|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,29% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
5 | 7,14% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
3 | 4,29% |
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
2 | 2,86% |
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
5 | 7,14% |
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
3 | 4,29% |
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
7 | 10,00% |
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
42 | 60,00% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Melduję się w nowej części
![]() ![]() Ania85 dbaj o siebie kochana i nie przemęczaj się ![]() Andzya wszystkiego dobrego na nowej drodze życia ![]() ![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
pochwale sie wam że mój Filipek występuję jutro z przedszkolną grupą u na w kinie na Wielkiej Orkiestrze Świątecznej Pomocy-będe płakać z wruszenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
karozka moje dziecię też ma pępowinę między nogami ale gin tak zbadał przez usg że pow że nic nie wystaje nic się nie chowa
andzya witamy świeżo upieczoną żonkę ![]() co to waszych TŻ to mój też ma znieczulicę choć ostatnio ma jakieś przejawy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#34 |
Zakorzenienie
|
Mój tż bardzo interesuje się wózkami, sprawdza je, składa, rozkłada a ja stoję obok i liczę się z jego opinią który łatwy w osłudze a który odpada. Ostatnio nawet ku mojemu zdziwieniu prosto po pracy sam podjechał do hurtowni posprawdzać, a mi katologi przywiózł sensowniejszych wózków
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-01-07 o 14:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Melduję się w nowym wątku
![]() ![]() ![]() Aniu wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! Spełnienia wszystkich marzeń ![]() ![]() ![]() Kism wpiszesz mnie na listę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Dominiczka jest już z nami ![]() 25.05.2012r. Edytowane przez centipede Czas edycji: 2012-01-07 o 14:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#37 | |
Rozeznanie
|
Witam w nowej części
![]() Wypisałyscie mnie z listy, ale to z powodu mojego niepisania i wcale się nie gniewam ![]() ![]() ![]() Cytat:
A co do tego czy się rozleci czy nie, to mój wytrzymał rok użytkowania (w tym śniegową i mroźną zimę) i niedługo mam zamiar go odkurzyć dla drugiego Dzieciaczka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
ja chudłam przez mdłości a teraz co
![]()
#39 | |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Andzya wszystkiego dobrego na nowej drodze życia ![]() ![]() Cytat:
![]() I mam pytanie czy macie bóle w pachwinach w dole brzucha??
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
mojemu mezowi tez zdaza sie glaskanie i mowienie do brzucha, ale jak poznamy na 100% plec i dziecko juz bedzie slyszec(niby od 23 tyg) to mowilam mu ze ma spiewac piosenki
![]() śliweńka ja tez chce ten fotelik, np jak juz zdecydujemy sie na jakis wozek 3w1 to zeby wlasnie ten fotelik maxi cosi pasowal.
http://www.przewodnikmp.pl/img-070820090320.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8ribsvfkg7yb.png Edytowane przez loksa Czas edycji: 2012-01-07 o 15:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Oj mi się przyda jak najlżejszy, bo będę skazana na targanie go po schodach. Chociaż sąsiad już zapowiedział, że jak co, to mogę sobie składać i zostawiać na korytarzu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam na szczęście dwie windy w bloku
![]() |
#43 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Obiad ugotowany i zjedzony, mieszkanko posprzątane, teraz relaksik ![]() Z tymi wózkami, to ja nawet nie wiem gdzie mam jechać, żeby jakieś obejrzeć. Kompletnie nie kojarzę, gdzie są w okolicy jakieś sklepy z wózkami, łóżeczkami itp. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieję, że jak 21 pójdziemy na usg to tej pępowiny między nogami już nie będzie
![]() Co do czułości mojego faceta na takie sprawy to też nie głaska mnie po brzuchu, ani nie ruszają go zdjęcia. Nie ukrywam jest to przykre, ale jest bardzo dobrym ojcem, ma dużą cierpliwość do naszej córy - zresztą to córeczka tatusia ![]() Co do przybierania na wadze ja w pierwszej ciąży zamieniłam się w wieloryba (przytyłam ponad 30kg) i niestety wygląda na to, że w tej będzie podobnie ![]() Ale nie jest to coś czego nie da się zrzucić tylko z taką tuszą człowiek strasznie się męczy, ale cóż trudno. |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Podczytuję Was co jakiś czas, więc postanowiłam się przywitać ![]() Jestem już mamą 4,5 letniej córci, która tylko czeka na wiadomość, czy to brat czy siostra. Termin mam na 20 czerwca, następna wizyta u gin po 20 stycznia, więc może będzie już wiadomo. (Mam 28 lat ![]() Pozdrawiam wszystkie mamy, życzę Wam dobrego samopoczucia w ciąży, dbajcie o siebie ![]()
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2012-01-07 o 16:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
I ja się melduję
![]() Proszę o zmianę na liście. Mariola, lat 29 ( jeszcze ), a termin porodu na 18.06.2012 r. W środę mam wizytę i podobno ma się okazać, co dzieciaki mają między nóżkami, już nie mogę się doczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Witam w III częsci wątki. Co do naszych partnerów, to mój mąż podchodzi do ciąży bardziej praktycznie. Zadbał o odpowiednie dla nas mieszkanie, dba o stronę finansową, tak żeby pojawienie się na świecie dziecka nie było dla nas jakimś szokiem finansowym, teraz b. dużo pracuje, żeby po porodzie iść na długi urlop. Ja natomiast odciążam go jeśli chodzi o kompletowanie wyprawki, czytam opinię o kosmetykach dziecięcych itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
to mój TŻ też martwi się o przyszłość jaką dziecku zapewni
dziś weszłam do C&A na ciążowy kiedyś było tam więcej ciuchów, teraz przecenione trzy pary spodni ze 149zł na 99zł jakieś materiałowe kremowe za 29zł i cała wyprzedaż :/ ubranka dla dzieci też lipa, już lepsze ceny były w tesco
#49 |
Rozeznanie
|
melduję się w nowym wątku... choć ja pewnie urodzę na początku lata
![]() Mąż się cieszy, fakt że gada do brzucha i głaszcze jak mu wypomnę z pretensją "że nas nie kocha" i wiem, że tak nie jest ![]() ![]() ![]() Wyprawki nie robimy, dużo mamy dostać, pewnie rzeczy do szpitala kupię nowe, a resztę się zobaczy ![]() ![]() ![]() Nie wiem czy na NFZ robią badania połówkowe i kiedy dokładnie się je robi, bo wtedy w 13 tyg lekarz bardzo dokładnie, długo i z każdej strony pooglądał dzieciaczka i powiedział, że jest dobrze i nie ma nic niepokojącego. Mam nadzieję, że to się już nie zmieni. |
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
melduję się i ja
![]() Andzya, gratuluję i życzę wszystkiego najlepszego! dziewczyny, nie martwcie się płcią, an pewno dacie sobie świetnie radę i nie będziecie chciały zamienić waszych chłopaków na milion dziewczynek. z drugiej strony, Freya, gimnazjalistki chyba nie są lepsze... ![]() dalej grzecznie leżę, na zmianę na kanapie, łóżku i hamaku. kochany mąż gotuje i mnie rozpieszcza (dziś na obiad boeuf bourguinion), gra brzuchowi na gitarze i gada do niego(chociaż w kwestiach materialnych typu łóżeczka, materace i inne też mu się nie spieszy) |
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Freya dziękuję za zrozumienie
![]() Ja też nigdy w C&A nie mogę niczego fajnego jeśli chodzi o rzeczy ciążowe znaleźć ![]() Jeśli chodzi o wózek to nam ponoć rodzice mają kupić, ale szczerze w to wątpię ![]() Natomiast jeśli sami będziemy kupować to 1000 zł to max Najbardziej zależy mi na dużych pompowanych kołach, ponieważ mieszkamy pod miastem i bez tego ani rusz. Fotelik już mam po córce także wózek typu 2 w 1 mamy zamiar kupić. Czy macie już wybrany szpital w którym chcecie rodzić ? Dla mnie po traumatycznych przejściach z pierwszego porodu jest to bardzo ciężka decyzja do tego stopnia, że rozważam cesarkę. Bynajmniej nie chodzi tu o ból tylko sposób w jaki zostałam potraktowana przez personel szpitala i nie wyobrażam sobie tego drugi raz przechodzić... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
o Uff to dobrze
![]() ![]() ![]() Czy kibol czy galerianka, to zależy do nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do szpitala to u mnie jest jeden więc wyboru dużego nie mam ![]()
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
Cześć, i ja się melduję
![]() Jeśli chodzi o bóle, to mnie non stop coś kłuje, dzisiaj szczególnie w prawej pachwinie, ale tak ogólnie to w różnych miejscach. Ból o małym natężeniu, ale wyczuwalny. Dużo mniejszy niż jak na okres. Ech.. Miałam USG tydzień temu, więc nie panikuję, ale oczywiście odliczam już dni do następnego :P I jak słucham opowieści mojej babci, że ona poszła w ciąży do lekarza w 7. miesiącu (tata cały i zdrowy i był ponoć pięknym dzieckiem ![]() ![]() ![]() Co do ślubów, to ja byłam kiedyś na ślubie, gdzie laska powiedziała do mikrofonu: "i nie dopuszczę cię aż do śmierci"... Cały kościół ledwo się powstrzymywał od głośnego śmiechu, a ja ocierałam łzy ![]() ![]() Co do TŻa i jego nieczułości - mój w ogóle nie rozmawia ze mną poważnie o imionach, ja daję propozycje, a on: NIE. Ja: a czemu nie? On: BO NIE. I koniec rozmowy ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-01-07 o 17:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
Kupiłam małej pozytywkę i w kółko jej słucham, taka słodka
![]() ![]() Zaraz jadę na Kabaret Moralnego Pokoju więc mam nadzieję, że się uśmieję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
w gazecie nie wiem teraz czy m jak mama czy dziecko pisało że nie możemy od TŻ wymagać by z nami ciąże tak samo przeżywali że oni to po swojemu odczuwają no cóż a mówią że kobiety nie idzie zrozumieć
#59 |
Konto usunięte
|
Tym bardziej, jeśli TŻ jest na co dzień mało wylewny, a z reguły tak bywa (są oczywiście wyjątki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Wtajemniczenie
|
Witam. I ja melduję się w nowym wątku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.