![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sylwester w Zakopanem? :)
no rzeczywiście, odwiedzanie Krupówek w okresie okołonoworocznym nie jest dobrym pomysłem, za to na szlakach pustki, a knajpki najlepsze są te na uboczu, do których ścisk nie zagląda. Jak się wychodzi z bazy wcześnie rano, kiedy jeszcze wygodni turyści śpią i wychodzi w góry, jest pięknie
![]() ![]() Jak widać, można omijać niewygody i cieszyć się zakopiańską zimą, a nie siłować z morderczym natłokiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Sylwester w Rabce
Wczoraj podjęłam ze znajomymi spontaniczną decyzję- Sylwester w Rabce, wyjazd na 3-4 dni. Może któraś z Was ma namiary na domek/ mieszkanko do wynajęcia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sylwester w Rabce
a jesteś pewna że chcesz do Rabki? Mój TŻ ma tam babcię, więc ostatnio wybraliśmy się na kilka dni. Po drugim już nie było co robić. To mało atrakcyjna miejscowośc, według mnie dobra jedynie jako uzdrowisko i to najlepiej w lecie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Bylam w Rabce, mieszkalam w jakimś pensjonacie ale juz nie pamietam nazwy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a ile kosztuja takie kwatery w zime w samym Zakopcu ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
ja już sobie dałam spokój z Zakopcem na Sylwestra
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Pomysł z Rabką wziął się stąd, że szukamy miejscowości blisko Krakowa (niektórzy wyrwą się tylko na samą noc sylwestrową i żeby łatwo było dojechać), a oprócz niej to do głowy przychodzi mi tylko Zawoja...ale to już chyba dłużej niż 1h drogi. Sama osobiście mam rodzinę w Rabce, ale bez możliwości ulokowania przyjaciół. Oni są tak wspaniali, że w byle dziurze będzie nam fajnie, a w Rabce planujemy podjechać pod jakiś wyciąg, chodzić na spacerki po górkach i zjeżdżać na jabłuszkach, pić, bawić się itd. Tylko w netku nie ma żadnych ofert całego mieszkania lub willi do wynajmu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
oj, trochę za późno, ciężko ci będzie coś znaleźć. Ja obdzwoniłam kilka miejscowości tak i wszystko pozajmowane (do Rabki nie dzwoniłam). Szczególnie na więcej osób. Dzwoniłam gdzieś ze dwa tygodnie temu i można już było znaleźć tylko na do 10 osób. Musielibyśmy spać w dwóch domach, osobno. W końcu komuś udało się znaleźć w Niedzicy.
No cóż, ale powodzenia ![]()
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Margitta faktycznie trochę za późno obudziliśmy się z tym Sylwestrem. W wakacje zawsze robimy wyjazdy- spontany, ale na tą jedną, wyjątkową noc mogliśmy zacząć szukać odrazu po wakacjach...A teraz to już nawet nie wiadomo kto pracuje, a kto ma wolne i w najlepszym wypadku to wylądujemy u kogoś na domówce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
![]()
Wizażanki
![]() w koncu w tym roku ( ![]() ![]() kwatery mamy w Poroninie,wiec dojazd okej ![]() Czy któreś z Was juz tam były w tym okresie?? myslałam zeby sam wieczór sylwestrowy spedziec na krupówkach ![]() ![]() ![]() bede wdzięczna za kazdą wskazówkę ![]() ![]()
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
Dot.: Sylwester w Zakopanem-ktoś był???? :)
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=151446
podaje link do watku o sylwestrze w Zakopanem osobiście nie polecam, noc sylwestrowa na krupówkach może się skończyć nieciekawie z Poronina do Zakopca jest troche drogi droga do Morskiego Oka oblegana a jeśli chodzi o knajpki to trudno w nich znalezc wolny stolik już 30 grudnia
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
między poroninem a zakopcem bedziemy sie poruszac tylko 2 razy dziennie(rano wyjazd-wieczorem powrot
![]() ![]() ![]() naprawde tak mozna na krupówkach zarobic?? ![]() ps dzieki za link ![]()
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Taverney jakie szlaki czy miejsca do połazenia,moze knajpki na uboczu proponujesz??
![]() ![]() ![]() aha i mam jeszcze jedną sprawę ![]() ![]() Laik kompletny ze mne,wiem ![]()
Edytowane przez Mirianka Czas edycji: 2006-11-19 o 11:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Ja osobiście nie polecam sylwestra w Zakopanym. Byłam w tamtym roku. Władze miasta nie wysiliły sie wcale, nie zorganizowano żadnej imprezy plenerowej, ot takie łażenie po krupówkach. Okna zabite dechami, i grupki pijanych wyrostków, można oberwać guza. Zakopane traci na uroku z roku na rok, tylko wyciąganie pieniędzy za nic i to dużych. Żenada ogólnie mówiąc, nie polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
ja byłam w Murzasichlu na Sylwestra,ale nie mogę nic powiedziec o imprezach, bo miałam domówkę
![]() ale było suuuuper ![]() ![]() w ogóle, ja polecam... a z ulubionych pizzerii polecam Adamo ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#46 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc tak: W 90% wszystkie knajpy są zarezerwowane, tel lepsze nawet z półrocznym (Czasem więcej) wyprzedzeniem, nawet jeżeli są wejściówki do kupienia to przed sylwestrem windują ceny i to baaardzo do góry. Knajpy będą wszystkie czynne na 100% ![]() ![]() A samych Krópówek nie polecam, straszny tłum, wszystkie wystawy bozabijane dyktami,żeby szyb nikt nie powybijał, nieraz się zdarzyło, że ktoś wylądował w szpitalu, bo ktoś rzucił butelkę po szampanie. Ale z tego co wiem ostatnio było trochę spokojniej. Bardzo fajnie jest na Gubałówce, Nosalu, Antałówce i innych górkach ![]() ![]() Najbardziej dołujący jest widok Zakopca tuż po sylwestrowej nocy. TONY ŚMIECI i tłuczonego szkła. Masakra. Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2006-11-29 o 21:45 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
nio pewnie
![]() ![]() już się nie mogę doczekać kolejnego wypadu tam..... ![]() a najlepsi są kelnarzy, którzy zapamiętują zamówienia od razu, myśmy poszli w grupce 6 osobowej, nic nie pomylili i jeszcze zapamiętali kto co zamawiał, jaki napój itd ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
no własnie Adamo bedzie tylko do 20ej
![]() ![]() ![]() Oblabobla którą górke polecasz najbardziej?? ![]() ![]() aha i jak zobaczyłam praktycznie kazda knajpa w sylwestra organizuje własne przyjecie ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2006-11-29 o 21:44 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Z tego co słyszałam to prawie cały grudzień ma być taki jak jest teraz: Ciepło, bez śniegu etc. OBY SIĘ TA PROGNOZA NIE SPEŁNIŁA ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Oblabobla dziekuje Ci bardzo,strasznie mi pomogłas
![]() ![]() do Adamo postaramy sie wcisnac w dzien sylwestrowy po to by zapełnic czyms zołądki juz na wieczór ![]() ![]() czyli mówisz ze na Gubałówkę bez kasku mozna jechac?? ![]() ![]() moze beda gdzies sprzedawac jakiegos grzanca czy oscypka na ulicy w noc sylwestrową ![]() jeszcze raz dziekuję ![]()
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na Gubałówce bez problemu kupisz grzańca, bary na 100% będą otwarte! Tylko chwile trzeba będzie postać w kolejce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
No i pogoda nie dopisała. +5 st. na termometrze
![]() ![]() ![]()
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Ponieważ siedze sama w domu liczę na waszą relacje z tego Sylwestra dziewczęta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Ten sylwester był koszmarny!!
![]() ![]() ![]()
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
o rany,Obla
![]() ![]() ![]()
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Bardzo dobrze, że nie pojechałaś. Jak widać nie ma czego żałować
![]() ![]()
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Zastanawia mnie tylko jedna rzecz, po co Ci ludzie to robią? Dla satysfakcji? Satysfakcja z pobicia niewinnch ludzi? Nie rozumiem dziesiejszego świata..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
Ja wróciłam dziś rano z Sylwestra w Zakopanem. Wczoraj wieczorem tak lał deszcze,że myślałam ze nie dojdę na dworzec z bagażami-chociaż miałam blisko(mieszkałam na Spyrkówce).
Byłam w słynnym Adamo i muszę ich pochwalić. Faktycznie kelnerzy zapamiętują kto co zamówił, jednak jak tylko podejdą do baru to skrzętnie wszystko zapisują ![]() ![]() Wszystko byłoby oki tylko te tłumy mnie dobijały....Dostawałam białej gorączki jak miałam przejść przez Krupówki ![]() Chciałabym polecić "Karcme u Swiadka"-trafiłam tam przypadkiem ale nigdy nie jadłam lepszego"kurzego cycka"
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak ktoś będzie a Adamo, to polecam Kotlet Po Chłopsku. Gigantyczny kawał schabu z kością (fajnie to wygląda), podany z kapustką zasmażaną i ziemniaczkami ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
![]()
A moze wiecie czy w tym roku na Krupówkach dzieje sie cos w sylwestra?
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.