![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Sylwester w Świeradowie lub Szklarskiej Porembie - gdzie nocleg?
Witajcie
![]() Mam do was pytanko: Może znacie jakies fajne kwaterki, domki, pensjonaty w Siewradowie Zdrój lub Szkarskiej Porembie godne polecenia? Wybieram sie ze znajomymi tam na sylwka ( a raczej mamy zmiar się tam wybrać ![]() Jeśli możecie coś polecić, albo Macie namiary na jakis fajny domeczek, będę bardzo wdzięczna ![]() Pozdrawiam gorąco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sylwester w Świeradowie lub Szklarskiej Porembie - gdzie nocleg?
co prawda namiarow nie mam, ale ja nie o tym chcialam. latwo poszukac w necie jezeli zna sie prawidlowa nazwe - Szklarska PorĘba!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
![]()
Witojcie
![]() ![]() Zastanawiam się jak wygląda Sylwester w Zakopanem, czy organizowane są jakieś imprezy plenerowe? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Sylwester w Zakopanem? :)
Czy są organizowane imprezy plenerowe to nie mam pijęcia, jednak wybralam sie na wakacje z moim TŻ do Zakopanego..ah jak tam jest cudownie a zimą i to jeszcze w sylwestra napewno będzie tam uroczo
![]()
Nikt mnie nie poznał i nie zna mnie za dobrzE Nie ważne co osiągnę,co stworzę,co zrobiĘ Dla ślepych głupców pozostanę taka samA Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM Taka już jestem..i to właśnie jA
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
z tego co wiem to na krupowkach jest imprezka.
![]()
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A macie może namaiary na jakieś 'sprawdzone', fajne kwatery prywatne w Zakopanem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
co do sprawdzonych kwater odsylam na podforum Podroze. w watkach o Zakopcu sporo tego
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
W takim miejscu imprezy plenerowe są na pewno.. jeżeli nie organizowane, to same się organizują
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Byłam i nie polecam
![]() To co się dzieje w Zakopanem w sylwestra to jest masakra!!! Ludzi są takie tłumy, że nie ma gdzie palca wsadzić. Nie można wejść do żadnej knajpy, bo nie ma miejsc, w sklepach kolejki. A tubylcy do nocnej zabawy na krupówkach przygotowują się jak na nadejście tornada. Zabijają dechami wszystkie wystawy sklepowe. Na samego sylwestra nie poszłam na Krupówki, bo się zwyczajnie bałam, że dostane butelką w głowe. Obserwowaliśmy to wszystko z daleka i ciągle widzieliśmy światła jeżdzących karetek, policji.
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
My chcieliśmy jechac na tegorocznego Sylwka do Zakopanego, poszukiwania noclegu zaczelismy miesiąc temu i ku mojemu zdziwieniu okazalo sie że nia ma miejsc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ten wątek jest strasznie stary o matko
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
O m.a.r.t.a w górach checie spędzić Sylwka extra.Mi się marzy pojechac znów do Karpacza,bo tam się zaręczyliśmy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
www.spanie.pl --szukac ,szukac .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Szklarska Poręba lub Karpacz mhm nie są od siebie az tak daleko
![]() Bardzo Ci dziękuje ![]() ![]() Pula chciałabym cos sprawdzonego, dlatego pytam tutaj.Nie raz sie przekonałam o istnieniu atrakcyjnych ofert, które nie ogłaszaja sie na necie.
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Szklarska juz odpada,dzwonilam w tamtym tyg chyba do 10 osrodkow i wszedzie jest juz zarezerwowane.W centrum-nie masz szans, lepiej szukaj czegos w okolicach
![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
no tak, dopiero kilka dni temu wpadliśmy na ten pomysł..wiec musimy sie spieszyc...mhm...w każdym bądź razie dziękuje
![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() eh...ja też się spoznilam niestety, a chyba na zakopane mnie nie stac bo sam pobyt na 4-5 dni srednio kosztuje 700zl za noc!!!A pozatym ja jestem z wrocławia i wiadomo dodatkowe koszty na paliwo + narciarstwo (bo m.in dlatego chciemy spedzic sylwestra w górach) Jednak zycze powodzenia w szukaniu ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
m.a.r.t.a moge ci podac stronke,tam gdzie byliśmy...Tylko nie wiem,czy tu mogę ją podać???Tylko jest jedno ale,do centrum Karpacza jest kawałek drogi.W sumie szło się z górki cały czas,ale powroty były cięzkie,zwłaszcza jak się szło najedzonym
![]() ![]() ![]() Mieliśmy nawet blisko na wyciąg na Sniezkę,czy też bardzo blisko do Swiątyni Wang ![]() http://www.astor.wczasy.net.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Dzieki i nawzajem
![]() ![]() P.S Atka wysłałam Ci PW
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Również polecam Western City-Raj dla dzieciaczków
![]() Jezeli znajdziesz już jakis interesujacy pensjonat odrazu pisz @ do nich lub dzwon zapytac sie o miejsca... z dnia na dzien blizej sylwka i coraz wiecej chetnych
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
My byliśmy w lipcu na 5 dni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Właśnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() http://www.karpacz.ig.pl/wiz.php?&dz...=310&popup=tak CENNIK Cena noclegu: od 40 zł/os. Śniadanie: 10 zł Obiad: 15 zł |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
No teraz to wszystko jasne, dzieki atka
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja w Zakopanym jestem regularnie od drugiego dnia świąt do Sylwestra i spędzę go tam już 5 rok. Imprezę mamy własną, poznańsko-studencką, z imprez plenerowch największą jest bal na Krupówkach, ale nie polecam, bo jest dość pijane towarzystwo, bardzo rozbawione i świszczące, nisko latające petardy. Impreza jest bardzo tłumna i słabo zabezpieczona, nawet sklepikarze zabijają na sylwestrową noc swoje sklepy na Krupówkach deskami, żeby nie oberwać z petardy, także nie polecam. Co jeszcze...na Krzeptówkach jest tradycyjna msza o północy z kapelą góralską i marszem z pochodniami, tak samo na Kalatówkach. W Murowańcu jest bal i okołopółnocny wypad z pochodniami nad Czarny Staw (20 min. w jedną stronę) A jeżeli chodzi o noclegi, to pozostają kwatery prywatne, zawsze jest kilku górali na dworcu i jeszcze zaczepiają na ulicach, jak się idzie z pociągu z plecakami, czy może życzymy sobie pokój, także miejsca są do samego końca, można nawet jechać w ciemno. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Ja z Zakopca w okresie okołosylwestrowym mam niemiłe wspomnienia:
1. zaczełam jakieś 3 miesiące wcześniej szukać noclegów, z wielką biedą znalazłam na kilka dni przed Syllwestrem - za 80 zł dobo/osoba, jak sie później okazało: pokoik 2m kw, łazienka na korytażu (cały czas zajęta - bo panny sie godzinami kompały) etc 2. W całym Zakopanem ścisk, tłok, ciężko się chodzi chodnikami, ulicami (normalnie piesze korki) 3. Żeby usiąść w jakiejkolwiek knajpie trzeba stać w kolejkach (nie wiadomo jak długo, no bo skąd wiedzieć kiedy ktoś zwolni stolik) 4. Imprezy organizowane są, ale my baliśmy sie na nie póść, żeby nie ogerwać butelką w głowę, petardą etc 5. Wyjazd z Tamtąd to stanie w kilkudziesięciokilometrow ym korku, pociągi też nie są najlepszym rozwiązaniem, bo zatłoczone (ludzie siedzą nawet w kiblach - no nie ma wystarczająco duzo podłogi) i jeszcze jak to w Zakopanem tory zasypie no to kicha - raz zimą jechaliśmy 7 godzin pociągiem do Krakowa 6. Zrobiło się tam drogo, Ale tak naprawde kocham Tatry - jednak Zakopane straciło dla mnie swój urok, dla tego raczej staram sie zatrzymywać w innych podhalańskich miejscowościach i nie w okresach przesilenia turystycznego (chociaż z natury nie jestem odludkiem). Nawet ostatnio bedąc na Podhalu nie zaglądam do Zakopca - jakoś tak wychodzi, że już mnie tam nie ciągnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.