku do mężczyzn. Panowie pragną przede wszystkim seksu, bo ich hormony zdominowane są przez testosteron. Chcą się czuć najważniejsi i mieć czas na chwile samotności. Kobietom, nawet jeśli godzą się na przygodny seks, tak naprawdę chodzi o czułość.

Jak zatem kobietom i mężczyznom udaje się porozumieć? Wielu z nich to się nie udaje. Dlatego aż połowa małżeństw się rozpada. W XXI w. zaczęło królować błędne przekonanie, że kobiety i mężczyźni pragną tego samego. Od milionów lat kobiety szukają mężczyzn opiekuńczych, a mężczyźni delikatnych kobiet. Dla większości panów związki nie są na wieczność i opierają się głównie na usługach,jakie kobieta może im świadczyć, takich jak żywienie, pranie, opiekowanie się. Mężczyzna poproszony o opisanie kobiety swego życia zaczyna opowiadać, że jest dobrą kucharką, dba o porządek, wspaniale wychowuje dzieci, jest seksowna, ma ładną pupę i tak dalej. Innymi słowy, świadczy usługi, które, mówiąc bez ogródek, mógłby sobie kupić. Kobieta zapytana o mężczyznę podkreśla, że przynosi wysoką pensję, jest bystry, potrafi ją rozśmieszyć, ma dobrą pracę, dom i tak dalej.

Czy potrzeby kobiet i mężczyzn w końcu się pokrywają?

Mężczyzna, który pragnie seksu, jest gotów do największych poświęceń. Robi wszystko, co kobieta chce, w nadziei na nagrodę w postaci seksu. Kobiety to wykorzystują. Proszą: zabierz mnie na zakupy, kup mi samochód, połóż dzieci spać itp. Nawet sir Walter Raleigh rzucił swój nowiutki płaszcz w kałużę, żeby kobieta mogła przejść przez nią suchą stopą. Wcześniej przebywał na morzu przez 15 miesięcy i rozpaczliwie pragnął seksu. Żaden mężczyzna nie zrobiłby tyle dla innego mężczyzny. Jeśli jeden drugiemu wyświadczy przysługę, obaj milcząco zakładają, że powstał dług, który trzeba będzie spłacić. Jeśli mężczyzna nie uprawia seksu z kobietą, której poświęca czas, uznaje, że ma ona u niego dług, tak jakby była mężczyzną.

http://www.wprost.pl/ar/185929/Kobie...i-tak-jak-one/
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 23:56   #59
andzia1989r
Zakorzenienie

Asia: zabrakło mi słów więc wyrażę to tak:

:eeek :
Było: 83 kg
Jest: 75,5 kg
Będzie: 58 kg

Edytowane przez andzia1989r
Czas edycji: 2011-12-01 o 23:57
andzia1989r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-02, 00:10   #60
Alinka_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez andzia1989r Pokaż wiadomość
Zamysł wątku mógłby byc fajny.

Gdyby... zaproszenie do dyskusji i przedstawiony pogląd wyglądały inaczej. Upraszczając: inny autor 1-wszego postu.

Bo czego oczekiwac skoro autor we wszystkich wypowiedziach na forum traktuje kobiety z góry, wszędzie wpycha swoje : chciałyście równouprawnienie to macie!, udaje wszechwiedzącego boga damskiej psychiki, jednocześnie uważając kobiety za podludzia, coś ulepionego z gorszej gliny i zdecydowanie głupszego.

Tak więc sorry... Osobiście mam jego, i jego poglądów na kobiety serdecznie dosyc.

Zgadzam się Dlatego napisałam że "mógłby " być fajny. Wyszło tak jak mówisz...

góromaniaczka

http://www.freerice.com

Alinka_91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości