Sylwester last minute - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-11-01, 19:47   #31
Taverney
Zakorzenienie

Dot.: Sylwester w Zakopanem? :)

no rzeczywiście, odwiedzanie Krupówek w okresie okołonoworocznym nie jest dobrym pomysłem, za to na szlakach pustki, a knajpki najlepsze są te na uboczu, do których ścisk nie zagląda. Jak się wychodzi z bazy wcześnie rano, kiedy jeszcze wygodni turyści śpią i wychodzi w góry, jest pięknie No i imprezę sylwestrową mamy we własnym, studenckim gronie też z dala od ścisku i niebezpieczeństw sylwestrowych Krupówek, na które zaglądamy tylko, kiedy chcemy zjeść oscypka z grilla albo ciepłego gofra i mykamy bocznymi uliczkami w bardziej przestronne miejsca, a wieczory spędzamy w miłym powarzystwie w cieple obozu i wspomnienia są od razu lepsze. Co do przejazdu: do Zakopanego jedziemy w nocy z pierwszego na drugie święto Bożego Narodzenia, więc pociąg jest tak pusty, że aż miło i luksusowo można się wyspać. Wracamy albo autobusem do Krakowa i stamtąd do domu, albo pociągiem z Zakopca (bilet kupiony od razu, bo potem są kolejki przy kasach) z miejscówką, więc wystarczy przyjść nieco wcześniej, żeby wygodnie ułożyć bagarz i po prostu zająć miejsca.
Jak widać, można omijać niewygody i cieszyć się zakopiańską zimą, a nie siłować z morderczym natłokiem.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-05, 17:19   #32
ta-monia
Raczkowanie

Sylwester w Rabce

Wczoraj podjęłam ze znajomymi spontaniczną decyzję- Sylwester w Rabce, wyjazd na 3-4 dni. Może któraś z Was ma namiary na domek/ mieszkanko do wynajęcia?

a w mojej kuchni pachnie dziś... http://zesmakiem.blox.pl/html
ta-monia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-07, 08:44   #33
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85
Dot.: Sylwester w Rabce

a jesteś pewna że chcesz do Rabki? Mój TŻ ma tam babcię, więc ostatnio wybraliśmy się na kilka dni. Po drugim już nie było co robić. To mało atrakcyjna miejscowośc, według mnie dobra jedynie jako uzdrowisko i to najlepiej w lecie Ale oczywiście to tak tylko chciałam wrzucić swoje trzy grosze i jak w miłym towarzystwie to pewnie że wszystko jedno gdzie byle dobrze się bawić razem
Stary 2006-11-07, 11:25   #34
antii
Zakorzenienie

Bylam w Rabce, mieszkalam w jakimś pensjonacie ale juz nie pamietam nazwy faktycznie kolezanka wyzej ma racje tam jest tylko co latem robić w zime...nie bardzo, no ale na 3-4dni to mysle ze idzie wytrzymac
antii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-07, 11:28   #35
antii
Zakorzenienie

dziewczyny, a ile kosztuja takie kwatery w zime w samym Zakopcu ??
antii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-07, 14:30   #36
iwciunia
Zakorzenienie

ja już sobie dałam spokój z Zakopcem na Sylwestra Kwatery trzeba rezerwować chyba koło września, żeby się na coś fajnego załapać
iwciunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-08, 22:16   #37
ta-monia
Raczkowanie

Pomysł z Rabką wziął się stąd, że szukamy miejscowości blisko Krakowa (niektórzy wyrwą się tylko na samą noc sylwestrową i żeby łatwo było dojechać), a oprócz niej to do głowy przychodzi mi tylko Zawoja...ale to już chyba dłużej niż 1h drogi. Sama osobiście mam rodzinę w Rabce, ale bez możliwości ulokowania przyjaciół. Oni są tak wspaniali, że w byle dziurze będzie nam fajnie, a w Rabce planujemy podjechać pod jakiś wyciąg, chodzić na spacerki po górkach i zjeżdżać na jabłuszkach, pić, bawić się itd. Tylko w netku nie ma żadnych ofert całego mieszkania lub willi do wynajmu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-09, 08:30   #38
margitta
Zakorzenienie

oj, trochę za późno, ciężko ci będzie coś znaleźć. Ja obdzwoniłam kilka miejscowości tak i wszystko pozajmowane (do Rabki nie dzwoniłam). Szczególnie na więcej osób. Dzwoniłam gdzieś ze dwa tygodnie temu i można już było znaleźć tylko na do 10 osób. Musielibyśmy spać w dwóch domach, osobno. W końcu komuś udało się znaleźć w Niedzicy.

No cóż, ale powodzenia
Stary 2006-11-10, 06:34   #39
ta-monia
Raczkowanie

Margitta faktycznie trochę za późno obudziliśmy się z tym Sylwestrem. W wakacje zawsze robimy wyjazdy- spontany, ale na tą jedną, wyjątkową noc mogliśmy zacząć szukać odrazu po wakacjach...A teraz to już nawet nie wiadomo kto pracuje, a kto ma wolne i w najlepszym wypadku to wylądujemy u kogoś na domówce Fajnie, że Wam się udało coś znaleźć, będzie co wspominać, pozdrawiam

Stary 2006-11-18, 18:53   #40
Mirianka
Zakorzenienie

Smile Sylwester w Zakopanem-ktoś był???? :)

Wizażanki
w koncu w tym roku () wybieram sie z TZem do Zakopanego na Sylwestra
kwatery mamy w Poroninie,wiec dojazd okej
Czy któreś z Was juz tam były w tym okresie??
myslałam zeby sam wieczór sylwestrowy spedziec na krupówkach ale bedziemy tam pare dni wczesniej na pewno chcemy zaliczyc morskie oki,czy macie jeszcze jakies wskazówki?? moze wiecie czy jakies knajpki w noc sylwestrową są czynne?(nie tyle na zasadzie imprezy ale zeby sie gdzies na grzenca zatrzymac).
bede wdzięczna za kazdą wskazówkę

Mirianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-18, 19:06   #41
bb-m
Rozeznanie

Dot.: Sylwester w Zakopanem-ktoś był???? :)

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=151446

podaje link do watku o sylwestrze w Zakopanem
osobiście nie polecam, noc sylwestrowa na krupówkach może się skończyć nieciekawie
z Poronina do Zakopca jest troche drogi
droga do Morskiego Oka oblegana
a jeśli chodzi o knajpki to trudno w nich znalezc wolny stolik już 30 grudnia
bb-m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-18, 19:16   #42
Mirianka
Zakorzenienie

między poroninem a zakopcem bedziemy sie poruszac tylko 2 razy dziennie(rano wyjazd-wieczorem powrot) wiec problemu nie bedzie.Co do stolików-dzwoniłam do ulubionej pizzerii i tam zamykają o 20ej dlatego sie pytałam,czy moze ktos wie a rezerwacji nie prowadza:/
naprawde tak mozna na krupówkach zarobic??
ps dzieki za link

Stary 2006-11-18, 19:21   #43
Mirianka
Zakorzenienie

Taverney jakie szlaki czy miejsca do połazenia,moze knajpki na uboczu proponujesz?? pierwszy raz bede jechac i faktycznie,krupówki moze jednak nie są najlepszym pomyslem moze kulig u gospodarzy o północy??
aha i mam jeszcze jedną sprawę a propo tego balu w murowańcu i pochodzie nad Czarny Staw to chodzi o schroniko Murowaniec czy jak??

Laik kompletny ze mne,wiem

Edytowane przez Mirianka
Czas edycji: 2006-11-19 o 11:59
Stary 2006-11-18, 20:03   #44
aga378
Raczkowanie

Ja osobiście nie polecam sylwestra w Zakopanym. Byłam w tamtym roku. Władze miasta nie wysiliły sie wcale, nie zorganizowano żadnej imprezy plenerowej, ot takie łażenie po krupówkach. Okna zabite dechami, i grupki pijanych wyrostków, można oberwać guza. Zakopane traci na uroku z roku na rok, tylko wyciąganie pieniędzy za nic i to dużych. Żenada ogólnie mówiąc, nie polecam.
aga378 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-18, 20:46   #45
nutka85
Wtajemniczenie

ja byłam w Murzasichlu na Sylwestra,ale nie mogę nic powiedziec o imprezach, bo miałam domówkę
ale było suuuuper i do 2 w nocy byly otworzone wyciągi,miałam ochotę pojeździć,ale nie miałam z kim
w ogóle, ja polecam...
a z ulubionych pizzerii polecam Adamo Mniam
Stary 2006-11-18, 21:10   #46
...:::oblabobla:::...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirianka Pokaż wiadomość
Wizażanki
w koncu w tym roku () wybieram sie z TZem do Zakopanego na Sylwestra
kwatery mamy w Poroninie,wiec dojazd okej
Czy któreś z Was juz tam były w tym okresie??
myslałam zeby sam wieczór sylwestrowy spedziec na krupówkach ale bedziemy tam pare dni wczesniej na pewno chcemy zaliczyc morskie oki,czy macie jeszcze jakies wskazówki?? moze wiecie czy jakies knajpki w noc sylwestrową są czynne?(nie tyle na zasadzie imprezy ale zeby sie gdzies na grzenca zatrzymac).
bede wdzięczna za kazdą wskazówkę
Ja tu spędzam 365 dni w roku więc chętnie Ci odpowiem
Więc tak: W 90% wszystkie knajpy są zarezerwowane, tel lepsze nawet z półrocznym (Czasem więcej) wyprzedzeniem, nawet jeżeli są wejściówki do kupienia to przed sylwestrem windują ceny i to baaardzo do góry. Knajpy będą wszystkie czynne na 100% Bo w sylwestra jest najlepszy zarobek. I będą tam gigantyczne kolejki i oczywiście drożej niż zwykle. Chcecie zaliczyć Morskie Oko w górach, czy knajpę na Krupówkach?
A samych Krópówek nie polecam, straszny tłum, wszystkie wystawy bozabijane dyktami,żeby szyb nikt nie powybijał, nieraz się zdarzyło, że ktoś wylądował w szpitalu, bo ktoś rzucił butelkę po szampanie. Ale z tego co wiem ostatnio było trochę spokojniej. Bardzo fajnie jest na Gubałówce, Nosalu, Antałówce i innych górkach Super widać fajerwerki, a potem się zjeżdża na pupie w dół
Najbardziej dołujący jest widok Zakopca tuż po sylwestrowej nocy. TONY ŚMIECI i tłuczonego szkła. Masakra.

Cytat:
Napisane przez nutka85
a z ulubionych pizzerii polecam Adamo Mniam
Widze że Adamo nie tylko na całe Zakopane sławne, ale też na skalę krajową Przekaże właścicielom- na pewno się ucieszą

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2006-11-29 o 21:45 Powód: post pod postem
...:::oblabobla:::... jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-18, 21:26   #47
nutka85
Wtajemniczenie

nio pewnie Adamo jest the best

już się nie mogę doczekać kolejnego wypadu tam.....
a najlepsi są kelnarzy, którzy zapamiętują zamówienia od razu, myśmy poszli w grupce 6 osobowej, nic nie pomylili i jeszcze zapamiętali kto co zamawiał, jaki napój itd bez żadnego zapisywania
Stary 2006-11-18, 23:47   #48
Mirianka
Zakorzenienie

no własnie Adamo bedzie tylko do 20ej a innych fajnych nie znam raz byłam w knajpie na krupówkach to tragedia po prostu-nie wypieczone nalesniki,stara polewa czekoladowa,spalone mięsko...

Oblabobla którą górke polecasz najbardziej?? bo na Gubałówce na pewno będą tony ludzi

aha i jak zobaczyłam praktycznie kazda knajpa w sylwestra organizuje własne przyjecie za min 300 zł/osoba wiec kurcze,moze w Adamo tak samo:/ i swoją drogą ja nie wiem gdzie chodzą Ci "normalniejsi" ludzie w takie dni(tzn bez az takiego portfela)...

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2006-11-29 o 21:44 Powód: post pod postem
Stary 2006-11-21, 18:55   #49
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nutka85 Pokaż wiadomość
nio pewnie Adamo jest the best

już się nie mogę doczekać kolejnego wypadu tam.....
a najlepsi są kelnarzy, którzy zapamiętują zamówienia od razu, myśmy poszli w grupce 6 osobowej, nic nie pomylili i jeszcze zapamiętali kto co zamawiał, jaki napój itd bez żadnego zapisywania
Oprócz tego mogę dodać, że są mili uprzejmi i porządni. W końcu to oni i jedzednie jest wizytówką restauracji

Cytat:
no własnie Adamo bedzie tylko do 20ej a innych fajnych nie znam raz byłam w knajpie na krupówkach to tragedia po prostu-nie wypieczone nalesniki,stara polewa czekoladowa,spalone mięsko...
Jedzenie na Krupówkach odradzam Osobiście o jedyne miejsca jakie tam zahaczam to KFC i budka z Hot-Doga`mi na przeciwko Kościoła Świętej Rodziny na samym dole (taka drewniana) Od dziecka jem tam gofry -MNIAM! Wszystko inne nastawione jest na masówkę, a nie na jakość.

Cytat:
Oblabobla którą górke polecasz najbardziej?? bo na Gubałówce na pewno będą tony ludzi
Na Gubałówce owszem będzie tłum ale wydaje mi się, że mniejszy przy stacji PKL, bo w połowie nartostrady jest postawiony płot= już na 100% nie da się tam jeździc Najwięcej osób będzie na Krupówkach i Równiach Krupowych. W zasadzie wszędzie będzie tak samo, wszyscy pijani więc w zasadzie wszystko jedno gdzie Pytanie gdzie bliżej, gdzie w okolicy są jakieś knajpy.
Z tego co słyszałam to prawie cały grudzień ma być taki jak jest teraz: Ciepło, bez śniegu etc. OBY SIĘ TA PROGNOZA NIE SPEŁNIŁA Nie wyobrażam sobie sylwestra bez śniegu

Cytat:
aha i jak zobaczyłam praktycznie kazda knajpa w sylwestra organizuje własne przyjecie za min 300 zł/osoba wiec kurcze,moze w Adamo tak samo:/ i swoją drogą ja nie wiem gdzie chodzą Ci "normalniejsi" ludzie w takie dni(tzn bez az takiego portfela)...
W Adamo prawie rok wcześniej trzeba robić rezerwacje na sylwestra. Ja najbardziej lubie imprezy domowe, albo plenerowe, najczęściej idziemy właśnie na gubałówkę. Najlepszy widok A najchetnie wyjechałabym gdzieś indziej bo już mi się nudzi tu na maxa. Chciałam pojechać na HOPOK na Słowację, ale podobno tam strasznie auta kradną Nie ryzykuje. A na Alpy niestety mnie nie stać
Stary 2006-11-21, 20:25   #50
Mirianka
Zakorzenienie

Oblabobla dziekuje Ci bardzo,strasznie mi pomogłas
do Adamo postaramy sie wcisnac w dzien sylwestrowy po to by zapełnic czyms zołądki juz na wieczór a zeby spróbowac czegos tamtejszego wybierzemy knajpke jakąs na obrzezach
czyli mówisz ze na Gubałówkę bez kasku mozna jechac?? bo obawiałam sie ze mimo iz widok o północy bedzie stamtąd piękny to będa tacy ludzie jak własnie na Krupówkach i Równi
moze beda gdzies sprzedawac jakiegos grzanca czy oscypka na ulicy w noc sylwestrową
jeszcze raz dziekuję

Stary 2006-12-23, 12:53   #51
Zakorzenienie

Cytat:
Oblabobla dziekuje Ci bardzo,strasznie mi pomogłas
do Adamo postaramy sie wcisnac w dzien sylwestrowy po to by zapełnic czyms zołądki juz na wieczór a zeby spróbowac czegos tamtejszego wybierzemy knajpke jakąs na obrzezach
czyli mówisz ze na Gubałówkę bez kasku mozna jechac?? bo obawiałam sie ze mimo iz widok o północy bedzie stamtąd piękny to będa tacy ludzie jak własnie na Krupówkach i Równi
moze beda gdzies sprzedawac jakiegos grzanca czy oscypka na ulicy w noc sylwestrową
jeszcze raz dziekuję
Cieszę się że mogłam pomóc
Na Gubałówce bez problemu kupisz grzańca, bary na 100% będą otwarte! Tylko chwile trzeba będzie postać w kolejce, na taką polową imprezę najlepiej zaopatrzyć się w termosik Mam nadzieje że będzie chociaż trochę śniegu Jak narazie jest mniej więcej do kostek.... malutko, ja planuję wybrać się na narty na sylwestra, może na szymoszkową, albo na Harendę (nowy stok narciarski i nareszcie stromy Proawdopodobnie okaże się dzień przed
Stary 2006-12-31, 14:52   #52
Zakorzenienie

No i pogoda nie dopisała. +5 st. na termometrze a w górach halny i śnieg topnieje
Stary 2006-12-31, 19:34   #53
Helga20
Raczkowanie

Ponieważ siedze sama w domu liczę na waszą relacje z tego Sylwestra dziewczęta
Helga20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-01, 13:30   #54
Zakorzenienie

Ten sylwester był koszmarny!! Ochyda!! Niestety rok w roku MUSZĘ go spędzać w Zakopcu, ale tak do jeszcze nie było. Około 2 godz. wracaliśmy z TŻ do domu i 4 turystów rzuciło się na mojego TŻ, kopali go na ziemi. Próbowałam ich poodciągać, to mnie też pobili Nienormalni ludzie! A właśnie przeczytałam to: http://wiadomosci.onet.pl/1457499,11,item.html
Stary 2007-01-01, 15:44   #55
Mirianka
Zakorzenienie

o rany,Obla chyba sie ciesze ze w koncu nam kasy nie starczyło na tez wyjazd a najsmieszniejsze jest to ze tez chcielismy spedzic sylwka na stoku Gubałówki...Rany,co sie dzieje z tymi ludzmi??

Stary 2007-01-01, 16:32   #56
Zakorzenienie

Bardzo dobrze, że nie pojechałaś. Jak widać nie ma czego żałować Jak dotąd było (wydawało się, że jest) spokojnie, znienawidziłam sylwestra
Stary 2007-01-01, 20:08   #57
organizm
Zakorzenienie

Zastanawia mnie tylko jedna rzecz, po co Ci ludzie to robią? Dla satysfakcji? Satysfakcja z pobicia niewinnch ludzi? Nie rozumiem dziesiejszego świata..
organizm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-02, 16:41   #58
Monica123
Rozeznanie

Ja wróciłam dziś rano z Sylwestra w Zakopanem. Wczoraj wieczorem tak lał deszcze,że myślałam ze nie dojdę na dworzec z bagażami-chociaż miałam blisko(mieszkałam na Spyrkówce).

Byłam w słynnym Adamo i muszę ich pochwalić. Faktycznie kelnerzy zapamiętują kto co zamówił, jednak jak tylko podejdą do baru to skrzętnie wszystko zapisują Mój kolega dostał przypaloną pizzę to bez słowa zamienili i tak jakoś się nam zdawało,że była trochę większa

Wszystko byłoby oki tylko te tłumy mnie dobijały....Dostawałam białej gorączki jak miałam przejść przez Krupówki

Chciałabym polecić "Karcme u Swiadka"-trafiłam tam przypadkiem ale nigdy nie jadłam lepszego"kurzego cycka"

Monica123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-02, 20:45   #59
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monica123 Pokaż wiadomość
Byłam w słynnym Adamo i muszę ich pochwalić. Faktycznie kelnerzy zapamiętują kto co zamówił, jednak jak tylko podejdą do baru to skrzętnie wszystko zapisują Mój kolega dostał przypaloną pizzę to bez słowa zamienili i tak jakoś się nam zdawało,że była trochę większa
Przekażę właścicielom Oni zawsze stawiają na to, żeby klient był zadowolony Tak na marginesie to codziennie mają pyszne zestawy obiadowe za 9.50 (zupa+dugie) ale tylko na wywózce, w restauracji ich nie serwują.
Jak ktoś będzie a Adamo, to polecam Kotlet Po Chłopsku. Gigantyczny kawał schabu z kością (fajnie to wygląda), podany z kapustką zasmażaną i ziemniaczkami Pyyycha
Stary 2007-12-29, 21:26   #60
KaSiUL
Zadomowienie

Exclamation Dot.: Sylwester w Zakopanem? :)

A moze wiecie czy w tym roku na Krupówkach dzieje sie cos w sylwestra?

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości